Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Leupold

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Leupold
Podunavac
 Koji model te interesuje? Npr. VX-I 3-9x40 220$, a kod nas 300 evra, u nemačkoj 330 evra.
Tri prsta 2Kolce

Nenad000
 to sto je nova optika ne znaci da je bolja od polovne ,ja sam preferiram da kupujem novo ali kad mi se ukaze prilika sto da ne probacu i sa polovnom Bravo naravno mnogo mnogo jeftinije

corak

Podunavac kaže:
Koji model te interesuje? Npr. VX-I 3-9x40 220$, a kod nas 300 evra, u nemačkoj 330 evra.
Pa svejedno,moze i taj primer.Cisto da uporedim,vredi li se cimati,a izgleda da vredi...

Podunavac
 Vredi ako imaš nekoga tamo da ti donese ili pošalje sa nekom drugom robom da izbegneš dadžbine. Ako je cena 220 $, to je 162 evra. Na to moraš da platiš poštarinu, carinu, porez i špeditera. Kad se sve ovo sabere ne znam koliko ispadne, ali sigurno ne malo.
Tri prsta 2Kolce

roki
 imam optiku leupold 2-7x33 za karabin30-06 zastavin pa mi kazite koju montazu da uzmem
roki

Cvele
 Pa ako imas vise para AEW a ako ne nesto od Leupolda Smile QR ili STD...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac
 Nema potrebe da baca pare za EAW. Leupold montaže su odlične i povoljne cene. Ako planiraš da koristiš i mehaničke nišane, ili skidaš optiku zbog transporta, čišćenja ili nekog drugog razloga uzmi Leupold QR montažu. A ako hoćeš fiksnu montažu koju ne planiraš da skidaš sa puške onda Leupold STD ili Dual Dovetail Mounts (DDM). STD ima mogućnost pomeranja zadnjeg dela montaže po pravcu, pa se manje mora pomerati končanica kod upucavanja, a DDM je najčvršći sistem montaže.
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Hahaha... mala greska kod mene u pisanju, umesto EAW stavaio sam AEW Frown, ali dobro, ljudi smo, a svako ima pravo da pogresi Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

roki
 ja sam za fiknu nisku montazu uzecu std leupold, hvala vam kolege na savetu
roki

Podunavac

roki kaže:
ja sam za fiknu nisku montazu uzecu std leupold, hvala vam kolege na savetu

Kolega kod Leupolda nemaš visoke i niske montaže, nego su sve baze iste. Visina se reguliše prstenima koji mogu da budu od super low (super niske) do super high (super visoke). Za prstene promera 30 mm nema super low, nego kreće od low. Kad kupuješ bazu nosača moraš da uzmeš za onakav karabin kakav imaš, a prsteni su ti standardizovani i pašu na sve baze (bez obzira na model puške). Kod STD montaže možeš da biraš dvodelnu ili jednodelnu bazu. Kod izbora prstena pazi da ti ne bude preniska pa da ti zapinje ručica zatvarača ili da imaš problem sa mehaničkim nišanima. Mislim da su ti medium (srednji) prsteni pogodniji nego low (niski), ali to ti zavisi od modela puške, mehaničkih nišana i promera objektiva optike.
Tri prsta 2Kolce

SUMO

nenadx kaže:
Misljenja mnogih su da za novac koji se da za Leupold,dobija se najvise.

Slazem se sa ovim !
Leupold je za taj novac fantastican izbor. Padao mi je par puta, vidi se odlicno
ma nema zamerke.

Ps uvek savetujem mlade lovce - ako nemas novca, skupi za Zrak, bolji je od Busnela
ako se otvorio cale za upisanu godinu na faxu Leupold var x 1. Ako vec nakupis novca, leupold Var x 2 od 3do9x40 je odlican izbor !

Nema tu price. Jako dobra optika.

pcelar
 carinska stopa na uvoz optike iz SAD-a je 1% plus pdv od 18%. kako je dolar relativno jeftin nabavka iz SAD -a je relativno dobro resenje. problem je sto vecina sajtova koja prodaje ovu opremu ne isporucuje van SAD-a. oni koji to cine ne vide Srbiju u Evropi ili je tretiraju kao visoko rizicnu zemlju. meni je licno za oko zapala vx-r 3-9x50 cds koja iznosi tricavih 570$. takav model je u italiji kod leupoldovog dilera 726 eura. razlika u ceni je prilicna. cak i da se plati i carina i pdv i transportni troskovi , oko 40 $, jeftinije bi bilo kupiti u ameriki.
nesa

Podunavac
 U Americi su optike veoma povoljne u odnosu na cene u Evropi. Ja sam gledao na e-bayu dosta optika. Većina diler iz Amerike šalje robu za Hrvatsku. Na cenu optike ide otprilike 40$ poštarine. U Hrvatskoj na optike iz USA nema carine samo PDV 23%. A recimo Zeiss Conquest 3-9x40 tamo košta 400$. Narudžba iz Amerike je odlična investicija, pa i ja planiram da si naručim jednu. Evo recimo još nekih cena koje sam gledao:
Bushnell Elite 4200 3-9x40 260$,
Leupold VX-II 3-9x40 275$,
Nikon Monarch 3-9x40 240$.
Kod nas za ove pare nema šanske da se kupi išta valjano.
Tri prsta 2Kolce

223rem
 Drage kolege citao sam vase upise na ovu temu i svi pricate kako je optika jeftina u Americi,Kanadi....To sto vi gledate na internetu cene,to su sve cene u prodaji na veliko jer sam se i sam uverio u to,kada sam od babe i dede iz Kanade narucio Leupold vxr 3-9x50 i video primamljiva cena,oni ljudi lepo otisli u prodavnicu kad tamo 1600$ ovaj moj leupold.Ali baba i deda hteli da kupe i kupili.a u Srbiji sam zvao kanonu u Leskovac i rekli su mi da ga ne uvoze jos.

kelt
 ja sam dobio bas iz kanade bushnell elite 4200 za 450 dolara a za istu cenu sam mogao kupiti i leupold 3.5-1o x40vx2za 1600 dolara
mogo si kupiti i neki takmicarski leupold mark sa balistickim turetima. ta tvoja prica mi nije realna ali ok mogo ti je neki dobar trgovac i zeznuti babu i dedu.Confused
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

canis aureus
 ... il je trgovac zeznuo babu i dedu ili su baba i deda malo zekili unukaFrown
Grin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

kelt
 mozda- da bi ih unuk vise cenioGrin
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

DESPERADOS
 Sve zavisi od radnje do radnje , neke koje su specijalizovane i imaju veliki izbor su po pravili jeftinije , dok su one manje koje imaju po nekoliko optika na lageru po pravili dosta skuplje , u ovom slucaju su sve opcije u igri.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Podunavac
 Kolega Grabovac ne želim da ti vređam babu i dedu, ali takve se stvari ne kupuju preko laika. Ne znam koja je cena za VX-R 3-9x50, ali za VX-R 3-9x40 je u USA cena 480$. Ovo je sigurno i provereno a cene su maloprodajne. Sva prodaja preko interneta i e-baya je maloprodajna. Naravno da cene variraju od prodavnice do prodavnice kao i kod nas, ali 1600$ je tri puta veća cena od realne. Mogao si da kupiš Zeiss za te pare.
Tri prsta 2Kolce

223rem
 Znao sam da ce tako svi da reaguju ni ja nisam verovao dok nisam video racun,jer je bio potreban da se pokaze na carini gde je kupljen.Ali nije bitno,bitno da je on legao na karabin i prezadovoljan sam sa njim.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,373,018 posete www.srbijalov.com