Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Srpski gonič

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Srpski gonič
Savic Marko
 I CAC Lapovo u organizaciji KU ,,Piramida,, u subotu 7. septembra 2013.
godine sa početkom ocenjivanja u 10.00 sati na stadionu FK Lokomotiva-Lapovo.

Sudije:
Zoran Ćurčić - I,IV,V,IX,
Mića Joksić - II,
Darko Živanović - III, VIII,
Goran Šestić - VI i
Aleksandar Cakić - VII FCI grupa

Kotizacija:
razred beba, najmalađih, veterana 500,00 dinara.
I pas 1000,00 dinara, II i ostali psi istog vlasnika 800,00 dinara.

ŽR za uplate 150-21645-96. Prijave bez uplate neće biti u katalogu.

Prijave na mail: , fax: 035570974.

Informacije: Boban +381628999066.
Prijave se primaju do 4. septembra do 20.00 sati.

Link za elektronsku prijavu: http://caclapovo2...com/about/

PEZ
 Kolega Marko zaboravio si da postavis obavestenje i na temi o STG, naljutice se trobojdzije pa nece doci na izlozbu
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

nidzamotocross
 Da osvezim temu malo. Smile

Ovo nije bila komanda "lezi", vec nije hteo da ustane da se slikamo kako dolikuje. A i bas sam hteo da pokazem na slici, kao sto se vidi, mali ima problem sa ocima, stalno drljave i suze. Nekad se to malo povuce posle malo natopljavanja kamilicom, a onda se opet pojavi pa samo od sebe povuce. Mada sam cuo da se mnogi ljudi zale da im psima suze oci.

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1277079_577582035635906_335429888_o.jpg

A ovako izgleda kada "zalepi" nos za zemlju, u ovom slucaju rosna detelina i jutarnji trag zeca. Odobreno

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1274647_577581165635993_85744640_o.jpg
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

veljko__
 Evo par slika i od nas.

img706.imageshack.us/img706/3898/57wx.jpg
img856.imageshack.us/img856/5250/1xe4.jpg
img855.imageshack.us/img855/1169/craz.jpg

Nidzo Odobreno
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

duskodugousko

veljko__ kaže:
Evo par slika i od nas.

img706.imageshack.us/img706/3898/57wx.jpg
img856.imageshack.us/img856/5250/1xe4.jpg
img855.imageshack.us/img855/1169/craz.jpg

Nidzo Odobreno

Veljko, izgleda da si već počeo sa šetnjama po terenu. Odobreno
Mali Leo je umešao, malo je povukao na Ciska a malo na Vidru. Za sada lepo napreduje. Štenac koji se nalazi kod mog drugara je nešto viši na nogama, a po rečima kolege Predatora i njegova kujica je povukla duže noge na Ciska. Ne bi bilo loše da povremeno, kao ti sada, izbacite poneku fotografiju da vidim kako malci napreduju. Želim vam puno uspeha u njihovoj obuci.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

duskodugousko

nidzamotocross kaže:
Da osvezim temu malo. Smile

Ovo nije bila komanda "lezi", vec nije hteo da ustane da se slikamo kako dolikuje. A i bas sam hteo da pokazem na slici, kao sto se vidi, mali ima problem sa ocima, stalno drljave i suze. Nekad se to malo povuce posle malo natopljavanja kamilicom, a onda se opet pojavi pa samo od sebe povuce. Mada sam cuo da se mnogi ljudi zale da im psima suze oci.

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1277079_577582035635906_335429888_o.jpg

A ovako izgleda kada "zalepi" nos za zemlju, u ovom slucaju rosna detelina i jutarnji trag zeca. Odobreno

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1274647_577581165635993_85744640_o.jpg

Nidžo, zaista lep prizor za oči. Kako napreduješ u njegovoj obuci na zeca?
Dugo nisam mogao da se ulogujem, pa sam se baš iznenadio kada sam pročitao da si ostao bez Lune..
Uvredjen

veljko__
 Dule hvala,mislim da ce to biti odlicni gonici.Bye
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

nidzamotocross
 Dule, napredujemo polako u obuci. Ovo vreme i susa ne dozvoljava da ga cesce izvodim na teren i ne dozvoljava da podigne zeca. Ali interesuje ga trag zeca sve vise, a sve bolje ga prati i duze ostaje na tragu. Ide polako. Ne zurimo. Uvece ne smem da ga izvodim zbog vukova, pa cemo za prvo podizanje izgleda da sacekamo jednu dobru kisu. ;)

Veljko, mali je ekstra. Odobreno

sg-bog26

nidzamotocross kaže:
...interesuje ga trag zeca sve vise, a sve bolje ga prati i duze ostaje na tragu. Ide polako. Ne zurimo. Uvece ne smem da ga izvodim zbog vukova, pa cemo za prvo podizanje izgleda da sacekamo jednu dobru kisu. ;)Odobreno

Samo naprijed sa obukom, bice on spreman do lova, a kada dozivi prvo ''krstenje'' onda ce tek ''zagristi'';)

Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! Veselo

nidzamotocross
 sg-bog26 iveli 3

A po ovome je radjena ova crno bela slika koja mi je u potpisu i koju smo postavljali.

www.dodaj.rs/f/3q/Hj/4BIfzVlA/934799494452440609452120.jpg

duskodugousko

nidzamotocross kaže:
sg-bog26 iveli 3

A po ovome je radjena ova crno bela slika koja mi je u potpisu i koju smo postavljali.

www.dodaj.rs/f/3q/Hj/4BIfzVlA/934799494452440609452120.jpg

Nidžo, može li se znati nešto više o psu (čini mi se da je kuja) sa fotografije?

nidzamotocross
 Ne bih znao da ti kazem nista. Posto sam administrator stranice "Srpski Gonic" cesto u potrazi za zanimljivostima i slikama Balkanaca posecujem stranice sa gonicima i razne sajtove, ovu sliku sam video na stranici na fejsbuku pod imenom "Zagart Dhe gjuetia". Pre toga sam upravo na toj stranici nasao crno-belu sliku u vidu crteza koju je Bojk postavio ovde a koja mi stoji u potpisu. Kada sam tu crno-belu sliku postavio kod mene na stranici, javio se doticni Marko Gavrilovic koji je prokomentarisao fotografiju recima "Kuja Arka moje vlasnistvo".

Evo i linka od toga: https://www.facebook.com/photo.php?fb...mp;theater

Tomash

nidzamotocross kaže:
... A i bas sam hteo da pokazem na slici, kao sto se vidi, mali ima problem sa ocima, stalno drljave i suze. Nekad se to malo povuce posle malo natopljavanja kamilicom, a onda se opet pojavi pa samo od sebe povuce. Mada sam cuo da se mnogi ljudi zale da im psima suze oci.

Druze imao sam slican problem sa poenterom. Probao sam sa raznim kapima, mastima...nista.
Onda sam mu sticajem okolnosti uzeo Vitacraft ogrlicu protiv buva i krpelja.

Posle dva dana je prestala sluz, suze, krmelji iz ociju, kao rukom odneseno. I nikada se vise nije vratilo.
Veterinar mi je rekao da je imao neke parazite, nevidljive golim okom, pa ih je ogrlica ocistila, a ja sam je uzeo cisto zbog krpelja jer sam ga tad poceo izvoditi u loviste.

Nije skupa, oko 500-600din, ne kosta te puno da probas.
Pozdrav!

nidzamotocross

Tomash kaže:

nidzamotocross kaže:
... A i bas sam hteo da pokazem na slici, kao sto se vidi, mali ima problem sa ocima, stalno drljave i suze. Nekad se to malo povuce posle malo natopljavanja kamilicom, a onda se opet pojavi pa samo od sebe povuce. Mada sam cuo da se mnogi ljudi zale da im psima suze oci.

Druze imao sam slican problem sa poenterom. Probao sam sa raznim kapima, mastima...nista.
Onda sam mu sticajem okolnosti uzeo Vitacraft ogrlicu protiv buva i krpelja.

Posle dva dana je prestala sluz, suze, krmelji iz ociju, kao rukom odneseno. I nikada se vise nije vratilo.
Veterinar mi je rekao da je imao neke parazite, nevidljive golim okom, pa ih je ogrlica ocistila, a ja sam je uzeo cisto zbog krpelja jer sam ga tad poceo izvoditi u loviste.

Nije skupa, oko 500-600din, ne kosta te puno da probas.
Pozdrav!

Da znas da cu da probam. Hvala. Odobreno

Neca92
 I ja imam isti problem, samo se javlja periodicno, tako da ne znam sta je konkretan razlog, a takodje ni od cega se leci... Confused Pre sam ispirao kamilicom i stavljao hloramfenikol (mast za oci) ali nikakvog posebnog efekta nisam imao, sve je bilo samo trenutno.

Cuo sam da psima mnogo smeta muvar (nadam se da znate o kojoj biljci je rec) pa ne znam da li je mozda od toga. Confused
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

ilija 9
 stene sto sam kupio u junu je nazalost uginulo ali bi trebalo za vikend da odem po drugo stene

nidzamotocross

Neca92 kaže:
I ja imam isti problem, samo se javlja periodicno, tako da ne znam sta je konkretan razlog, a takodje ni od cega se leci... Confused Pre sam ispirao kamilicom i stavljao hloramfenikol (mast za oci) ali nikakvog posebnog efekta nisam imao, sve je bilo samo trenutno.

Cuo sam da psima mnogo smeta muvar (nadam se da znate o kojoj biljci je rec) pa ne znam da li je mozda od toga. Confused

Neco, kod mene te biljke ima veoma retko i sumnjam da je uopste dosao u kontakt sa njom. Confused

Neca92
 Pa i kod mene bas retko, ali je ima, obicno po kukuruzu i svakako postoji sansa da naleti na nju dok je na terenu. Opasno je kad se pas probija kroz nju, postoji mogucnost da ona njena zrnca dospeju u oko i onda se javlja problem. Tako sam cuo od starijih lovaca, ima logike, a da li je tacno stvarno ne znam...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

nidzamotocross
 Ima logike ali to bi se resilo ispiranjem a i psi od kolege koji ih stalno izvodi gde sto posto postoji muvar nemaju taj problem. Ipak mislim da je neka infekcija oka ili neki parazit koji to izaziva.

mrwa22250

nidzamotocross kaže:
Ima logike ali to bi se resilo ispiranjem a i psi od kolege koji ih stalno izvodi gde sto posto postoji muvar nemaju taj problem. Ipak mislim da je neka infekcija oka ili neki parazit koji to izaziva.
ovde si u pravu 100% jer kod nas ima muvara ko govana i on ne izaziva nikakve posebne tegobe osim sto mu seme(kao i sva ostala semena )iritira oko psa.najcesce pas seme izbaci sam pojacanim lucenjem suznih zlezda ali kad ne uspe tu je savestan vlasnik da pomogne svom vernom pomocniku.pas 3
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Srpski Žuti Gonič KINOLOGIJA 133 06.03.2018. 23:53
Srpski Trobojni gonič KINOLOGIJA 731 11.06.2017. 04:00
Posavski gonič KINOLOGIJA 363 25.01.2017. 15:05
Planinski gonič Alpinac KINOLOGIJA 313 13.08.2015. 20:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,797,946 posete www.srbijalov.com