Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
DakiNS
 faca
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 umor

polar hunter
 Pozdravljam kolege, pred lovnu sezonu, u Kaću, 24.09.2011.god., subota, organizuje se smotra i ispit urođenih osobina pasa ptičara.Skup je u 7h, na fazaneriji L.D. ''Kać''.Kotizacija je smotra - 350,00din. i IUO - 350,00din., u cenu je uračunat i ručak...

DakiNS
 Jutrosnji lov naprepelice meni je bio vise nego dobar iako Rancer i Lala kazu da ih i nije nesto bilo . Elem kuja je vise nego dobro radila a specijalnost su joj postali aporti iz parloga a da uopste nije videla gde je prepelica pala dovoljno da rukom pokazem pravac i komandujem aport nije se vratila bez aporta osim ako koka nije ranjena pa zbrisala na nogama.Cvrsta marka kao da pozira samo sto ukoliko se predugo ceka prepelice se izvuku. Nju sam zanemarivao jako dugo do sada je jedva desetak puta lovila sada tek vidim sta sam propustao ali eto Zik je dobar, pa ju je zakacilo teranje pa sam Mrvana forsirao, i tek sada me ne cudi na koga je bio Mrvan u svakom slucaju dok novo stene ne stasa imacu perfektnog pomocnika i sto je vrlo bitno na svaki zvizduk okrece pod rucnomPas

aleksa
 Evo i mog pulena Migela u par marki.Slike nisu nekog kvaliteta jer je slikano mobilnim ali se vidi sustina.

i55.tinypic.com/10xy0hw.jpg

i52.tinypic.com/2evx2jo.jpg

i55.tinypic.com/mtx9o9.jpg

aleksa
 Epanjel Breton-maksimum kvaliteta u minimumu zapremine!
P.S. Morao sam nesto da napisem jer sam dva puta ubacio iste slike.Stidljiv

duskodugousko
 Samo ti Aleksa kaci te fotografije,da uzivamo malo!Ne moras nista ni pisati,slike govore sve.B)
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

aleksa
 Bice jos slika,samo necu da forsiram jer mi se desilo par puta da pri namestanju za slikanje pokrenem divljac i pokvarim marku.
Ipak je bolje da pas ucvrsti marku na divljac koju ce pretezno loviti nego da ja napravim sliku.
P.S.Dule,poslacu ti PP u vezi IUO kad se cujem sa organizatorom,nabavio sam broj.

ultras035
 img692.imageshack.us/img692/8573/picture143d.th.jpg
img197.imageshack.us/img197/5643/picture161h.th.jpg

Ovo je Maza, stara 3 meseca, moj prvi ker, pa me interesuje misljenje...dobio sam je od jednog starijeg lovca!

aleksa
 Kao novopeceni bretondzija,smatram za shodno da ponekad prokomentarisem i tudjeg Bretona.
ultras035,smatram da je stene perspektivno i sada je bitan dobar smestaj,nikako lanac i dobra,izbalansirana ishrana.
Kada stene odraste i bude u povoljnoj starosnoj dobi,treba krenuti na obuku i to je najveci i najozbiljniji poduhvat u stvaranju kvalitetnog lovackog Bretona.Cini mi se da obuka nije ni malo laka,ja sam zbog toga i nabavio vec obucenog psa jer ne verujem da bih uspeo sam na tom nivou.Zato,najvise paznje treba da obratis na obuku,sto vise vremena i strpljenja da ulozis!Sa srecom!B)

ultras035

aleksa kaže:
Kao novopeceni bretondzija,smatram za shodno da ponekad prokomentarisem i tudjeg Bretona.
ultras035,smatram da je stene perspektivno i sada je bitan dobar smestaj,nikako lanac i dobra,izbalansirana ishrana.
Kada stene odraste i bude u povoljnoj starosnoj dobi,treba krenuti na obuku i to je najveci i najozbiljniji poduhvat u stvaranju kvalitetnog lovackog Bretona.Cini mi se da obuka nije ni malo laka,ja sam zbog toga i nabavio vec obucenog psa jer ne verujem da bih uspeo sam na tom nivou.Zato,najvise paznje treba da obratis na obuku,sto vise vremena i strpljenja da ulozis!Sa srecom!B)

Hvala!!!
Maza je tokom vikenda dobila boks, tako da je pitanje smestaja fino reseno...Sto se ishrane tice mislim da je sasvim odgovarajuca!
Kada treba krenuti sa obukom, sta prvo raditi? NL Terijer koga imamo je malo stariji i super smo "saradjivali" ali je pucanj napravio cudo, toliko da sam ga trazio po polju kada se pucalo i morao na povodniku da ga odvedem kuci...Toga se najvise plasim...

DakiNS

aleksa kaže:
Sto se tice obuke kod kuceta dobro odabrane linije obuka nije problem, u stvari ne postoji univerzalni obrazac obuke jer svaka jedinka je razlicita.Moga prvog psa pre nekih 40 godina kao klinac sam obucavao cisto iz ljubavi a naucio sam ga svasta bez prisile i sa malo ponavljanja jer je bio prilicno intiligentan terijer. Mnogo sam pasa od tada obucio neke sa manje neke sa vise uspeha. Moga Zika sam tako brzo obucavao da nisam mogao ni sam verovati,izuzetno temperamentnog psa treba pre obuke malo prosetati ne da se premori nego da se izduva, obuku uvek izvoditi na istom mestu.Ako je ikako moguce bez ometanja. Kada psa dovedete nato mesto bice mu jasno da je vreme za obuku i bice mnogo vise skoncentrisan.Kod obuke obavezno je da psa pri svakoj izvrsenoj komandi nagradite. Za razliku od Zika sa kujom Akom skoro uopste nisam radio osim nesto malo aporta. Medjutim ono sto me odusevljava kod bretona sto im je nivo intiligencije vrlo visok ili ja imam srecu pa nalecem na takve jedinke. Kuju sam do sad vodio u deset petnaest lovova i ono sto pokazuje odusevljava me, ona je u stvari kopirala Zika i tako ucila. Mrvan je opet bio prica za sebe nista apsolutno nista nije radjeno sa njim a on je sve potrebno prosecnom lovcu odradjivao. Da napomenem sa kujama je mnogo lakse raditi jer su mekse . Jedino sto bretoni ne trpe to je fizicko kaznjavanje, velika su zlopamtila i znaju da cesto u inat ne rade ono sto zahtevate od njih. Po meni sa psom osim hranjenja i obuke treba odvojiti vreme najbolje uvece dvadesetak minuta za mazenje , tetosenje, to pojacava vezu izmedju vlasnika i psa te je poslusnost bolja a i manja mogucnost da se pas izgubi u lovu. U pocetku kada izvodite psa u loviste pa ako pocne previse da se udaljava od vas, sakrijte se da vas ne vidi , uhvatice ga panika i trudice se da vas uvek ima na oku i pocece da vas trazi po tragu sto je jos jedan plus vise

huntinggirl1
 e pa bretondžije,
jedan breton ide u francusku na svetsko prvenstvo,

naravno, vodi ga dama koja se takmiči sa njim!!!!!
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Zlatar
 i51.tinypic.com/16ht81.jpg
sa 70 dana vizuelno markiranje kroz igru
i51.tinypic.com/2afcx0x.jpg
na vodi prvi put i aport posle pet minuta,deset ponavljanja ujutro i deset uveče sve preko toga je previše onda se štene smori.Naravno kad se probudi lovačka strast u punom obimu neće se smoriti B)
i56.tinypic.com/iyps38.jpg
Zaista sam oduševljen kako su plemeniti,pitomi i poslušni,čak i kad ne viknem samo pogledam zna da je nešto pogrešila,kopala rupu u cveću...
Daki je u pravu Bravo 2 mene su kupili!!!
Nemicu sam morao da mlatim pa struja i opet zna da potera po svom i zbogom lovu a tek što isprlja i iskida auto uf.Bretonka sedi na patosnici prednjeg sedišta u mečki i sluša muziku,ne mrda!

DakiNS

huntinggirl1 kaže:
e pa bretondžije,
jedan breton ide u francusku na svetsko prvenstvo,

naravno, vodi ga dama koja se takmiči sa njim!!!!!
Ovo je muzika za moje usi znaci>Lesi se vraca kuci<

DakiNS
 Deset aporta zaredom je mozda malo previse ja radim 3 do 4 pa kada mu je najlepse prekinem, a sledeci puta laje na mene od nestrpljenja da bacim aport

lakistrike95
 Ljudi, danas se okotila kerusa od komsije, moj pas je ponosni otac, epanjel bretoni, 5 komada GrinDDD Zanima me kada psima treba amputirati repove, kako i sta? Da li dok su jos mali ili kada malo porastu.... Hvala unapred na odgovorima Grin

DakiNS
 Po zakonu o zastiti zivotinja ne smeju se kupirati repovi kucicima ako to i uradis radis na svoju odgovornost ja sam to uvek radio drugi ili treci dan

DakiNS
 Jutros

DakiNS
 Marka

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,750,470 posete www.srbijalov.com