|
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
|
| Lovac Stari |
Objavljen 30.03.2012. 13:49
|

Lovčina

Upisa: 1325
Pristupio: 24.06.2009. 16:47
|
Dali su mozda nesto i pojedinci uzeli u zakup od tih nabrojanih Lovista?
Dobar pogled.
|
| |
|
|
| Cadara |
Objavljen 30.03.2012. 13:51
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 06.10.2009. 13:30
|
službeni list br 7 nosi datum 16.mart 2012.
ja sam ga tek danas dobio poštom.
na sajtu: službeni list APV ga nema još objavljenog (ima samo prvih 6 brojeva).
rok za prijavu i podnošenje dokumentacije je 15 dana od dana objavljivanja u sl. listu apv. - tako piše.
neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.
eto ko je bio blizu vatre i znao je kada je izašao imao je možda vremena.
ja sam evo tek sada dobio službeni list. a radim u državnoj ustanovi gde mi stižu svi službeni glasnici i listovi Srbije i Vojvodine. |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 30.03.2012. 13:52
|

Lovčina

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Uh drago mi je što sam pogrešno čuo
Ili ipak nije sve tako pogrešno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Cadara |
Objavljen 30.03.2012. 13:52
|

Stari član

|
Sva lovišta su dobila lovačka udruženja ili ribnjaci (preduzeća) odnosno Šumska gazdinstva za lovišta posebne namene. |
| |
|
|
| punisher |
Objavljen 30.03.2012. 14:27
|

Veteran

Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Cadara kaže:
rok za prijavu i podnošenje dokumentacije je 15 dana od dana objavljivanja u sl. listu apv. - tako piše.
eto ko je bio blizu vatre i znao je kada je izašao imao je možda vremena.
ja sam evo tek sada dobio službeni list. a radim u državnoj ustanovi gde mi stižu svi službeni glasnici i listovi Srbije i Vojvodine.
Kako, ako nije izašao konkurs piše da je rok za slanje prijava
15 dana od dana objave. To znači da rok ističe dana 31.03.2012. godine, odnosno u ponedeljak 02.04.2012. godine s obzirom da zadnji dan roka pada u neradni dan, pa se kao istek roka uzima prvi naredni radni dan a to je ponedeljak 02.04.2012. godine.
Sledeće pitanje je, ako je konkurs objavljen, zašto samo 15 dana od dana objave, kada je na svim ostalim konkursima bio rok od 30 dana.
Ko određuje te rokove i na osnovu kojeg zakona i člana?
To znači da su sada ova LU koja treba da konkurišu diskriminisana od strane PSPŠV. To je kako ja tumačim.
Daj Bože da grešim.
Pitanje za Cadaru je da li je u tom listu APV, posle ustanovljavanja svih navedenih lovišta objavljen konkurs ili ne?
Tekst bi trebao da bude ovakav:
Na osnovu člana 6. stav 1. tačka 4 i 38. stav 5. Zakona o divljači i lovstvu (Sl. glasnik RS, broj 18/10), člana 47. stav 4. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinsoj upravi (Sl.list APV, broj 4/2101 i 4/2011) i člana 12. Pravilnika o načinu ustanovljavanja lovnog područja i lovišta, uslovima za sprovođenje lovnog gazdinstva, postupku sprovođenja javnog oglasa, postupku za davanje i oduzimanje prava na gazdovanje lovištem, sadržini ugovora, utvrđivanju visine odgajivačkih garancija koje je dužno da obezbedi pravno lice pre zaključenja ugovora, kao i o uslovima i načinu za davanje lovnog revira u zakup (Sl. glasnik RS, broj 80/2010) u daljem tekstu: Pravilnik
POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA POLjOPRIVREDU, VODOPRIVREDU I ŠUMARSTVO raspisuje:
JAVNI OGLAS ZA DAVANjE PRAVA NA GAZDOVANjE LOVIŠTIMA
Pravo na gazdovanje lovištem daje se na period od 10 godina za sledeća lovišta
Pa onda tabela sa spiskom lovišta, pa onda uslovi za konkurs. |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 30.03.2012. 14:46
|

Lovčina

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Cadara kaže:
Cadara, nisi mi baš najjasniji: u svom upisu na ovoj temi (br.1180), si napisao da konkurs nije objavljen.
A u ovom citiranom upisu si napisao da je rok za prijavu i podnošenje dokumentacije 15 dana od dana objavljivanja.
Hajde da razjasnimo: da li je konkurs objavljen ili nije objavljen? Da li je pored rešenja o ustanovljenju lovišta, istovremeno objavljen i konkurs za dodelu istih?
Ceo taj Sl. list APV br.7 je toliko misteriozan, da smo ga tek sad videli, skoro dve nedelje od datuma koji nosi! Ja sam se živ polomio da ga nadjem, čuo sam da će biti objavljen sa datumom 16.03., ali ga do sada nisam video, a nisam jedini.
Datum objavljivanja 16.03., a danas je 30.03. ?!? Nemam informaciju da je neko imao u rukama taj broj Sl. lista, do danas. A rok za prijavu 15 dana?!? A u prethodnim konkursima rok je bio 30 dana!
O čemu se ovde radi?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 30.03.2012. 14:56
|

Lovčina

|
Evo sada se pojavio i link za preuzimanje tog broja Sl. lista APV
http://www.puma.vojvodina.gov.rs/SL/2...7_2012.pdf
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Cadara |
Objavljen 30.03.2012. 14:57
|

Stari član

|
Evo ovako redom.
U službenom listu br 7, od 16.marta 2012 godine izašao je konkur za dodelu lovišta koji sam skenirao u celosti i postavio da vidite. Kliknite na sliku imate opciju da uvećate i da sve lepo vidite. To je konkurs koji traje 15 dana od dana objavljivanja u službenom listu što me je DakiNS pitao.
drugo, u tom istom službenom listu izašla su dodeljena lovišta na 10 godina iz prethodna dva konkursa koja su raspisana i napisao sam vam koja su to lovišta.
i treće u tom istom službenom listu izašla su 33 novoustanovljena (izmerena GPS-om) lovišta sa opisom granica, mapama, divljači u njima i drugim podacima,
Neka od tih lovišta su na konkursu iz onog skeniranog ali ne sva 27 lovišta je na konkursu.
|
| |
|
|
| Cadara |
Objavljen 30.03.2012. 14:58
|

Stari član

|
E sad o čemu se tu radi stvarno ne znam ni ja.
Imao sam neku gužvu pa nisam stigao baš sve da prostudiram.
Sve vam lepo piše na konkursu. |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 30.03.2012. 15:25
|

Lovčina

|
Da li mi se čini ili pogrešno razmišljam,pošto je konkurs skoro završen, da li to znači da oni koji nisu zbog neblagovremenog objavljivanja konkursa predali na vreme zahteve ostaju bez lovišta
|
| |
|
|
| punisher |
Objavljen 30.03.2012. 16:23
|

Veteran

|
Dobro razmišljaš Daki. U konkursu lepo stoji rok od 15 dana od objave, neblagovremene i nepotpune prijave se neće uzimati u obzir. Gospodo lovci, ponedeljak vam je zadnji dan.
Pitanje je zašto se kasnilo sa objavom Sl. Glasnika APV jer na njemu stoji 16.03.2012. a danas je 30.03. Dakle dve nedelje je prošlo. Čijom krivicom pitam ja. Da li to znači da su LU koja zakasne izgubila lovišta i da li ih tada dobijaju NP i JP?
Sad sa druge strane, kada se pogleda celokupan sadržaj Sl. glasnika APV vidi se da se dobrim delom sadržaj odnosi na predstojeće izbore, pa je možda razlog kašnjenja i to što se čekalo da se neke odluke, pravilnici a koji se odnose na materiju izbora budu objavljeni, da bi se ispoštovali zakonski rokovi u pogledu izbora.
Tako da su možda lovišta i konkursi "kolateralna šteta" izbora i izbornih rokova i materijala.
Bilo bi lepo kada bi PSPŠV produžio rok od 15 dana na 30 dana kao što su i ostala lovišta imala u uslovima konkursa. |
| |
|
|
| Cadara |
Objavljen 30.03.2012. 17:27
|

Stari član

|
Izgleda da je neki Taj -Kun nanišanio neko ili neka lovišta.
Šta bi drugo moglo biti.
Daj bože da to nadležni vide i reaguju sa nekim obaveštenjem o produženju za bar 15 dana. |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 30.03.2012. 17:52
|

Lovčina

|
Meni se čini da su zajedno Kun -Taj i NP i JP nanišanili proširenje i to besplatno , a ako bude privatizacije dupla porcija za tepsiju ribe ili je neko video sebe na čelu kolone.
|
| |
|
|
| apinest |
Objavljen 30.03.2012. 19:21
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
punisher kaže:
Dobro razmišljaš Daki. U konkursu lepo stoji rok od 15 dana od objave, neblagovremene i nepotpune prijave se neće uzimati u obzir. Gospodo lovci, ponedeljak vam je zadnji dan.
Pitanje je zašto se kasnilo sa objavom Sl. Glasnika APV jer na njemu stoji 16.03.2012. a danas je 30.03. Dakle dve nedelje je prošlo. Čijom krivicom pitam ja. Da li to znači da su LU koja zakasne izgubila lovišta i da li ih tada dobijaju NP i JP?
Nadam se i verujem, kolega, da epilog neće biti ovakav kakvim ga ti predviđaš. Mislim da Pokrajina i Javna preduzeća shvataju da bi sa lovcima i lovačkom organizacijom trebali da idu putem saradnje, dogovora i koorninacije u gajenju, zaštiti i racionalnom korišćenju divljači. Jednom se pokušalo represivno, na silu, bez pardona i razgovora i sve je rezultiralo devastacijom lovišta. Zajednički cilj treba da bude divljač: povećanje brojnosti, popravljanje starosne, polne i trofejne strukture. Od toga će koristi imati i država i Javna preduzeća i lovci. Ako neko misli da će prostim oduzimanjem lovišta rešiti nagomilane probleme, mislim da je taj totalni šarlatan i nepoznavalac lovne problematike. Samo saradnjom i zajedničkim iskrenim radom lovišta će opet biti bogata i puna divljači. Sve ostalo vodi nas u još veću neizvesnost i poniranje lovstva.
|
| |
|
|
| punisher |
Objavljen 30.03.2012. 20:08
|

Veteran

|
Ako se posmatra strogo formalno, zadnji dan roka je ponedeljak. Šta će posle toga biti pitanje je.
Verovatna je i mogućnost davanja naknadnog roka od 15 dana kao i u prethodnim slučajevima. Smatram da bi to bilo fer i korektno.
E sad interesantno bi bilo videti da li se ova lovišta koja se pominju za konkurs naslanjaju svojim delovima na JP ili NP, jer bi to značilo da su slutnje o nekoj "igri" tačne.
Sa druge strane ne bi bilo fer ne dozvoliti ni mogućnost da se do roka od 15 dana došlo zbog predstojećih izbora i pripreme odluka o njima koje takođe moraju da prođu stroge zakonodavne procedure, jer ipak se radi i o izborima u APV koji su takođe veoma značajni.
To bi značilo da je ovo sa konkursom "kolateralna šteta" i manje zlo od nepoštovanja forme vezano za lokalne izbore.
Oni koji mogu treba da prikupljaju papire i predaju u ponedeljak, makar i nepotpune prijave, samo da predaju papire, što je bolje nego da ne predaju ništa.
I onda valja čekati da se vidi šta će dalje biti. |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 30.03.2012. 20:14
|

Lovčina

|
Apinest druže svaka ti je na mestu. Iskreno to kažem, međutim ovo meni izgleda kao igra pogađanja ili patomima sam što umesto gestikulaciom razno razne individue svojim potezima pokušavaju iskoristiti lovce i lovačke organizacije zarad svojih interesa.Potpuno si u pravu kada kažeš da neće biti dobro ako se ostvare naša nagađanja,ali time mi želimo otkriti namere tih ljudi da bi ih pokazali lovcima i osujetili u njihovim namerama, ako je to moguće, a sve u cilju iskrenog i pravog poboljšanja stanja u lovstvu.
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 30.03.2012. 20:17
|

Lovčina

|
Mislim da će ipak biti prostora, da se prijave dopunjavaju, ako neko LU nije stiglo da prikupi sve potrebne papire.
Naravno da postoji mogućnost da se neko zakači za uslove konkursa, ali isto tako postoji mogućnost da se dokaže da je Sl. list bio nedostupan do odredjenog datuma.
Mislim da nikom nije stalo da komplikuje život i sebi i drugima. Barem se nadam da je tako.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 30.03.2012. 20:34
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
pa ja kako sam čuo na sastanku u Tovariševu jasno je rečeno da će se zbog roka tolerisati zapošljavanje lica bez licence,takodje kao prelazno rešenje za one koji nemaju upravnika lovišta biće ponudjeni ugovori koji će služiti za ispunjavanje zakonske norme za učešće na konkursu a posle konkursa ako i dalje nemate stručno lice možete sklopiti ugovor sa VL...znači biće ustupaka zbog roka u kom treba da se završi ceo proces i počne lovna sezona,a mnogo puta sam već čuo da domicilno stanovništvo ima prednost na konkursu i mora im se izaći u susret
|
| |
|
|
| Djura33 |
Objavljen 31.03.2012. 08:42
|

Član

Upisa: 125
Pristupio: 13.04.2011. 11:49
|
Ja sam cuo, a cudi me malo sto se ovde malo o tome pise, da je skoro svuda sve uradjeno u tesnoj saradnji sa dosadasnjim korisnicima, i nema dileme oko rokova, uopste, jer su celnici LU u svakom trenutku bili obavesteni da su njihova Lovista ustanovljena i da je izasao Sluzbeni glasnik 15./16.03., i da je u njemu dat rok samo 15 dana, to su svi znali, samo pametno cute. Svi su to znali, dobili su informacije, i bili u Tovarisevo na sastanku, uredno pozvani, obavesteni tamo da ce sve ici po hitnom postupku, da se do otvaranja lovne sezone (15.04.) sve zavrsi, itd.... Jedino saradnja nije bila optimalna sa dosadasnjim korisnicima koji su hteli da budu pametniji od boga, itd....
Trebalo bi da bude svecano potpisivanje ugovora svih (ako uspe tako) lovista oko 10.04. ili 12.04. u Novom Sadu.
Daj boze da bude tako!! |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 31.03.2012. 09:42
|

Lovčina

|
Tačno je, DJuro, da su učesnici sastanka u Tovariševu, dobili nezvaničnu informaciju, da će u Sl. list APV br.7 izaći odluke o ustanovljenju lovišta, i konkurs za dodelu. Obaveštenje je dato i usmeno, a koliko čujem, izgleda i na jednom papiru, bez zaglavlja, potpisa i pečata.
Postavlja se pitanje, da li su uprave LU, koje nisu uradile sve radnje vezane za deljenje starih LU, osnivanje novih, i sprovodjenje odgovarjućih odluka i pravnih radnji, trebale da krenu u posao 'na reč'? To je malo neozbiljno. Takodje mislim, da nema opravdanja za onoliko kašnjenje u objavljivanju Sl. lista. Ako već nije moglo da se štampa i distribuira za kratko vreme, barem je elektronska verzija mogla biti objavljena na vreme, a ne ovako - i još pride, sa skraćenjem roka. Zašto nije posao uradjen na vreme (oko lovišta) i zašto se sada prelama preko kolena? Mislim da nadležni moraju da budu tolerantni, kada su u pitanju dostavljanje dokumentacije za konkurs, inače će biti zbrke i haosa.
Ima i druga strana medalje: kako neko misli da novoformirana LU, čak i kad stignu da konkurišu, kako dakle da stignu da naprave planska dokumenta, da ih usvoje i odnesu na odobrenje, da bi mogli da otvore sezonu?
Treća stvar: ima još lovišta, u kojima je premer uradjen odavno, koliko znam, navodno su čak i odluke o ustanovljenju donete, ali nisu objavljene ni odluke o ustanovljenju, ni konkurs?! Evo samo za primer: Bač (lovište Morgaš), B.Palanka (Tikvara), Zrenjanin...
Četvrto: koliko znam, čak nisu ni svi predstavnici novih LU pozvani bili na satanak.
Zašto se dočekao zadnji momenat?
Eto to je slika trenutne situacije.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|