Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: B&P

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
B&P
lovac001
 Skorpion vidim da prozivas i mene,a i cveleta nego je cvele decko lepo vaspitan pa nece da se raspravlja sa tobom..a podjebavas isto koliko i prozivas..i to sve radis podmuklo..Ne mora ni cvele ni niko da proverava brzinu metka okom pogledas karakteristike metka i vidis kakav je,a ima sporih metaka da te ja nucim kao mlad neiskusan glup neposten lovac.a ti kao iskusan pametan covek,postenjacina proveravaj u zvucnoj komori koje su brzine..

ohotnik
 Zasto li sluzi hronograf da mi je znati.Hmmm

ohotnik

lovac001 kaže:

ohotnik kaže:
Evo i tebi da odgovorim prosecni lovci u srbiji nemaju novca kao ti bogat lovac da kupe hronograf pa stim ja ovako glup i siromasan ne znam ni sta je to
Kolega sto si tako nervozan.A neznam i gde ti procita moj upis da ja imam hronograf A korisna stvarcica i nije mnogo skupa moze je svaki lovac priustiti Pogotovo kada je par drugara kupi zajednicki.

DakiNS
 Ajde kolege stišajte malo strasti nema potrebe za tim.Molio bih vas da izbegavate prozivke i hvatanje za reč svima će biti lepše na kraju ste svi Van teme
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Scorpion Hunter
 Van teme

goranqw
 a koliki pritisak pravi kugla ( brener ) u cevi ???

Scorpion Hunter

ohotnik kaže:

Hronograf je cudo. Samo treba municiju testirati iz jednog istog oruzja, oruzja iste duzine cevi. Duzina cevi znatno utice na brzinu sacme.

gorance
  kad bi znao da neće odmah neko da kaže da neznam ništa o balistici, ja bi vam rekao da sačma postiže 95% brzine već na pola metra cevi, da predugačka cev čak može i da uspori sačmu, da čok na cevi ima veći uticaj od dužine....
rekao bih i da je dužina cevi bitnija za balans puške i za posip nego za brzinu.....
čak na primer i tolerancije u širini bušenja cevi odnosno šira cev daje veću brzinu.( tribore kod fabarma)
ja bi to rekao al će neko odmah da kaže da nemam pojma.

DOBAR POGLED

DakiNS

gorance kaže:
kad bi znao da neće odmah neko da kaže da neznam ništa o balistici, ja bi vam rekao da sačma postiže 95% brzine već na pola metra cevi, da predugačka cev čak može i da uspori sačmu, da čok na cevi ima veći uticaj od dužine....
rekao bih i da je dužina cevi bitnija za balans puške i za posip nego za brzinu.....
čak na primer i tolerancije u širini bušenja cevi odnosno šira cev daje veću brzinu.( tribore kod fabarma)

Ma i ja stalno tvrdim da promer ima veću ulogu od dužine ali mi nijedna nije poverovalaStidljivROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

gorance

goranqw kaže:

baskijerijeva 12/70 big pala 740 bar. gualandi 12/70 700bar
DOBAR POGLED

Scorpion Hunter

gorance kaže:

U pravu si B) Baruti novije generacije obave posao vec na 30tak cm u cevi... Ali sa duzim cevima se uspesnije lovi.

gorance

Skorpion kaže:

gorance kaže:

U pravu si B) Baruti novije generacije obave posao vec na 30tak cm u cevi... Ali sa duzim cevima se uspesnije lovi.

zbog boljeg balansa, duže nišanske linije....
DOBAR POGLED

Podunavac

gorance kaže:

Slažem se kolega sa tobom, osim u dve stvari. Čok nema uticaj na brzinu, nego na posip sačme. Isto tako za posip sačme je bitniji čok, nego dužina cevi. Za ostalo si u pravu.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Skorpion kaže:

Za sačmenu municiju se koriste brzosagorevajući baruti, pošto su sačmene cevi velikog promera i daju mali otpor prilikom prolaska sačme kroz njih. Tako da svoje pune performanse postižu i u kraćim cevima. Za razliku od baruta za olučene cevi koji su progresivni (sporiji) i sagorevaju celom dužinom cevi, tako da zrno potiskuju konstantnim pritiskom sve do usta cevi.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

goranqw kaže:

Suprotno mišljenju mnogih kugla (uglavnom) ne postiže više pritiske od sačme. A najmanje pritiske postiže Brenneke kugla proizvođača Rottweil.
Tri prsta 2Kolce

strahinja
 Ja sam za zecao ove godine koristio B&P F2 Long Range krupnoca sacme 2 na metku,nasa 8 cal 12/70 36g i prezadovoljan sam...

vlada lovac

strahinja kaže:
Ja sam za zecao ove godine koristio B&P F2 Long Range krupnoca sacme 2 na metku,nasa 8 cal 12/70 36g i prezadovoljan sam...

Odličan metak, koristim ga i ja duze vreme, nikakve zamerke na njega nemam, koja mu je trenutno cena nisam odavno kupovao

strahinja

vlada lovac kaže:

strahinja kaže:

Odličan metak, koristim ga i ja duze vreme, nikakve zamerke na njega nemam, koja mu je trenutno cena nisam odavno kupovao

Druze ne znam stvarno,ali ja mislim da je tu negde oko 50ak dinara...

Nikola
 Kada koristim svoj poluautomat 12/76 browning koristim municiju mg2 flash seriju od 42gr izuzetan metak 435m/s....idealan metak za zimske uslove..radi se u granulaciji od 3.9mm 3.5mm 3.3mm 3.1mm 2.9mm..jedino je mana ako stavish 5 komada ides na patke i kada je potrebno brzo pucanje....malo poplavi rameGrin...nije losa ni serija Mythos..Smile

Cvele
 435m/s jel' si siguran? Ajde da je 415.... ali za 435 nisam cuo....
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,348 posete www.srbijalov.com