Seti se tvog, kada sam ti pre dve godine rekao to za Miraz, naleteo si na onaj iz Subotickog podruma, nesto kao ZoZovaca, ima negde na forumu da sam pisao o tome
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Ne znam kakav je problem sa Miražom? Ja ga kupujem u N. Sadu u prodavnici Champion A&B Matić, Bulevar Oslobođenja 66b. Ustvari kupuje mi ga burazer (Klaja). A uvozi je Grof MBM iz Petrovca i na svakoj kutiji ima njihova deklaracija. Nekada kupim i u Osijeku ali češće u N. Sadu (draže mi je nekako ). Do sada nisam imao loša iskustva sa ovom municijom, čak šta više veoma sam zadovoljan.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
E, malo da osvežimo temu:
Danas sam imao zadovoljstvo da, posle duže vremena, u Sirigu kod Bože Prepeličara ponovo lovim sa mojim drugarima, Mikijem (poznata uzgajivačnica NOD 'Fantastic of Miki', vlasnik nekoliko šampiona), i Saletom (vlasnikom već pominjanog mog imenjaka, NOD šampiona Lale), i sa još par drugara i poznanika.
Sirig je valjda jedino mesto u državi, gde prepelica ima i kada ih nigde nema! Svi smo svedoci da je zadnjih desetak dana lov nešto slabiji, u odnosu na avgustovski lov, ali to ne važi za Sirig - tamo ih valjda ima i u januaru!
Elem, posle popijene jutarnje kafe, izlazimo na teren, velika tabla strnjike (Sniper Hunter zna o kom terenu se radi). Rose nema ni za lek, zemlja suva i tvrda kao beton. Nema veze, Miki je doveo nekoliko svojih pasa, izmedju ostalog i šampiona NOD Ksero Bavaria, tu je i 'ljuta konkurencija' drugi šampion Lala (mislim na NOD), Božini 'doktori' za prepelice engl. seteri Apač i Beta, i na kraju i moj NKD Kastor (bez titule).
Sam lov je bio fantastičan! Prepelica je bilo taman da smo svi bili prezadovoljni - mal' nisam napisao da se svako okitio, ne smem to, jer 'kićenje' kod mene i Bože ima sasvim drugo značenje (videti pod pojmom 'svadbarska mašnica'!).Pošto se svi manje više poznajemo, nije izostalo ni zavitlavanje, šegačenje i sprdnja, kao jedan od bitnijih elemenata lova sa drugarima. Naravno, glavni za epohalne promašaje sam bio ja lično, ovi oko mene jedva dočekaju svaki promašaj da me iskrive od zezanja; ali baš me briga, bilo je bogami i par odličnih pogodaka, na popriličnoj daljini. Popravljam se! Boža mi je u jednom momentu predložio dopunski posao: da subotom, ispred opštine ili crkve, honorarno pucam na svadbama, jer mi baš dobro ide - lud čovek, majke mi!
Ono što je bio glavni deo lova, je zezanje na temu rada pasa, naročito šampiona. Sale je bio najglasniji, non stop je peckao Mikija 'vidi kako ovaj moj markira!', 'pogledaj kako radi šampion', 'vidi kako aport predaje' itd., na šta je Miki 'ladno kulirao, lisac matori. Medjutim, u jednom momentu, moj Kastor (kao apsolutni autsajder izmedju šampiona), odvali marku, a veseli šampion Ksero, valjda u želji da se dokaže kao glavni pas u lovu, umesto da sekundira mladom psu, uleti i rasturi marku mom mučeniku!!! E, tu sam Mikiju 'vadio mast'; jaooooooo, šta uradi, pa zar se tako uzimaju šampionati, mslm, ne mogu ni da se setim šta sam već sve pričao! Na Mikijevu nesreću, od sveg zezanja, on pomenuo neko 'preuzimanje marke', e to mu nije trebalo!!!! Naravno da sam odmah iskarikirao celu priču, u smislu preuzimanja i marke, i odstrela, i puške, i gazde.... Ma cirkus jedan!!! Drugarsko zavitlavanje, bez trunke zlobe, se nastavilo i kasnije, u restoranu... Sale, kao Sale, podbadao Mikija oko šampiona, a bogme ni Miki nije ostajao dužan, ja sam se samo smejao, a Mikiju sam zamerio, što umesto da njegov šampion nauči nešto mog Kastora, on mu pokazuje kako se 'preuzima'.... Miki, druže...
Lovićemo, ima dana, vratićeš ti meni sve ovo, ne sekiram se!
Malo da se uozbiljim: čast mi je bila, da danas lovim sa ljudima koje cenim i poštujem i kao ljude, i kao lovce, i naravno kao drugare, spremne i na šalu, a kad zatreba, i za pomoć u savetima oko lova i pasa. Uživanje je bilo loviti uz njihove fantastične pse, čak je i moj Kastor pobrao dosta iskrenih pohvala od ljudi koji su verzirani u kinologiju.
Sjajna ekipa ljudi, na jednom mestu, a ja ne bih bio ja, da nisam napravio (opet) veliki propust: nisam poneo fotoaparat!!!!
- mal' nisam napisao da se svako okitio, ne smem to, jer 'kićenje' kod mene i Bože ima sasvim drugo značenje (videti pod pojmom 'svadbarska mašnica'!).
E Lalo Lalo pa sta ste vi tamo radili , odnosno lovili ,mislio si reci oprepelicili ocvecili, samo da se niste OKITILI
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Da, da..... Taj detalj vezan za potentnost NOD Lale, nisam pomenuo, iz obzira prema mladjima od 18 god., ali moram sada, isprovociran sam
Dakle: u jednom momentu, kad je zezanje u vezi pasa bilo na vrhuncu, Miki i Sale su vodili polemiku i šalu, bilo je tu priče kvaliteta obuke i oko parenja pasa, i slično.
Tek u jednom momentu, kaže Sale Mikiju 'sad ćeš da vidiš kako je moj Lala izdresiran, čak i 'kreše' na komandu!'; ja gledam šta je sad, kad Sale viknu 'Lalo, *ebi!!', a NOD Lala tog momenta naskoči na najbližeg psa, na nesreću, Mikijevog mužjaka, i počne da 'radi radnju'!!!!
Ljudi, popadali smo od smeha!!! Sreća, pa je moj Kastor bio par metara dalje, moglo je i njegovo doope da bude u opasnosti!!!!
P.S.
Mislim da kod Lalinog gazde, ista ta komanda nema neki efekat!
E Lalo nemas pojma koliko si poucnu pricu ispricao ;) ne zbog mene jer i sam znam neke stvari ,vec zbog mladjih kolega koji drze i vole Nod-a. Naravno za javnost je prica sasvim drugacija imate moj rukomlat,Mirko
KREC kaže:
E Lalo nemas pojma koliko si poucnu pricu ispricao ;) ne zbog mene jer i sam znam neke stvari ,vec zbog mladjih kolega koji drze i vole Nod-a. Naravno za javnost je prica sasvim drugacija imate moj rukomlat,Mirko
Ne znam da li si shvatio, poenta priče je u najdrugarskijoj šali i zezanju ljudi koji su se opustili, tokom lova, i koji se poznaju. Bilo šta drugo, ako nešto insinuiraš, tamo nije bilo prisutno. Hvala Bogu.
Ja sm veceras podigao jato prepelica sigurno oko 50-tak komada a da nisam znao koja je deblja od koje!Salo na sve strane da covek nepoveruje koje su velicine!Cugovi su krenuli i sutra ujutru ocekujem lov kakav nisam imao do sada!!!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻