Lepa vest. Premda je ta podzemna struktura i sačuvala fabriku od totalnog uništenja u NATO agresiji na Srbiju.
A ova druga vest o Zastavi mi već smrdi. Nši lopovi od političara već godinama planiraju da prodaju fabriku oružja, a ovo bi mogao da bude povod. Neznam kako fabrika koja proizvodi toliko oružja za našu vojsku i za izvoz može da bude za porez dužna više nego što vredi. Ovo su neke mućke.
Čak i da postoji problem oko financiranja, to je fabrika od vitalnog državnog interesa, koja ne sme da pređe u privatne ruke, a pogotovo ne strancima. Kad država sufinancira tolike gubitnike čija važnost nije ni približna Zastavi, onda nek ćute i odreše kesu ili izbrišu porezni dug. Porez državni, fabrika državna, niko nije oštećen. Bitno je da fabrika radi, radnici primaju platu i da se ulaže u nove proizvodne pogone i unapređenje proizvodnje.
Naš kolega sa Lorista Oscar postavio je ovakav upis , citiram:
Da li plaćati nešto izmedju
« poslato: danas u 02:23:55 »
Odgovori sa citatom
Odlukom Upravnog odbora LSS da članarina iznosi 200 din po lovcu svakako je na liniji štednje pa i aktuelnog trenutka ekonomske situacije u Srbiji. Ono što svakako može biti kamen spoticanja u budućim odnosima u okviru lovačke organizacije Srbije čini se da ovako niskom članarinom prema LSS opstanak novormiranog Lovačkog saveza centralne Srbije može biti doveden u ako ne u ozbiljne a onda u zabrinjavajuće vode. Formiran kao "jeftin" Savez sada će morati svojim članicama zaračunati tih 200 dinara plus sopstvena članarina pa se opravdano postavlja pitanje šta je onda u celoj priči "jeftino" ili možda će se otvoriti pitanje o potrebi postojanja ne samo Lovačkog saveza centralne Srbije nego i mnogih budućih najavljenih za osnivanje. Jednostavno, prosta matematika, ako sam član ili mogu biti direktno član Lovačkog saveza Srbije zašto bih plaćao još nešto izmedju.
Šta vi mislite o tome?
Čudi me takvo pitanje. Najviše zbog toga što je opšte poznato da vojvođani to nešto između plaćaju mnoooogo više. Da li ovaj upis treba da unese razdor u LSCS ili je opet došlo do zavrtanja slavine od strane LSV prema izdavaču lovačkog glasila? Ili je u pitanju mnogo veća šargarepa ponuđena od strane LSS?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
везано за ППУ: стигло наређење бато да се фабрика извади из брда како би у следећем нападу, који нам се нажалост спрема, могла бити на изволте. иако треба убацити ту савремену опрему у нове хале, оно под брдом не треба дирати, јер управо због коЊфигурације терена напад на ту фабрику је безмало немогућ садашњим средствима.
застава: а колико износе дуговања државе према застави? то ники не пита, а? измирите обавезе ваше фирме ЗДРП (сдпр) према застави па ће и порез бити плаћен!
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Ovo bi moglo biti interesantno i mislim da vredi pogledati. Ali ne rekoše dali će to biti stalna muzejska postava, ili ima neki rok do kada će biti uklonjena?
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Forum je forum...bio ovaj ili onaj...dobra stvar foruma je sto nema previse ustezanja prilikom razmene misljenja... a tog Dzremaju ne poznajem, mada vidim da ga juce tamo na ruzan nacin isprozivase neki sa losom namerom, previse agresivni, pa padose neka isklucenja sa foruma (neko voli reci i banovanje, no ja izbegavam)... JBG!
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan
astral hunter kaže:
Forum je forum...bio ovaj ili onaj...dobra stvar foruma je sto nema previse ustezanja prilikom razmene misljenja... a tog Dzremaju ne poznajem, mada vidim da ga juce tamo na ruzan nacin isprozivase neki sa losom namerom, previse agresivni, pa padose neka isklucenja sa foruma (neko voli reci i banovanje, no ja izbegavam)... JBG!
Kolega pratio sam od početka dešavanja ma Loristu i iskreno rečeno , mnogo si rekao o sebi. Prvo što sam primetio jeste da si opravdao reči iz svog predstavljanja: plniram da se u buducnosti bavim lovom...... jer sam bez iskustva!
Uleteo si u polemiku bez osnovnog predznanja o problematici koja je u pitanju. Zakačio si se samo za najsvežije upise, bez ikakve provere podataka kojisu pominjani na temi. Meni iako nisam ni pravnik ni Krivičar to deluje jako površno što nije odlika iskusnih ličnosti a posebno stručnjaka. Da si iole proučilo stanje u lovstvu srbije unazad nekoliko godina shvatio bi koliko je dvoličan Jeremijin prvi upis na početku teme. Niko ti ne brani da izneseš svoje mišljenje , ali kao oficir mislim da prvo trebaš pre ikakve bitke da obezbediš logistiku , kod tebe logistika i obaveštajni podaci ne postoje , kao i priprema napada ili kako je ti zoveš odbrane, s tim što si odabrao da braniš totalno pogrešnu ličnost , što je opet dokaz tvoje neobaveštenosti. Mlad si čovek , vrlo aktivan , ali nedosledan (leno ti je pročitati) . Da je drugačije verovatno bi razmislio pre nego bi na toj temi na Loristu napisao i jedno jedino slovo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Zato se ja držim ovog foruma gde je dozvoljena kritika i dozvoljeno imati svoje mišljenje, a ne kolektivno. I gde su admini tolerantni. Ovde je stvarno potrebno napraviti mnogo njasra da bi se dobilo i upozorenje, a kamoli ban. Mnogi su ovde svojim ponašanjem zaslužili momentalno i trajno banovanje, a pisali su još danima i mesecima. To je dokaz tolerancije admina, ali i dokaz bezobrazluka i ograničenosti pojedinaca koji sebi uzimaju za pravo da druge vređaju i omalovažavaju.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻