Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
sasa1979

canis aureus kaže:
... lep lov lep i ulov Bye
Kako koji lovni dan tako i osetno manje petla Confused
neki ni šansu a ja na sreću dve imado' ...

mi smo prestali od ove sezone da lovimo koke.stanje je neverovatno.samo ove nedelje je moja kerusa isterala 5 petlova i cak 11 koka.ne secam se kad sam se nagledao vise divljaci.definitivno koke se ne smeju dirati.za par godina ako se njihov broj makar malo odryi necemo morati vise da kupujemo fazane Bravo
rodjen da lovim

mrwa22250

sasa1979 kaže:

canis aureus kaže:
... lep lov lep i ulov Bye
Kako koji lovni dan tako i osetno manje petla Confused
neki ni šansu a ja na sreću dve imado' ...

mi smo prestali od ove sezone da lovimo koke.stanje je neverovatno.samo ove nedelje je moja kerusa isterala 5 petlova i cak 11 koka.ne secam se kad sam se nagledao vise divljaci.definitivno koke se ne smeju dirati.za par godina ako se njihov broj makar malo odryi necemo morati vise da kupujemo fazane Bravo
moja grupa ne lovi koke vec 10god.odnosno lovi 1 ili nijedan dan u sezoni i veoma dobro stojimo sa fazanskom divljaci zahvaljujuci dobrim stanisnim uslovima.i pored toga silne pare bacamo svake godine na unos fazana iz vestackog uzgoja jer nemamo prihvatiliste pa dobar deo ispustenih pilica postaje lak plen predatorima.kada bi ld.samo jedan deo novca koji se daje za fazanske pilice ulozio u poboljsanje stanisnih uslova(remize) i redukciju broja predatora,pre svega lisice i sakala mada ni svraka i siva vrana nisu za podcenjivanje,mislim da bi situacija u mnogim lovistima bila daleko bolja nego sada,jer je primetan manjak fazana a sezona maltene tek pocela.lovista u kojima nema remiza,trske i parloga sasvim opravdano love i koke koje su naravno tu ispustene(nisu iz prirodne reprodukcije)jer sve sto se ne odstreli ili ce migrirati u potrazi za zaklonom ili ce predatori pojestiika
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

dr NM
 Sredina sezone...

ssekir75
 kod nas danas uzas blagi. digli 5 + jednu koku, pala dva "reponje".
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Lala
 Danas je bio možda jedan od poslednjih lepih vikenda, idealnih za lov. Zato smo ja, moj Franchi Asso i kerina Kastor izašli u provod. Rezultat: jedan petao i jedna koka (koke pucamo, jer prirodnog legla fazana nema, ovo su sve kokoši iz volijere).
Slika neposredno pre polaska u lov:
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Kastor je radio kao satić; ovde je slikan dok markira, iz punog trka se ukopao u mestu i zabio čvrstu marku, tako da sam imao vremena da pridjem i slikam ga, pa onda komanda 'Daj!', podiže se pevac, 'ko-ko-ko-ko', i to je bilo sve od petla, jer se podigao i Franchi i pozdravio ga sa olovom desetkom RC4. Bilo je perja na sve strane... Grin

Brka bez brkova
 kod nas danas lose,fazani se izvlacili i poletali na 50 do 100m,izucili i oni visoke skole,inace sve su divljaci ove god nisu pustani. Skvor nas trojica bez ulova,ker radio kao sat nije stao,ali i pored toga samo imao 1 marku na koku koja se pritajila u visokoj travi.

aleksa
 Jedan matorac iz prirodne reprodukcije. Lovac je kolega iz grupe, ujedno najmlađi član i juče najuspešniji od svih sa 3 odstreljena petla, jednim zecom i jednom lisicom.

i44.tinypic.com/11hxrty.jpg

Inače, jedan uspešan lov što se tiče fazana, svih 10 lovaca je bilo podmireno. Što se tiče zeca, tanko, samo 4 odstreljena. Ali, zato jedan lisac i jedna lisica koji su previše bili strpljivi, platili su glavom.
Što se mene tiče, prošao sam odlično za razliku od prethodnog lova, odstrelio sam po zeca ai fazana i tog lisca koji će se naći na adekvatnoj temi.

mrwa22250
 prelep petao,pravi matorac,mamuze dugacke skoro kao zadnji prstBravo 2. tamo gde ima ovakvih fazana verovatno postoje dobri stanisni uslovi,a to je jedan veoma bitan preduslov za dobre lovove.drago mi je da sam i ja bio u pravu sto se tice sezone kad sam tvrdio da ce biti najbolja (sto se tice fazana-lov na zeca zatvorili posle 1-og izlaska)u zadnjih 5-6 god.iz nedelje u nedelju dizemo sve veci brohj divljaci jer je zetva kukuruza 99%zavrsena pa mu je smanjen prostor za sakrivanje.posebno raduje veliki broj koka koje naravno ne lovimo,pa uz konstantnu redukciju broja dlakavih i pernatih predatora,ako ne daj Boze ne bude neke elementarne nepogode ocekujem dogodine jos vecu brojnost fazanske divljaci.sve u svemu idealni uslovi za lov,blagi mraz ujutro i puno rose u toku dana,grupa mala,do dorucka svi po petla(ja se opet ispromasivo ko konjJaooo)u povratku jos po jednog petla i lagano kuci.utisak mi je pokvario moj "verni pomagac"Ozzy koji sve cesce sto je stariji odlucuje da lovi za sebe pa ce da oladi na klupi jedno 2-3 nedelje,a ja i podmladak nastavljamo sami.
mrwa22250 priložio:
ares_u_polju.jpg

lovac junior
 kolega Smile kako to mislite lovi za sebe Grin
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

mrwa22250
 pa to ti je kolega da po...dis.odlazi od mene 50-60m,pokaze divljac(marka),okrene se pogleda gde sam i podize sam bez komande.ili ovo:aportira odstreljenog petla,dok ga ja pakujem u ranac on odlazi i podize jos jednog.vracam ga pistaljkom,odlazi ponovo u vetar,repom pokazuje da je ispred njega divljac,kratko zastaje,komanda cekaj(stop),ponovo pogled i skok kao da pokusava da lovi za sebe.posle toga pola sata kao doxa,pa opet po svom.doslo mi u top da ga stavimAngry

lovac junior
 miso prosle god imali jednog takvog,isto NKD lovi sam do 12h a posle slusa Smile valjda dok se ne umori Smile bio je to najbolji pas u okrugu,ali je prosle godine preminuo Sad
Elmermarkafazan

DakiNS

lovac junior kaže:
miso prosle god imali jednog takvog,isto NKD lovi sam do 12h a posle slusa Smile valjda dok se ne umori Smile bio je to najbolji pas u okrugu,ali je prosle godine preminuo Sad

Ako je to bio najbolji pas u okrugu kakvi su tek ostaliROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan
 TELETAKT!!! Stari

(ti, Daki, iscooliraj! Grin iveli 3 )
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

lovac junior
 pa mislio sam po svojim lovackim sposobnostima,ali tacno je da je bio neposlusan,ali kada pored fazana u ostruzi prodje12 pasa i on stane u marku i fazan bude odstrelejn...bio strasan pas isao u trnje kao lud,nikada nismo ostavili fazana ranjenog,aportirao liscu,mogao ceo lov da izdrzi jednakim kasom...jednom recu extra,ali je bio malo tvrdoglav,pa je isao daleko nekad i do 100m kada uhvati trag,ali podmirivao je grupu bez problema...jedino sto ga nisu vspitali od malih nogu
Elmermarkafazan

mrwa22250
 da sam imao taj problem od pocetka,pa da kazem da sam ja nesto zahebo.lovim sa njim vec 5 sezona i do prosle godine nisam imao nikakvih problema,radio je za celu grupu kao sat iako svaki clan grupe ima psa 90%divljaci pucano je pred njim.takodje aporter perfektan,ne odustaje,izgubljene divljaci nema ali ovo sto radi ove i nesto redje prosle sezone bas me izloodjujeNe razumem.od 5 izlazaka ove godine 2 je radio extra,1 tu i tamo,a 2 katastrofa.kolege iz grupe me ubedjuju da to i nije tako strasno(i u nedelju mi je namestio 5-6 zicera iz marke) ali nisam navikao da je takav pa mi to strasno smeta.mislio sam da je isterao sve bubice i da cu do kraja njegove karijere samo uzivati jer sam stvarno puno rada i truda ulozio u njega(naravno ulazem i dalje,nadam se da je samo prolazna boles)i on je to do sada bezbroj puta uspeo da vrati,ali mi sad treba savet nekog od iskusnijih odgajivaca jer se bojim da ce biti sve gore.(moze na odgovarajucoj temi da ne davimo ovde).hvala unapredOdobreno

Lala

mrwa22250 kaže:
... ali ovo sto radi ove i nesto redje prosle sezone bas me izloodjujeNe razumem.

Možda je nervozan jer mu nisi našao devojku?!?HaHaHa

ultras035
 @mrwa22250

Mogu da kazem da se sa mojom bretonkom ove nedelje desavalo nesto cudno...bas to o cemu ti pricas!!!!! Prvih sat-dva znaci po mirisu i tragu i ne pomaze ni dozivanje, ni pistaljka, uzas, da sam hteo da se vratim kuci...jesu se fazani izvlacili ispred, da uopste ne polete...
Kad se jedan tako podigao konacno, a nismo pucali, ja sam ispratio gde je otisao pa za njim u sumu...Maza ispred polako i onda konacno sigurna marka i mirno do moje komande, ali moj promasaj nema opravdanja. Tek posle nekog vremena se smirila i radila kako treba sa mnom...jos jedna marka i secunda drugog bretona iz grupe, na petla koji se izvlaci u korito reke i onda uspesna potraga i taj je oboren!
Juce je izvedem oko kuce, na kraju sela da vidim ponasanje i opet isto...odmah podignemo petla, blizu, ali bez marke i jurnjava za njime...naravno opet ga nalazi i podize 50m ispred mene...kao namerno...ovo se nije desavalo ni jedne nedelje lova.cini mi se da je problem to sto ona ide lepo, ali odlazi sa prvim mirisom koji je povlaci, pa dalje i dalje...samo za sebe...cini mi se kao da je tudja kerusa, ne znam kako da se ponasam...a izgubio sam zivce skroz (i Glas)...
Neka moja pretpostavka da je mozda stvar u terenu...lovili smo brda, a u nedelju otvorena polja gde moze mnogo lakse da trci i pretrazuje i cini mi se da je tu kao pustena sa lanca.
A sad iskusni lovci, svaki savet i pomoc su dobrodosli...podsecam da je nedelje unazad bila savrsena!!!!!!!!!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

Brka bez brkova
 Ovn nedelje su se fazani izvlacili nogama i poletali 100m ispred nas,a kada polete lete 1,5- 2m iznad zemlje kao prepelice,verovatno su zato kerovi odlazili dalje za mirisom,a nije bilo ni daska vetra,i to je verovatno kerovima otezavalo da tacno lociraju divljac,pa su verovatno uglavnom odlazili za tragom. Mi smo posle dorucka pokusali fazana da lovimo pogonom i zasedom,jer drugacije nismo mogli da mu pridjemo.

DakiNS
 Kolega Ultras 035 ovo je već 5-6 nedelja lova, psi su lovno razbuđeni , puni kondicije,pretpostavljam da ima dobar njuh. Teren pokriven možda i vetar u lice , svež trag kojeg vetar još više približava, temperament pasa opasno izazvan , a zbog terena nismo u mogućnosti da vidimo gde se u stvari nalazi divljač. Divljač već dovoljno iskusna da zna kako treba da se izvlači i rezultat je takav kakav si opisao. E sad kako to rešiti. Da li dobrim istrčavanjem pre lova , da li sprečavanjem psa da previše istrčava (sidrenjeGrin) , da li dugi kanap , kao za vreme obuke ili se igrati Tesle (što lično ne bih nikada preporučio zbog lako mogućeg upropaštavanja psa).
Nekada je dovoljno posebno kod bretona, pre samog lova jedno petnaestak minuta ponoviti sve vežbe poslušnosti uz oštro izdavanje komandi, s tim da na samom početku lova povesti psa uz nogu , pa ga na kratko pustiti da istrči desetak metara i ponovo oštro vratiti, tek toliko da se priseti ko je vođa čopora ili gazda. Pas
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: WildHunter

Poslednje vesti
OBAVEŠTENJE ZA SVE KORISNIKE LOVIŠTA NA TERITORIJI AP VOJVODINE
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,706,358 posete www.srbijalov.com