Ja necu da platim clanarinu LSV. Platicu clanarinu LSS. I platicu clanarinu lovackom drustvu u kom sam clan. Necu platiti ni udruzenjsku clanarinu jer se ono raspada. Rasturuli ga lopovi iznutra pomognuti beukovicem i zeremskim. Od drzave cu kupiti lovnu kartu i cik da vidim ko mi sta moze. I preporucujem svima da plate LSSu ono sto trazi (bez obzira na sve) a da lsv i placanje prema njemu ignorisu. BOJKOT.
A posto sam clan i drugog udruzenja platicu tamo sve (i clanarinu savezu centralne srbije).
A ovi vojvodjanski uzurpatori neka se ubrisu. Moje pare nece da vide. Po cenu i da se sudim sa njima. Ne dam da me drze za budalu.
stane kaže:
I preporucujem svima da plate LSSu ono sto trazi (bez obzira na sve)
Problem je što nema odluke LSS o visini članarine, zbog onog prekida sednice. Ne zna se kolika je članarina za LSS. Prošle godine je, koliko znam, od članova LSV za članstvo u LSS išlo oko 60 dinara. U finansijskom izveštaju LSV ima stavka 'članarina za LSS' u iznosu 1.200.000, ako znamo da u Vojvodini ima oko 20 000 lovaca, onda se to poklapa.
Sremac75 kaže:
A gde završavaju pare koje kandidati plaćaju za polaganje ispita????
Ima li LSS neke prihode od toga???
Šta kaže finansijski izveštaj???
Stavka 6021 (prihodi od polaganja lovačkog ispita) i stavka 6125 (prihodi od priručnika za ocenu treofeja) kod LSS iznose ukupno 2.250.416 dinara, ostvarenje u odnosu na plan za 2011. iznosi 75%.
Kod LSV, u finansijskom izveštaju, nisam našao da ima prikazan prihod od polaganja lovačkog ispita?!?
Moguće objašnjenje je da polaganje lovačkih ispita i obuka za ocenu trofeja idu samo preko LSS, i da se isključivo njima plaća? A da u Vojvodini članovi komisija za polaganje ispita ili obuku za ocenjivanje trofeja budu imenovani odlukom LSS, a iz sastava str. službe LSV? Ili ima neko drugo objašnjenje?
Ne znam, ali sigurno je da u prikazanim prihodima LSV nema stavke 'prihod od polaganja lovačkih ispita' i 'obuka za ocenu trofeja'.
Sremac75 kaže:
A gde završavaju pare koje kandidati plaćaju za polaganje ispita????
Ima li LSS neke prihode od toga???
Šta kaže finansijski izveštaj???
Stavka 6021 (prihodi od polaganja lovačkog ispita) i stavka 6125 (prihodi od priručnika za ocenu treofeja) kod LSS iznose ukupno 2.250.416 dinara, ostvarenje u odnosu na plan za 2011. iznosi 75%.
Kod LSV, u finansijskom izveštaju, nisam našao da ima prikazan prihod od polaganja lovačkog ispita?!?
Moguće objašnjenje je da polaganje lovačkih ispita i obuka za ocenu trofeja idu samo preko LSS, i da se isključivo njima plaća? A da u Vojvodini članovi komisija za polaganje ispita ili obuku za ocenjivanje trofeja budu imenovani odlukom LSS, a iz sastava str. službe LSV? Ili ima neko drugo objašnjenje?
Ne znam, ali sigurno je da u prikazanim prihodima LSV nema stavke 'prihod od polaganja lovačkih ispita' i 'obuka za ocenu trofeja'.
Evo, da poželim dobro jutro, posle 8. marta, svima.
Poseban pozdrav ljudima iz LSV - prija li jutarnja kafa uz Srbijalov? Te dve stvari postale kao nekad kafa i cigareta, 'nemoj ih razdvajati'!
Evo, skoro polovina marta meseca - prvi kvartal prolazi lagano. Bliži se 01.04., datum koji se pominjao kao rok, do kojeg su trebala lovišta biti ustanovljena. Takodje se bliži 15.04., datum početka nove lovne sezone, a u dosta LU nemaju pojma kako će raditi, nit znaju koje im je lovište? Dali ste instrukciju za obavljanje brojanja divljači, a dobar deo vojvodjanskih LU ne zna granice lovišta?!?
Šta se dešava sa obeležavanjem lovišta? Ima lovišta koja još nisu dočekala 'stručnjake za GPS' iz LSV, da urade preuzeti posao!?! Pa šta vi to radite? Ili ste prihvatili posao, koji je realno iznad vaših mogućnosti, pa ste sad u cajtnotu, a bez tog premera PSPŠV ne može da radi na ustanovljenju?
Slobodno idite na teren, lepo je vreme, hvala Bogu, može da se radi, a i lovci su spremni, orni i veseli, naročito posle saznanja o visini članskog doprinosa za LSV. Verujem da jedva čekaju da vas vide.
Šta je sa ustanovljenjem onih lovišta koja još nisu ustanovljena, iako su premeri (obeležavanje) uradjeni? Poprilično ima takvih!
Pre koliko vremena je LSV dobio od PSPŠV posao obeležavanja? Još malo, pa ćemo davati godišnjicu dobijanja posla premera! Šta ste do sad radili, što to nije gotovo već?
Pozdrav za ljude iz J.Djordjevića - na miru popijte jutarnju kafu, neće posao pobeći, jel tako? Opušteno samo - važno da je članarina na mišiće izglasana, a za lovišta ćemo lako, jel da?
Ili ste sad zauzeti naplatom članarine, pa se ne stiže ništa drugo?
Kada će novi Informator?
Što jes', jes': nema informacija o novim lovnim kartama. Ali to nije za ovu temu oko LSV. To treba pisati na temi o Ministarstvu, ili na temi o lovnim kartama. Šta će ti lovna karta, ako ne znaš granice lovišta?
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
DakiNS nisam na tog mislio mada ne znam ko je taj na koga si ti mislio. Pitao sam ko je Bogdan misleci da ce se pojaviti neki koji ce udariti rukom o sto i reci isto ono sto je on rekao u snimku
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
DakiNS kaže: Zna li neko ko je predložio da članarina bude 1400 dinara ?
Mislim da znam odgovor ali hoću samo da potvrdim.
Pa ja mislim isti onaj čika koji je obećao našem dragom drugaru Oscaru alias Jeremiji da će "Lorist" biti časopis lovaca, pa sad namešta igru protiv Pažina i huška Jeremiju na Pažina i ako je on prava adresa za Jeremijina pitanja sa foruma "Lorist".
Mislim Daki da je to onaj čovek koji je delio i šakom i kapom odlikovanja "zaslužnim" ljudima, istinskim ljubiteljima divljači i lovstva od kojih su neki izvršili najgnusnija dela iz Krivičnog zakonika R. Srbije, upropastili LU "Srem" Šid, zavukli ga u finansijsku dubiozu i kolaps, peglali uz pomoć lovočuvara LU "Srem" sve živo što se kreće po ataru, prodavali meso restoranima pa se sada vodi i postupak za privredni prestup u Privrednom sudu Srem. Mitrovica protiv LU "Srem" a zaprećena je milionska kazna... da ne idem dalje.
E Daki taj čovek koji je "smislio" članarinu od 1.400 dinara imao je i JOš UVEK IMA par glasova iz Šida u liku i delu sadašnjih "rukovodetjih organa na preduzetje"
Ako je Bauk i predložio članarinu od 1400 dinara, nigde nisam čuo da se g.Pažin tome protivio!
Zato mislim da Bauk nije krivac za visinu članarine (a ja ga sigurno ne bih branio bez razloga, verujte mi)!
Po meni je najodgovorniji Predsednik LSV g.Pažin....da on nije hteo da bude ovolika članarina siguran sam da ne bi ni bila!
Nismo deca!
A da je bio protiv, a ipak bude izglasano.... onda lepo ostavka kao moralan čin!
Ovako, možda baš iz tog ugla kreću priče o Bauku kao krivcu za visinu članarine???
Možda Predsednik želi da ga diskredituje u očima lovačke javnosti i konačno ukloni sa lovačke scene????
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Često se događa kao naša svakodnevnica da npr. u jednoj firmi jedan novi čovek postaje direktor i čini kardinalnu grešku. Ne pedalira "starog" što ovom starom daje prostora da pusti korenje na novoj funkciji, pa se u jednom momentu pojavi sa dobronamernim savetima kod ovog novog koji otprilike od obaveza ne zna gde mu je doope a gde glava.
I onda ovaj novi, misleći da mu stari želi dobro, a priori prihvati svaki savet ovog starog. A ako savet podrži još par ljudi iz bliskog okruženja novoga direktora eto razloga da se ne sumnja u opšte u "dobre namere" starog direktora.
Mislim da je upravo ta igra po sredi, pa ako se novi direktor izblamira eto starog da uskoči, jer zbog "kukavičijeg jajeta" koje je podmetnuo novi nema šanse pred lovačkom javnošću.
Ne opra ga ni Dunav ni Sava.
Pažin tek treba da se dokazuje po meni. On mora da učini radikalne pozive jer se nema više vremena za čekanje.
Lovci su ga izabrali da nešto krupno promeni i raskine sa okovima prošlosti a ne da nastavi staru politiku uz kozmetičke promene.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!