Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: iz 27im

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
iz 27im
aca
 nije ni cudo sto rusi imaju najbolje gravere na svetuSmile

aca
 pored ovakvih pusaka netrebaju mi nikakva italijanka ili amerikanacGrin

Hunter forever
 Ja kad bi nasao ovakvu ruskinju polovnu ne bi se razmisljao izmedju nje i italijanke uzeo bi ruskinju. Ali koliko je ovo moguce naci stvarno neznam.
marka Engleski poenter marka

Podunavac

LM kaže:
Imam IŽ 27 12/76 sa jednim obaračem, da li za nju proizvode karabinske cijevi, npr. 12/76 - 30 - 06 ili 30 - 06 / 30 - 06 i ako proizvode da li se gdje kod nas mogu kupiti?

Nažalost ne proizvode se. Proizvodi se puška sa kombinovanim cevima IŽ-94 i dvokuglara IŽ-94 Expres. Obadve su nastale na osnovi IŽ-27.
Tri prsta 2Kolce

Misa Hunter
 pozdrav svima...imao bih jedno pitanje da li je moguce nabaviti karabinske cevi bilo kojeg kalibra za IZ-27em sa dve obarace..?

brzi
 Postoji IZ-27 kombinovana sa karabinskim cevima i može da se kupi u snajperu u Beogradu ali nemaju posebno rezervne cevi nego prodaju samo kompletnu pušku. Mislim da je druga cev 30-06/12

Podunavac
 Nema posebno cevi za IŽ-27 ni u jednom karabinskom kalibru. A puška sa kombinovanim cevima nije IŽ-27, nego IŽ-94, i pravi se u kombinacijama 2 sačmene, 2 karabinske ili sačma-karabin. Pravi se sa velikim izborom kalibara, ali je pitanje u kojim se kalibrima uvozi kod nas. Siguran sam da se uvozi u kombinaciji 12/76 mag. i 30-06, ali bi za prelamaču bolji izbor bio 7,62x54R zbog oboda čaure. Mislim da se i u ovom kalibru uvozi.
Tri prsta 2Kolce

hamerles
 Dali neko ima IZ-27 u kalibru 20/76??? voleo bih da cujem iskustva i misljenja???B)

Sniper Hunter
 Ima je kolega lovac74 pa ako je raspolozen da nam je predstavi

ohotnik

hamerles kaže:
Dali neko ima IZ-27 u kalibru 20/76??? voleo bih da cujem iskustva i misljenja???B)
Imam je ja Kupljena je 2004 godine preko uvoznika iz snajpera a narucena od mene u fabrici u rusiji od drugara koji tamo ima poznastva Radi se o seriji koju je IZ izvozio u ameriku i jos par zemalja Puska je radjena na glavi za kalibar 20 i cevi takodje a ne kao nove koje imaju malu razliku od kalibra 12 Zbog toga je puska vitkih linija i teska je 2850 gr cev je duga 710mm leziste metka 76mm kundak i ponkundak od birane orahovine Promenljivi cokovi uz nju sam dobio pet cokova 0,0-0,25-0,5-0,75 i 1,00.Intezivno lovim sa njom njom svu vrstu divljaci i to mi je radna puska za svake uslove lova dali kisa blato sneg i sve ostale nedace.Inace mi je miljenica i najcesci pratilac u lovu a neke druge i skuplje mi se desi i da neuzmem u ruke po celu godinu.

hamerles
 Pitao sam ovde u prodavnicama je oko 380-400evra. A posto vec imam i kalibar 12 i 16 zanimam se za nju da je kupim. Pa me zato interesuju razlicita misljenjaB)

ohotnik

hamerles kaže:
Pitao sam ovde u prodavnicama je oko 380-400evra. A posto vec imam i kalibar 12 i 16 zanimam se za nju da je kupim. Pa me zato interesuju razlicita misljenjaB)
Pa posto vec imas ta dva kalibra moj ti je savet da je kupis A puske nikada nisu bile povoljnije Mene je kostala u to vreme 850 evra a bereta koju sam takodje tada uzeo 1620evra u kalibru 20.

hamerles
 Znam da mi je nepotrebna pored 12tice i 16tice ali posto su mi to polovne puske i dosta stare resio sam sebe da obradujem jednom 20ticom pa se zanimam za IZ27. Volim polozare ali IZ43 mi se ne svidja, a IZ 18 vec imam.Pa mi je opcija za novu pusku ipak IZ27 20tica.Nova puska u novom kalibru da se malo prenovimSmile A posto kazes da je dobra u to ne sumljam... Reci mi kolega OHOTNIK kako nosi jedinacna zrna 20/70 i 20/76??? Dali si je isprobao na DS i slicno???B)

ohotnik

hamerles kaže:
Znam da mi je nepotrebna pored 12tice i 16tice ali posto su mi to polovne puske i dosta stare resio sam sebe da obradujem jednom 20ticom pa se zanimam za IZ27. Volim polozare ali IZ43 mi se ne svidja, a IZ 18 vec imam.Pa mi je opcija za novu pusku ipak IZ27 20tica.Nova puska u novom kalibru da se malo prenovimSmile A posto kazes da je dobra u to ne sumljam... Reci mi kolega OHOTNIK kako nosi jedinacna zrna 20/70 i 20/76??? Dali si je isprobao na DS i slicno???B)
Jednom prilikom kupim dva pakovanja po deset patrona B&P gualandi za kal 20 izgledali su mi simpaticno onako mali lepi zuti i zaboravim na njih.Nakon par godina pri polasku u planinu u lov na svinje u trajanju od par dana ponesem karabin i futrolu misleci da je u njoj poluautomat a u stvari je bila bokerica kal 20 Nakon jednog dana lova sa karabinom izlaze mi tri lisice ali bez mogucnosti pucanja Sledeci dan razmisljam ponecu poluautomat ali tamo umesto njega bokerica.Preturam po rancu sa municijom i nalazim te dve kutije patrona U toku lova vidim krdo svinja da idu ivicom jaruge a vepar samac ide sredinom prema meni.Prepunjavam i stavljam ta dva breneka inace su mase 24gr i pucam na nekih pedest metara na vepra koji je samo ispruzio prednje noge i uz tup zvuk pao.Pogodak je bio iza uva a vepar je izmeren i imao je 180kg a kljove su bile u srebru.To mi je bilo jedino iskustvo sa njom.

hamerles
 Ohotnik druze dobro ti je ovo iskustvo sa njomB) za svaku pohvalu B)

Podunavac
 Jedno ali vredno. Sada je na sajmu lova i ribolova u Osijeku bila izložena jedna IŽ 27 u kalibru 20/76. Jako lepo izgleda, skladno. Baš mi se svidela.
Tri prsta 2Kolce

aleksa
 Ohotnik,iskusan potez sa tom narudzbinom!
Imao sam prilike da drzim u rukama IZ-27 u kalibru 20/76 sa onim sirokim podkundakom i baskulom za dvanaesticu i mogu reci da se nisam odusevio,bila je teza od caletove Zastavine bokerice u kalibru 12.
Kasnije sam ponovo imao prilike da uzmem u ruke malo olaksanu verziju,sa tanjim podkundakom i malo bolje uradjenim kundakom ali opet je to 3 kg-a sto smatram da je previse za pusku u kalibru 20.
Opet,ako neko predje sa puske od 3.5 kg na pusku od 3 kg,razlika je drasticna i trebalo bi pozotovno da se odrazi i na lakocu baratanja puskom i na sam odstrel,u ovom slucaju da neutralise "problem" sa uzim snopom.
Licno,iako sam postao ljubitelj kalibra 20 i zelja mi je da sto pre nabavim pusku u tom kalibru,moj izbor ne bi bila IZ-27 jer mi pre svega ne lezi kako treba u ramenu,sina ide ukoso,a i smatram da ima boljih resenja(neka turska polozara ili u krajnjem slucaju poluautomat sa cevima od 66 cm).

hamerles
 Od Turskih pusaka gledao sam samo PA i Bokerice,Polozare nisam... Aleksa ako imas neki link postavi rado bih pogledaoB)

aleksa
 Cene su malo jace barem sto se tice polozara ali su po mom misljenju lepse,razumne mase i dovoljnog kvaliteta.
Linkove cu staviti na temi "Huglu lovacke puske" i to su mozda i najbolje turske sacmarice.

kelt
 razmisljam da kupim iz-27 12ga sporting varijantu za glinase, molim kolege koji je imaju da mi kazu da li je dobra za trap posto je jeftinija dosta nego od drugih proizvodjacaHoemo jo
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,627,972 posete www.srbijalov.com