DakiNS kaže:
DakiNS
Iskusan lovac
Na mreži Na mreži
Pogledaj profil E-mail Privatna poruka (Na mreži)
Odg: ŠTA SE DEŠAVA U LSS
« Odgovor #281 poslato: Март 22, 2015, 09:47:10 »
Odgovori sa citatom
Citat: oscar Март 22, 2015, 06:57:16
Šta bi, ne javljate se, za ovog Dakija NS znam da je vazda nešto protiv a ko li si sad ti Goranev, de mi života ti reci šta sad imaš protiv mene i mog informisanja, šta si TI u životu uradio na tom polju i sa kojim pravom tako o meni pišeš.
Protiv ?
Čini mi se da su neki lončići pobrkani ili teze zamenjene. Kao osoba koja izdaje tri lovačka časopisa smatram da bi prva informacija o zbivanjoma na skupštini trebala da baš odavde poteknu.Slušamo i čitamo glasine o skupštini , a profesionalni novinar koji je prisustvovao skupštini ćuti. Pa od koga da tražim informaciju ? Ili je i izveštaj strogo pov. , kao i materijali za skupštinu.Otuda i moj prethodni upis.
oscar
Administrator
Lovac veteran
Van mreže Van mreže
« Odgovor #285 poslato: Март 23, 2015, 08:16:59 »
Odgovori sa citatom Ovo nije sajt LSS ni LSV niti informativno glasilo bilo koga od njih. Tamo čitaj vesti a ovde ih možeš komentarisati, kritikovati i iznositi svoje stavove. Pri tome nemaš pravo da mene napadaš niti optužuješ za bilo šta. Niti sam član Skupštine LSS pa ni LSV a kako ću ja raditi svoj posao prepusti to meni oceni i onih koji su redovni čitaoci lista koji mi izdajemo a zove se Nacionalni lovački magazin Lorist ili Lorist TV.
Prijavi uredniku Sačuvana
DakiNS
Iskusan lovac
Na mreži Na mreži
Pogledaj profil E-mail Privatna poruka (Na mreži)
« Odgovor #286 poslato: danas u 10:15:48 »
Odgovori sa citatom Ovo nisam izmislio to su tvoje reči Oscare. Ima narodna poslovica koja glasi : Čovek se drži za reč, a stoka za rogove!
oscar
Administrator
Lovac veteran
Van mreže Van mreže
Kako se prema ličnom interesu menjaju stavovo .Ako laže koza ne laže rog. Ili se promenio interes.
Toliko o časti i fer pleju , poštenje ni bih da pominjem jer ga nema. Zbog ovog upisa sam banovan, Možda sam prevideo , vidi li neko da li sam i gde prekršio pravila foruma?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Kolega glava za to i služi , za razliku od nekih koje služe samo za šišanje. Oduvek sam govorio da taj forum služi samo da bi se mamili pretplatnici na časopis i onlajn prodaju , znači isključivo za zaradu. O poštenju , nepristrasnom novinarskom izveštavanju ne vredi ni pisati ( te časove je na fakultetu prespavao). Istina je dobro došla samo ako služi za zgrtanje para i ličnu promociju. Debeo obraz je nekad dobar , posebno ako služi za ličnu korist. A lična korist je kod njega na prvom mestu.
Ја сам тамо банован бар једно 10 пута.....
Мислим да сам неприкосновени шампион.....
А јадном Јеремији, како сам каже, импонује када га неко "пљује"..... ееее, кад сам ја рекао да он није нормалан.....
A kako vidim, njemu imponuje i kada naširoko laže lovce....te će da izdaje novine, te neće da izdaje novine....
Jeremija Trifunović kaže:
oscar
Administrator Lorist foruma
Odg: Da li plaćati nešto izmedju
« Odgovor #34 poslato: Јануар 22, 2015, 06:15:15 »
Vidi druže, opet seješ neistine koje ili namerno činiš ili zaista ne znaš. Hajdemo redom, mada priznajem da su ovo o čemu pričamo obične gluposti, ali hajde.
Za 2013/2014 lovnu godinu raspisan je konkurs na kome je bilo četiri prijavljena. Naša cena i ponuda su bile najbolje. I uradili smo šest brojeva upravo onako kako su Skupština u UO doneli odluku. Upravo na taj period (jedna lovna godina) je i potpisan ugovor. Za lovnu 2014/2015 godinu ponovo je juna prošle godine bio Konkurs na kome je bilo tri učesnika i opet smo mi dobili taj posao. I ponovo zaključili ugovor ali ponovo samo za tu lovnu godinu.
E sad, ako misliš da se od ovoga zaradjuju velike pare i tu se grdno varaš. Pošto baš nije uputno da ovde iznosim koliko smo od toga "zaradili" svrati u našu redakciju na kafu i rado će mo ti pokazati kompletnu finasijsku situaciju vezanu za VLG. Naravno isto važi i za sve druge neverne Tome. I za kraj, koliko se od ovakvih izdanja lepo "zaradjuje" već sada najavljujem da na budući konkurs LSS za izradu lista Lovac sigurno nećemo konkurisati pa ni na budući konkurs za izradu VLG.
Imamo mi SVOJ Lorist.
I jeste ti kraj blizu......
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
DakiNS kaže:
Kolega glava za to i služi , za razliku od nekih koje služe samo za šišanje. Oduvek sam govorio da taj forum služi samo da bi se mamili pretplatnici na časopis i onlajn prodaju , znači isključivo za zaradu. O poštenju , nepristrasnom novinarskom izveštavanju ne vredi ni pisati ( te časove je na fakultetu prespavao). Istina je dobro došla samo ako služi za zgrtanje para i ličnu promociju. Debeo obraz je nekad dobar , posebno ako služi za ličnu korist. A lična korist je kod njega na prvom mestu.
Covek ima kratak fitilj,umesto da je dostojanstveno odgovorio,i iskulirao celu pricu,on se upustio u pricu koja nema kraja pricajuci gluposti,pocevsi da citira sam sebe,dajuci osnov za repliku.poz za Dakija.
Kad imaš putera na glavi teško možeš da budeš dostojanstven i da odgovoriš pošteno...Lakše je banovati čoveka i ne ulaziti u nezgodne teme.
Sad da vidimo grafite "Pravda za Dakija" po Novom Sadu
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
Toliko godina sam živeo bez Jeremije , pa ću i dalje. Najbolje od svega što je banovao IP adresu. Samo je dokazao kakava je moralna gromada , poštenje ne bih da pominjem.
Zbog takvih novinara , novine su najkorisnije u WC-u. Laži , manipulacije , spinovanje , uplitanje i pisanje o temamam o kojima nemaju pojma srozali su ne samo politiku i građane ove države nego i lovce. Da li će ikada i u kakvom svetlu biti objavljen izveštaj sa sednice LSS. Hoće samo treba mnogo vremena za frizeraj , ondulaciju i ladnu trajnu. A lova curi. Niko me ne može ubediti da jedna redakcija može izdavati tri lovačka časopisa i sva tri da budu iole kvalitetna. Sam sebe zakopava , a sam je i hteo.
Pa ja bih razdvojio delovanje tih NVO ili ti zastitara na ono sto je korisno i ono sto je ciljano protiv lova i lovaca iz nekog interesa i to najcesce stranog.
Kao i svaki fobicni Srbin mislim da to rade oni koji su kupili poljoprivredne kombinate sa puno zemlje ili ovi spolja koji ce tek od nasih tajkuna ih otkupiti i eto njima privatnih lovista.
Prvo ne mozemo mi lovci kukati na zastitare ako nadju ukljucene vabilice u sezoni lova na prepelice i u mrezu im upadne nekoliko somova koji jos srecni objasnjavaju pred kamerama kako je to odlicno za lov jer se oni siti napucaju .
Ej ako su ih nocu i ukljucili ne budu pronicljivi pa da posalju nekog ko nije lovac da pre lova pokupi vabilice nego bi ceo dan pucacili uz njih.
A opet mnogi od tih zastitara ne mogu da sagledaju da kada ne bi bilo lova i lovaca divljaci ne bi ni postojalo ili bi je bilo u tragovima pa bi uzimali uzorke DNK da ostane u labaratoriji genetski kod ako ih istrebe.
I onda takvima nako sa strane malo "pomogne i pogura ih novcem i kontaktima" zarad ostvarivanja samo njima znanih ciljeva.
E tu sad sledi kljucni doprinos nas samih lovaca koji imamo uprave kakve imamo pojedinih udruzenja i saveze kakve imamo pa jos se na to doda neoprezno rukovanje i neadekvatno drzanje oruzja, alkohol u lovu te prilozi novinara u kojima nema dela o ostavlanju remiza, iznosenju kukuruza, sena i soli vec 2/3 priloga zauzimaju momenti kako se krka gulas, pivo i rakija stomaci nas od preko 120kg i noseva ispucalih kapilara i eto vama slike o lovcima u ovom narodu pogotovo u gradovima gde su ljudi otudjeni od prirode i predaka.
Bojim se da smo mi daleko od svesti i one prelepe slike iz Dizeldorfa i naroda koji koji spalise Franfurkt jer im je dosta tog globalizma sta god on donosio .
кад већ помену франкфурт, само да кажем да је једна другарица која је сад тамо прво приметила да нема џукаца луталица. изволте задатак, господо "заштитари"...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Jeremija Trifunović kaže:
oscar
Administrator Lorist foruma
Odg: Da li plaćati nešto izmedju
« Odgovor #34 poslato: Јануар 22, 2015, 06:15:15 »
Vidi druže, opet seješ neistine koje ili namerno činiš ili zaista ne znaš. Hajdemo redom, mada priznajem da su ovo o čemu pričamo obične gluposti, ali hajde.
Za 2013/2014 lovnu godinu raspisan je konkurs na kome je bilo četiri prijavljena. Naša cena i ponuda su bile najbolje. I uradili smo šest brojeva upravo onako kako su Skupština u UO doneli odluku. Upravo na taj period (jedna lovna godina) je i potpisan ugovor. Za lovnu 2014/2015 godinu ponovo je juna prošle godine bio Konkurs na kome je bilo tri učesnika i opet smo mi dobili taj posao. I ponovo zaključili ugovor ali ponovo samo za tu lovnu godinu.
E sad, ako misliš da se od ovoga zaradjuju velike pare i tu se grdno varaš. Pošto baš nije uputno da ovde iznosim koliko smo od toga "zaradili" svrati u našu redakciju na kafu i rado će mo ti pokazati kompletnu finasijsku situaciju vezanu za VLG. Naravno isto važi i za sve druge neverne Tome. I za kraj, koliko se od ovakvih izdanja lepo "zaradjuje" već sada najavljujem da na budući konkurs LSS za izradu lista Lovac sigurno nećemo konkurisati pa ni na budući konkurs za izradu VLG.
Imamo mi SVOJ Lorist.
Ja sam mislio da je SLAGAO SAMO za glasilo LSS-a, ali izgleda da je SVE SLAGAO....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
« Odgovor #294 poslato: Март 25, 2015, 05:37:39 »
Kolega corvus, nemaš ti potrebe da budeš ničiji advokat niti da meni držiš bilo kakve pridike. Prvo, nije tačno da sam ja nikakv budući izdavač časopisa Lovačkog saveza Srbije Lovac. Kao što samo ime kaže to je glasilo Lovačkog saveza Srbije i upravo su oni izdavači. Imaju za to Uredjivački odbor pa Komisiju za odnose sa javnošću i upravo su oni zaduženi za sadržaj lista koji se zove Lovac. Firma Lorist je na konkursu koji je objavljen od starne LSS dobila samo posao redakcijske izrade i distribucije ovog lista a sve prema uredjivačkoj politici koju odredi Uredjivački odbor. Naravno uz naknadu koju smo dali u ponudi. Trebali da napomenem da su se na konkurs mogle javiti sve redakcije koje se ovim poslom bave.
Dakle da zaključim Lorist Agencija NIJE IZDAVAČ lista Lovac. Još nešto ko će da ga čita ne određujem ja nego se distribucija vrši po proceduri koju je usvojila Skupština i UO LSS. Znači pogrešna ti je adresa za zahtev da te sklonimo sa spiska.
Drugo, oko pomenute redovne godišnje Skupštine LSS koje je održana u Beogradu prošle subote. Izveštaj sa te Skupštine nisam napisao jer sam sa nje nastavio dalje putovanje po lovištima Srbije. Kad ga napišem objaviću ga u listu koji MI IZDAJEMO i koji se jednostavno već punih 10 godina zove LORIST. E taj LORIST MI IZDAJEMO i za njegov sadržaj snosimo sve odgovornosti. U ostalom da ga čitaš verovatno ne bi tako pisao. A izveštaj sa pomenute Skupštine imate već objavljen na sajtu LSS. Treće, da li si ili da li ste razmišljali da vest košta. Znači ovako, odeš svojim kolima, povedeš bar još jednog saradnika pa ako ništa ne dobiješ za klopu moraš nešto jesti, pa onda pošto se skoro uvek ostaje više dana još platiti i prenoćište. Kad sve staviš na papir dobijaš na godišnjem nivou samo troškove goriva od 600-700 hiljada dinara. Sve se to jedino može vratiti ili mora vratiti prodajom vesti odnosno novina.A pomenuti banovani bi to da čita džaba pa još ako ne napišem odmah onda sebi čovek dozvoljava da me napada. Zamisli corvuse od 80 članova Skupštine čiji su mandati uredno verifikovani i koji su imali pravo glasa pa i diskusije najviše sam ga JA razočarao. Ja koji niti sam član Skupštine, niti glasam niti imam bilo kakve ingerencije na toj Skupštini.
Kao i bilo koji posmatrač ili čovek koji ovom poslu pripada još od 1980 godine ili kao lovni radnik pa i obični lovac mogu imati svoje mišljenje pa i nekakav stav o odlukama koje su tamo donete i odlukama i izveštajima ali to istovremeno ne znači da sam u pravu ili da svi moraju deliti moje mišljenje. A i zašto bi. Upravo zato nisam reagovao na diskusije, osim na Dakija NS i Gorana koje sam smatrao uvredljivim. Nije to nikakva škakljiva tema, naprotiv, svako ima pravo da je iskaže ali bez vredjanja drugih. Ne razumem zašto sam baš ja postao meta, ne članovi Skupštine noga JA.
Kao i svaki član ovog Foruma želim da se ovde opstim, pročitam nešto što nisam znao, razmenim iskustva i jednostavno neću da strepim šta će ko napisati priv mene dok se ja kotrljam po srpskim lovištima. Znam ja dobro šta pojedinci valjaju o meni na nekim drugim Forumima ali sam to uvek prihvatao kao deo njihove kulture i vaspitanja. Video sam ja i šta oni pišu o toj famoznoj Skupštini. Video sam ja koliko su zaslepljeni nekakvim preskočenim proceduralnim pitanjima, od ne znam materijala kada je podeljen ili šta je pisalo u njemu. Ma to su gluposti koje objektivno ništa ne znače. To govori samo koliko su ti ljudi zaslepljeni i od šume ne vide drveće. Nije to niti može biti nešto oko čega bi se lomila koplja. Problemi koji su se pokazali na toj Skupštini mnogo su ozbiljniji i nešto su što mene brine. A da bi to čitao corvuse moraš kupiti sledeći Lorist, Nacionalni lovački magazin koji izdaje LORIST AGENCIJA IZ PETROVARADINA. Žao mi je što su neki pa i pomenuti banovani naseli na te priče sa drugih foruma i onda u nedostatku argumenata ili neznanja opleli po meni.
Nadam se corvuse da ti ne spadaš u takve i da ćeš razumeti na pravi način šta sam ovim upisom želeo da kažem.
Prijatan ti boravak na Lorist Forumu i Dobar pogled.
Е ОВАЈ ЈЕ СТАВНО ПРОЛУПАО....
Nije baš ni za pohvalu , da li je spašen srndać veliko je pitanje. Samo je promenio konzumenta. Mislim da bi bilo bolje da su srndaća dali nacionalnom parku koji sigurno ima resurse za zbrinjavanje. Jedino pozitivno je inicijativa i trud lovaca
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻