Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
aleksa

lovac junior kaže:
jer to nisu lovci,oni cim se podmire idu kuci...

Možda si se pogrešno izrazio ali u ovome nema ništa loše.
Moja grupa tako lovi otkad znam za lov i skoro do poslednje nedelje se podmirujemo a lovimo u proseku 12 nedelja po sezoni. Lovna površina po lovcu je daleko ispod preporučene ali fazana ima i to nije slučajno. I kod mene bi bila katastrofa da isteramo samo 8 petlova jer toliko u proseku odstreljujemo a ranijih godina i mnogo više.
Ne lovimo koke, iznosimo hranu, lovimo štetočine, unosimo odrasle jedinke početkom proleća i lovimo maksimalno do momenta podmirivanja. Uz adekvatno stanište, to je recept za dovoljno fazana u lovištu.

lovac junior
 ne razumite me pogresno molim vas,ali njima je bitno da odstrele sto vise fazana...i bitno im je samo to,nema tu lovacke cari ako me razumete
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

mrwa22250

[b]
Ne lovimo koke, iznosimo hranu, lovimo štetočine, unosimo odrasle jedinke početkom proleća i lovimo maksimalno d
o momenta podmirivanja. Uz adekvatno stanište, to je recept za dovoljno fazana u lovištu.

POTPISUJEM!Vaistinu
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ssekir75

lovac junior kaže:
juce katastrofa,podigli smo samo 8 petlova!!!cak i koki je manje nego u prethodnim nedeljama...stvarno se brinem,kroz nas atar prolazi mnogo drugih lovaca koji dolaze samo da bi ubili ne odstrelili,jer to nisu lovci,oni cim se podmire idu kuci...mi smo odstrelili samo 2 petla od 5 lovaca!

ćuti i kaži fala... neki bi ostali tu dok ne počiste sve što mrda jer "baš me briga, nisam u moj atar". a da li ima lovačke čari to oni znaju.Confused
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

lovac junior
 i to sto kazes Smile prve nedelje bila je i utakmica oko 2 h i mi ih sretnemo i svi nosili po 2 fazana Confused
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

DamirKS
 Iskreno da kazemo, niko ko odstreli fazana i zeca do 7-8 sati ne ide kuci.
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

aleksa

DamirKS kaže:

Ne pojedinačno ali se desilo da se moja grupa prošle sezone podmirila do 8:20 h, stali smo da doručkujemo, izašli na put i polako ka zbornom mestu. Posle toga se nastavlja druženje u lovačkoj brvnari, ko ima obaveze, ide kući i sl. Sigurno da onima koji nisu odstrelili divljač tog dana nije bilo svejedno ali se niko nije pobunio, svi smo prihvatili takav način funkcionisanja i imamo divljači cele sezone. Danas imam više uspeha ja, sutra neko drugi i tako redom.

Lala
 Po nekim mojim saznanjima, nekoliko LU u Vojvodini je prestalo sa svakim lovom! Zeca nema, pa nema, a fazana ko je imao u volijeri, uglavnom je sve pušteno i izlovljeno, a plan odstrela srneće divljači je ispunjen.
Tako da je posle nepuna dva meseca lova u nekim vojvodjanskim LU izgleda praktično završena ovogodišnja sezona!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sheytan

aleksa kaže:

DamirKS kaže:

Ne pojedinačno ali se desilo da se moja grupa prošle sezone podmirila do 8:20 h, stali smo da doručkujemo, izašli na put i polako ka zbornom mestu. Posle toga se nastavlja druženje u lovačkoj brvnari, ko ima obaveze, ide kući i sl. Sigurno da onima koji nisu odstrelili divljač tog dana nije bilo svejedno ali se niko nije pobunio, svi smo prihvatili takav način funkcionisanja i imamo divljači cele sezone. Danas imam više uspeha ja, sutra neko drugi i tako redom.

Bravo 2

To je dobitna konjbinacija, u mnogim udruzenjima bi to bio lek za sve probleme sa osqdaciju divljachi... Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

paninm
 ne znam kako je kod drugih,, ali s obzirom da je nase loviste cisto ravnicarsko, ima nekoliko faktora koji veoma negativno uticu na opstanak fazana u nasem lovistu:

1. Velika upotreba pesticida i ostalih otrova ( na to nemozemo da uticemo nikako)
2. Unistavanje remiza i oranje njiva do jendeka i puteva, unistavanje starih salasa, gde se drvece sece i povrsina pretvara u oranicu, paljenje trske ( i na to je vrlo tesko uticati)

3. Predatori ( to je jedino na sta mozemo da uticemo)

E sad ,ja sam misljenja da ,kad imate ovakve uslove gde se smanjuje prirodno staniste Fazana, bi trebalo loviti i koku i petla(koji je pusten iz vestackog uzgoja) tokom cele sezone, jer ce se samo tako moci vratiti ono sto je ulozeno, posto je verovatnoca velika da procenat prezivljavanja je veoma mali,, pa cak i za ovog iz prirodnog legla .

Svako pustanje fazanske divljaci, a potom zatvaranje na pola lova, mislim da je pogresno.

Ovde pisem jer nisam mogao naci drugde na forumu, ovu diskusiju u vezi Pustanja Fazana,i prezivljavanja vestackog fazana u lovistu.

stefan092
 i40.tinypic.com/16knezc.jpg

Iz trece nedelje lova. Bilo je uspesno

ssekir75
 lepi, lepi Smile
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

veljko__

stefan092 kaže:
i40.tinypic.com/16knezc.jpg

Iz trece nedelje lova. Bilo je uspesno

Bravo 2Bravo 2Bravo 2
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

stefan092
 Hvala, hvala Bye

dr NM
 Juče u Zrenjaninu...

dr NM
 Danas na domaćem terenu.

Marko_1986
 Danas zadnji dan lova na fazana u ovoj 2013 god. Rezultat razocarajuci!!!
Vrlo tuan
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

Jank

Marko_1986 kaže:
Danas zadnji dan lova na fazana u ovoj 2013 god. Rezultat razocarajuci!!!
Vrlo tuan

I društvo vam se zove "Fazan" a fazana nigde, pa zašto ih niste čuvali, vidi samo sliku iznad, kod doktora se sve šareni na belom snegu...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Jank

dr NM kaže:
Danas na domaćem terenu.

Auuuu doktore sve sami seteri nije ni čudo što ste ovako uspešni, ako ima neko seterče viška tu sam....Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

aleksa
 Danas uspešno što se tiče fazana. Nas 11-orica 12 fazana, taj jedan je slučajno stradao usled lošije komunikacije ali ništa strašno. Zeca slabo, samo 4 odstreljena. Što se mene tiče, isterao sam jednog zeca bukvalno ispod nogu, čekao da malo odmakne i odmakao je ali iza brega pa nisam ni pucao. Sa fazanom odlično, 3 patrona-3 petla, istina, na prvog sam pucao gotovo istovremeno sa kolegom.
Druga dva sam odstrelio iz mesta, poleteli su u razmaku od 2-3 sekunde i u skoro istom razmaku, nakon 30-ak metara odstreljeni.
Municija, Clever Mirage High Speed 32 g, 3,1 mm i 3,5 mm.

Arči aportira prvog petla, a tamo u pozadini, do obale se nadzire i drugi u snegu:

i42.tinypic.com/15875si.jpg

Uzima i drugog:

i42.tinypic.com/14xcbjs.jpg

U međuvremenu sam jednog dao kolegi, a nešto kasnije i još jednog od ova dva sa viska.

i43.tinypic.com/ifv2td.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,482
Najnoviji član: Radovan Dacovic

Poslednje vesti
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

66,960,503 posete www.srbijalov.com