Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zvonce za pse da ili ne

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zvonce za pse da ili ne
PEZ
 A što tražiš ti po tavani? Zvonca? Al će te izgrbavi neki s neku tojagu ima da zvonišStari ROFL
Polako ali sigurno postaješ umJetnikOdobreno
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

nidzamotocross
 Sam ću se izgrbavim kad ljusnem kroz neki plafon, nego da ne izgrbavim i neku domaćicu ako gu koknem u glavu. Smean

Pa da umJetnem i ja po nešto. Stidljiv HaHaHa
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ

nidzamotocross kaže:
neku domaćicu ako gu koknem u glavu.

Mlado pa neiskusno, pa li pitaj nas po stareji će ti kažemo,u glavu se koka domaćin ako dođe do toj ne daj Bože a domaćičke znaje se kude se kokaju!

Aj se vrćamo na zvonca, će vikaju ovija postari Admini i po mene!
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Podunavac

nidzamotocross kaže:
Nađoh ga na tavanu jedne stare kuće, zarđalo, osuđeno na propast. Udahnuo sam mu novi život i spremno je za šljuku. Smile

scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/10557658_10201739279283268_6548858562408058334_o.jpg

Meni ovo više liči na klepetušu za krave nego na zvonce za lovačkog kera.Grin
Tri prsta 2Kolce

Uca
 Malo da se osveži tema. Pozdrav svima, pošto nisam video da postoji tema o biperima za pse hteo sam da postavim takvu temu kako bi razmenili iskustva o upotrebi bipera u lovu sa psima ptičarima ali nisam uspeo pa rekoh da ovde napišem koju reč. . Naime, pre mesec dana sam preko eBay nabavio biper oznake D100 kog su lovci hvalili.
Međutim, kakve sam sreće posle 10 minuta rada biper je stao. Pregledom je ustanovljeno da je crkao tranzistor. Nabavio sam zamenski tranzistor BCW65, BCW65C, BCW66, BCW66H, BCW67, BCW68. Menjao sam od svake sorte, mada su performanse gotovo iste i rezultat je uvek bio isti. Radi 10-20 minuta i pregori. Ni jedan elektroinženjer nije uspeo da ga popravi ili bar da otkrije uzrok pregorevanja tranzistora. Digao sam ruke od popravke. Čuo sam da su neki lovci došli do jeftinih a dobrih bipera za mali novac i da su ih nabavljali u Solunu. S obzirom da je vreme godišnjih odmora u prilici sam da nabavim uređaj. DA LI NEKO ZNA ADRESU ILI NAZIV RADNJE U SOLUNU U KOJOJ BI MOGAO DA NABAVIM BIPER. Unapred se zahvaljujem.

Gjorgi
 https://www.hobbi...tml?page=2
Ovo ti je radnja u Solun
Nalazi se ako znas gde je ikea na 400 500 m u pravac prema aerodromu od desne strane

davorcalic
 Kolega iz grupe koristi biper i znam da je od jeftinijih i znam da je za uslove dela lovišta gde mi lovimo APSOLUTNO NEOPHODAN... ima dobru kerušu i oni funcionišu na sledeći način: apsolutno nekomuniciraju!!!! izadjemo u lovište, on je pusti ona radi, neide predaleko al ulazi u trnjake, grmlje, šiblje i ostane u marci, nit je zove, nit joj bilo šta govori-ona radi svoje on svoje, on podiže, puca ona donese i ajmo dalje... jednom prilikom je tako stala i nije je mogao naći, stajala je ukopana u nekoj šikari, nit može da je traži nit je može naći pa je čekao bogme dugo...... uze biper i reši problem, kad stane on čuje gde stoji i polako krene kroz šiblje i diže fazana inače bi stajala danima čini mi se... zove on nju i dodje ona bez problema al kad stane- stala je...deo lovišta izgleda ovako: ograda sa sve šetiri strane remize od gustog i širokog grmlja a u sredini parlog površine oko 1-2ha i tako jedno pored drugog 15 remiza... ja lovim sredinom a drugi kolega ne baš previše ivicom do grmlja a taj što ima kerušu sa biperom ide uz samo grmlje... njemu treba a nama ne... inače od ove sezone lovim sa Labradorom jedva čekam da ga vidim na delu, spreman je u svakom pogledu...
Žena mi Makedonka....ena Shock

Uca
 Lov sa ovom napravom je ekstra. Nema zvanja, vikanja, dozivanja, uznemiravanja divljaci i slično. Zato sam i nabavio jedan ali je odmah stradao. Na adresi koju je Gjorgi dao preterano je skupo. U nekoj radnji u Solunu ima ih po dvadeset do trideset evra ali ne znam adresu, pa ako neko zna neka javi.

DakiNS
 I u kafani važi pravilo : Koliko para - toliko muzike.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Uca
 Jest vala. Ja sam uzeo preko eBaya jer je drugar nabavio 2 komada i oba lepo funkcionišu.

Predator
 Nisam našao odgovarajuću temu pa ću pitanje postaviti ovdje. Nažalost, često smo svjedoci da se desi da psi nestanu u lovu, budu ukradeni ili čak ubijeni, pa vidim da postoje uređaji koji omogućuju praćenje pasa preko "pametnih" telefona. Da li neko od kolega ima iskustva sa korišćenjem GPS uređaja za praćenje pasa? Konkretno me interesuje uređaj TKStar TK909, kutijica sa SIM karticom koja se pomoću ogrlice postavlja na vrat psa. Garmin uređaj koji solidno odrađuje taj posao sam gledao uživo. Korisna, za moj ukus robusna, ali za moj džep neprihvatljiva sprava. Ovi drugi uređaji od braće Kineza sigurno nisu kvalitetni kao pomenuti Garmin, ali su višestruko jeftiniji i ako uz malo improvizacije "završavaju posao", zašto ih ne probati ...

Sasvim prirodno

Djurovic Djordje
 Kolega nemam iskustva sa TKStarom ,ali imam sa slicnim uredjajem koji radi preko sim kartice, ne za pse nego ovako. Dobro radi, salje lokaciju, ali relativna je tacnost lokacije, pozovem broj, pa mi stigne sms sa lokacijom I dok udjem u lokaciju prodje ceo minut, ipak je Garmin mnogo bolji I pouzdan ali I jako skup za nas standard. Vrsi posao ali za pracenje vozila jer nije bas bitno gde je tacno za pse mislim da mnogo kasni. Kradu se psi I sa garminom, skoro je ukraden jedan pas na granici sa Bosnom, skinuta garmin ogrlica I ostavljena I ako je kolega bio na 300m nije stigao na vreme jedino je video auto kako odlazi.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

Predator
 1

Sasvim prirodno

Predator

Djurovic Djordje kaže:

Kolega nemam iskustva sa TKStarom ,ali imam sa slicnim uredjajem koji radi preko sim kartice, ne za pse nego ovako. Dobro radi, salje lokaciju, ali relativna je tacnost lokacije, pozovem broj, pa mi stigne sms sa lokacijom I dok udjem u lokaciju prodje ceo minut, ipak je Garmin mnogo bolji I pouzdan ali I jako skup za nas standard. Vrsi posao ali za pracenje vozila jer nije bas bitno gde je tacno za pse mislim da mnogo kasni. Kradu se psi I sa garminom, skoro je ukraden jedan pas na granici sa Bosnom, skinuta garmin ogrlica I ostavljena I ako je kolega bio na 300m nije stigao na vreme jedino je video auto kako odlazi.

Na koji tačno uređaj misliš? Interesuje me na kom principu taj tvoj uređaj radi. Pri tome mislim na troškove, da li je isto ako se uređaj nalazi na području koje ne pokriva matična mreža (kad uđe u roming) i da li na mapi može da se vidi izgled terena ili su samo putevi u pitanju?

Sasvim prirodno

Djurovic Djordje
 u pitanju je GSM traker to mu je naziv, radi preko sim kartice nekih 20 eura je bio, kod mene je bio na testiranju, tj ja sam ga testirao za pracenje vozila. Mislim da I taj TKStar radi na istom princimu. Pozovem ga sa pametnog telefona I ona mi u sms poruci stignu koordinate lokacije, I preko google maps otvara tacnu lokaciju gde je bio uredjaj u slanju sms poruke. ima nekih oscilacija u 5-10m ali sve u svemu to funkcionise.

AcaNik
 Функционише супер у граду где су мапиране улице, а како ради у атару? Покаже кординате у непрегледном пољу зеленога?
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Djurovic Djordje
 Prebaci se google maps, tj tip mape na satelit I onda je prikaz iz vazduha, realnog terena.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,644 posete www.srbijalov.com