Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Engleski seter

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Engleski seter
Lala
 Evo slika jednog para setera, vlasništvo mog drugara Bože iz Siriga, čuvenog prepeličara i brzopoteznog lovca Smile
Lovio sam nekoliko puta sa njim i njegovim kerovima, vrlo lepi i extra radni psi, koji sve vreme lova šibaju 'pun gas', a fenomenalno rade u tandemu: mnogo puta sam video kako ženka zategne marku, a mužjak 'opkoli' divljač, i sekundira sa kontra strane, da se ne bi izvlačila. Jedini problem je meni bio da ih 'uhvatim' u objektiv kad su u marki i sekundi, na ovoj slici sam koliko-toliko uspeo!
Slikano je jutros, u lovu na prepelice, njegova dva kera su bez problema opsluživali 4 lovca. A za aport? Ma to je sprdnja! Našli bi ti kerovi i krticu pola metra ispod zemlje, a kamoli odstreljenu prepelicu. Jutros sam gledao kako mužjak 'ladno otrči i nadje za 5 sekundi odstreljenu prepelicu, iako je bio udaljen barem 40 metara, i od trave nije video gde je pala, nego je na pucanj odleteo, i u momentu zašao iz travuljine metar i po visoke, noseći aport!Bravo 2
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Boban
 Svaka cast tvom drugu i njegovim kerovima,seteri su eksperti za sitne pticice a i vece.Bravo 2

Cvele
 Lalo, extra psi, ali ako bi' se ne daj boze rastavili, ne znam kako bi' radili Confused
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Milan J
 Nisam imao sreće sa poenterima,nadam se sa seterima da ću imati,interesuje me vase mišljenje u vezi eksterijera.pozdrav.
milan j
Lisica

Milan J
 Poklon,ali i nije bitno,bito je dali valja,dosada nisam obucavao pticare pa svaki savet dobro dođe,hvala.Molitva
milan j
Lisica

huntinggirl1
 dajte bolju sliku, gde se vidi glava iz profila, leđa, grudi... teško je komentarisati psa koga ne vidite uživo, pas se ocenjuje iz više uglova, u stavu, kretanju i pipanjem,
ovako samo lepa fotografija, bar što se moga komentara tiče,

Milan J
 Nadam se da je slika malo bolja. Smile I Naravno potreban mi je savet u daljoj obuci,drzim goniče razumite me!Confused
milan j
Lisica

darkon
 Sto se tice obuke,najbolje je da uzmes neki cd sa obukom pticara,jer kad bih poceo da ti pisem,to ne bi bas kratko trajalo,a i nista dok ti ne vidis.Mislim da ces lako naci te cd-ove.
Glavno za obuku je redovno izvodjenje na teren,ali ima tu jos puno stvari.
Ker je lep i sve najbolje u daljem uzgoju i obuci.B)

dr NM
 Dobar pogled, postovane kolege lovci!

Zeleo bih da i ja napisem par reci o njegovom velicanstvu engleskom seteru.
Sa ovom rasom sam se sreo davne 1990. godine, i od tada pa do danas uspesno lovim sa njima, i tako ce biti sve dok lovim.
Ukoliko se sa dresurom pocne na vreme, seter ce se pokazati kao besprekoran lovni pas na svim terenima (polje, gustis, voda...).
Njihovu prednost vidim pre svega u izuzetnom kvalitetu nosa, inteligenciji i volji za rad.
Moja iskustva sa cickom su da moji psi sami sebe ociste posle lova ili treninga, a tamo gde ne mogu da dohvate ja podsisam sledeci dan, i nema problema.
Zavrsicu citirajuci Bajrona, koji je takodje imao engleske setere: to je stvorenje koje ima sve vrline coveka, i nijednu njegovu manu.

dr NM

Pravilo je da se, pre upisa komentara, prvo upišeš na temi 'Predstavite se'
Srbijalov Admin Tim

Lala
 Moram da opet pomenem Božu: drug Boža, bećar siriški, je tokom današnjeg lova uhvaćen na delu, u pokušaju da od mene napravi još jednog 'seteraša'. Sve je počelo još od ranog jutra, a kad se potrefila situacija sa slike, bio sam gotov - predajem se, neka mi oproste svi moji dosadašnji NKD!
Evo jednog razloga, zašto (a ima ih mnogo):
Lala priložio:
dsci0013.jpg

Lala
 Jedino što me odvlači od nabavke setera jeste činjenica da bi moja familija, a naročito najmladji sin, garant od lovnog kera napravili kućnog ljubimca!
Još jedan razlog za setera - marka i sekunda sjajnog para setera, Apaša i Bete - odlično izgledaju i ovako mokri od rose. Božo, samo pisni još jednu lošu reč za svoje kerove, ima da te nagrdim! Grin
Lala priložio:
dsci0014.jpg

Jank
 Šta da vam kažem, moja seterka sada vić zalazi u osmu godinu ali radi ko Doxa, imam ja i Bretona ali ja seterka Aska za peticu.....slike sam već pokazao ranije...B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

dr NM
 Lalo,

Slobodno predji na setere, nalovices se i neces se pokajati!
Moj otac je 20 godina lovio sa nemcima, kada sam ja nabavio prvu seterku, odmah je digao ruke od njih i nikad se nije pokajao.
Engleski seter moze istovremeno da bude i ljubimac dece i besprekorni lovni pas; to ti govorim iz sopstvenog iskustva!

Pozdrav!

Lala
 Nije isključeno, dr NM, trenutno imam NKD, ali, ko zna... Još ako Boža bude uparivao kuju, sve je moguće, gde piše da se ne može imati 2 kera? Jedan u boxu, drugi u stanu!
Samo te molim još jednom, upozoren/upozorena (ovo u ženskom rodu, zbog naziva maila sa yahoo) si da se upišeš na temi 'Predstavite se', red je da znamo ko je odakle, i ostalo. Pravo ime možeš, a ne moraš navoditi. Uradi to što pre.
Pozz

Jank
 Lalo imao sam i nemce pre Setera odlično su radili, moje mišljenje je da su najbolji ptičari nemci, poenteri i seteri ali za zimu i vodu nema ravnog seteru. Zastanemo na snegu I MRAZU da malo odmorimo i okrepimo se nekim opijatom, nemački kratkodlaki i seteri se tresu kao prut a moja seterka ( i ostali seteri ) ne čuje zimu.....ZATO SAAAAMO SETER.....Confused

darkon
 Vidim da su ovde pocele prozivke.Grin
Ja cuvam nemacke ostrodlake i kratkodlake pticare i sto se tice mraza i cvokotanja,oni taj problem nemaju,a o radu u polju i da ne pricamo.
Medjutim ,kako kazu:"o ukusima ne treba raspravljati" i svaki lovac,ima neku svoju rasu pasa,koja mu je favorit.
Najbitnije je,da kada izadje u lov,moze da uziva u radu kerova.B)

Lala
 NOD naravno ne priznaje zimu, obožava vodu, dok su NKD dobri zimi, kao i leti, ali nešto baš ne ljube ulazak u vodu, naročito ako je hladno! Seter zgleda ima odlike i NOD i NKD, što se toga tiče. A njonju imaju extra, napipaju divljač bez problema! Neko je pominjao čičke: juče sam gledao, posle lova, kako se seteri čiste od čičaka. Čim smo prekinuli lov i došli do kola, odmah je počelo trebljenje. Za 10 minuta nije bilo ni jednog čička. Tako da, stvarno, ozbiljno razmišljam da u neko dogledno vreme (na proleće, ili leto sledeće), krenem u nabavku setera.
Ko zna, možda bude u Sirigu nekog okota, pa ne moram daleko da putujem Smile

Jank
 Lalo moja puna podrška u nabavci Setera......svaki ciga svoga konja hvali.......svi su dobri ali seter je SETER......B)

Boban
 Rodjo,volja i odluka je tvoja.
Srecno sa seterima i sve najbolje ti zelim.B)

darkon
 To da ima dobar nos,niko ne moze da negira,cak se svrstava u one sa najboljim njuhom.
Lalo,ako ti se toliko svidjaju seteri,nemoj preterano da razmisljas.Kupi jednog,dobro ga obuci i uzivaj.B)
Ova dva koja si slikao,vidi se da su dobar tandem i nije ni cudo sto su ti se dopali.
Moj favorit je ipak nod,zbog konfiguracije terena na kom lovim,ali i zbog svih karakteristika koje ima i mislim da nikad necu da promenim rasu.Smile
Sto se tice nkd-a,jesu dobri,ali nod je nod.Bravo 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Engleski špringer španijel KINOLOGIJA 160 17.02.2016. 21:12
Engleski Poenter KINOLOGIJA 2771 24.04.2015. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,548 posete www.srbijalov.com