Monarch jeste za USA tržište, i to mislim za jednog dilera. Cena nema uvek - ja imam bez cene za 270w...
Tebra CaEnis, sećam se neke priče za Mitchell, ali se ne sećam tačno šta je bio zaključak, pomozi nam?
Inače, mislim da kod 8x57 definitivno nema razlike u dimenzijama(CIP vs. SAAMI), a isto tako ni kod 243. Ako puška neće da se zatvara(jedan moj pobro imao taq 243w džebanu, ali kod drugog pobre - HOĆE da se zatvara! ), to ondak ne valja džebana! (pričam za 8x57 i 243w)
sheytan kaže:
Monarch jeste za USA tržište, i to mislim za jednog dilera. Cena nema uvek - ja imam bez cene za 270w...
Tebra CaEnis, sećam se neke priče za Mitchell, ali se ne sećam tačno šta je bio zaključak, pomozi nam?
Inače, mislim da kod 8x57 definitivno nema razlike u dimenzijama(CIP vs. SAAMI), a isto tako ni kod 243. Ako puška neće da se zatvara(jedan moj pobro imao taq 243w džebanu, ali kod drugog pobre - HOĆE da se zatvara! ), to ondak ne valja džebana! (pričam za 8x57 i 243w)
чекај, ше, ако је једна пушка хтела да забрави, а друга не, онда значи да једна од њих има лош чеони зазор. дешава се оптическаја илузија код метака који немају оборену ивицу самог данцета чауре, да изгледа да имају дебље данце. то ми се дешавало и на војним и на ловачким чаурама разних калибара, па сам мерио шублером и било је исто.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Pazljivim citanjem jednog teksta o ovom kalibru, ako se ne varam nekog naseg lovca a tekst je iz " Kalibra", izmedju ostalog ima ga i ovde negde na forumu, neko ga je citirao, pise (to mi je ostalo u secanju) da nas PPU "razdvaja" 7x57 i 7mm Mauser! I ja sam mislio da je razlika samo u pritiscima, i kad sam gledao katalog od PPU-a za ovu godinu, primetio sam da su sve ama bas sve vrednosti iste i za ova "2"kalibra, pa sam poslao mail da pitam jel to neka greska!? Odgovor ste videli!
Vidi, sve je to lepo, ali... Da li je i kod nas tako? Uostalom otvori sajt PPU-a tamo ima kontakt mail, pa pitaj i vidi da li je ovo greska ili je ono sto mi je odgovoreno ?
Krilas, ti si sam sebi zakonjplikovao zivot, pishutji im mejl!
PPU municiju qpuj u 7x57, ostalu u celoj Evropi - BILO KOJU, ili 7x57, ili 7mm Mauser, i MORA DA VALJA! Ako ne valja, svaka radnja tje morati da je zameni!
Šeki je u pravu. Na evropskom tržištu možeš kupiti samo municiju po C.I.P. standardima, pogotovo ako je ona i evropskog porekla kao što je slučaj sa kalibrom 7x57. Tako da ne moraš da se brineš kakva municija se prodaje u americi. Ako ti se sviđa baš ovaj kalibar, kupuj i ne sekiraj se.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?