Srpski gonič
|
Savic Marko |
Objavljen 20.08.2013. 12:18
|

Stari član

Upisa: 352
Pristupio: 14.02.2010. 18:17
|
I CAC Lapovo u organizaciji KU ,,Piramida,, u subotu 7. septembra 2013.
godine sa početkom ocenjivanja u 10.00 sati na stadionu FK Lokomotiva-Lapovo.
Sudije:
Zoran Ćurčić - I,IV,V,IX,
Mića Joksić - II,
Darko Živanović - III, VIII,
Goran Šestić - VI i
Aleksandar Cakić - VII FCI grupa
Kotizacija:
razred beba, najmalađih, veterana 500,00 dinara.
I pas 1000,00 dinara, II i ostali psi istog vlasnika 800,00 dinara.
ŽR za uplate 150-21645-96. Prijave bez uplate neće biti u katalogu.
Prijave na mail: , fax: 035570974.
Informacije: Boban +381628999066.
Prijave se primaju do 4. septembra do 20.00 sati.
Link za elektronsku prijavu: http://caclapovo2...com/about/ |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 20.08.2013. 12:37
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Kolega Marko zaboravio si da postavis obavestenje i na temi o STG, naljutice se trobojdzije pa nece doci na izlozbu
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 25.08.2013. 22:22
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Da osvezim temu malo. 
Ovo nije bila komanda "lezi", vec nije hteo da ustane da se slikamo kako dolikuje. A i bas sam hteo da pokazem na slici, kao sto se vidi, mali ima problem sa ocima, stalno drljave i suze. Nekad se to malo povuce posle malo natopljavanja kamilicom, a onda se opet pojavi pa samo od sebe povuce. Mada sam cuo da se mnogi ljudi zale da im psima suze oci.

A ovako izgleda kada "zalepi" nos za zemlju, u ovom slucaju rosna detelina i jutarnji trag zeca. 
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 26.08.2013. 18:55
|

Veteran

Upisa: 654
Pristupio: 02.10.2012. 21:31
|
Evo par slika i od nas.

Nidzo
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 26.08.2013. 19:05
|

Veteran

Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
Veljko, izgleda da si već počeo sa šetnjama po terenu. 
Mali Leo je umešao, malo je povukao na Ciska a malo na Vidru. Za sada lepo napreduje. Štenac koji se nalazi kod mog drugara je nešto viši na nogama, a po rečima kolege Predatora i njegova kujica je povukla duže noge na Ciska. Ne bi bilo loše da povremeno, kao ti sada, izbacite poneku fotografiju da vidim kako malci napreduju. Želim vam puno uspeha u njihovoj obuci.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 26.08.2013. 19:08
|

Veteran

|
nidzamotocross kaže:
Da osvezim temu malo.
Ovo nije bila komanda "lezi", vec nije hteo da ustane da se slikamo kako dolikuje. A i bas sam hteo da pokazem na slici, kao sto se vidi, mali ima problem sa ocima, stalno drljave i suze. Nekad se to malo povuce posle malo natopljavanja kamilicom, a onda se opet pojavi pa samo od sebe povuce. Mada sam cuo da se mnogi ljudi zale da im psima suze oci.
A ovako izgleda kada "zalepi" nos za zemlju, u ovom slucaju rosna detelina i jutarnji trag zeca.

Nidžo, zaista lep prizor za oči. Kako napreduješ u njegovoj obuci na zeca?
Dugo nisam mogao da se ulogujem, pa sam se baš iznenadio kada sam pročitao da si ostao bez Lune..
|
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 26.08.2013. 19:13
|

Veteran

Upisa: 654
Pristupio: 02.10.2012. 21:31
|
Dule hvala,mislim da ce to biti odlicni gonici.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 27.08.2013. 01:39
|

Lovčina

|
Dule, napredujemo polako u obuci. Ovo vreme i susa ne dozvoljava da ga cesce izvodim na teren i ne dozvoljava da podigne zeca. Ali interesuje ga trag zeca sve vise, a sve bolje ga prati i duze ostaje na tragu. Ide polako. Ne zurimo. Uvece ne smem da ga izvodim zbog vukova, pa cemo za prvo podizanje izgleda da sacekamo jednu dobru kisu. ;)
Veljko, mali je ekstra.
|
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 28.08.2013. 16:39
|

Član

Upisa: 192
Pristupio: 19.12.2011. 13:59
|
nidzamotocross kaže:
...interesuje ga trag zeca sve vise, a sve bolje ga prati i duze ostaje na tragu. Ide polako. Ne zurimo. Uvece ne smem da ga izvodim zbog vukova, pa cemo za prvo podizanje izgleda da sacekamo jednu dobru kisu. ;) 
Samo naprijed sa obukom, bice on spreman do lova, a kada dozivi prvo ''krstenje'' onda ce tek ''zagristi'';)
Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! 
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 29.08.2013. 21:21
|

Lovčina

|
sg-bog26 
A po ovome je radjena ova crno bela slika koja mi je u potpisu i koju smo postavljali.
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 29.08.2013. 22:21
|

Veteran

|
nidzamotocross kaže:
sg-bog26
A po ovome je radjena ova crno bela slika koja mi je u potpisu i koju smo postavljali.

Nidžo, može li se znati nešto više o psu (čini mi se da je kuja) sa fotografije?
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 29.08.2013. 23:09
|

Lovčina

|
Ne bih znao da ti kazem nista. Posto sam administrator stranice "Srpski Gonic" cesto u potrazi za zanimljivostima i slikama Balkanaca posecujem stranice sa gonicima i razne sajtove, ovu sliku sam video na stranici na fejsbuku pod imenom "Zagart Dhe gjuetia". Pre toga sam upravo na toj stranici nasao crno-belu sliku u vidu crteza koju je Bojk postavio ovde a koja mi stoji u potpisu. Kada sam tu crno-belu sliku postavio kod mene na stranici, javio se doticni Marko Gavrilovic koji je prokomentarisao fotografiju recima "Kuja Arka moje vlasnistvo".
Evo i linka od toga: https://www.facebook.com/photo.php?fb...mp;theater
|
|
|
|
Tomash |
Objavljen 30.08.2013. 00:40
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 04.02.2012. 17:44
|
nidzamotocross kaže:
... A i bas sam hteo da pokazem na slici, kao sto se vidi, mali ima problem sa ocima, stalno drljave i suze. Nekad se to malo povuce posle malo natopljavanja kamilicom, a onda se opet pojavi pa samo od sebe povuce. Mada sam cuo da se mnogi ljudi zale da im psima suze oci.
Druze imao sam slican problem sa poenterom. Probao sam sa raznim kapima, mastima...nista.
Onda sam mu sticajem okolnosti uzeo Vitacraft ogrlicu protiv buva i krpelja.
Posle dva dana je prestala sluz, suze, krmelji iz ociju, kao rukom odneseno. I nikada se vise nije vratilo.
Veterinar mi je rekao da je imao neke parazite, nevidljive golim okom, pa ih je ogrlica ocistila, a ja sam je uzeo cisto zbog krpelja jer sam ga tad poceo izvoditi u loviste.
Nije skupa, oko 500-600din, ne kosta te puno da probas.
Pozdrav! |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 30.08.2013. 00:47
|

Lovčina

|
Tomash kaže:
nidzamotocross kaže:
... A i bas sam hteo da pokazem na slici, kao sto se vidi, mali ima problem sa ocima, stalno drljave i suze. Nekad se to malo povuce posle malo natopljavanja kamilicom, a onda se opet pojavi pa samo od sebe povuce. Mada sam cuo da se mnogi ljudi zale da im psima suze oci.
Druze imao sam slican problem sa poenterom. Probao sam sa raznim kapima, mastima...nista.
Onda sam mu sticajem okolnosti uzeo Vitacraft ogrlicu protiv buva i krpelja.
Posle dva dana je prestala sluz, suze, krmelji iz ociju, kao rukom odneseno. I nikada se vise nije vratilo.
Veterinar mi je rekao da je imao neke parazite, nevidljive golim okom, pa ih je ogrlica ocistila, a ja sam je uzeo cisto zbog krpelja jer sam ga tad poceo izvoditi u loviste.
Nije skupa, oko 500-600din, ne kosta te puno da probas.
Pozdrav!
Da znas da cu da probam. Hvala.
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 30.08.2013. 01:10
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
I ja imam isti problem, samo se javlja periodicno, tako da ne znam sta je konkretan razlog, a takodje ni od cega se leci... Pre sam ispirao kamilicom i stavljao hloramfenikol (mast za oci) ali nikakvog posebnog efekta nisam imao, sve je bilo samo trenutno.
Cuo sam da psima mnogo smeta muvar (nadam se da znate o kojoj biljci je rec) pa ne znam da li je mozda od toga.
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
ilija 9 |
Objavljen 30.08.2013. 10:38
|

Član

Upisa: 127
Pristupio: 06.07.2012. 11:00
|
stene sto sam kupio u junu je nazalost uginulo ali bi trebalo za vikend da odem po drugo stene |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 30.08.2013. 12:39
|

Lovčina

|
Neca92 kaže:
I ja imam isti problem, samo se javlja periodicno, tako da ne znam sta je konkretan razlog, a takodje ni od cega se leci...  Pre sam ispirao kamilicom i stavljao hloramfenikol (mast za oci) ali nikakvog posebnog efekta nisam imao, sve je bilo samo trenutno.
Cuo sam da psima mnogo smeta muvar (nadam se da znate o kojoj biljci je rec) pa ne znam da li je mozda od toga. 
Neco, kod mene te biljke ima veoma retko i sumnjam da je uopste dosao u kontakt sa njom.
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 30.08.2013. 13:14
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Pa i kod mene bas retko, ali je ima, obicno po kukuruzu i svakako postoji sansa da naleti na nju dok je na terenu. Opasno je kad se pas probija kroz nju, postoji mogucnost da ona njena zrnca dospeju u oko i onda se javlja problem. Tako sam cuo od starijih lovaca, ima logike, a da li je tacno stvarno ne znam...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 30.08.2013. 13:23
|

Lovčina

|
Ima logike ali to bi se resilo ispiranjem a i psi od kolege koji ih stalno izvodi gde sto posto postoji muvar nemaju taj problem. Ipak mislim da je neka infekcija oka ili neki parazit koji to izaziva.
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 30.08.2013. 14:10
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
nidzamotocross kaže:
Ima logike ali to bi se resilo ispiranjem a i psi od kolege koji ih stalno izvodi gde sto posto postoji muvar nemaju taj problem. Ipak mislim da je neka infekcija oka ili neki parazit koji to izaziva. ovde si u pravu 100% jer kod nas ima muvara ko govana i on ne izaziva nikakve posebne tegobe osim sto mu seme(kao i sva ostala semena )iritira oko psa.najcesce pas seme izbaci sam pojacanim lucenjem suznih zlezda ali kad ne uspe tu je savestan vlasnik da pomogne svom vernom pomocniku.
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|