Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
270

Cvele kaže:
Pitam 270 ?

Vidi se da me nisi razumeo, rekoh ti ja da će to teško da ide!
Da pojasnim! Nemam ništa ni protiv tebe niti bilo kog drugog!

Neca KS

270 kaže:
Pa Neco moje mišljenje beše da je kupiš ako je dobro očuvana i malo korišćena, al većina ovde navija za nove Ruske puške tog ili malo većeg cenovnog razreda!
Pa da ne ispadnem ja krivac ako to kupiš a posle te veliki strućnjaci i lovci vlasnici novih Ruskih poluautomata i bokerica tako fine završne obrade da cepaju krpu dok ih brišeš spolja (a i što bi ih brisao tako ćeš samo brzo da im skineš savršeni brunir), i svaka 5-ta već prve godine završi kod majstora (a i oni moraju od nečeg da žive) ne ubede kako to ništa ne valja, bolje ti poslušaj većinu, bilo ove što su za Nove Ruse il još bolje ove što su za polovne Italijane, pa trk u "Balkan Hunters" po uveženu polovnu beretu S55 za 400-500 evrića koja solidno izgleda a nema veze što je tamo lovila 30 godina i isto toliko hiljada patrona proturila kroz cev. Bitno je kad pitaju čime loviš ponosno kažeš "Beretom"!!!

ja ovu zh uzimam 99% bez daljnjeg...jer je puska stvarno kao kristal i spolja i iznutra...aa mene svi lovci ovde iz moje okoline savetuju ili rusko ili tu zh i neces pogresiti..ja se ipak odlucih za zh za koji dan treba da je pazarim, nekako mi je lepsa(zavrsna obrada, nema ostrih ivica, cak mi i kocnica odgovara sto je dole),dok rusko oruzje mi je previse kockasto(nikog ne zelim uvrediti ko poseduje ovo oruzje,samo je ovo neko moje licno zapazanje)...hvala vam svima na savetima Bravo 2

Radonjic

270 kaže:
Pa Neco moje mišljenje beše da je kupiš ako je dobro očuvana i malo korišćena, al većina ovde navija za nove Ruske puške tog ili malo većeg cenovnog razreda!
Pa da ne ispadnem ja krivac ako to kupiš a posle te veliki strućnjaci i lovci vlasnici novih Ruskih poluautomata i bokerica tako fine završne obrade da cepaju krpu dok ih brišeš spolja (a i što bi ih brisao tako ćeš samo brzo da im skineš savršeni brunir), i svaka 5-ta već prve godine završi kod majstora (a i oni moraju od nečeg da žive) ne ubede kako to ništa ne valja, bolje ti poslušaj većinu, bilo ove što su za Nove Ruse il još bolje ove što su za polovne Italijane, pa trk u "Balkan Hunters" po uveženu polovnu beretu S55 za 400-500 evrića koja solidno izgleda a nema veze što je tamo lovila 30 godina i isto toliko hiljada patrona proturila kroz cev. Bitno je kad pitaju čime loviš ponosno kažeš "Beretom"!!!

Ne bih zeleo da me pogresno razumete. Ja sam samo izneo svoje misljenje o postavljenom pitanju " sta mislimo o Ceskim puskama ZH 301 i dr. " preko iskustva koje ja imam u vezi ZH 301. Kao sto sam u predhodnih dva posta i napisao. Tri takve puske su u mom okruzenju kupljene krajem sedamdesetih i iste tri imaju identicne probleme ( propale cevi kod lezista metka i zbog koriscenja preveliki luft u glavi ).

Posedovao sam i IZ 27 E1C 12/70 sa kojom sam stvarno bio zadovoljan ali ne i prezadovoljan iz tog sam razloga je 2007 i zamenio za Merkel 201 E 12/70.

Polu automatske puske ne volim ma kog tipa, a i 12/76 mi nije bas to to ( moje licno misljenje ). Ako nekom nije dovoljno 32-36 grama dramlija da odstreli zeca, fazana, sotku i sl. taj vec treba da se pita jer nesto nije u redu sa njim samim, a ne sa puskom.

Sto se mene licno tice svako neka kupi pusku po svojoj mogucnosti i zelji. Ako je njemu dobra za mene je jos bolja.

....i na kraju dobrog lovca ne krasi samo puska

ppozdrav uz Uvek dobar pogled
Igor Radonjic

Cvele
 Ma pobedio si 270, nema sta.
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

270

Cvele kaže:
Ma pobedio si 270, nema sta.

Ma nisam ja zeljan nadmetanja i toliko dobar nego mi slabi ovi mladi i neiskusni protivnici a imaju takmicarski duh pa od svega prave nadmetanje! A i ne volim da aminujem misljenje vecine kad nisu u pravu, samo da bi se uklopio!
Ako ti se nesto u mom razmisljanju ne svidja nemoj da ga slusas i uzimas u obzir i prestani da prozivas! Nego u sumu i na streliste pa kad ispalis min 10.000 metaka iz bar 100 oruzja, javi se, mozda me nesto novo i naucis! A do tad Bye

Cvele
 Bye Bye Bye i tebi, ali pogledaj malo svoje postove ko proziva!
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

270
 Radonjicu! Verujem da imas losa iskustva sa pojedinim puskama iz tvog okruzenja ali to treba uzeti sa rezervom. Odnos vecine preme oruziju kod nas je takav da bi od novog Merkel Suhl-a za dve sezone napravili groblje a onda pricali da to nista ne valja i kupili novog Rusa koga bi na sva zvona hvalili. Cinjenica je da nam je znanje i odnos prema oruzju na naj nizem nivou, ali to je odraz pre svega loseg materijalnog stanja i nedovoljne edukacije iz ove oblasti. Ako na sve to dodas da je kod nas obicajno pravo da svako svoje hvali i da je to onda naj bolje a kako kod nas 80% lovaca lovi sa Ruskim oruzjem imas odmah formirano misljenje da je to ono naj bolje!!! Od 10 vlasnika zastavinih karabina u mojoj okolini 9 ce da ti tvrdi da su iz nekih specijalnih serija ili namenjeni izvozu a oni uspeli da dodju teskom mukom do njih! A u sustini to su obicni karabini iz prodavnice cesto sa losim tolerancijama i velikim rasturanjem pogodaka!
ZH koja bi kod nekog posle 2 godine bila u katastrofalnom stanju kod nekog drugog bi lovila citav vek i tada bi izgledala kao nova i bez lufta ili kvarova!

Indjijanac
 Van temeNazad na temu
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Neca KS
 moja 4 druga(dva iz mog sela a dva iz susednog)su kupili pre dve godine iz 27 sporting sa jednom obaracom i portovanim cevima, ta dva druga iz susednog sela jutros mi se zalila da im puska pali obe cevi odjednom i da 'oce iz cista mira ako je napunjena da sama opali...dajte mi neki savet u vezi toga, da bih ja posavetovao njih sta da rade

Hvala iveli

PEZ

Neca KS kaže:
moja 4 druga(dva iz mog sela a dva iz susednog)su kupili pre dve godine iz 27 sporting sa jednom obaracom i portovanim cevima, ta dva druga iz susednog sela jutros mi se zalila da im puska pali obe cevi odjednom i da 'oce iz cista mira ako je napunjena da sama opali...dajte mi neki savet u vezi toga, da bih ja posavetovao njih sta da rade

Hvala iveli

To da opale obe cevi istovremeno je cest slucaj ali da opaljuje sama od sebe Zbunjen nisam dosad cuo za ruske puske pogotovo ne za IZ 27,mada sve je moguce, ako se to stvarno desava onda je problem ozbiljan i valjalo bi pod hitno posetiti dobrog majstora puskara.

Neca KS
 Hvala na odgovoru...
Jutros smo se videli i zalili mi se da opeljuju obe cevi odjednom i da oce sama da opali...

PEZ
 Kod modela IZ 12,27 (sa dve obarace) postoje u mehanizmu dva dela koji se zovu hvataci ili Interseptori.Sluze da uhvate cekic (udarac) ukoliko usled pohabanosti nalezucih povrsina ili necim drugim izazvanim (najcesce potres prilikom pada ili nekakvim drugim potresom) sklizne sa napinjaca i sprece da dodje do nezeljenog opaljenja puske.Hvataci hvataju cekice u svim slucajevima sem kad je obarac povucen do kraja sto je opet moguce samo kad je puska otkocena.Prilicno siguran mehanizam koji bi lepo sluzio i na nekim skupljim puskama koje ga nemaju. Ali...
Kod modela IZ 27 sa jednom obaracom umesto dva ima samo jedan hvatac koji opsluzuje oba cekica pa je moguce da je hvat prema jednom cekicu losiji i postoji mogucnost da dodje do samoopaljenja.
Kvar nimalo naivan i valja ga shvatiti ozbiljno jer posledice mogu biti ozbiljne i jos jedan dokaz da je puska sigurna jedino kada je prazna.

Podunavac

270 kaže:

Ti kolega 270 slobodno tumačiš sve upise onako kako tebi odgovara (ili kako ih ti vidiš iz svoje perspektive), a ne kako su napisani. Ja nisam nigde video da je neko savetovao kolegi Neca KS kupovinu nove ruske puške, a pogotovo ne PA sačmarice. Isključivo je bilo reči o nabavci polovne puške bokerice. Niti mu je je iko ovde preporučio kupovinu u Balkan Hunters prodavnici. U oglasima uvek može da se nađe poneka Beretta na prodaju, a pre kupovine puška treba dobro da se pregleda bez obzira bila polovna ili nova. I ne vidim zašto je potrebno da se dižu tenzije među članovima ako nemaju isto mišljenje o određenim stvarima. Pogotovo sa mlađim i neiskusnijim kolegama.
Tri prsta 2Kolce

dragand
 Evo ja uskoro planiram nabaviti sebi pusku ali jednostavno ne mogu da se odlucim. Trenutno imam rusku orozaru od dede 1974 kupio i sad bih uzeo sebi nesto ali ne znam sta. Svidja mi se Beretta ES 100 ali kod nas je vecinom sumski lov a kod PA nema izbora kod pucanja prvog metka. Gledao sam bokerice neke i ne mogu da se odlucim Sad koga god pitam uzmi Ruske puske aman ljudi ima li nesto drugo ne kazem ja da te puske ne valjaju ali ja bih neku pusku do 1000 eura da je solidna za te pare...

Podunavac
 Ako u Srbiji ima u prodaji Zbrojovka Woodcock ja bi ti je preporučio. Ovu pušku pravi turska fabrika Huglu za Zbrojovku, koja ju prodaje na USA trištu (ali i u Evropi). Puška je lepa, lepo leži i deluje veoma kvalitetno. I prošla je Zbrojovkinu kontrolu kvalitete. Cena joj nebi trebala prelaziti 1000 evra.
Tri prsta 2Kolce

Zlocko
 Auuu,pa kolega za te pare kupis dve NOVE Ruske puske,koje ce i tvoji unuci jednoga dana koristiti Smile (Moje misljenje)

arsa
 http://magnumserb...etraga.php

Evo ti link kolega pa vidi sta ti se svidja.Sa Bojanom iz Magnuma mozes sve da se dogovoris.
Lepa je i Huglu Turkinja a i ova CZ Mallard je super.
lovac Joca i Luka srbijalov

canis aureus

Zlocko kaže:
Auuu,pa kolega za te pare kupis dve NOVE Ruske puske,koje ce i tvoji unuci jednoga dana koristiti Smile (Moje misljenje)

Bolje ni jednu tu NOVU jer i dve mogu vrlo kratko da služe a bez posete servisu/puškaru!
Naći polovnu rusku pušku u dobrom, očuvanom stanju je bolja i sigurnija investicija od kupovine nove ruskinje!
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus

Podunavac kaže:
...
Međutim imam novu IŽ-27 EM-1C već 3-4 godine i do sada nisam imao nikakav kvar niti problem sa njom. Morao sam malo da je razradim pošto se teško otvarala i zatvarala i ravnao sam jedan ejektor pošto je bio malo neravan.

Nov poluproizvod a ne nova puška!
Ako ću je iz prodavnice prvo i pravo u servis e ondaK mi i ne treba!!Confused
Ima toga i kod drugih renomiranijih i skupljih(čitali smo ovde o koleginom problemu sa novim Browningom) ali ne toliko koliko sa novim ruskim!(čitali smo o mnogim novim ruskim što IŽ27 što IŽ43) Takoreći, jedna od 10 valja i nema "falinku" dok ostale ... i ne radi se samo o završnoj obradi koja je toliko loša da je bolje da je i nema već eto i o ejektorima, bravećim površinama, problematičnom selektoru na obarači gde se redovno i često dešava da pukne opruga, ...

Između nove ruske i ZH, ako je u tako očuvanom stanju kao što kažeš ondaK NecaKS moj izbor bi bio ZH!! Da je ruskinja starije produkcije izbor bi bio drugačiji a ovako ...
Pogotovo što je za manje para a boljeg kvaliteta + drugi par cevi + mogućnost kasnije nabavke kombinovanih cevi!
Uz redovno čišćenje, pufer patrone i korišćenje "normalnih" elaboracija municije ZH može dugi niz godina da služi bez mane.Odobreno
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 Ja moju pušku nisam nosio u servis, nego sam ejektor sam poravnao. I pored toga što je bio malo kriv radio je odlično. Međutim meni je to smetalo pa sam ga poravnao. Teže otvaranje i zatvaranje nove puške se sreće i kod daleko skupljih pušaka. Još trojica mojih kolega imaju nove IŽ-27. Ni na jednoj nije bilo kvarova ni reklamacija. Jedan od njih dosta puca i magnum municiju. Možda su ruske puške za hrvatsko tržište prošle drugačiju kontrolu od onih za srpsko? Ipak smo mi na pragu evrope, za razliku od vas.ROFL A možda je i cela priča o lošim ruskim puškama previše naduvana?Confused
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,545,230 posete www.srbijalov.com