Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Srpski gonič

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Srpski gonič
Predator

nidzamotocross kaže:
Ne bih znao da ti kazem nista. Posto sam administrator stranice "Srpski Gonic" cesto u potrazi za zanimljivostima i slikama Balkanaca posecujem stranice sa gonicima i razne sajtove, ovu sliku sam video na stranici na fejsbuku pod imenom "Zagart Dhe gjuetia". Pre toga sam upravo na toj stranici nasao crno-belu sliku u vidu crteza koju je Bojk postavio ovde a koja mi stoji u potpisu. Kada sam tu crno-belu sliku postavio kod mene na stranici, javio se doticni Marko Gavrilovic koji je prokomentarisao fotografiju recima "Kuja Arka moje vlasnistvo".

Evo i linka od toga: https://www.facebook.com/photo.php?fb...mp;theater

Mislim da je u pitanju isti Marko:

[movie=youtube]K8bbCO4Jo14[/movie]

Što se ovog suzenja iz očiju tiče, i moja posavka ima taj problem. Mislim da je to ili alergijska reakcija na neku biljku ili reakcija na prašinu koje po suvom vremenu ima na svakom koraku. Obično joj se to suzenje i krmelji povuku za 2-3 dana, ali svakako da nije prijatno za vidjeti. Nisam siguran, ali smatram da krpelji, buve i ostali paraziti nemaju nikakve veze sa ovim, jer se ovo dešava samo poslije puštanja.

Sasvim prirodno

veljko__

Predator kaže:

nidzamotocross kaže:
Ne bih znao da ti kazem nista. Posto sam administrator stranice "Srpski Gonic" cesto u potrazi za zanimljivostima i slikama Balkanaca posecujem stranice sa gonicima i razne sajtove, ovu sliku sam video na stranici na fejsbuku pod imenom "Zagart Dhe gjuetia". Pre toga sam upravo na toj stranici nasao crno-belu sliku u vidu crteza koju je Bojk postavio ovde a koja mi stoji u potpisu. Kada sam tu crno-belu sliku postavio kod mene na stranici, javio se doticni Marko Gavrilovic koji je prokomentarisao fotografiju recima "Kuja Arka moje vlasnistvo".

Evo i linka od toga: https://www.facebook.com/photo.php?fb...mp;theater

Mislim da je u pitanju isti Marko:

[movie=youtube]K8bbCO4Jo14[/movie]

Što se ovog suzenja iz očiju tiče, i moja posavka ima taj problem. Mislim da je to ili alergijska reakcija na neku biljku ili reakcija na prašinu koje po suvom vremenu ima na svakom koraku. Obično joj se to suzenje i krmelji povuku za 2-3 dana, ali svakako da nije prijatno za vidjeti. Nisam siguran, ali smatram da krpelji, buve i ostali paraziti nemaju nikakve veze sa ovim, jer se ovo dešava samo poslije puštanja.

Vlasnik kuje je Marko Gavrilovic, ima jos slika na njegovom FB profilu.
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

arsa
 Tacno tako, moj brat Mare , opasan lovac i ljubitelj gonica... Ako vas interesuje poreklo kuje, ona je i preko oceve i preko majcine linije moj LARI... Pozdrav
lovac Joca i Luka srbijalov

nidzamotocross

Predator kaže:

Druze, kod mog Lea se to desavalo i kada nije izvodjen a evo ne prestaje vec dva meseca s tim sto intenzitet suzenja nije isti, ali ne zavisi od izvodjenja. Confused
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

sg-bog26
 Par slika sa izložbe CAC Crnjelovo, kod Bijeljine

i41.tinypic.com/2hxrgvd.jpg

i40.tinypic.com/9kmkix.jpg

i40.tinypic.com/2l97eic.jpg

i40.tinypic.com/mt8ku8.jpg

i44.tinypic.com/25im80m.jpg

i43.tinypic.com/20559at.jpg

i40.tinypic.com/30t5nyu.jpg

Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! Veselo

nidzamotocross
 sg-bog26, je l' bilo kakvih rezultata? Ovo su tvoji psi ili?

nidzamotocross
 www.dodaj.rs/f/S/N3/4xRuAuJX/dsc08395.jpg

sg-bog26

nidzamotocross kaže:
sg-bog26, je l' bilo kakvih rezultata? Ovo su tvoji psi ili?

Nisu moji psi. Ovo sam malo fotografisao pse koji su čekali da dođu na red za izlaganje. Trenutno imam samo jednu kerušu, koja ima odličnu ocjenu u eksterijeru, ali se na takmičim sa njom, jer iskreno i ne vidim sebe kao nekoga ko bi redovno izlagao pse. Izložbe više volim posjećivati u ulozi posmatrača ili bih eventualno izveo psa samo jednom kako bi dobio ocjenu (zbog papira).
Do proljetos sam osim keruše imao i njenog štenca, koji se odlično pokazao na terenu, ali sam ga dao na poklon stricu, kome je proljetos ker uginuo (otac od štenca). Na proljeće planiram novo leglo...
Tvoj Leo s vremenom sve ljepše izgleda Odobreno

Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! Veselo

sg-bog26
 Evo Nidžo slike od moje keruše
sg-bog26 priložio:
dsc_0030-1.jpg

nidzamotocross
 Dopada mi se kerusa. Odobreno Koliko je stara?

Takodje ni ja nesto ne volim izlozbe, na prvom mestu zbog nepravednosti u sudjenju vecine kinoloskih sudija. Sad cu ici na CAC i CACIB u Leskovcu zbog ocenjivanja, a i zbog prijatelja i dobrih kinologa sa kojima volim da se okupim i provedem vreme u prici o lovacko-kinoloskim temama. Odobreno
Inace je odlazak na izlozbu i izlaganje gonica samo trosenje novca jer nepravde je sve vise. Chut

Milorad
 lepa kujica... Smile

Inace se slazem sa kolegom da izlozbe nisu merodavne (bar ne u danasnje vreme)

kod mene ce skoro biti ocenjivanje urodjenih osobina, da li je ta cena ista svugd eili se razlikuje.Koliko znam mora se cip ugraditi pre ocene ?

sg-bog26
 Hvala kolege! Nidžo keruša je zagazila u petu godinu i uz malo sreće sada joj predstoji najljepše vrijeme. Ima dobrog lovačkog iskustva, nema više šta da uči, samo da učvršćuje znanje...
Što se tiče izložbi, lijepo je otići pogledati, družiti se sa ljudima, vidjeti pse... Smatram da se u današnje vrijeme čovjek mora lično uvjeriti u kvalitet psa, bilo da se radi o eksterijeru ili radnim osobinama, dok titulama ne treba slijepo vjerovati...

BOJK
 sg-bog Lepe slike, i lepa ti je kuja Bravo 2

Ja sam skoro vodio moju kuju na parenje, pod ovog kera.

nidzamotocross
 Druze, daj neke informacije o keru?

BOJK
 Ker ima tri god, odlican na terenu sto je najbitnije, papire nema kao ni moja kuja Frown al ja i ne idem na izlozbe, najbitniji mi je rad. Moj dobar drug zna vlasnika psa, pa sam na njegovu preporuku odveo kuju.

nidzamotocross
 Mislio sam da ces mi reci ko je vlasnik, mozda sam cuo za njega ili ga poznajem. Smile

sg-bog26

BOJK kaže:
sg-bog Lepe slike, i lepa ti je kuja Bravo 2

Ja sam skoro vodio moju kuju na parenje, pod ovog kera.

Hvala Bojk! Dobar je ovaj pas što je pario tvoju kujuYes, i ja bih volio znati ko je vlasnik psa i neke detalje o radu psa - šta voli goniti, koliko je uporan i kakav je tragač?

BOJK
 Vlasnik psa je Milan iz Sismanovca kod Beloljina, poznatiji pod nadimkom Saban, prezime ne znam.
Ker goni svu divljac, al najvise zeca, uporan dug gonic, javlja se na trag i pre nego sto krene divljac i dobro prati lovca. par puta je ostajao na Jastrebac i vracao se kuci. Ja sam hteo kuju da parim pod drugog njegovog kera, koji samo zeca goni, brzo ga nadje a i cesto se desava da uhvati negadjanog zeca, totalno lud ker al nije hteo da pari kuju, ja poludeo bioHisterian sreca pa ima i ovog isto dobog pa sam pustio kuju pod njega.

sg-bog26
 Hvala na informacijama! Šteta što onaj prvi pas nije pario kuju, ali i ovaj što je pario je po tvom opisu dovoljno dobar, tako da ne trebaš žaliti. Imaćeš jako legloUkusnoPas

duskodugousko
 I ovaj "neplanirani" đuvegija deluje lepuskasto, a nadam se da je i takav u radu. Pozdrav
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Srpski Žuti Gonič KINOLOGIJA 133 06.03.2018. 23:53
Srpski Trobojni gonič KINOLOGIJA 731 11.06.2017. 04:00
Posavski gonič KINOLOGIJA 363 25.01.2017. 15:05
Planinski gonič Alpinac KINOLOGIJA 313 13.08.2015. 20:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,797,918 posete www.srbijalov.com