Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
canis aureus
 Da se vratimo na temu!

-iskoristih slobodno veče na jedan od, meni, boljih načina!!
Dogovor nas trojice je bio da nećemo dugo ostati na čekama, ili smo tako bar dogovarali pred suprugama, nego jedno sat -sat i po pa ako izadje izadje ako ne doćićemo drugi put!
Veče predivno!
Zaposeo sam čeku i kao i uvek nadao se susretu sa šakalom!
Već posle nekih pola sata, tek je sumrak, na nekih 150m kroz opt.nišan vidim liju kako ulazi u trnjak a u pravcu moje čeke.
Osmatram tu levu stranu i nakon 10minuta gubim nadu da ćemo se ponovo sresti te večeri! Gledam u drugom pravcu -kako se srna oprezno izvlači na njivu tek iznikle deteline i polako se udaljava. ...
Ponovo bacih pogled na tu "levu stranu"!
Lija rubom njive i trnjaka lagano prilazi ka meni! Već je na nekih 70tak metara. Plašeći se da me ne primeti ako naglo podignem karabin, da ne uskoči u trnje koje joj je na manje od metar!, -polako podižem karabin a lija nije na više od 40m! U optici je vidim kao po danu, končanica je ovoga puta na glavi! ona staje i gleda ka čeki neznajući da i "čeka" odavno gleda nju....
Drugari dolaze, ja pokazujem liju a oni ne mogu da verujuConfused
...
Šakal se i ovoga puta "izvukao"! -Al "više je dana nego kobasica"-što bi neki rekli
I vratismo se kući na vreme!!

-i ovoga puta 8x57JS B.CDP 12,7g na daljini 35-40m
canis aureus priložio:
b_5.jpg

Lovac Stari
 Sta reci B)!
Uspesno iskoristeno vece i beg od zenskog jadikovanja!
Dobar pogled.

Boban
 Upravo tako Stari.Yes

Lovac Stari
 Koliko majskih Lanadi nastrada na ovaj nacin?
A da ne govorimo o brojkama gde caruju Sakali!
img232.imageshack.us/img232/904/uhvacennadelu.jpg
Dobar pogled.

Lala
 Uuuu 'lebac joj lebovi!!! Canisaureus, ovoj da presudiš pod hitno!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lovac sa NLT-om
 Mladi lisicici.....
Samo NLT..... B)

canis aureus
 "Canisaureus, ovoj da presudiš pod hitno!"

Vrlo rado čim prije!!
samo da odlučim dal će biti 8ca ili 5mm12ca!!
A za ovo presuda se znaConfused

bela
 štetočine su štetočine treba ih svesti na minimum .
Ali '' ipak su i oni porebni prirodi u nekom razumnom broju.''
vižlan i terier

Lovac sa NLT-om
 Pa da,treba da regulisu visak namnozene divljaci.....
Samo NLT..... B)

Boban
 Steta za ovakva Lanad,a koliko ih samo nastrada sto mi ne uocimo.

canis aureus

bela kaže:
štetočine su štetočine treba ih svesti na minimum .
Ali '' ipak su i oni porebni prirodi u nekom razumnom broju.''

Naravno bela!! potpuno se slažem sa tobom u vezi štetočina!

Da nisu potrebni prirodi nebi ih priroda ni stvorila!
Svaka "živuljka" ima svoju ulogu i svoje mesto u prirodi i na našoj planeti.
Štetočine jesu, naravno, jer prave štetu! -to je sigurno, vidimo i na slici druga Starog ali isto su tako i čistači lovišta(od uginule divljači, bolesne, povređene) koji samom tom ulogom imaju značajno mesto u prirodi!
Normalno je da ako se brojno stanje štetočina poveća da neće biti samo čistači(mada nikada i nisu samo čistači) već će zbog nedovoljno pronađene hrane(uginule, bolesne...divljači) loviti plemenitu divljač! Kako im brojno stanje raste, više će loviti i sve manje će plemenite divljači opstati. Na vrhu su lanca ishrane i nemaju "prirodnog neprijatelja" sem čoveka!
Znači, lovci su zaduženi da štetočine održe u "nekom razumnom broju" kako ne bi došlo i do nestanka nekih vrsta divljači(i ostalih živuljki) prenamnožavanjem štetočina!
Ali da su štetočine bitne prirodi-sigurno jesu!!

nenadx
 Pa ajde i ja da dodam neku.Stetocina,kao kategorija,postoji kao interesna,Znaci kada ugrozi interes coveka ili lovca ona postaje stetocina do tada je po prirodnim zakonima predator,zver....Doduse i skakavci kada se namnoze postaju stetocine pa da ne cepidlacimo.Sto rece c.a. u ovom slucaju su predatori na vrhu lanca ishrane,pa kao lovac veoma su prilagodljivi i love sta im je najdostupnije i za sta se specijalizuju.Tako ce njihov plen biti mladunci,tek ispusteni fazani pa nadalje.Sanitarci jesu,ali ne toliko koliko se neki trude da ih prikazu kao takve.Sto se tice lisice,ispitivanja su pokazala da je u njenom jelovniku najvise misolikih glodara,ali naravno ako se prenamnozi,moze ostaviti pustos u lovistu.Dosadasnja praksa i lov su pokazali da i pored svega opstaje,bez bojazni da je lovci ugroze kao vrstu.I da dodam mada sam to vec negde rekao prirodni lanac ishrane postoji jos samo tamo gde nema savremenog coveka.u svim drugim slucajevima je potrebna intervencija tj.korekcija.Da,i ja bih izbegavao rec stetocina,vidite kako druge grupacije ljudskih aktivnosti koriste drugacije formulacije,pa su fini a lovci krvozedni isl.
Dobar pogodak

Lovac Stari
 img709.imageshack.us/img709/3479/slikeiztelefona119.jpg
Svako ima svoje mesto u eko sistemu, tako i Lisica.
Nego autorska prava na sliku su od naseg kolege Orljevacke.
Ovo je izjamarila njegova ekipa pre par godina iz Lisicije jame.
Dobar pogled.

Lovac sa NLT-om
 Danas smo mi izvadili fazana iz rupe...imam snimak kako ga vadi terijer....bio je pun sa crvima....ali pola pojeden.......mogu da stavim klip ako neko moze da mi pogne kako se stavlja....

Video klip mora na YouTube prvo.
Samo NLT..... B)

canis aureus
 -nisam više mogao da gledam ova "zlodela" ovog predatora na prethodnim postovimaAngry
-nisam više mogao da izdržimConfused
te malo da promenim tok teme.... evo jedne odstreljene!

Lala
 U bree, ala si je sašio! *ebo si joj kewu...
Čime je ovo upucano? 8x57?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Predator
 Pa dobro canisaureus, koliko ima te lisice u tvom lovištu? Promašiš li ikad? Confused

canis aureus
 Pa dobro Predatore,
u mom lovištu lisice ima sasvim dovoljno!
Inače, "predatore"-štetočine ne lovim samo u "mom lovištu" već se odazovem na većinu poziva drugara iz drugih lovišta gde štetočina ima i mnogo više a vrlo malo zainteresovanih za lov istih! Pošto, eto drugari znaju da volim da lovim štetočine često me i pozivaju dok se ostali iz tih društava ne bune jer ipak lisica nije zec,srna,DS... a dobro im dođe gost koji će da im "vitla" štetočine po lovištu da ne moraju svoje vreme da troše na tako nešto! nejestivoConfused!
A kad promašim(eto desi se) -mnogo budem ljut na samoga sebe!!, te to maksimalno izbegavam!!

Lovac sa NLT-om
 Mi smo juce na jamarenju iz lisicje rupe izvadili kokosku domacu, fazanku.creva i par krtica............. a od lisice ni traga......rupe su povezane....i na kraju rupe gde se kotila tu je najuzi deo da bi mogla da se zakopa,verovatno se zakopala i kerovi nisu mogli da je nadju.....Angry
Samo NLT..... B)

aca81
 Kazite mi usmrdelom ribom koje predatore mogu da privucem ili neku vasu malu tajnu,u pocetku sam izbegavao da pucam na lisicu pogotovu kad lovim DS ali cinjenica koliko stete nanese me je naterala da krenem u konacni obracun sa ovam zverkom i drugim predatorima...POZ.
DOBAR POGLED

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,226 posete www.srbijalov.com