Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 7,62x54R

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
7,62x54R
klaja

canis aureus kaže:
Zapostavio sam ovu temu Jaooo
a jedan sam od, nažalost, malobrojnih korisnika ovog "crvenog" ...
Samo pohvale na račun baćuške!!!
Već sam pisao o preciznosti sa kojom sam veoma zadovoljan! Na 200m slaže u grupu 50-55mm/3kom do max 80-90mm/5kom sa domaćom PPU SPBT 9,7g! Sa "teškim" 11,7g iz PPUa takođe lepo grupiše ali sam odlučio da koristim ovu lakšu laboraciju zbog manjeg trzaja laganog kippa a i lakše divljači za koju ga namenih jer ipak za Big Game 8x57JS sa 12,8g TIGom i 14,2g Barnesom je ćaleYesConfused ...
sa +5cm na 100m na 150m prebačaj 2cm a na 200m pad je 2cm -što bi bilo da je 0 na nekih 175-180m a to je za zrno težine 9,7gB) ... ovo sam "provalio" na strelištu pošto PPU ne štampa tabele ili ih ja ne pronađohConfused(ako neko ima tablicu za ovaj kalibar za PPU i cev od 60cm bio bih mu zahvalan da je ubaci na temu ... mada eto ja iz praktičnog dela utvrdih ... ali bar da uporedimo)
Na temi -PPU- sam prikazao sliku izvađenog zrna SPBT 9,7g koje je lepo odradilo -"na nivou"Bravo 2
i41.tinypic.com/246npfo.jpg

Po ovome sto ste napisali ima istu putanju zrna na navedenim daljinama kao i 308w od 9,7gr Igman Konjic. na 170 m idealno za pucanje po tablici na kutiji od municije. Imao sam u tom kalibru vojni konjicki karabin Mosin Nagan,za vreme Krajine.Podunavac i ja smo ga probali upucati ali cev je bila raspucana jako je razbacivao. Ali gruva kao mali top.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

canis aureus
 klajoBye
takođe mislim da su približne trajektorije ova dva kalibra, naročito u podjednakim ili istim težinama jer koliko sam na strelištu uspeo da ih "istestiram" ... tako nekako mi se pokazalo
Dok, 11,7g u 7,62x54R je potpuno priča za sebe!! Navodio sam 20cm prebačaj u odnosu na 9,7g i mnogo veći trzaj oružja ... mislim da je ovaj teži mnogo "nafuran" i nekako previše jak i silan za kipplauf iz kog ga koristim, teško ga obuzdatiConfused

p.s. -nemoj druže da persiraš k'o Boga te molimKrsti
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

klaja

canis aureus kaže:
klajoBye
takođe mislim da su približne trajektorije ova dva kalibra, naročito u podjednakim ili istim težinama jer koliko sam na strelištu uspeo da ih "istestiram" ... tako nekako mi se pokazalo
Dok, 11,7g u 7,62x54R je potpuno priča za sebe!! Navodio sam 20cm prebačaj u odnosu na 9,7g i mnogo veći trzaj oružja ... mislim da je ovaj teži mnogo "nafuran" i nekako previše jak i silan za kipplauf iz kog ga koristim, teško ga obuzdatiConfused

p.s. -nemoj druže da persiraš k'o Boga te molimKrsti
iveli 3

Veoma jak kalibar pa je i pozeljnija veca masa oruzja a to zahteva i odlicnu montazu sa kvalitetnom optikom. Moje je misljenje da bi taj kalibar bio idealan za lov na svinje pogonom gde se lovi bez optike .
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

canis aureus
 Slažem se da je veooomaa jak u elaboraciji sa 11,7g i takođe mislim da bi naš PPU SP bio idealno rešenje za lov DS pogonom(a i sa čeke) pogotovo upotrebom dvokuglare ili kombinovane puške zbog njihove težine. Ipak je to zrno prečnika od nepunih 8mm a težina od skoro 12g ga svrstava u teškaša među "srednjacima" ... a tek punjenjeee -k'o topovskoFrownGrin
Testirao sam probojnost SP 11,7g i FMJ 11,7g (oba PPU) ....FrownB)
FMJ probija, što se i očekivalo, ali neočekivanih 25mm metalnu ploču kao da je sir na daljinama 50-100m dok još manje očekivano!!!, SP probija metalnu ploču od 8mm + 40mm drvene letve pride na punih 100 metErI
Probao sam sa po tri komada i svi su bušili i buušiilii!!Iznenadjen
Ko ima mogućnost neka isproba i uveriće se da je vrlo probojan!!!
... tako da ovaj naš teški SP bez problema može u pogonskom lovu da se koristi jer će lako proći kroz slabije i mekše(lišće, trnje, tanje granje ...) prepreke i stići do cilja donoseći veliku količinu energije koju će meko SP zrno dovoljno i preneti na taj cilj.
Dim

canis aureus
 i42.tinypic.com/v6hun9.jpg
sa leva na desno
303 British -7,62x54R -8,2x53R -.33 Winchester -9,3x53R -9,3x57 -9,3x62

Nisam znao gde da turim ovu sliku pa reko' ajd malo radi poređenja ...Jaooo
Hmmm sve nešto razmišljam i mozgamGlavu o zid
-kako li bi se uklopiJo pored 7,62x54R ovaj zadnji na sliKI Zbunjen
Dim

stojkuki
 Pa nikako. To su kalibri iz dva sveta ...

canis aureus
 Frown kako bre nikako?!?!

i44.tinypic.com/jpg8zk.jpg
... i ova malena je iz drugog sveta ali bismo se ukloopiiliii Stari a jerbo smo oboDVOje ljubitelji na oružIje i volEmo sve što volU mladi i tako toStidljiv
Dim
Dim

DakiNS
 Pa koristi priliku sada ti bar nije daleko eno je u Bosni snima opet film u kome smo zlotvori
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan
 ^ Bravo 2

Takvi filmovi se gledu dobro, valjda... Sad
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus

DakiNS kaže:
Pa koristi priliku sada ti bar nije daleko eno je u Bosni snima opet film u kome smo zlotvori

nešto mi ena ne bi bila baš rada ...
a ti filmovi i tako to -pa razlog je jer se nije uSpoznala još sa pravogA srbina Tri prsta 2
... mhhhmmh al bi promenEla uloge kad bi se dovatela ... i u koloVeselo 2
Dim

Scorpion Hunter

canis aureus kaže:
Frown kako bre nikako?!?!

i44.tinypic.com/jpg8zk.jpg
... i ova malena je iz drugog sveta ali bismo se ukloopiiliii Stari a jerbo smo oboDVOje ljubitelji na oružIje i volEmo sve što volU mladi i tako toStidljiv
Dim
tebra ovoj treba dobar kalibar Grin
Ali posto nas prestavlja kao zlotvore nebi pustio na nju ni ova tri labradora sa mog avatara Sad

canis aureus
 tebra već SpomenuK Stari-ja bih se sam SpustiJo na njojze za srBstvo i promenu na njene uloge i tako toVuk

... i da ne živU u zablude i neznanje, sirotica!
Dim

Scorpion Hunter

canis aureus kaže:
tebra već SpomenuK Stari-ja bih se sam SpustiJo na njojze za srBstvo i promenu na njene uloge i tako toVuk

Razumeo sam druze. Nego smo prethodne upise pisali u isto vreme pa se mimoidjosmo
iveli 3

Zlatar
 Ima li ko iskustva sa IŽ18 bez optike u ovom kalibru,zanima me za pogon dal je to pametno

sheytan

canis aureus kaže:

Bash bi je Srbi impresionirali, pored crnchooga amerikanskih & belosveckih... ROFL

Zlatar, kalibar je, kao shto znash, OK, ali JEDNOMETQ u pogon??? Nema logike, svaki obrtnochepni je svrsishodnije oruzje za lov, o sachmarama(SVIM, SEM JEDNOMETKI) da i ne govorimo... Confused

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Zlatar
 upravu si ti ali do sad kad god sam gazio pogon ništa se nije vratilo,pre neki dan sam nosao po bugarskoj granici m70,optika,sneg navejao,slaba kondicija,prijala bi mi neka lagana puškica.Poluautomat je ok ali i pare su dobre,ovaj rus jeste lagan i spretan i jeftin,otkud znam samo naglas razmišljam.....
Il da ipak radim na kondicijiGrin

sheytan
 Hmmm... Ako prichamo samo o masi pooshke, ondaK je jedina logichna pricha neshto kao npr. Franchi bokerica, video si ih na NS sajmu, verujem - "teza" i jeftinija je bila ispod 120.000rsd, a vaze, navodno, 2.7kg, a ultralaka i znatno sqplja je oko 170.000(nemoj me drzati za retch) i oko 2.5kg! Mislim da je kod obe kalibEr 12/70.

Ne daj Boze da ti je PREKO POTREBAN droogi metak... U svakom sluchaju, bolje je i raditi na kondiciji, nego ovo rusko chudo u pogon nositi! B)

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

canis aureus
 Kad je već pitanje lova na DS pogonom i kipplaufa tj IŽ18MH najbolji odgovor daće kolega Nikola Vojinović jer tom puškom lovi u pogonu samo drugim kalibromYes
... u svakom slučaju, bolje jedan pravi pogodak nego više uzastopnih promašaja ili po koji loš pogodakConfused
Dim

canis aureus
 da ne idemo od teme ... trebalo bi da ima tema pod oružjem IŽ18MH ili sl pa da se prebacimo
Dim

stojkuki
 Kip nikakAko nije za pogon. Ili dvokuglara ili PA. Cak i obrtno cepni su samo za one koji bas sigurno pucaju

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,112 posete www.srbijalov.com