Pa to FIK je najlakše uraditi, malo je teže omogućiti kakvu takvu normalnu diskusiju o temi koja nas interesuje. Ako krene FIK, onda mogu celo veče FIK-ovati...
Bolje da se prestane sa arogancijom, provociranjem, prepucavanjem, od toga niko neće biti pametniji i informisaniji. Svi smo gladni informacija, svi imamo mnogo dilema i pitanja u vezi lovstva.
Hajd natrag na temu.
Lala kaže:
A ima li kakva bajka o komisiji za ocenjivanje trofeja?
Bajka o 'lovnoj tajni'? Jel CIC zna za postojanje lovnih tajni?
Bajka o podacima u ocenjivačkom listu?
Bajka o pravilniku o ocenjivanju trofeja, i kršenju istog?
Baš mi se večeras čitaju bajke...
Neće da me udostoji odgovora kolega temudjin. Neće, ili ne sme.
Da je ozbiljnije pitanje - sledio bi odgovor. Ovako... redom... lovne tajne postoje jer jednostavno nisu za širu javnost (zamislite da se objavi podatak kako je ministar doneo odluku o visini lovne karte i izjednačio cenu mesečne i godišnje ili kako je lovačko udruženje iz Bača saradjivalo sa Italijanskim mafijašama ..). Prema mojim saznanjima CIC je ne samo obavešten već je i učestvovao u razrešenju. Svaka komisija radi prema svom nahodjenju a o ovome je već napisano ili kanda(har) grešim
Meni je krivo što vidim da u društvu imamo jednog vrlo obrazovanog čoveka, verujem i cenjenog među kolegama na poslu ili funkciji koju obavlja, volim da znam nešto o kriterijumima za ocenjivanje lovačkih trofeja u našoj zemlji, pročitao bih nešto pametno ...a on zna ....a podjebava....
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Pa, što jes', jes'. Sve piše u saopštenju nacionalne komisije.
LU Bač i italijanski mafijaši? Jel to misliš na onu veliku aferu sa šleperom ptica pre jedno 10 godina ili više, valjda? Da, bila je to velika afera, čitao sam u novinama i gledao na TV, objavljeno je, i to na velika zvona, hvala Bogu. Inače, ja sam u Baču član od pre 4 godine, i nisam nešto video baš nekih italijana. Ako imaš neka druga saznanja, bio bih zahvalan da mi ih saopštiš. Ili samo aludiraš 'na prazno'? Ili, da citiram jednog gospodina sa hajke, koji 'ne preti praznom puškom'?
Ne vredi ti, temudjin, da mene pokušaš da povezuješ sa bilo čime lošim u lovstvu, temudjin, čist sam kao suza, uostalom, oni koji su kršili član 146 KZ, kad su se raspitivali o meni, samo su to mogli da saznaju: ČIST 100%. Zamisli? Ima nas i takvih. Uštedi vreme i trud, nemam putera na glavi, 'džabe krečiš'.
Nego, jedno ozbiljno, ozbiljnije, najozbiljnije pitanje: da li je Savez nešto preduzeo povodom tog srndaća 'prvaka', oko odgovornosti aktera (lovac koji je prijavio odstrel, komisija koja je unosila podatke 'na reč' )?
Sremac75 kaže:
Ko li ih se obučavao kada su tako stručni (mislim na članove komisije)!!!!!!!!
Možda im je baš taj koji ih je obučavao, lepo sabio kada je objavio "lovnu tajnu"!
Što bi rekli popišo ih!
I g.Miloša Beukovića, i g.Milenka Zeremskog, i onog trećeg g.!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Ko li ih se obučavao kada su tako stručni (mislim na članove komisije)!!!!!!!!
Možda im je baš taj koji ih je obučavao, lepo sabio kada je objavio "lovnu tajnu"!
Što bi rekli popišo ih!
I g.Miloša Beukovića, i g.Milenka Zeremskog, i onog trećeg g.!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
temudjin kaže:
80 000, besplatnih pravnih saveta. Drž'te lopova!
15 godina za besplatne pravne savete. Drž'te lopova!
Pravni saveti, i iznošenje pravne analize nekih brljotina (bilo čijih) ovde na portalu, pomažu i tebi, temudjin, i drugim lovcima, otvaraju oči. Ukažu ti na brljotine, i na pravne posledice prema onima koji brljaju. Umesto da si zahvalan zbog takve Sremčeve aktivnosti, ti to ismevaš. Ja sam mu zahvalan, još kako. Zna čovek znanje, a nije isključivi materijalista.
Možda bi ti više cenio njegovu dobru volju da pomogne, kada bi ti (nam) naplatio savete? Uči malo, da se ne radi sve u životu iz koristi, neki put se nešto radi iz ljubavi prema lovu, i iz čistog altruizma.
'Drž'te lopova' - pa to sve vreme pokušavamo, da isteramo na čistac marifetluke, prevare, obmane, lopovluk. Jel misliš da u tome ima nešto loše, možda?
Citam upise i vidim dokle je sve otislo Po meni gospodin premil covek ima novca i pokusao je da na jednostavan nacin udje u istoriju kao neko ko je odstrelio srndaca svetskog prvaka A kako to je i gospodin temudjin objasnio iz kataloga je izabrao i njega su mu obazbedili Cujem da ga je to zadovoljstvo kostalo zvanicno 15000 eur nezvanicno 20000 Covek je probao i nije mu proslo i to je dobro Taj trofej je samo nezvanicno ocenjen nikada zvanicno tako da nevidim kako bi neko mogao biti sakcionisan Dovoljno je sto je sam sebi bacio mrlju na ime i karijeru kao coveku i na drzavu srbiju kao zemlju koja ima takve ljude koji su sposobni na tako nesto.Mada nismo mi sami pokusavano je to svuda najnoviji primer je jelen iz Bugarske.Tesi me samo da zvanicna komisija nije ocenila taj trofej i spasla se velike medjunarodne sramote
ohotnik kaže:
Taj trofej je samo nezvanicno ocenjen nikada zvanicno tako da nevidim kako bi neko mogao biti sakcionisan
Postoji više vrsta odgovornosti i sankcija!
Jedna je moralna, koju članovi komisije, kao uvaženi i istaknuti lovni radnici, Predsednik i Sekretar LSV, obučeni za ocenjivanje trofeja, moraju da snose zato što se svojim zvanjima i potpisima dali veliku snagu datoj oceni, iako navedeni "trofej" nije ni ispunjavao uslove za ocenjivanje, a što su oni sa svim svojim kvalifikacijama morali znati!
Postoje i druge vrste odgovornosti i sankcije, ali o njima, ako ih ima, treba da vode računa policija, tužilaštvo i sudovi!
ohotnik kaže:
Taj trofej je samo nezvanicno ocenjen nikada zvanicno tako da nevidim kako bi neko mogao biti sakcionisan
Jedna je moralna, koju članovi komisije, kao uvaženi i istaknuti lovni radnici, Predsednik i Sekretar LSV, obučeni za ocenjivanje trofeja, moraju da snose zato što se svojim zvanjima i potpisima dali veliku snagu datoj oceni, iako navedeni "trofej" nije ni ispunjavao uslove za ocenjivanje, a što su oni sa svim svojim kvalifikacijama morali znati!
Opet problem oko ocenjivanja?! Zato i ocenjuje komisija, a ne pojedinac, zbog razlicitih misljenja o istoj stvari... (doza sudijskog uverenja)
Ako cemo tako, i kod dosadasnjem drzavnog prvaka iz 1986 bilo je polemike da li ga ocenjivati ili ne, iz razloga da je atipican, i CIC komisija se lomila oko toga, i posle sastanka donela odluku da ispunjava kriterijume za ocenjivanje.
A zamislite da nisu tako odlucili, sta je trebalo, obesiti nasu komisiju koja ga je pre toga ocenila?
ohotnik kaže:
Opet problem oko ocenjivanja?! Zato i ocenjuje komisija, a ne pojedinac, zbog razlicitih misljenja o istoj stvari... (doza sudijskog uverenja)
Ako cemo tako, i kod dosadasnjem drzavnog prvaka iz 1986 bilo je polemike da li ga ocenjivati ili ne, iz razloga da je atipican, i CIC komisija se lomila oko toga, i posle sastanka donela odluku da ispunjava kriterijume za ocenjivanje.
A zamislite da nisu tako odlucili, sta je trebalo, obesiti nasu komisiju koja ga je pre toga ocenila?
Cela ova priča je unapred izrežiran pokušaj prevare, i ovde ima svih vrsta odgovornosti od krivične pa do moralne na kraju.
Institucije za to nadležne bi trebalo to da utvrde, i obnaroduju, ko je ovde prevarant a ko je samo bio naivan pa uluteo u priču.
Zbog medjunarodnog ugleda našeg lovstva ako ga još uvek ima, ne smeju se ostavljati nerešene afere i ići dalje kao da se nista nije desilo.
A i zbog ugleda svih ljudi koji su umešani u priču.
KomadantMark kaže:
Bilo je polemike ali je ocena potvrđena!
Znači komisija nije pogrešila, ispravno je postupila!
Da su odlučili drugačije postojao bi isti problem kao i sada!
Niko ne priča o vešanju ove Komisije, nego se jednostavno postavlja pitanje njihove stručnosti i obučenosti za posao koji su odradili i naplatili!
A posebno što se radi o Predsedniku i Sekretaru LSV, odnosno o komisiji za cenjivanje trofeja LSV, kako ih neki zovu!
Velika je razlika između "atipičan" i "abnormalan"!
Zar ne?
Kako ne vidiš gde je problem?
Lala kaže:
A ima li kakva bajka o komisiji za ocenjivanje trofeja?
Bajka o 'lovnoj tajni'? Jel CIC zna za postojanje lovnih tajni?
Bajka o podacima u ocenjivačkom listu?
Bajka o pravilniku o ocenjivanju trofeja, i kršenju istog?
Baš mi se večeras čitaju bajke...
Neće da me udostoji odgovora kolega temudjin. Neće, ili ne sme.
Da je ozbiljnije pitanje - sledio bi odgovor. Ovako... redom... lovne tajne postoje jer jednostavno nisu za širu javnost (zamislite da se objavi podatak kako je ministar doneo odluku o visini lovne karte i izjednačio cenu mesečne i godišnje ili kako je lovačko udruženje iz Bača saradjivalo sa Italijanskim mafijašama ..). Prema mojim saznanjima CIC je ne samo obavešten već je i učestvovao u razrešenju. Svaka komisija radi prema svom nahodjenju a o ovome je već napisano ili kanda(har) grešim
Ne želeći da uzimam učešća u izlivima ljubavi izmedju diskutanata i da ometam njihovu raspravu, skrećem pažnju samo na LOVNU TAJNU.
Takvo što naravno ne sme da postoji, čak je i kažnjivo, ako se ne varam (prikrivanje..).
Šta je to, molim vas, toliko značajno u oblasti lovstva, ili koji su to bitni ljudi, institucije, ili dogadjaji koji bi mogli da predstavljaju tajnu?
A ne radi se o nacionalnoj bezbednosti.
ohotnik kaže:
Taj trofej je samo nezvanicno ocenjen nikada zvanicno tako da nevidim kako bi neko mogao biti sakcionisan Dovoljno je sto je sam sebi bacio mrlju na ime i karijeru kao coveku i na drzavu srbiju kao zemlju koja ima takve ljude koji su sposobni na tako nesto.Mada nismo mi sami pokusavano je to svuda najnoviji primer je jelen iz Bugarske.Tesi me samo da zvanicna komisija nije ocenila taj trofej i spasla se velike medjunarodne sramote
Kolega, mislim da nisi u pravu, kad kažeš da je nezvanično ocenjen trofej. Pročitaj ponovo ono što je objavljeno na sajtu LSS. Dakle, ocena trofeja je uradjena na zvaničnom formularu LSS, članovi komisije jesu imali pravo da ocenjuju, a ocena je overena pečatom LSV. U obrazloženju izveštaja nacionalne komisije piše (citat): '...predsednik LSV je obavestio predsednika CIC, sa molbom šta je sve neophodno za zvaničnu verifikaciju od strane CIC komisije za izložbe i trofeje.' Jel treba nešto zvaničnije od ovoga?
Mene ne zanima šta je radio neko u Bugarskoj, Madjarskoj, ili bilo kojoj drugoj zemlji. Ja živim u Srbiji, i član sam LSS. I zanima me ono što se dešava u lovstvu Srbije, a ne neke druge zemlje - o tome neka vode računa njihovi državni organi, i njihove lovačke organizacije i savezi.
Da postavim pitanje ovako: šta bi se desilo, kada bih ja, kao lovac, kršio neke zakone, propise, ili neki pravilnik o lovstvu? Da li su pravila za sve jednaka, ili su neki ljudi izuzeti od odgovornosti? Tu je suština ovog cirkusa sa 'prvakom'.
Za nacionalnu komisiju sam već rekao, da treba pozdraviti njen postupak, kojim je sprečena još veća šteta po lovstvo i lovce Srbije.
Ne vešamo mi nikog, Komandant Mark. Ako je postavljanje pitanja odgovornosti 'vešanje', onda smo nas dvojica dijametralno suprotnog razmišljanja (mada do sada nisam stekao taj utisak).
Pa valjda smo se za tu demokratiju i borili, postavljane pitanja odgovornosti je osnovna demokratska tekovina, ja sa tim nemam problem, a vesanje je bilo samo figurativno, vise dramski! Moje misljenje je da komisija nije kriva u ovom slucaju, i cak mislim da su oni nespretno upleteni u ovo! Bilo koja komisija bi u tom trenutku to ocenila, pa makar iz znatizelje da vidi broj poena! A posto je njihova ocena nezvanicna, oni nisu tome pridavali neki znacaj, zato sto to nije smatrano problemom u tom trenutku! I ja i ti Lalo bi ga ocenili da su nam ga doneli! A i nije u redu osporavati znanje i strucnost ove komisije, verujte mi!
Komandant Mark, pa kako nezvanična ocena? Na zvaničnom obrascu, ovlašćeni ocenjivači ocene trofej, potpišu se i udare pečat, obaveste CIC, i sve je nezvanično?!? Ozbiljni smo ljudi, ja čitam šta piše, ne izmišljam iz glave.
Ja ne bih ocenjivao ni jedan trofej, jer nisam stručan za to. I ne osporavam ni jednom rečju znanje i stručnost komisije u vezi ocenjivanja trofeja, nego je sporan način na koji su upisivani podaci o trofeju i lovištu gde je navodno odstreljen (poreklo trofeja). Nije sporan broj poena.
Uostalom, sve to piše i u izveštaju nacionalne komisije za ocenu trofeja, u obrazloženju.
Ne znam da li su članovi komisije 'nespretno upleteni', pre bih rekao, da i ako su upleteni, da su upleteni vrlo spretno, ako ih je neko tako 'navukao na tanak led'. Predsednik i sekretar LSV su ozbiljni ljudi, značajni u lovstvu, ne mogu da verujem da su ispali tako naivni. Ali ih to zaista ne oslobadja od odgovornosti za učinjeno, ili neučinjeno.
Gospodin Premil Popovic je zvanicno pozvat da donese trofej na ocenjivanje od strane komisije CIC gde bi on bio zvanicno ocenjen ili neocenjen odbacen sto on nije ucinio jer je znao sta ga ocekuje Da bi trofej bio zvanicno ocenjen od komisije CIC on mora da bude nezvanicno ocenjen od strane komisije za ocenjivanje trofeja na ocenskoj listi koji izdaje ili LSS ili LSV overen potpisima tri clana. Zamislite sada situaciju.Donosi vam covek za koga se prica da ima 600 odstreljenih srndaca i znate da ima sredstava da odstreli i svetskog prvaka trofej srndaca na ocenjivanje I kaze vam odstrelio sam ga tu tada i kad evo vam dozvola za odstrel strucni pratilac je taj Normalno je da komisija taj trofej oceni po propisanim tablicama A da bi taj trofej postao zvanican mora ga oceniti zvanicna komisija CIC sto ostaje na vlasniku da obavesti tu komisiju koji cu mu zakazati kada da donese trofej i nezvanicnu ocensku listu
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?