Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: iz 58

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
iz 58
DakiNS
 E Hvala ti BožeGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Josev
 konacno se zavrsaila jedna duga prica o tome koja puska da kupi pavlev drug Grin aj nek mu je sa srecom i da ima dobre ulove sa nje Grin
marka fazan

aleksa
 Nemam ništa protiv ni jedne ni druge ali kada bih morao da biram, onda ova ispod, jednostavno taj koncept, horizontalne cevi i engleski kundak mi se mnogo dopada!

ИЖ-54 12/70 и ИЖ-58 16/70:

i39.tinypic.com/epofud.jpg

aleksa
 Gle, ne može ćirilica?!Sad
IŽ-54 12/70 iznad i IŽ-58 16/70 ispod.

canis aureus
 Na obe puške sa slike su promenjeni kundaci Yes ... obe su Odobreno ali ipak je 54rka No.1 Confused ....iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

aleksa
 canis aureus, to je onaj prvi vizuelno utisak ali naravno da bi se prilikom izbora ubacile u rame, pa zagledale, otvarale, zatvarale, proverilo okidanje itd.
U izvornom stanju, sa IŽ-54 nema poređenja!

arsa
 imageshack.us/a/img706/5514/71h2.jpg

Za imenjaka...
lovac Joca i Luka srbijalov

ivanfox
 Hvala imenjače, munjevito si uslišio i realizovao moju molbu oko ove fotke. Pitanje za kolege koji imaju iskustva ili znanja oko ovog mehanizma na IŽ-58,da li je polugica koja podseća na lulu odnosno koja ide od kočnice pa do udarnog mehanizma fabrički deo mehanizma u baskuli ili je to naknadna majstorija kako tvrdi oco?! Inače pomenuti model je cal.16 iz 1974.kako sam ja danas prokužio gledajući.
i foxterrierPas 2 je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika

7x57
 Ta polugica je fabrički deo i sastavni je deo tzv. automatske kočnice. Prilikom otvaranja puške ta poluga ide nazad i potiskuje dugme kočnice u zadnji položaj, puška je zakočena. Prema podacima ugrađuje se od modela 58MA iz 1977.god. E tu je problem. Pre par dana sam kupio 58-icu tormentovanu kod nas u julu 1971. Ima automatsku kočnicu. I ja bih pomislio da se neko nije "igrao" sa njom da puška nije uzeta od poznatog čoveka u stanju "kao nova".
Jedino što mi pada na pamet, osim da podaci nisu tačni, je da je to neka varijanta za izvoz, jer je i model označen izvoznim imenom IJ 58 i Made in USSR umesto ИЖ 58 Сделано в СССР.
Draško

7x57
 ... umesto IŽ 58 Sdelano v SSSR, ćirilicom.
Draško

ivanfox
 Može biti da je sve tako kako ti kažeš kolega 7x57.Puška je vlasnistvo ćaletovog kolege iz grupe i baš ću ga pitati da li je nesto radjeno naknadno na pušci kako tvrdi moj ćale da je tu malu majstorio izveo njegov tatko pokojni inače profi puškar bio za života.Na baskuli piše IJ-58 i ima oznaka 474
i foxterrierPas 2 je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika

PEZ
 ^ Nemas potrebe pitati kolega Ivane , taj deo je fabricki ugradjen na IZ-58, u pravu je kolega 7x57
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Huntr
 e pa skoro kupih zeni ij 58 made in ussr,u bas lepom stanju,ne sjajnom ali lepom.ali osim broja 16 u krugu ne nadjoh nigde godinu,a u o.l. pise da je MA i nema automatsku kocnicu.a dole pise samo na cirilici do 750 at bez oznaka o cokovima i godini.
Confused
kad se lov svede samo na odstrel tada ga treba zabraniti

Slob
 Ako sam dobro razumeo upis #43, postoji polozara IZ 57 koja je identicna IZ 54 samo sto je u kalibru 16/70?
Evo deo upisa:
Verujem da je do zabune došlo jer su IŽ54 i IŽ57 iste a razlikuju se u navedenom tj 54rka je 12/70 a 57ica je 16/70 ... 
Lisica

Djurovic Djordje
 Verovatno je neka greska iz 58 je 16/70, iz 54 12/70 i jos dve polozare za koje znam su toz-25 i iz -26 ali ne znam u kom kalibru su pravljene, a za iz57 nisam cuo.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

vajsmiler
 Postoji puška IŽ 57, koja je konstrukcijski slična IŽ 54, razlika je u tome što je ona u kalibru 16/70 i nema griner ključ kao IŽ 54.
Zec, lisica, jarebica, divlja patka, prepelica, a i golub, i grlica, i po koja komšinica...

7x57
 http://patr1ot.no...h-horizont
http://patr1ot.no...h-vertical

Sažeto, ali korisno za ljubitelje Ižovki. Pozdrav.
Draško

Slob
 Zahvaljujem Srean
Lisica

canis aureus

Slob kaže:

Ako sam dobro razumeo upis #43, postoji polozara IZ 57 koja je identicna IZ 54 samo sto je u kalibru 16/70?
Evo deo upisa:
Verujem da je do zabune došlo jer su IŽ54 i IŽ57 iste a razlikuju se u navedenom tj 54rka je 12/70 a 57ica je 16/70 ...

... citir'o si moj upis pa ajd' da reknem ...

IŽ54 i IŽ57 su "na pogled" ISTE(odnosi se na oblik baskule, završnu zaštitu, drvenariju) pa se mnogi zabunU kadE ih vidU end pobrkaDu lončiće što bi deca onomad umela kasti a razlJika je pored kalJibra i u bravljenjE ... te se i taj upis odnosiJo na taj, takoreći, vizJuelni dJeo.
Dim

canis aureus

7x57 kaže:

http://patr1ot.no...h-horizont
http://patr1ot.no...h-vertical

Sažeto, ali korisno za ljubitelje Ižovki. Pozdrav.

Odobrenoiveli 3
Dim

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,296 posete www.srbijalov.com