Vuk
|
lisac |
Objavljen 23.11.2013. 20:34
|

Stari član

Upisa: 215
Pristupio: 12.12.2010. 19:38
|
Bane ja samo iznosim svoje vidjenje tog lova,kasnije ce i Igor da kaze koju(njega dosta ljudi sa foruma zna pa mogu da ga pitaju).Malo pre sam se cuo sa njim i on mi je rekao da napisem kako smo prosli kod vas u ta dva lova jer je on trenutno zauzet.A mogu da posvedoce i jos dvadesetak ljudi koji su sutradan lovili svinje iznad Gornjaka.
Vladan
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.11.2013. 20:35
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Snimak odlaska vuka sa mrciništa, punog stomaka...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
bturjane |
Objavljen 23.11.2013. 20:37
|

Stari član

Upisa: 440
Pristupio: 29.09.2010. 21:26
|
Kako sam ja shvatio po vasim upisima vuka u ovoj nasoj jedinoj zemlji ima samo u Homolju i jedino sde tamo moze odstreliti i to sto bi moji rekli ranjenika ( u smislu othranjenog pazenog i mazenog ) i to za tricavih 500evrica
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.11.2013. 20:44
|

Moderator

|
Bturjane, vuka ima sigurno na mnogo mesta, ali je pitanje koliko čeka za vuka ima u nekom lovištu, i koliko se redovno održavaju mrciništa, da bi lovac sa čeke imao priliku za odstrel.
Kada je o Žagubici reč, govorimo o organizovanom komercijalnom lovu na vuka, i o lovnom turizmu, a ujedno i delom o gazdovanju lovištem.
Voleo bih da i iz drugih lovišta ima ovakvih slika, toje siguran znak da vuka ima, i da se GAZDUJE sa tom divljači. A vuk jeste ekskluziva za lov. U koliko evropskih zemalja lovci imaju priliku da ga odstrele?!? Zašto ne reklamirati ono što imamo da ponudimo, bilo da je to Žagubica, ili neko drugo mesto. Ali za reklamu trebaju argumenti, kao što su ove slike, i treba dosta LTO u lovištu, na pravim mestima.
O upisima i nezadovoljstvu kolege Lisca mogu samo da kažem da niko i nigde ne može da garantuje izlazak i odstrel divljači, a naročito ne vuka!
Cena od 500 evra (ako je ta cifra u igri), sa organizacijom, prevozom, ishranom, odstrelom, obradom i ocenom trofeja nekom je puno, nekom prihvatljivo. To ne mogu da komentarišem.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.11.2013. 20:44
|

Stari član

|
Mogucnost za menjanje ceke nije postojala jer je lovocuvar tvrdio da je put do istih neprohodan pa je posle ipak priznao da vec imaju nekog tamo.Vuk moze da se odstreli uz puno srece na razne nacine i u raznim situacijama ali da bi sanse za odstrel bile vece prilikom pravljenja ceke,postavljanja mrcinista i u toku cekanja mora da se postuju odredjena pravila(ko je cekao vuka,sakala,i lisicu zna o cemu pricam)
Vladan
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.11.2013. 20:51
|

Moderator

|
Kolega, a da li je moguće da su vukovi pomerili i odvukli mrcinu? Ili otkidali delove? Pa niko nije lud da ostavi mrcinu iza drveta, pa da lovac ne može da vidi?
I kako znaš da bi ti se na drugoj čeki ukazala prilika za pucanje? To je lutrija... Ne branim nikog, i ne advokatišem, ali ako si kivan na nešto, trebao si odmah na licu mesta reagovati.
Zamisli da ovako negde vuk izadje u po bela dana, kao na ovoj slici?!?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.11.2013. 20:53
|

Stari član

|
Ja sam vuka cekao i u Valkalucima na Juznom Kucaju i odlicno znam kako treba da izgleda vucja ceka sa mrcinistem. Lalo posto me pominjes pitaj Igora kako je pomenuti lov bio organizovan,posto mi rece da se poznajete.ja nisam uopste bio razocaran zbog toga sto nismo nista odstrelili jer to je lov,vec zbog katastrofalne organizacije u oba lova(i sutrasnjeg pogona na svinje) gde je jedino bilo vazno uzeti pare od ulaza u loviste.
Vladan
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.11.2013. 20:58
|

Stari član

|
Lalo da nije smesno bilo bi zalosno.mrcine su bile nategnute ka cistini ali je zica kojom su bile vezane bila kratka,tako da su bile zaklonjene bukvom.da si video ono krstio bi se sa obe ruke.
Vladan
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.11.2013. 21:01
|

Moderator

|
Naravno da se poznajem sa Igorom, i verujem u njegovu (pr)ocenu, ali ti ponavljam, sve primedbe na organizaciju mislim da su trebale biti rečene na licu mesta. To je moje mišljenje.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.11.2013. 21:07
|

Stari član

|
Na pocetku lova sam ocekivao dobru ceku umesto Koje smo dobili ono cudo,odmah smo se zalili lovocuvaru ali je bilo uzmi ili ostavi jer su druge bile neprohodne(uvalili svoje ljude)sutradan sam se pre pocetka lova na svinje zalio upravniku koga to uopste nije intresovalo(ceo razgovor je cuo i Igor) a kad sam u telefonskom razgovoru posle oba lova to rekao Banetu on je meni i Igoru ponudio gratis lov na svinje u Suvom Dolu jer smo mu napravili dobar promet(uzeli dobre pare od ulaza nasih prijatelja u loviste nevazno sto je katastrofalno organizovano)
Vladan
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.11.2013. 21:11
|

Stari član

|
Takodje za cekanje vuka dozvola nije ni pisana niti su nam trazili lovne karte,licne karte i oruzane listove na uvid a placanje je bilo solarno na ruke.Nastavice se...
Vladan
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.11.2013. 21:26
|

Stari član

|
Tacno je da su tereni prelepi,da imaju vukova i svinja ali je i tacno da su price o brojnosti divokoza i jelenske divljaci prenaduvane.I sami lokalni lovci pricaju da se gore pegla pred kerovima sve zivo,inace bi imali te iste divokoze i jelene u ponudi(ko je lovio gore i ko zna nekog koji tamo lovi zna o cemu pricam)
Vladan
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.11.2013. 21:30
|

Stari član

|
Namera mi je da predocim kakav smo lov u Zagiubici doziveli ja i moji prijatelji da bi ostali koji nameravaju tamo da love znali sta mogu da ocekuju,ja nisam bio razocaran sto nista nismo odstrelili vec zbog strasno velikog bezobrazluka od strane Baneta i upravnika(zaboravio sam kako se zvase)
Vladan
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.11.2013. 21:35
|

Moderator

|
lisac kaže:
...a kad sam u telefonskom razgovoru posle oba lova to rekao Banetu on je meni i Igoru ponudio gratis lov na svinje u Suvom Dolu jer smo mu napravili dobar promet(uzeli dobre pare od ulaza nasih prijatelja u loviste nevazno sto je katastrofalno organizovano)
Ovo mi liči na korektnu ponudu, gratis ponavljanje lova ako je bio neuspešan. Slično se radi i u nekim drugim lovištima, gde vode računa o gostima. Ali nije moje, kolega, da pričam o tom lovu vašem, gde nisam bio i nisam video šta je i kako bilo. Mislim da bi najbolje bilo da o svemu raspravite sa Banetom direktno, nego ovako preko foruma.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.11.2013. 21:36
|

Stari član

|
U sutrasnjem lovu iznad manastira Gornjak se desavalo sledece:tereni su bili odlicni,u oba pogona smo bili dobro postavljeni,bilo je tragova od svinja,srna,i jedan svez trag od vuka.Bila je dozvoljena za odstrel svinja,vuk a i srne(komad sto evra) noje niko nije hteo da puca pred kerovima.
Vladan
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.11.2013. 21:47
|

Stari član

|
Kolega dozvolite mi da opisem ceo lov(jos par recenica).ponuda je vazila za Igora i meine a ne za sve ucesnike tog lova.Takodje ja sam sa Banetom to raspravio i mene i moje prijatelje sigurno nece vise gore da vidi dok on i njegova ekipa onako organizuju lov.Posto ste Vi i koleginica Sanja reklamirali lov u organizaciji Baneta ja sam (uz predhodnu konsultaciju sa Igorom)odlucio da napisem kako smo mi prosli.Smatram da je korektno da se napisu utisci iz lova u lovistu koje se u predhodnim postovima velica kao i organizatori.
Vladan
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.11.2013. 21:49
|

Stari član

|
Ovo pisem bez zelje da bilo koga uvredim,vec iznosim svoje vidjenje.
Vladan
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 23.11.2013. 21:52
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Nastavi samo kolega, čekam nastavak sa nestrpljenjem,lepo je da se iznesu i pozitivna i negativna iskustva .
|
|
|
|
lisac |
Objavljen 23.11.2013. 21:56
|

Stari član

|
Problem je bio sto je pogonica bilo malo za onoliki teren a i skroz lose su odradili pogon.Pustili su kerove da slobodno pretrazuju umesto da ih pustaju iskljucivo na svinjski trag(a unapred su znali ishod) tako da smo mi celi dan gledali kako kerovi teraju srne.posle drugog pogona su rekli kako su digli svinje ali da su otisle u pravcu sela Setonje(kasnije smo culi da su istu pricu servirali i grupi lovaca koji su lovili pre nas i takodje svinje nisu ni videli)Zakljucak tereni ekstra divljaci ima ali je organiyacija jedna velika nula.Dobar pogled.
Vladan
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.11.2013. 22:00
|

Moderator

|
Lov vuka u Žagibici je pominjan kao dobar primer sa odstrelima za koje znam, i za dobre utiske koji su do mene došli od drugih. Ostavljam otvorenu mogućnost da je prilikom tvog i Igorovog boravka u lovištu nešto uradjeno loše, ti si bio tamo, pa iznesi svoje vidjenje. Šta nije valjalo, šta je uradjeno loše, tako ćeš i njima pomoći da ne prave greške.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|