Srpski gonič
|
Predator |
Objavljen 30.08.2013. 18:13
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
nidzamotocross kaže:
Ne bih znao da ti kazem nista. Posto sam administrator stranice "Srpski Gonic" cesto u potrazi za zanimljivostima i slikama Balkanaca posecujem stranice sa gonicima i razne sajtove, ovu sliku sam video na stranici na fejsbuku pod imenom "Zagart Dhe gjuetia". Pre toga sam upravo na toj stranici nasao crno-belu sliku u vidu crteza koju je Bojk postavio ovde a koja mi stoji u potpisu. Kada sam tu crno-belu sliku postavio kod mene na stranici, javio se doticni Marko Gavrilovic koji je prokomentarisao fotografiju recima "Kuja Arka moje vlasnistvo".
Evo i linka od toga: https://www.facebook.com/photo.php?fb...mp;theater
Mislim da je u pitanju isti Marko:
[movie=youtube]K8bbCO4Jo14[/movie]
Što se ovog suzenja iz očiju tiče, i moja posavka ima taj problem. Mislim da je to ili alergijska reakcija na neku biljku ili reakcija na prašinu koje po suvom vremenu ima na svakom koraku. Obično joj se to suzenje i krmelji povuku za 2-3 dana, ali svakako da nije prijatno za vidjeti. Nisam siguran, ali smatram da krpelji, buve i ostali paraziti nemaju nikakve veze sa ovim, jer se ovo dešava samo poslije puštanja.
|
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 30.08.2013. 18:44
|

Veteran

Upisa: 654
Pristupio: 02.10.2012. 21:31
|
Predator kaže:
nidzamotocross kaže:
Ne bih znao da ti kazem nista. Posto sam administrator stranice "Srpski Gonic" cesto u potrazi za zanimljivostima i slikama Balkanaca posecujem stranice sa gonicima i razne sajtove, ovu sliku sam video na stranici na fejsbuku pod imenom "Zagart Dhe gjuetia". Pre toga sam upravo na toj stranici nasao crno-belu sliku u vidu crteza koju je Bojk postavio ovde a koja mi stoji u potpisu. Kada sam tu crno-belu sliku postavio kod mene na stranici, javio se doticni Marko Gavrilovic koji je prokomentarisao fotografiju recima "Kuja Arka moje vlasnistvo".
Evo i linka od toga: https://www.facebook.com/photo.php?fb...mp;theater
Mislim da je u pitanju isti Marko:
[movie=youtube]K8bbCO4Jo14[/movie]
Što se ovog suzenja iz očiju tiče, i moja posavka ima taj problem. Mislim da je to ili alergijska reakcija na neku biljku ili reakcija na prašinu koje po suvom vremenu ima na svakom koraku. Obično joj se to suzenje i krmelji povuku za 2-3 dana, ali svakako da nije prijatno za vidjeti. Nisam siguran, ali smatram da krpelji, buve i ostali paraziti nemaju nikakve veze sa ovim, jer se ovo dešava samo poslije puštanja.
Vlasnik kuje je Marko Gavrilovic, ima jos slika na njegovom FB profilu.
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 30.08.2013. 19:52
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Tacno tako, moj brat Mare , opasan lovac i ljubitelj gonica... Ako vas interesuje poreklo kuje, ona je i preko oceve i preko majcine linije moj LARI... Pozdrav
Joca i Luka
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 31.08.2013. 00:45
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Predator kaže:
Druze, kod mog Lea se to desavalo i kada nije izvodjen a evo ne prestaje vec dva meseca s tim sto intenzitet suzenja nije isti, ali ne zavisi od izvodjenja.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 01.09.2013. 21:50
|

Član

Upisa: 192
Pristupio: 19.12.2011. 13:59
|
Par slika sa izložbe CAC Crnjelovo, kod Bijeljine

Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! 
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 01.09.2013. 23:02
|

Lovčina

|
sg-bog26, je l' bilo kakvih rezultata? Ovo su tvoji psi ili?
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 02.09.2013. 19:50
|

Lovčina

|
|
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 02.09.2013. 20:32
|

Član

|
nidzamotocross kaže:
sg-bog26, je l' bilo kakvih rezultata? Ovo su tvoji psi ili?
Nisu moji psi. Ovo sam malo fotografisao pse koji su čekali da dođu na red za izlaganje. Trenutno imam samo jednu kerušu, koja ima odličnu ocjenu u eksterijeru, ali se na takmičim sa njom, jer iskreno i ne vidim sebe kao nekoga ko bi redovno izlagao pse. Izložbe više volim posjećivati u ulozi posmatrača ili bih eventualno izveo psa samo jednom kako bi dobio ocjenu (zbog papira).
Do proljetos sam osim keruše imao i njenog štenca, koji se odlično pokazao na terenu, ali sam ga dao na poklon stricu, kome je proljetos ker uginuo (otac od štenca). Na proljeće planiram novo leglo...
Tvoj Leo s vremenom sve ljepše izgleda
Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! 
|
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 02.09.2013. 20:42
|

Član

|
Evo Nidžo slike od moje keruše
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 02.09.2013. 20:55
|

Lovčina

|
Dopada mi se kerusa. Koliko je stara?
Takodje ni ja nesto ne volim izlozbe, na prvom mestu zbog nepravednosti u sudjenju vecine kinoloskih sudija. Sad cu ici na CAC i CACIB u Leskovcu zbog ocenjivanja, a i zbog prijatelja i dobrih kinologa sa kojima volim da se okupim i provedem vreme u prici o lovacko-kinoloskim temama. 
Inace je odlazak na izlozbu i izlaganje gonica samo trosenje novca jer nepravde je sve vise.
|
|
|
|
Milorad |
Objavljen 02.09.2013. 21:59
|

Stari član

Upisa: 222
Pristupio: 17.03.2010. 09:53
|
lepa kujica... 
Inace se slazem sa kolegom da izlozbe nisu merodavne (bar ne u danasnje vreme)
kod mene ce skoro biti ocenjivanje urodjenih osobina, da li je ta cena ista svugd eili se razlikuje.Koliko znam mora se cip ugraditi pre ocene ? |
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 02.09.2013. 22:25
|

Član

|
Hvala kolege! Nidžo keruša je zagazila u petu godinu i uz malo sreće sada joj predstoji najljepše vrijeme. Ima dobrog lovačkog iskustva, nema više šta da uči, samo da učvršćuje znanje...
Što se tiče izložbi, lijepo je otići pogledati, družiti se sa ljudima, vidjeti pse... Smatram da se u današnje vrijeme čovjek mora lično uvjeriti u kvalitet psa, bilo da se radi o eksterijeru ili radnim osobinama, dok titulama ne treba slijepo vjerovati...
|
|
|
|
BOJK |
Objavljen 03.09.2013. 20:36
|

Član

Upisa: 197
Pristupio: 28.06.2012. 08:48
|
sg-bog Lepe slike, i lepa ti je kuja 
Ja sam skoro vodio moju kuju na parenje, pod ovog kera. |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 03.09.2013. 20:55
|

Lovčina

|
Druze, daj neke informacije o keru?
|
|
|
|
BOJK |
Objavljen 03.09.2013. 23:11
|

Član

|
Ker ima tri god, odlican na terenu sto je najbitnije, papire nema kao ni moja kuja al ja i ne idem na izlozbe, najbitniji mi je rad. Moj dobar drug zna vlasnika psa, pa sam na njegovu preporuku odveo kuju. |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 04.09.2013. 00:00
|

Lovčina

|
Mislio sam da ces mi reci ko je vlasnik, mozda sam cuo za njega ili ga poznajem.
|
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 04.09.2013. 13:23
|

Član

|
BOJK kaže:
sg-bog Lepe slike, i lepa ti je kuja
Ja sam skoro vodio moju kuju na parenje, pod ovog kera.
Hvala Bojk! Dobar je ovaj pas što je pario tvoju kuju , i ja bih volio znati ko je vlasnik psa i neke detalje o radu psa - šta voli goniti, koliko je uporan i kakav je tragač?
|
|
|
|
BOJK |
Objavljen 04.09.2013. 15:23
|

Član

|
Vlasnik psa je Milan iz Sismanovca kod Beloljina, poznatiji pod nadimkom Saban, prezime ne znam.
Ker goni svu divljac, al najvise zeca, uporan dug gonic, javlja se na trag i pre nego sto krene divljac i dobro prati lovca. par puta je ostajao na Jastrebac i vracao se kuci. Ja sam hteo kuju da parim pod drugog njegovog kera, koji samo zeca goni, brzo ga nadje a i cesto se desava da uhvati negadjanog zeca, totalno lud ker al nije hteo da pari kuju, ja poludeo bio sreca pa ima i ovog isto dobog pa sam pustio kuju pod njega. |
|
|
|
sg-bog26 |
Objavljen 04.09.2013. 17:21
|

Član

|
Hvala na informacijama! Šteta što onaj prvi pas nije pario kuju, ali i ovaj što je pario je po tvom opisu dovoljno dobar, tako da ne trebaš žaliti. Imaćeš jako leglo
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 04.09.2013. 23:00
|

Veteran

Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
I ovaj "neplanirani" đuvegija deluje lepuskasto, a nadam se da je i takav u radu. Pozdrav
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|