Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
mrwa22250

ssekir75 kaže:
kad bi opet uveli "pojene" na lisice i svracje nogice da vidite kako bi bilo... eee, ali onda "neko" ne bi mogao neopazeno da svrlja po lovistu u potrazi za srnecinom. ovako FIK i posle Chut, ti pero ziko miko obijaj noge u potrazi za fazanom

E u tom grmu lezi fazan!Ma ne trebaju meni poeni za repove,treba mi samo dozvola,a posto uzivam u lovu fazana potrudicu se da sebi obezbedim to isto uzivanje redukcijom broja predatora u lovistu.Svi se "strucnjaci"slazu da kao i kod zeca explozija populacije predatora,logicno,smanjuje brojno stanje plemenite divljaci(naravno vazi i za krupnu divljac),a setimo se samo kako su isti ti "strucnjaci"svrstali svraku i sivu vranu u ptice pevacice i trajno ih zastitiliShockShockShock.Sa druge strane neki drugi Strucnjaci utvrdili su da svraka i siva vrana ucestvuju u gubitcima kod jaja i mladjih kategorija fazanskih pilica sa preko 50%.Kad na taj broj dodamo,lisicu,sakala,jazavca,ptice grabljivice,pesticide(podmladak fazana u prvim nedeljama zivota u ishrani koristi 80%hrane animalnog porekla,a Lebajcid ne prasta)i na kraju katastrofalnu devastaciju stanista,u skorijoj buducnosti bice fazan u komercijali i 50 evrica.Dzaba se bacaju hiljade evra na unos fazana iz vestacke proizvodnje ako isti nemaju nakon ispustanja adekvatno staniste.Kao sto vidimo i ove sezone kako odmice zetva kukuruza primetno je opadanje brojnosti fazana,nisu svi odstreljeni niti su ih sve pojeli predatori vec su zaista migrirali jer ne mogu da zive na oranju.I pored izgradjenih prihvatilista koja prividno daju utisak poboljsanja po pitanju brojnosti,rezultati su nazalost jako slabi.Nosilac populacije MORA biti divlji fazan koji nema gde da se izleze i odraste,a fazanerije da sluze samo za dopunu i osvezavanje krvi.Moderna poljoprivreda uzima danak jer velikim masinama ne smeta nista,unistavaju se trstici,livade,parlozi,vetrozastitni pojasevi pa mnogi atari zimi izgledaju kao pustinja.U takvim atarima fazan nema sta da trazi kao sto to nema ni poljska jarebica,pa nije cudo sto se u mnogim udruzenjima fazan pusta pred cev.Ma koliko to izgledalo nesportski,to je jedini nacin da se bar jedan deo novca ulozen u fazane vrati kroz odstrel.U mnogim normalnim drzavama(daleko smo mi od te normale)zakonom je propisano koliko zemljista mora ostati neobradjeno upravo iz razloga ocuvanja biodiverziteta i samo tako,ocuvanjem stanista mozemo odrzati populacije sitne divljaci iznad bioloskog minimuma ali se bojim da od toga nema nista.Mozda da jedan deo sredstava koje izdvajamo za NIR da ulozimo u podizanje remiza,bogami moglo bi tu ohoho da se posadi samo u jednoj sezoni-mislite o tomeika
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

IvicaL
 svaka ti je na mestu
lala, pa sta

AleksandarB78
 mrva elaborirao si ga do kraja

AleksandarB78
 Evo od prethodne sedmice (nikako da postavim sliku) jedan od tri odstreljena (ostalima podmirena grupa) na dva pucao ispratio ih ko vojvodu. Keruša je pola dan divljala, traga je bilo u izobilju, vlažan teren, visoko rastinje i koristila je priliku da šmugne za fazanima kad god može, ali posle vaspitne intervencije vratila se u vidokrug i radila perfektno. Rezultat nije izostao, srećna ona-srećan ja.
www.dodaj.rs/t/2S/JT/WFBQpd1/img20131027131238.jpg

davorcalic
 moj kum Malevski i moja malenkost danas u plandištu ...bez odstrela ali kerovi radili ko sat...podignuta dva petla ,jedan promasaj i podignuto nebrojeno koka... foto aparat obavezan deo lovače opreme...
Žena mi Makedonka....ena Shock

davorcalic
 pozdrav zemi i kolegi podunavcu od malevskog i mene.. moja kujica nkd 14 meseci i stari brko nod 11 godina u marci na koku...
Žena mi Makedonka....ena Shock

AleksandarB78
 Za razliku od prošlog vikenda danas smo/sam se obrukao, čitav dan od pola 8 pa do jedan nismo digli fazana, a prošpartali terenom uzduž i popreko, kerovi radili odlično podigli par koka, ali petla nigde ni da vidimo.
I kad smo završavali vidimo 4 petla kako preleću od jednog dalekovoda i sleću u visoku travu u pojasu širine 10tak metara. Požurimo, razmestimo se i krenemo sa zadnjim atomima snage da i to odradimo, prva marka poleće petao i ja mašim, biće bolje ima ih još tri..
Ni minut kasnije marka, poleće drugi, kolega dva metka fazan odleće -gledamo se ajmo dalje..
Opet par metara marka, poleće fazan ja dva metka, kolega dva metka fazan odleće nepogođen kerovi nas gledaju - kako ste uspeli da promašite.
Strašno.. vrtimo glavama i do kola ćutke.
Čitavo jutro ga tražimo i kad smo ga dobili serviranog, verovatno umor i prevelika želja, nas ostavlja praznih šaka. Bruka..

canis aureus
 Aleksandre nije bruka, i to je lov Yes
mada, ja bih već naš'o neki razlog što sam promašiJo Confused Grin
recimo, loša municija, nešto me puška ne sluša kao ranije, nisam ga dobro vid'o, pomisliJo sam da je koka, i sl... Stidljiv
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 ... a ume neki i 'vako da se maskira Stari
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Lala
 Situacija je slična u većini lovišta: divljači ili ima slabo, ili je skoro uopšte nema. Čuo sam da je nekoliko LU u Vojvodini potpuno obustavilo svaki lov: situacija sa zecom je očajna, mnogi nisu ni otvarali lov na zeca, a fazan je od početka oktobra izloviljen, i to uglavnom onaj kojeg su puštali iz volijere, jer prirodnog legla ima vrlo malo. Sada su lovci u situaciji da nemaju šta da love, pa je onda možda i pametnije obustaviti lov, nego se maltretirati uzaludnim gacanjem po ataru.
Neka LU su sačuvali nešto fazana za komercijalu za decembar/januar, ali cena će izgleda da ide drastično na više, jer fazana jednostavno nema!

Danas je posle dužeg vremena pao i jedan pravi reponja! I to izgleda da je lanjski reponja, sudeći po mamuzama na nogama. Digao se ispred lovaca na jedno 35-40 metara kroz neki bagremar, samo sam ga čuo kako klepeće krilima i u momentu ga vidim kroz granje kako odmiče, bio je možda i celih 45-50 metara (a kad bolje razmislim i 70-80 metara Grin), sačekam ga da mi naidje na jednu rupu medju granama, preticanje za jednu dužinu i BAM!, RC desetka je odradio pos'o, pada reponja, najzad jedan pravi pravcati doživljaj, umesto gadjanja onih kilavih kokošaka iz volijere, divljak fazan! Vidi se kako ponosito poziram za slikanje - ovo je prvi divljak ove godine!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac

davorcalic kaže:
pozdrav zemi i kolegi podunavcu od malevskog i mene.. moja kujica nkd 14 meseci i stari brko nod 11 godina u marci na koku...

Pozdrav zemo tebi i mom drugu Čedi.Bye
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Lalo čestitke za odstrel reponje, pravi je.Odobreno Jel to u Baču?
Canise lep ovaj tvoj fazan i neobičan.Bravo 2
Kod mene danas opet katastrofalna situacija. Evo već peta nedelja za redom kako uopšte nisam pucao, pošto nisam imao priliku. U tih pet nedelja sam tri nedelje bio u gostima, tako da je situacija u čitavoj istočnoj Slavoniji i zapadnom Sremu ista. Ali zato zeca ima više nego prethodnih godina.
Tri prsta 2Kolce

-ANUBIS-

canis aureus kaže:
... a ume neki i 'vako da se maskira Stari

[xhide]Odobreno Unikati[/xhide]

ssekir75
 bogami danas kod nas uspešno - nas deset svi po jednog od kojih je samo jedan "kusi", sve ostalo reponje. nema slika jer počela kiša kad smo bili pri kraju i trebali da se slikujemo. a uz to, pojedini članovi su me zamolili da slike na kojima su oni ne idu u javnost van društva, tako da molim razumevanje. uglavnom, mi smo vidli 7 reponja i dva kusa, od toga 4+1 su pali za slobodu, a iz druge grupe kažu da su vidli još 20tak petlova + dosta koka koje ne pucamo. jutros je bilo sve mokro, noćas palo 14l kiše pa sve izašlo iz trnjaka... a,da, videli smo i CELOG zeca na putu od oko 15km...Glavu o zid
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

golf071
 Kod nas danas lose ,ukupno dva petla.Kisa i blato tezak teren.iveli
Novine

golf071
 Cestitke kolegama.Bravo 2iveli
Novine

IvicaL
 Za mene tuzan dan, nismo se skupili. Dosli nas dvoje, popili kafu i vratili se kuci a dan je bio predivan za lov.
Vrlo tuan
lala, pa sta

lovac junior
 juce katastrofa,podigli smo samo 8 petlova!!!cak i koki je manje nego u prethodnim nedeljama...stvarno se brinem,kroz nas atar prolazi mnogo drugih lovaca koji dolaze samo da bi ubili ne odstrelili,jer to nisu lovci,oni cim se podmire idu kuci...mi smo odstrelili samo 2 petla od 5 lovaca!
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

nidzamotocross
 Katastrofa sa samo 8 petlova? Grin
Sta da kazem ja koji nisam video nijednog, a pregazili smo Boga. Kantastrofa. Smile

Dok su gonici trazili zecove, imao sam prvu priliku ove sezone da potrazim i fazana kojeg je trebalo biti na tom terenu. Imali smo i jednog pticara medju gonicima, pa je bilo lepih marki ali na jarebice. Njih ima bas dosta sto je lepo videti. Smile

Inace iz nogu mi se digla samo jedna koka, na koju nisam hteo da pucam iako se lovi.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

lovac junior
 pato je realno katastrofa,jer ih je bilo prve 2 nedelje i dok sam izvodio kuju pre lova,ali sada vrlo malo i jos kada dodju ovi iz tudjeg atara da ti se smuci lov
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,482
Najnoviji član: Radovan Dacovic

Poslednje vesti
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

66,960,352 posete www.srbijalov.com