Breton
|
DakiNS |
Objavljen 30.08.2011. 22:03
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
duskodugusko kaže:
Daki je dao dobar predlog,a psece salame su oko 80 do 100 din. kg.Drago mi je da te je rad psa zadovoljio.On se jos navikava na tebe,kao na novog vlasnika.Vreme je prethodnih dana bilo ocajno,pa je samim tim i psu tesko da prikaze maksimum svojih mogucnosti.Svog psa sam prijavio na izlozbu i idem vise zbog druzenja a i da vidim na cemu sam s njim.Stolica na rasklapanje,pa hladovinu,jezero lepo,bice dobro.Voleo bih da dodjes,ako imas vremena,pa da se ispricamo.Blize je tebi Ocaga nego meni.:-) Jesu psece salame oko 100 dindzi ali ima bar 30 procenata prekrupe tako da parizer ispada jeftiniji iako ni on nije kvaliteta nego smece
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 30.08.2011. 22:11
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
I ja bih voleo da dodjem,samo da me nesto ne spreci,pre svega neki ispit,a Ocaga mi je svakako mnogo blize,ako dodjem kuci.
Ja sam jedan od onih koji vole da je sve po Zakonu i legalno pa tako volim da pas ima ocenu u eksterijeru i polozen IUO iako niko nikad zbog toga nije snosio posledice kod mene,a mnogi bi trebalo jer ne da njihovi psi nemaju ispunjene te uslove nego mi se cini da mnogi nisu to u stanju.Medju njima i moj NKD.
Migel ima ocenu u eksetrijeru,sta vise dva CAC-a ali nema IUO i to bih voleo da odradim pre pocetka sezone ako se bude organizovalo kod mene u LU-u.
Pretpostavljam da bi to bila prva izlozba za tvog psa i treba da ga izvedes jer ces ispuniti jedan od neophodnih uslova za vodjenje u lov a i sto sam kazes,videti na cemu si.
Imas moju blanko podrsku,a voleo bih da ti je pruzim na licu mesta! |
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 30.08.2011. 22:14
|

Veteran

Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
Daki u pravu si,a znam i na koje psece salame mislis,zaista ima i previse prekrupe.Uspeo sam da nadjem kvalitetan,ne znam ime proizvodjaca,malo je skuplji ali garantujem da je hranljiviji od parizera koji namenjen nasoj ishrani.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.08.2011. 22:18
|

Admin

|
Dule ne foliraj se nego izlazi psa imas sta da pokazes
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 30.08.2011. 22:21
|

Veteran

|
Hvala na podrsci.Nije mu prva izlozba..Vodio sam ga na jednu prosle god. gde je uzeo PRM,ali od tada nisam imao vremena,pa cu sad malo da ga forsiram jer mislim da ima predispozicija,a i odlucio sam se za Lazarevac jer je sudija N.Surbatovic,a o njemu sam cuo da sudi "ni po babu ni po stricevima".Kako god da bude,meni su na prvom mestu lovne osobine,ali naravno volim i da je pas dobrog eksterijera.
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 30.08.2011. 22:27
|

Veteran

|
Hvala Daki!Hocu,poslusacu te.Plasim se samo da nedju moci da mu sredim dlaku.Svi izlazu trimovane pse,a ja bih ga samo iscetkao,skinuo mrtvu dlaku,oivicio dlaku koja prelazi usnu skoljku i to je to.Kupanje naravno..Daki da ne diram vise nista?
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.08.2011. 22:34
|

Admin

|
duskodugusko kaže:
Hvala Daki!Hocu,poslusacu te.Plasim se samo da nedju moci da mu sredim dlaku.Svi izlazu trimovane pse,a ja bih ga samo iscetkao,skinuo mrtvu dlaku,oivicio dlaku koja prelazi usnu skoljku i to je to.Kupanje naravno..Daki da ne diram vise nista? samo ga redovno desetak dana cetkaj i barem tri cetiri dana pre okupaj da mu se dlaka ne nasusuri i bude previse svilenkasta davaj mu ulje od kukuruznih klica ima u zdravoj hrani osisaj izmedju prstiju ako ima viska a ostalo si sam rekao
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 30.08.2011. 22:35
|

Veteran

|
vladant kaže:
Ma kolega samo ti njega forsiraj nece nista da mu skodi, a i to sto je vise lovio prepelicu i jarebicu nema veze, pas sta nadje to ce da markira, prilagodice se divljaci koju ti lovis i koju imas u lovistu. Proteklih par nedelja je zaista bila katastrofa za rad kerova, i kod nas u grupi jedva da je bila koja marka. Migela sam video na BK i stvarno mi se sa slika svideo, mozes li da napises poreklo ili da okacis rodovnik?
To je taj pas kolega,svaka cast na prepoznavanju, s obzirom da slika koju sam ja postavio nije bas merodavna i kvalitetna.
Imam sliku rodovnika ali je izuzetno mutna jer je slikano telefonom.XXI vek,a ja nemam fotoaparat,jbg!Kad se pravi kuca(kupuje ker) moraju i gace da se krpe.
Otac:Reattore A&N
Majka:Fifi-Beta
Sa oceve strane tu su jos od muzjaka Farex A&N,Carlos II A&N,Speed A&N,Carlos A&N,Ugo A&N,Huan A&N i Dream A&N.
Sa majcine strane su tu Nero-Beli,Casper A&N,Huan A&N,Carlos A&N,Scherif A&N,Ricco A&N i Aco Cacanski Moravac.
Iskreno receno,meni ova imena nista ne znace jer je pas vec formiran,pa cemo videti pre svega u lovu sta je nasledio od predaka. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.08.2011. 22:40
|

Admin

|
Gresis Sinko grdno gresis mnogo znace ta imena ,a to se najbolje vidi po rezultatima
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 30.08.2011. 22:46
|

Veteran

|
Hvala Daki!:-)Javicu kako sam prosao,a ako se ne oglasim,onda mrka kapa.:-) Aleksa,vecina dobrih bretona ima te krvi u sebi,ili nekih drugih,takodje dobrih pasa,ali kao sto i sam kazes lov je najbolje merilo.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.08.2011. 22:48
|

Admin

|
Aleksa na kojoj strani ima slicka
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 30.08.2011. 23:00
|

Veteran

|
Daki,slika je na strani 52.
Ali,mislim da su ove slike merodavnije.
http://www.facebo...1285845022 |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.08.2011. 23:03
|

Admin

|
Ne mogu da otvorim
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 30.08.2011. 23:12
|

Veteran

|
Ni ja..
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 30.08.2011. 23:19
|

Veteran

|
Ako nemate profil na Face-u,ne mozete.Tu su sve na jednom mestu pa sam zbog toga stavio link.
Ajde onda ovako:
http://www.balkan...p;start=15
Ima nekoliko njegovih slika na toj strani. |
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 30.08.2011. 23:29
|

Veteran

|
Pretpostavljao sam da je to taj pas,ali nisam zeleo da ispadnem mnogo radoznao. Lep pas!
|
|
|
|
vladant |
Objavljen 31.08.2011. 13:44
|

Član

Upisa: 194
Pristupio: 19.09.2010. 14:46
|
aleksa kaže:
vladant kaže:
Ma kolega samo ti njega forsiraj nece nista da mu skodi, a i to sto je vise lovio prepelicu i jarebicu nema veze, pas sta nadje to ce da markira, prilagodice se divljaci koju ti lovis i koju imas u lovistu. Proteklih par nedelja je zaista bila katastrofa za rad kerova, i kod nas u grupi jedva da je bila koja marka. Migela sam video na BK i stvarno mi se sa slika svideo, mozes li da napises poreklo ili da okacis rodovnik?
To je taj pas kolega,svaka cast na prepoznavanju, s obzirom da slika koju sam ja postavio nije bas merodavna i kvalitetna.
Imam sliku rodovnika ali je izuzetno mutna jer je slikano telefonom.XXI vek,a ja nemam fotoaparat,jbg!Kad se pravi kuca(kupuje ker) moraju i gace da se krpe. 
Otac:Reattore A&N
Majka:Fifi-Beta
Sa oceve strane tu su jos od muzjaka Farex A&N,Carlos II A&N,Speed A&N,Carlos A&N,Ugo A&N,Huan A&N i Dream A&N.
Sa majcine strane su tu Nero-Beli,Casper A&N,Huan A&N,Carlos A&N,Scherif A&N,Ricco A&N i Aco Cacanski Moravac.
Iskreno receno,meni ova imena nista ne znace jer je pas vec formiran,pa cemo videti pre svega u lovu sta je nasledio od predaka.
Ekstra kolega, sve odlicni psi, sada slobodno sto vise u lov, nemoj da se mislis puno.
Bas me interesuje koliko si ga platio moze i na pp.
Sa srecom!!!
Sveta Srpska zemlja!
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 31.08.2011. 14:14
|

Veteran

|
Hvala kolega Vladane!Mali problem je sto nisam konstantno kod kuce vec odlazim vikendom posto studiram u Bg-u i preko nedelje sam ovde.Da sam kod kuce,mogao bih da biram dan i cekam povoljnije uslove.Na primer,u nedelju pored vetra i suvoce,ja sam imao mozda i veci problem od psa jer nisam tolerantan na ambroziju pa sam tek u ponedeljak podosao.
Zato sam se i odlucio na uradjenog psa jer ne bih imao vremena da obucim stene kako treba.
Sto se tice cene,poslacu ti PP. |
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 31.08.2011. 14:30
|

Veteran

|
Aleksa,poznate su mi te studentske muke,ali i tome ce doci kraj.:-) Planiram vec od sledece god. posto cu imati mnogo vise vremena da nabavim jedno zensko stene bretona i da pokusam da ga obucim po svom ukusu.Nije mi namera da stancujem stenad i prodajem ih,vec da imam neku genetsku osnovu iz koje cu kasnije ostaviti sebi neko stene,a drugarima poklanjati,jer jako malo su bretoni zastupljeni u mom kraju.
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 31.08.2011. 15:04
|

Veteran

|
Drago mi je da postoji covek u slicnoj situaciji koji moze lakse da razume moju situaciju.;)
Ajde,nabavi tu kujicu pa da jedno leglo bude od tvog psa a drugo od Migela ali samo pod uslovom da obojica zasluze kako svojom konstitucijom tako i radom u lovu.Pa da unesemo pozitivnu novinu po pitanju rase u nasem kraju.B) |
|
|