Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šta treba poneti u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šta treba poneti u lov?
DakiNS
 Evo da probam da pobrojim šta sve u glavnoj sezoni potrpam po džepovima mog lovačkog prslukaPfftrvo doručak,puna pljoska pošto volem da domaćinski dolazim i ispraćam,povodac,malu klepetušu,normalno papirusina i dokumenata jedno omanje brdo,malo vode,malo granula za psa ako ne onda malo petit keksa,trimer za skidanje čičaka,malu posudicu za vodu ako teren to zahteva,normalno bricu(ne mislim na frizera nego na nožić) nekada sam se zaluđivao sa kojekakvim nožekanjama koje kod korištenja na slaninici nisu baš praktični a i teški su, zatim vojni šuškavac za slučaj kiše, pa mali peškirić za mene ili psa ovisno o potrebi,Jači najlonski džak,desetak metara kanapa,rezervne šibice,često i čačkalice,rezervne čarape,koje su često više služile drugarima nego meni. E to je gledajući poizdalje slika jednog omanjeg tenka , ali kada se sve lepo složi funkcioniše.Jedini uslov je kondicija.Pošto moje pse svaki dan vodim na istrčavanje ni nje mi ne fali.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

hamerles

aleksa kaže:
Hamerles,ako neko ne moze da izdrzi 4-5 sati bez alkohola onda je to zabrinjavajuce.
DakiNS,nemam nista protiv ironije ali dobro znas i sam da svi ti dokumenti mogu da stanu u dzep od prsluka ili jakne,prave ih dovoljno velike.
Moze lov da bude dovoljno lep i zanimljiv i bez rakije,verujte mi.;)
Ko ti pominje da ne mogu bez alkohola Frown malo si se zaneo ''kolega'' ovo je forum ne poznajemo se uzivoAngry I ja sam protiv akoholisanja u lovu ali za alkoholisanje ne podrazumevam ako neko pred dorucak popije casicu ili dve rakije to nije ALKOHOLISANJE I NIJE ZABRINJAVAJUCEAngry Alkoholisanje je nesto drugoiveli 2

aleksa
 Hamerles,opusteno kolega,ne znam na osnovu cega si se prepoznao,uglavnom nije bilo upuceno tebi niti bilo kome drugom konkretno,govorim uopsteno.
Potpuno se slazem da je sama organizacija u vezu lova prilicno losa,konkretno ova potreba za nosenjem raznih dokumenata tokom celog lova.To bi moglo mnogo bolje da se organizuje kao i mnoge druge stvari.
Ali,pored svega,neke stvari bi trebalo da se postuju i neke stvari treba ograniciti ili iskoreniti.I normalno je da postoji otpor ali i to se da resiti na kulturan nacin.

Podunavac
 Rođo ti nabroja toliko toga da ti treba magarac da ga natovariš.Grin A vidi kako pravi zaljubljenici idu u lov, bez suvišnog tereta. Samo puška i dobra volja. Sa ovom grupom bi ja voleo da lovim.Kiss
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Daki, svaka tebi cast sta sve spakujes, pa jos u prsluk ! Bravo 2 Kod nas se nose rancevi, dali zbog navike ili zbog veceg prostora od onog u prsluku ne znam, ali bice da i u prsluku ima mesta za dosta toga ali evo kako izgleda jedan prosecan ranac lovca nasih krajeva. Pod broj jedan tu je luk, bilo crni, beli ili oba, flasica ili pljoska rakije, kilogram do 2 kobasica ili nekog mesa, tursije, jos po nekih salatica, nije lose da se nadje i koja hepo kocka ili parce gume radi lakseg paljenja vatre koja je kod nas maltene obavezna kod pripreme dorucka, naravno svi papiri sto za nas sto za pse, neka veca i jaca kesa ili dzak ako bude ulova(sitne divljaci) i od prilike je to to pa jos pun redenik municije i imate potpunu sliku jednog magarenceta Grin sto je jos gora situacija kod nas tereni su brdski, retko ravnicarski, tako da je potrebno jos vise kondicije Frown ali dobro sta je tu je Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

hamerles

aleksa kaže:
Hamerles,opusteno kolega,ne znam na osnovu cega si se prepoznao,uglavnom nije bilo upuceno tebi niti bilo kome drugom konkretno,govorim uopsteno.
Potpuno se slazem da je sama organizacija u vezu lova prilicno losa,konkretno ova potreba za nosenjem raznih dokumenata tokom celog lova.To bi moglo mnogo bolje da se organizuje kao i mnoge druge stvari.
Ali,pored svega,neke stvari bi trebalo da se postuju i neke stvari treba ograniciti ili iskoreniti.I normalno je da postoji otpor ali i to se da resiti na kulturan nacin.
Opusteno druze nisam se pronasao ni u cemu... Samo mi se ne svidja to sto u lovu svi vole da popiju i oni koji nikad ne piju taj dan udare po rakicu a ovde se prave fini... Ne treba se alkoholisati daleko od toga lov je opasan sport...Voznja auta je jos opasnija po ljude pa se sme popiti u odredjenoj kolicini.. Pozdrav

canis aureus
 Fuck Cola, fuck Pizza ...
all we need is SLJIVOVICA
iveli 3
alkooohoool
http://www.youtub...re=related
Veselo 2Veselo 2
-anyone who doesn't go crazy can't be normal!!!-
Pilotiveli 2

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DakiNS

Podunavac kaže:
Rođo ti nabroja toliko toga da ti treba magarac da ga natovariš.Grin A vidi kako pravi zaljubljenici idu u lov, bez suvišnog tereta. Samo puška i dobra volja. Sa ovom grupom bi ja voleo da lovim.Kiss
I tata bi sineCveeKissLoveMakaStidljiv samo da ne sazna dragaena

DakiNS
 Kolega Aleksa da nisi imao bliski susret sa alkoholičarima čim si toliko protiv bilo kakve konzumacije vatrene vodeDim Ja kod kće se nikad ne setim da pijem rakiju ali ulovu glupo bi bilo da odskačem a tamo mi i prija, pa sad nemam nameru da bilo šta menjam a što se tebe tiče ti odlučuješ da li ćeš i vodu piti a kamoi alkohol stvar tvog izbora samo nemoj nas ubeđivati pošto vidim da si tu usamljen. Bez zle namere, pozdrav DakiNS

aleksa

DakiNS kaže:
Kolega Aleksa da nisi imao bliski susret sa alkoholičarima čim si toliko protiv bilo kakve konzumacije vatrene vodeDim

Ovakvu recenicu bi po mom misljenju trebalo sankcionisati.
A,ja cu se jednostavno povuci iz ove diskusije jer niti je u skladu sa temom niti zelim da se eventualno spustim na taj dno nivo konverzacije.

DakiNS
 tU.a

aleksa kaže:

DakiNS kaže:
Kolega Aleksa da nisi imao bliski susret sa alkoholičarima čim si toliko protiv bilo kakve konzumacije vatrene vodeDim

Ovakvu recenicu bi po mom misljenju trebalo sankcionisati.
A,ja cu se jednostavno povuci iz ove diskusije jer niti je u skladu sa temom niti zelim da se eventualno spustim na taj dno nivo konverzacije.
Kolega šta sam ja to tako loše ili uvredljivo napisao kada si se našao tako pogođen.Nekoga ujede pas pa se boji pasa, neko padne sa bicikla pa se boji bicikla, nekoga izmlati komšija pa se boji komšije.nadam se da si sada shvatio poentu moga pitanja, a što se tiče dna tu si vrlo neugodantU.a

Podunavac
 Kolega Aleksa delimično se slažem sa tobom. Ni ja ne volim da sam u društvu naoružanih ljudi koji se nalevaju alkoholom. Ima nas svakakvih, a kad smo pijani svi smo ludi (sudim po sebi). Međutim ko ima meru pa malo gucne radi društva, to je u redu i ne osuđujem. Lično nisam protiv pića i sa pravim društvom znam i da preteram ponekad. Ko što rekoh, pre i za vreme lova ne volim konzumaciju alkohola ali malo "operem zube" radi društva. Posle lova kad se odloži oružje ko voli nek izvoli. Ne znam što si se uvredio na Dakija, ja nisam video ništa loše u njegovom postu? Čovek je mislio po staroj narodnoj izreci: koga zmija ujede i žabe se boji. Tj. da si imao neko loše iskustvo sa pijancima u lovu, pa ih sada izbegavaš.
Tri prsta 2Kolce

vuk71
 Podunavac kad bi me ovakve cekale na doceku ja bi samo lovio... cuj lovio kuci nebi odlazio...kad bolje razmislim nista neznam...al su su spremile za lov svaka im cast...

Podunavac
 Vuče, što se mene tiče imaju svu potrebnu opremu i ništa im ne fali. Samo kad bi morao sam sa njima da lovim više dana i noći za redom, mislim da bi brzo doživeo kolaps organizma. Al bi bar umro srećan.Grin
Tri prsta 2Kolce

hamerles
 Podunavac fali im adekvatan kalibar Grin

Podunavac
 Hamerles znam jedan adekvatan, baš za "visoku divljač". I to domaći, made in Serbia.Grin
Tri prsta 2Kolce

Jank
 Podunavac....Sestriće...nema lova ni meraka bez sestrića i ujaka. ja mislim da ti imaš dovoljno patrona za ove lovkinje, a ako posustaneš stižemo i mi veterani da pripomognemeo....ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

hamerles

Podunavac kaže:
Hamerles znam jedan adekvatan, baš za "visoku divljač". I to domaći, made in Serbia.Grin
E taj je pravi Grin

Podunavac

Jank kaže:
Podunavac....Sestriće...nema lova ni meraka bez sestrića i ujaka. ja mislim da ti imaš dovoljno patrona za ove lovkinje, a ako posustaneš stižemo i mi veterani da pripomognemeo....ROFL

Ujače ovde bi bilo povuci-potegni. Pomoć bi bila dobrodošla, pogotovo od ovakvog švalerskog veterana.
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija

Podunavac kaže:

Podunavac i ja dolazim na lov sa ovo drustvo. Mislim ako moze

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,905,587 posete www.srbijalov.com