Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
Dalibor89
 juce mi dosla lisica na cijuk misa, i to prvi put. i onda na kraju ja zeznemOpameti se jer sam je kasno primetio i otisla mi je. posle toga nije proslo 15 minuta dosla druga i tu sam kasno osetio i ta mi je otisla. al sam bas imao srece da ih dovabim, ali nisam ima za odstrel srece. ali sad krecem pa cemo videti sta ce danas biti, valjda ce biti srece i za odstrel.Molitva

Dalibor89
 img135.imageshack.us/img135/4068/dsc00236m.jpg

Dobro vece lovci da vam docaram danasnji izlazak. izasao sam na ceku oko pola 20h, i vabio sa cijukom misa i nista se ne pojavljuje, kao sto se juce pojavilo. a od mene nedaleko traktorista drnda i nikako da ode.Besan vec sam mislio da nece biti nista, i da sam trebao otici na drugu ceku.Opameti se proslo vec i 20h pa sam poceo imitaciju zeca, i nista se ne desava opet a vreme polako prolazi, okrenem se na drugu stranu i nista, kad pogledam gde sam malo pre gledao lija na nekih 80m po strnjici ide prema meni, i odma sam pomislio zasto nisam poneo i sacmaricu, jer sam je juce imao sa sobom, a najverovatnije ce mi lija izaci ispod ceke kako se i dogodilo jer je oko ceke korovo i trska, ali kako vec ispadne,. vidim kako se trska pomera da ve mi doci ispod ceke, i dosla je na nekih 15m i kako je izvirila glavu iz korova i bas je sela i pogledala ali nije videla bas puno jer bilo samo bum.srbijalov malo mi je bilo zao sto je bila zenka i tako mlada zavrsila svoj zivot ali sta je tu je.Confused

tomo vrbas
 O Dalibore svaka cast koliko vidim ti si to imao vatreno krstenje sa novim karabinomBravo 2,a i puskica ti je lepa koliko mogu da vidim na slici svaka cast jos jednom i samo tako nastavi!B)

Dalibor89
 hvala puno.B) jako bi voleo da mi se sakalic pojavi na nisanu.Smeško a puskica je skoro nova, jako ocuvana.Pas

tomo vrbas
 Ma vidi se na slici da je ocuvan sad samo nastavi da je odrzavas i sluzice te dok si ziv,a za sakala druze bolje u tudjem lovistu da ga odstrelis mada kako je stanje brzo ce ti se zelja ostvariti i kod tebe u lovistu!Evo kod nas kako je pocela zetva svaki dan bar jednog sakala vide kombajneri i traktoristi,a ovi nasi izLD-a nam nedaju da idemo da ih cekamo!Besan

Dalibor89
 pa to je gore za vase LU kad vam nedaju da idete, jer ce se namnoziti i bice ih ko pleve.Grin a zasto vam nedaju da idete ?Confused

tomo vrbas
 Ma dobili novog predsednika a covek nije bas pod vinklu nece ni da cuje, cak oce i da nam zabrani lov lisice karabinima mada kako mi se cini brzih dana ce i on sa vlasti pa ce valjda doci neko normalniji ko ce shvatiti pravi problem kada su sakali u pitanju!

Hunter forever
 Dalibore,nisam u toku koji je kalibar karabin?
marka Engleski poenter marka

Podunavac
 Dalibore Bravo 2. Lep odstrel a lep i karabin.
Tri prsta 2Kolce

petar
 [xhide]Dalibore, lep ti karabin druze...B)
Cestitke na odstrelu...Bravo 2[/xhide]
Just like old times!

olah56

Ove nedelje sam imao dva izlaska na lisice i uspeo da odstrelim dva komada.Sve se odigralo pred sumrak i čekao sam relativo kratko vreme.Uskoro ću postaviti i slike.

olah56

Ove nedelje sam imao dva izlaska na lisice i uspeo da odstrelim dva komada.Sve se odigralo pred sumrak i čekao sam relativo kratko vreme.Uskoro ću postaviti i slike.

canis aureus
 svaka čast na odstrelimaBravo 2
DaliboreB) već si ga "ponovio"Oèi svaka častBravo 2
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

strahinja
 Dalibore cestitke na odstrelu Bravo 2

Dalibor89
 hvala puno. aa danas opet izlazak pa cemo videti kako ce biti.Vežbanje a karabin moram jos upucati, ali sutra bi trebalo da dobijem doz za nabavku municije ako ne zeznu oni tamo u supu, jer rade kao da se im nece ziveti.Angry

aleksa
 Posto nisam dobio odgovor i tema je presla na narednu stranu,moracu da ponovim pitanje ali sada konkretno upuceno Daliboru89.
Daco,da li imas neku dozvolu za te izlaske ili ides na svoju ruku sto se kaze?
Ovo pitam jer je u mnogim lovistima u ovom periodu bukvalno zabranjen bilo kakav lov na predatore pa i kod mene.
I naravno,cestitam na odstrelu!B)

darkon
 Aleksa, ja lovim samo uz uredno napisanu dozvolu, koju dobijam u zimskim mesecima.
Sada na terenima gde je brojnost šakala i lisice veoma velika, dok lovim srndaća i divlju svinju, takođe postoji mogućnost lova predatora, jer je i obrazac dozvole takav.

canis aureus
 Dozvola za lov krupne divljači koja se izdaje glasi, konkretno kod mene u LU, na
1.DS(sad od 1.7. na sve kategorije),
2.šakal i
3.lisica
a u vreme lovostaja na DS i srneću divljač piše se posebna dozvola za lov tih predatora.
Bez dozvole za lov nema lova!! ma koje divljači, što znači da iako je dozvola, recimo, izdata za lov DS a nije navedeno u dozvoli šakal i lisica nema odstrela te DIVLJAČI!
(jesenas lovismo DS, u dozvoli nema šakala i lisice a na nišanu za tri sata čekanja i šakal i dve lije- šta da radim pitam -pucaš ono što ti je napisano i "odobreno" a sve ostalo je nedozvoljen lov!!! Naravno nisam pucao na predatore ali od tog puta zbog frke i Diskusija nikada nije zaboravljena da se navede i ova kategorija divljači!)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Dalibor89
 za svaki izlazak moras da trazis doz, za predatore ? ili izvadis pa ti vazi nekoliko dana ?Hmmm

darkon
 Baš tako Canise, ono što je navedeno u dozvoli, to se lovi.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 26
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,485
Najnoviji član: WildHunter

Poslednje vesti
Врело лето широм Европе узело данак: Жега проÑ...
Једним метком одстрелио два шакала
OBAVEŠTENJE ZA SVE KORISNIKE LOVIŠTA NA TERITORIJI AP VOJVODINE
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловиштиÐ

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

68,225,741 posete www.srbijalov.com