Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Napredna kinologija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Napredna kinologija
od komtema

tulipan kaže:
Od komtema- hvala na lepim recima,drago mi je da si zadovoljan organizacijomB),bice jos bolje! huntinggirl- svaka cast za textove u navedenoj temiBravo 2
Nema na cemu ja samo kazem ono sto mislim,lala je organizivao i lovacki kinoloski kup prvenstvo Backe gde sam ja bio 2.sa Bilom mislim da je dobro sto si pozvao ekipu iz lovackih novina,cuo sam da su napravili i objavili reportazu u lovackin novinama kako sam cuo u decembarskom broju,nazalost jos nisam inao priliku da vidim.Bilo bi jos bolje da je bila i televizija,mislim da nije dobro sto ni na drzavniom prvenstvu nije bilo televizije.Mislim da bi lovacki savez mogao da isfinansira troskove televizije,sobzirom na velicinu i znacaj takmicenja.Ja sam nekada bio u organizaciji otvaranja strelista u Temerinu tada smo zvali kanal 9 da nas snima,mislim da smo ih tada platili 100 evra uradili su kvalitetnu reportazu oko 60 minuta koja se dugo vrtela na raznim televizijama,misli da bi takva vrsta reportaze bila gledana i pozitivno bi uticala na razvoj lovne kinologije.Lalo mislim da bi bilo dobro da ti kao organizator javno pozoves posmatrace tj. publiku da dodju i posmatraju neku od buducih manifestacija koje ti budes organizovao {vidi se da ti to znas i volis da radis},tereni su zgodni u Srbobranu za publiku tj.posmatrace zato sto se nalaze kako sam ja primetio pored asfalta ili blizu njega.Bravo 2.

kosmajski div
 Hvala kolega Komtema na ovako iscrpnom izvestaju o kolegama sa slike.Gospodina Jojkica znam po odgoju prelepih kratkodlakih nemaca, priznatog u najvisim kinoloskim grugovima nase zemlje i Evrope, ali ga nisam prepoznao na slici jer je na mom kompu dosta mutna.Lepo je sto si i druge detalje izneo.Zamolio bih te jos kada god postavis neku slicicu uvek nesto o njoj i napisi, recimo gde je snimljeno, kad i ko je na njoj, ako je to dozvoljeno pravilima foruma.Meni je licno zao sto te slike ne izlaze u nesto vecem formatu,ali to je pitanje za kolegu Lalu, medjutim ako se ne moze drugacije, ni ovako nije lose.
http://www.facebook.com/kosmajskidivsopot.ivkovic

od komtema

kosmajski div kaže:
Hvala kolega Komtema na ovako iscrpnom izvestaju o kolegama sa slike.Gospodina Jojkica znam po odgoju prelepih kratkodlakih nemaca, priznatog u najvisim kinoloskim grugovima nase zemlje i Evrope, ali ga nisam prepoznao na slici jer je na mom kompu dosta mutna.Lepo je sto si i druge detalje izneo.Zamolio bih te jos kada god postavis neku slicicu uvek nesto o njoj i napisi, recimo gde je snimljeno, kad i ko je na njoj, ako je to dozvoljeno pravilima foruma.Meni je licno zao sto te slike ne izlaze u nesto vecem formatu,ali to je pitanje za kolegu Lalu, medjutim ako se ne moze drugacije, ni ovako nije lose.
Nema na cemu.Probaj sa levim klikom misa kad stavis sterelicu na sliku,kod mene se onda slika poveca preko celog monitora.B)

Dvostruki klik levim dugmetom miša uveličava sliku. Desni klik otvara opcije, medju kojima se nalazi i opcija da sačuvate objavljenu sliku na svom kompjuteru.
Srbijalov Admin Tim

tulipan
 Od komtema- izasla je reportaza na jednoj strani u novom broju Lovackih novina sa prvenstva Backe,kao i izvestaj sa prvenstva Vojvodine! Novine mozes da uzmes u Dnevniku!Bye Sto se tice publike,mi kada organizujemo utakmice,kupove....vrata su svima otvorenaB)i svi su dobro dosli!

od komtema
 tulipan-Hvala,otici cu u dnevnik da uzmem lovacke novine mi u Temerinu ih nedobijamo,dobijamo list lovac,meni se malo vise svidjaju lovacke novine od lovca,mada nijedne ni druge nedoprinose mnogo unapredjenju kinologije,lovastva,mislim da takva vrsta casopisa nemoze kvalitetno da se radi bez novinara na terenu,nepamtim kad je neki njihov novinar bio na terenu osim sada na prvenstvu Backe u Srbobranu,primetio sam da samo ponavljaju tekstove iz brojeva iz ranijih godina i promene slike ali su zato funkcioneri u prvom planu.Ranijih godina smo u Temerinu verovatno greskom dobijali u jednom manjem broju umesto lovackih novina list dobro jutro za koga su se lovci otimali ko ce da ga dobije.Imao sam srecu da vidim madjarske lovacke novine doduse neke stare brojeve to je da stanes pa da gledas.Mislim da je kod njih kultura lova na visem nivou sto se i vidi po ponasanju prema psima,divljci i ostreljenoj divljaci.Mozda bi bilo interesantno da postavim neku sliku iz madjarskih lovova?Neznam dali sam promasio temu ako jesam molim administratora da ovo obrise.Smile

kosmajski div
 Hvala na pomoci ,sada je sve sa fotografijama u redu.

kosmajski div
 Kolega Komtema misljenja sam da sve sto siri saznanje nas na forumu treba objaviti , a u vezi je kinologije.Sve to moze uvek da koristi.Eto objavljujuci ove fotografije ipak smo videli bar neke ljude koji se takmice i koji ulazu dosta u kinologiju.Prosla godina je imala sijaset raznih takmicenja i kako nas narod kaze jedna fotografija govori vise od hiljadu reci.

kosmajski div

tulipan kaže:
Od komtema- izasla je reportaza na jednoj strani u novom broju Lovackih novina sa prvenstva Backe,kao i izvestaj sa prvenstva Vojvodine! Novine mozes da uzmes u Dnevniku!Bye Sto se tice publike,mi kada organizujemo utakmice,kupove....vrata su svima otvorenaB)i svi su dobro dosli!
Bravo kolega Tulipan.Ovo zadnje mi se jako dopada.Sve otvoreno, da svi vide i da svi cuju, to je pravo takmicenje.Jos ako uspemo da ukinemo solo baterije, narocito na ovim sportskim takmicenjima pasa, onda sigurno krecemo napred i bicemo sigurno masovniji.Nikada nisam mnogo razmisljao sta se recimo desava u jednoj solo bateriji na terenu , ali zadnjih nekoliko godina to mi je pocelo da smeta.Ko nezna sta je solo baterija , to je kada neki vodic [obicno stranac , a ima i nasih] sa recimo 10 pasa stavi sudiju u kombi i eto ga kasnije u barazu ,za titulu, sa jednim od tih pasa.Ja sam svojevremeno na jednoj nasoj posecenijoj utakmica, tipa B, predlozio organizatoru da izmedju tih deset pasa stave po jednog ,od nekog drugog vodica, da bi igra bila prava ,da taj i tih nekoliko vodica prvo tu nadigra, da bude pred vise ociju najbolji pa neka ide u baraz ,ali to nikada ,bar do sada nije bilo.Ako ikada kao dobar [pohvalise vas] organizator dodjete u situaciju da imate predlog solo baterije, pomesajte je i videce te zadovoljstvo vodica sa jednim - dva ili tri psa.

huntinggirl1
 tako nešto se u Vojvodini ne dešava, čak se i zna koji su to odgajivači-vodiči u pitanju,

tako nešto nije tema ovde na forumu,

utakmice ''via via'' jedine imaju taj stil takmičenja,

kosmajski div
 Lepo od vas ako je tako u Vojvodini i ja zelim da tako i ostane.Mozda nije dobra tema za ceo forum ,ali za temu Napredna kinologija i te kako je vazno da se cuje .Ja ovde ni ne pominjem nicija imena niti to vezujem za bilo koga pa ni za via-via takmicenje [glupog li naziva ] ,a vi ako znate recite, imate javnu kinolosku funkciju i vasa rec ce da se uvazi.Mozda ipak mislite da je bolje da cutite i cak da sprecite da se diskutuje o takvim stvarima ovde u odeljku napredna kinologija.Mislim da zestoko gresite i da polako kocite pojedine delove foruma, pogotovo sa takvim stavom, ovo se sme,a ovo ne, misleci i na jucerasnji post koji se odnosio na neke kolege i njihove postove.

huntinggirl1
 da niste malo preterali,
ja kočim, pa o čemu vi to,

šta je tema, pišite,
ovde se neće niko ni reklamirati ni vređati,
šta umišljate,
ko god je napisao nešto što je vezano za naprednu kinologiju , je tu, ništa nije obrisano,

o čemu vi želite da pričate i s kojim pravom vi mene prozivate,

da je ovde Lala admin, sigurno bi mnogi postovi bili obrisani i rasprava prekinuta,

ohotnik
 Kolega Kosmajski Div Aplauz Za upis delim tvoje misljenje

DakiNS
 Mislim da je lepo što su dvojica kolega razmenili mišljenje a i mi smo po nešto saznali o istoriji što ima dodirnih tačaka sa kinologijom . I uvek ima ono ALI ( na ali .valim ti .ali) mala šala stvarno svrha ove teme je kako obučiti psa za sve vrste utakmica od via via do LK kupova ili ne samo obučiti nego to je po meni više usmeravanje pasa sa izuzetnim urođenim osobinama a i da dobijemo informaciju šta se u stvari traži od pasa a i vodiča na pojedinim vrstama utakmica. Pa mi lepo da se vratimo sa izleta na temu . Hvala kolege

Lala
 Ne želim da se mešam koleginici Huntinggirl1 u njenu oblast administriranja, ali ako se napiše da ima manipulacija sa tim solo baterijama i sa sudijama, onda je red da se kaže jasno kada je, gde, i ko to radio, onda skidam kapu onom ko to napiše. Ovako uopšteno pričati (neki odgajivači, neke sudije, pojedini ljudi), sumnja može da padne na sve sudije i sve odgajivače. A ako se ne kaže otvoreno, onda nemojte ni pominjati takve stvari. Pretpostavljam da ima muljanja, kao i svugde, pa ako se to već pominje, budite precizni. Ili ako nemate petlju da napišete, onda ne pominjite uopšteno.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

huntinggirl1
  E moj Lalo,

pa vidite da dopuštam i više od primerenog, nadajući se da će se spustiti na zemlju i komentarisati i pisati na temu napredna,
pojedincima svaka tema služi za reklamu, prozivanje pojedinaca..
petlju da kažu ko je i gde šta radio, nema niko...
ili će izneti argumente ili brišemo.

Lala
 Koleginice, imate svoja administratorska ovlašćenja, koja su vam na raspolaganju po vašoj odluci i proceni. Ako smatrate da je nešto za opomenu, opomenite, ako smatrate da je nešto za brisanje, brišite. Na kraju krajeva, vi ste medjunarodni kinološki sudija, selektor reprezentacije, aktivna i uticajna članica KSS i LSS/LSV, znate ono što ja verovatno neću naučiti nikad, a ni ostali članovi foruma baš ne mogu da vam pariraju po tom pitanju. Volan u ruke, upravljajte forumom 'Kinologija'.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

kosmajski div

huntinggirl1 kaže:
tako nešto se u Vojvodini ne dešava, čak se i zna koji su to odgajivači-vodiči u pitanju,

Evo neka kolega Lala procita ovaj post i neka vidi sta je u pitanju i ko bi trebao sta da iznese.Upotrebite administratorska prava ja se necu ljutiti, jer ako ne zelite da se druzimo ne moramo, meni reklama ove vrste netreba.

imate prava da se ljutite koliko želite, ali ne ovde, ili se pridržavajte teme, ili kažite tačno šta želite, navedite imena i potpišite se,

kosmajski div

huntinggirl1 kaže:
da niste malo preterali,
ja kočim, pa o čemu vi to,

šta je tema, pišite,
ovde se neće niko ni reklamirati ni vređati,
šta umišljate,
ko god je napisao nešto što je vezano za naprednu kinologiju , je tu, ništa nije obrisano,

o čemu vi želite da pričate i s kojim pravom vi mene prozivate,

da je ovde Lala admin, sigurno bi mnogi postovi bili obrisani i rasprava prekinuta,
Ne nisam koleginice ni malo preterao, niti sam koga vredjao, a ponajmanje vas.Cak vam se nisam ni obracao niti ste mi interesantni.Ja se ,ako ste shvatili ,ovde nisam sa nikim raspravljao Imao sam neku prijateljsku razmenu misljenja sa dvojicom drugih kolega, ali ste vi dva tri puta upadali sa vrlo neobicnim pitanjima - te sta bi neko dao da je to njegovo ili ne i tako to. Zao mi je ako ste se negde prepoznali , ali ja vam tu ne mogu pomoci jer ste vrlo sujetni.Vise puta ste sami rekli koju pricu zelimo da vi zapocnete, a kada se nesto zapocne vi odmah brze bolje prekid...Jos da kazem i vi slobodno upotrebite administratorska prava jer meni svadjalacke reklame nisu potrebne, pogotovo ne sa vama.Na kraju krajeva kolege ce sami dati sud o svemu.

huntinggirl1
 da li smatrate da je ovo mesto za reklamu privatnog lovačkog doma, ili reklamu neke utakmice, koje vas očigledno oduševljavaju, ili mislite da ste vi ti koji trba da svima držite slovo,

o čemu vi to govorite,
ko će dati o očemu sud, to ostavite njima ili to rešavajte na drugom forumu,
ovde je tema napredna kinologija, pa je se i pridržavajte.

kosmajski div

kosmajski div kaže:

huntinggirl1 kaže:

Evo neka kolega Lala procita ovaj post i neka vidi sta je u pitanju i ko bi trebao sta da iznese.Upotrebite administratorska prava ja se necu ljutiti, jer ako ne zelite da se druzimo ne moramo, meni reklama ove vrste netreba.

imate prava da se ljutite koliko želite, ali ne ovde, ili se pridržavajte teme, ili kažite tačno šta želite, navedite imena i potpišite se,
Kolega lalo pa vi se sada pravite Englez.Koleginica je rekla da zna ko su ti ljudi a ne ja.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,472,131 posete www.srbijalov.com