Breton
|
Lala |
Objavljen 29.08.2011. 22:02
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Lala kaže:
Sunce ti ljubim, evo došao Daki, palim ja dok je vreme!
P.S.
Bretoni su skloni alkoholu! 
Tako mali, a takve pijandure i ožderanice?!? Mali Laki čak ne uzima flaširano, on ždere voćke, a fermentiše u stomaku!!!!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.08.2011. 22:08
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Lala kaže:
Lala kaže:
P.S.
Tako mali, a takve pijandure i ožderanice?!?  Mali Laki čak ne uzima flaširano, on ždere voćke, a fermentiše u stomaku!!!!  Sta ces IMA se MOZE se
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
spiki |
Objavljen 29.08.2011. 22:17
|

Član

Upisa: 129
Pristupio: 02.12.2010. 22:37
|
Nepravimo dzem pravimo Coku!!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 29.08.2011. 22:19
|

Moderator

|
Ja sam mislio da bretoni zimi drhte od hladnoće, a oni u stvari upadnu u delirijum tremens!!!! Nema pića dok se sa oružjem barata, pa ukriziraju!!!!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
spiki |
Objavljen 29.08.2011. 22:21
|

Član

|
Lalo ipak ti potrazi Slem trebaceti. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.08.2011. 22:23
|

Admin

|
Lala kaže:
Lala kaže:
P.S.
Tako mali, a takve pijandure i ožderanice?!?  Mali Laki čak ne uzima flaširano, on ždere voćke, a fermentiše u stomaku!!!!  Pametan taj Laki umesto da se pati sa skupljanjem pa komom,papeci rakiju po ovoj vrucini , on se lepo usavrsio , moracu da razgovaram sa Ribolovcima da za sledece druzenje usavrsimo tehnologiju pa umesto buradi kola jecma i prikolica hmelja i uzivaj a za Lalu i ceger limuna
|
|
|
|
spiki |
Objavljen 29.08.2011. 22:26
|

Član

|
Sta ceger GAJBU!!! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.08.2011. 22:32
|

Admin

|
Lalo znaci od toga si mi nesto kiseo ne smeta da si bio veceras samnom kada smo u slast se druzili sa bambijem i vulkanom ne bi bio kiseo i ne bi ti trebao limun nego bi vikao daj duplo ladno obicno
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 29.08.2011. 22:37
|

Moderator

|
Ma otkud kiseo, zna da sam najveseliji kad mi padne plafon u firmi i kad mi se syebe auto, onda me prosto euforija uhvati...
Kad popeezdim, odoh sutra da lovim prepelicu na tarupu!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
spiki |
Objavljen 29.08.2011. 22:43
|

Član

|
Plafon nisi krecio,auto nisi popravljo,prepelica nema na tarupanom neznam druze sto si popizdio? |
|
|
|
Lala |
Objavljen 29.08.2011. 22:46
|

Moderator

|
1. Plafon u firmi mi srušila poplava u zgradi, 2 sprata iznad
2. Na autu preskočio zupčasti kaiš (žena vozi taj auto, nije ni čudo)
3. Prepelice na tarupu pokušava Daki da lovi, kad hoće da se dobro iznervira!
Nisam popizdio, nego se sprdam od muke!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
spiki |
Objavljen 29.08.2011. 22:51
|

Član

|
Znam kazo mi D...!!! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.08.2011. 22:52
|

Admin

|
Lala kaže:
1. Plafon u firmi mi srušila poplava u zgradi, 2 sprata iznad
2. Na autu preskočio zupčasti kaiš (žena vozi taj auto, nije ni čudo)
3. Prepelice na tarupu pokušava Daki da lovi, kad hoće da se dobro iznervira!
Nisam popizdio, nego se sprdam od muke! Ma sta je tu je nema povratka pa zato dodjes na forum pa se do sita nasmejes i oraspolozis i zabole te za ono sto ne valja. Dobro bi bilo kada bi to bila sva steta u zivotu ali onaj kreten sto je iyatrupirao one 4 DOZIVALICE e njega
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 30.08.2011. 18:23
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Hteo bih da mi neko od vlasnika Bretona predlozi neku hranu koja se moze naci u Pet sopovima kao dodatak ishrani a da to nisu granule jer kod prethodnog vlasnika nije dobijao granule.
Cilj mi je da dobije malo mase i sve ono sto mu je neophodno da bi mogao bez problema da podnese ozbiljnije treninge od po 3-4 sata i kasnije lov a da ne kalira tokom nedelje sto bi se reklo.Inace,pustam ga jednom nedeljno do lova i nastavljam u tom ritmu za vreme lova.
Kod mene za sada dobija ostatke od dorucka,rucka i vecere ali posto imam i jednog NKD-a,cini mi se da to nece biti dovoljno pogotovo kad se pojacaju treninzi i krene u lov.
Sta mi predlazete? |
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 30.08.2011. 19:48
|

Veteran

Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
Aleksa ja hranim pse tako sto kombinujem poparen hleb,mast i iseckanu salamu za pse,koju svuda mozes naci,kao i granule,jaja za dlaku..Na toj hrani nemaju problema sa masom i pored cestih izvodjenja.Jesi li oprobao Migela na terenu,kako se pokazao?Je l' opravdao ocekivanja?
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 30.08.2011. 20:07
|

Veteran

|
Ima dosta dobrih predloga i iskustava ostalih kolega na temi "Hrana za pse".
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 30.08.2011. 20:56
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Dule,hvala na predlogu!Tu salamu sam i ja koristio i cini mi se da je vrlo brzo nabacio masu,doduse nije izvodjen nekih mesec dana.Moracu konstantnije to da mu dodajem jer mi se cini da mu je malo ovih ostataka od obroka.
Sto se tice izvodjenja na teren,uradio sam to prosle subote i ove nedelje i mogu reci da sam zadovoljan za sada.Pas je disciplinovan,konstantno radi,na laksem terenu se otvara do 70-80 metara,a u visokoj travi i korovu skracuje rad na 30-ak metara.Iskren da budem,bilo je nekoliko tzv. izbijanja divljaci pogotovo sada u nedelju ali to tolerisem jer je duvao prilicno jak vetar,ni kapi rose,a to se desilo na pocetku treninga kad je pas bio sa dosta zelje i pred kraj kada se vec umorio i pocela vrucina.
Naravno,bilo je i nekoliko lepih marki i uvek prema vetru bez obzira kako smo se kretali.Najvise me odusevljava njegova volja za radom i nacin na koji se bori sa visokom travom i korovom,cesto ga i ne vidim iako je na 20-ak metara od mene,samo se mrdaju stabljike i cuje dahtanje i on nastavlja sa petljama,samo skracenim.
Realno,mislim da je problem to sto je pas vise ucestvovao u lovu prepelica i jarebica nego fazana,sto je kod mene glavna divljac i to sto je tamo broj lovaca i pasa bio drasticno manji nego kod mene pa cu u skladu s tim povisiti prag tolerancije za njega ove sezone iako imam uveravanja da je pas dovoljno iskusan i da mu to nece predstavljati problem.
Opet kazem,za sada je pas dosta dobar,ima vremena da se jos popravi i prilagodi na teren i fazansku divljac,a cini mi se da ce u lovu biti najbolji od svih pasa koje sam do sada imao.A,koliko bolji,to cemo videti.
P.S. Odlucio sam da ga ipak ne vodim na izlozbu.Mislim da bi to bilo preveliko forsiranje za kratak period,a i ne verujem da bih ga kvalitetno predstavio.Imam jos neke razloge.A,ako budem imao vremena,doci cu solo.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.08.2011. 21:07
|

Admin

|
Kolega ako hoces da psa malo udebljas uzmi obicno testo za supu jos bolje one makarone pa lepo skuvaj a posebno na masti malo proprzi tu kerecu saamu a mislim da ti je jeftiniji obican parizer sa malo konjetine i to promesaj pa daj psu ako ima vise ostavi u frizideru za sutra , vrlo brzo ce dobiti na masi
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 30.08.2011. 21:37
|

Veteran

|
Daki je dao dobar predlog,a psece salame su oko 80 do 100 din. kg.Drago mi je da te je rad psa zadovoljio.On se jos navikava na tebe,kao na novog vlasnika.Vreme je prethodnih dana bilo ocajno,pa je samim tim i psu tesko da prikaze maksimum svojih mogucnosti.Svog psa sam prijavio na izlozbu i idem vise zbog druzenja a i da vidim na cemu sam s njim.Stolica na rasklapanje,pa hladovinu,jezero lepo,bice dobro.Voleo bih da dodjes,ako imas vremena,pa da se ispricamo.Blize je tebi Ocaga nego meni.:-)
|
|
|
|
vladant |
Objavljen 30.08.2011. 21:59
|

Član

Upisa: 194
Pristupio: 19.09.2010. 14:46
|
aleksa kaže:
Dule,hvala na predlogu!Tu salamu sam i ja koristio i cini mi se da je vrlo brzo nabacio masu,doduse nije izvodjen nekih mesec dana.Moracu konstantnije to da mu dodajem jer mi se cini da mu je malo ovih ostataka od obroka.
Sto se tice izvodjenja na teren,uradio sam to prosle subote i ove nedelje i mogu reci da sam zadovoljan za sada.Pas je disciplinovan,konstantno radi,na laksem terenu se otvara do 70-80 metara,a u visokoj travi i korovu skracuje rad na 30-ak metara.Iskren da budem,bilo je nekoliko tzv. izbijanja divljaci pogotovo sada u nedelju ali to tolerisem jer je duvao prilicno jak vetar,ni kapi rose,a to se desilo na pocetku treninga kad je pas bio sa dosta zelje i pred kraj kada se vec umorio i pocela vrucina.
Naravno,bilo je i nekoliko lepih marki i uvek prema vetru bez obzira kako smo se kretali.Najvise me odusevljava njegova volja za radom i nacin na koji se bori sa visokom travom i korovom,cesto ga i ne vidim iako je na 20-ak metara od mene,samo se mrdaju stabljike i cuje dahtanje i on nastavlja sa petljama,samo skracenim.
Realno,mislim da je problem to sto je pas vise ucestvovao u lovu prepelica i jarebica nego fazana,sto je kod mene glavna divljac i to sto je tamo broj lovaca i pasa bio drasticno manji nego kod mene pa cu u skladu s tim povisiti prag tolerancije za njega ove sezone iako imam uveravanja da je pas dovoljno iskusan i da mu to nece predstavljati problem.
Opet kazem,za sada je pas dosta dobar,ima vremena da se jos popravi i prilagodi na teren i fazansku divljac,a cini mi se da ce u lovu biti najbolji od svih pasa koje sam do sada imao.A,koliko bolji,to cemo videti.
P.S. Odlucio sam da ga ipak ne vodim na izlozbu.Mislim da bi to bilo preveliko forsiranje za kratak period,a i ne verujem da bih ga kvalitetno predstavio.Imam jos neke razloge.A,ako budem imao vremena,doci cu solo.
Ma kolega samo ti njega forsiraj nece nista da mu skodi, a i to sto je vise lovio prepelicu i jarebicu nema veze, pas sta nadje to ce da markira, prilagodice se divljaci koju ti lovis i koju imas u lovistu. Proteklih par nedelja je zaista bila katastrofa za rad kerova, i kod nas u grupi jedva da je bila koja marka. Migela sam video na BK i stvarno mi se sa slika svideo, mozes li da napises poreklo ili da okacis rodovnik?
Sveta Srpska zemlja!
|
|
|