Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
hercegovac
 Canis nož je super, meni liči na master hunter.

DakiNS

Nex357 kaže:
U rodjo , znaci ja ladno s ovim za pojasom mogu da setam Srbijom Vuk... 9 cm secivo Zbunjenu bre

Nex za čega služi ta oštrica, za slaninicu nije ali za kobaju izgleda dobra
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Nex357

canis aureus kaže:
ZaHvaljivVam na čestitkama iveli 3
a još mi draže što se i Vama svidŽa ova moja zamisao pretvorena u delo koje nazvah "NOŽEKANJA"!!!PresreanVebanje
Lepota je bila u drugom planu a upotrebljivost, snaga i izdržljivost je bila osnovna zamisao što se na rezultatu i vidi a baza za izradu su bili mnogi "velikani" pa i nabrojani.
Za lovačke potrebe a pre svega dEranje divljači(čitaj DS) ... pun pogodak!!B)
i40.tinypic.com/34euikx.jpg

... konveksna oštrica, full tang, čelik made in Swerige ... a naoštren da brijA ... qquuu
i39.tinypic.com/fo29mg.jpg
...
(a čekam i Nexa braćelu da kaže koju pa ću ...)

ZNaci pridruzujem se cestitkama na prinovi , golema beba masala , al haha ni tatko nije za bacanje Grin ostrica ti je bracala vrh , neko lepo primeti da lici na master huntera i na BRKT a oni su pojam za funkcionalne i upotrebne ostrice a ova tvoja (opet se vatam za lepotu xexe) je bas lepa i skladna,vrh malkice spusten prema osi , konveksno ma bonbonce eto kad ne mogu na ostricu da nadjem manu eto samo da trepkam ko sojka na jugovinu ... balans sa produzenom drskom bi trebao da bude super,a i kolko vidim na kaziprstu ko sto treba ... drvce za drsku extra .. e sad , haha uvek ja nesto e sad ali za drsku imam predlog (stavljam slicku pa ti vidi pa razmisli ) mada stvar ukusa , ali riba drska mi je oduvek bila najudobnija a kod tebe je jos izvodljivo ... sve u svemu bracala tvoj hudson bej + studiozno radjeno + elegantno usladjeno s v a ka c a s t bracala , ce da bidne (smrc) nesto od tebe ...

e da ...

zamalo da zaboravim ....

A JE LI A KUDE JE RUPA ZA OPUTUFrownFrownFrownKoTuKoga
I tako ...

Nex357

DakiNS kaže:

Nex357 kaže:
U rodjo , znaci ja ladno s ovim za pojasom mogu da setam Srbijom Vuk... 9 cm secivo Zbunjenu bre

Nex za čega služi ta oštrica, za slaninicu nije ali za kobaju izgleda dobra

,,
Pozdrav

U pitanju je Emersonov combat karambit sa 6 AL 4 V titanijumskom drskom i 154 CM premium steel ostricom ... to je BORBENI noz za samoodbranu i nikakvu drugu namenu nema ali za to za sta je namenjen je jezivo efikasan ... zbog prstena na kraju drske moze da se koristi i kao bokser , a zbog specificne ostrice i nacina drzanja najbolje radi kad se radi zamah (inace jedan od najprirodnijih ) kao kad udaras pesnicom ...

karambit obuka je ukljucena u filipinsku eskrimu i ogranak kali a to sam treniro oko tri godine ovde u ch ,vise manje zbog kolega i posla (security) ...

ali otkako sam batalio da se raspravljam s pijanim i nadrogiranim klincima na vratima ovaj karambit je zavrsio u vitrini .... nije da sam ga koristio , ali bio je tu ...

Hmmm sad kad pomenuh trening ,mozda odatle moja ljubav prema oputama, jer je za borbene nozeve i palice skoro pa obavezna,nema nista gore za borca od situacije da mu neko izbije ili otme noz ili palicu ... moj trener je recimo preferiro skroz male opute kroz koje bi gurnuo samo palac ...
I tako ...

Zlatar
 Canis odličan 5!!!
Liči B)
www.knivesshipfree.com/images/brkclh/CL_Amboynia_White_Liner_259_95_KSF_600.jpg
meni stoji nekoliko sečiva nikako drške da uradim Confused

canis aureus
 hvala drugari iveli 3
-eto "napokon" dočekah i mišljenje Nexa braćele pa mogu da dodam još nešto Jaooo

Ova moja "nožekanja" je nastala preradom Impinog "srpskog bovija" koji je bio prevelik i preglomazan ...
Odavno sam imao ideju kako da ga "iskrojim" ali pošto nemam uslova da to uradim sam -čekao samConfused dok se kolega nemeza jednoga dana nije sam ponudio, ničim izazvan, da mi pomogne tj da mi prekroji i napravi ovu nožekanju.
Mnogo sam srećan što uopšte ima takvih ljudi kakvi su nemeza i još mnogi članovi ovog foruma, od kojih sam na ovoj temi kao i na drugim temama dosta toga novog naučio, i koji su spremni da pomognu kolegi a da se ni ne upoznasmo sem preko foruma!
Takođe u mojoj zamisli i ideji kako bi "nož" trebao da izgleda pojedine kolege su mi pomogle svojim upisima pa iako sam i sam znao šta hoću eto zahvalan sam im na tome!

-ukupna dužina 245mm
-dužina sečiva 130mm
-visina sečiva max 35mm
-debljina sečiva 5mm
-drvo za dršku TIKovo

Drvo namerno nisam hteo više da potamnim jer se plašim da bi izgubilo "zlatne niti" TIKa, koje se ne vide baš najbolje na slici(a i slikano je na jačem svetlu Sunca pa izgleda svetlije no što jeste), i da ne bi postalo suviše tamno i jednolično ... a oblik drške mi odgovara tako da "riba" -možda drugi put ... a ni opute ne volEm pa ...
iveli 3
canis aureus priložio:
a4.jpg

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DakiNS
 Nex imam i ja nešto slično samo sam mislio da mu je namena drugačijaGrin

I Jevtic
 e tacno sam znao da je nemeza krivac on bi samo da sece a nista nece da produzi ROFL
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

DakiNS
 Izgleda da je kod njega kao i kod mene ono pravilo- "Tri puta sečem i opet kratko"Smeko

nemeza

sjeftic kaže:
e tacno sam znao da je nemeza krivac on bi samo da sece a nista nece da produzi ROFL

Nemeza voli, Nemeza pati, Nemeza će da skrati. Cry
ROFL Smeko ROFL Pozdrav.Bye

Nex357

nemeza kaže:

sjeftic kaže:

Nemeza voli, Nemeza pati, Nemeza će da skrati. Cry
ROFL Smeko ROFL Pozdrav.Bye

ZivioRodjoSmeanSmekoVebanjeHoemo joDragoljupe
I tako ...

DakiNS

DakiNS kaže:

Znači sa tim nožem se rešava problem zapetljanja crevaROFL

Nex357

DakiNS kaže:

DakiNS kaže:

Znači sa tim nožem se rešava problem zapetljanja crevaROFL

haha B) tako nekako AplauzROFL
I tako ...

Nex357
 Pozdrav drustvo Tri prsta
Evo konacno jedna Mora u mom vlasnistvu Namigivanje elem dvoumio sam se izmedju More 2000 i Clippera ali na kraju je presudilo sto su i Cliper i Bacho testera istovetni po bojama pa ( umetnicka dusa ) pa sam uzeo na kraju ono sto vizuelno pase jedno uz drugo ... i testera i noz su tek od danas moji , tako da ne mogu mnogo da kazem ali prijavicu utiske cim budem nesto radio s njima ...
Inace Clipper je u nerdjajucem celiku , a i testera i noz su made in Sweden ...
Nex357 priložio:
16122011630.jpg

I tako ...

Nex357
 samo noz
Nex357 priložio:
16122011631.jpg

I tako ...

Nex357
 sa rasklopljenom testerom ... koja inace ima kocnicu i u sklopljenom i u rasklopljenom stanju ... i ah oputa je bila vec na testeri xexe
Nex357 priložio:
16122011632.jpg

I tako ...

nemeza
 Kolega, pošto si boje uskladio a dužine nisi donesi kod mene čas posla i ima da budu ko blizanci. Smeko Predivni su. Bye

nemeza
 Moj novi nož, dobio sam ga na poklon od kolege sa foruma Vojkana, C JUL-HERBERTZ.

i44.tinypic.com/28qrfwo.jpg
i42.tinypic.com/11gpw9c.jpg
i41.tinypic.com/2dhwrdg.jpg
i44.tinypic.com/2ch2te0.jpg
i44.tinypic.com/11snfyx.jpg
i44.tinypic.com/262p9ao.jpg

Pozdrav. Bye

Jank
 Dobra britvica nemeza....super...Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

spiker-mrmosh
 i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0160.jpg

i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0159.jpg
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 28
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,394,973 posete www.srbijalov.com