Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Iž-43

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Iž-43
ivanfox
 Kolega mladjani ma kupi standardnu municiju,sta ce ti sa povisenim pritiskom da te "šamara".
i foxterrierPas 2 je lovačka pasmina...Imhotep od Stepanskeho rybnika

DakiNS
 I ne samo što će ga šamarati po obrazu nego i po džepu jer će ubrzano da se troši i kvari.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan
 Ja dok dzebanu od 40g nisam nabavijo, nishta zivo pogodijo nisam! Stari

Shalim se, naravno, ja sam pristasha Grin manjih gramaza, ne volim da habam ni rame ni pooshq! A NI DZEP, jer je ta bebi mangup najcheshtje totalno neopravdano (pre)sqpa!!! Odobreno

(primer: u 12cal za fazana najbolje obozavam 26-28g(nema taki u prodaji, nego morash sam da si napravish), da ne trza poono, a za razoomne daljine sachme ima i previshe! Odobreno)
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Miroslaw
 Ta municija prelazi standardne termentacione pritiske i nemoj je upotrebljavati ukoliko oruzje koje koristis nije termentovano na vece radne pritiske, pisano je vec mnogo puta na forumu o tome..

Podunavac
 Municija označena sa 1050 bara ne postiže te radne pritiske. Uglavnom postiže radne pritiske na granici dozvoljenog (750-850 bara). Međutim pojedina municija postiže i pritiske do 900 bara, što je ipak previše za puške tormentovane po starim C.I.P. standardima. Puške tormentovane po novom C.I.P. standardu na srednji Pmax 750 bara, mogu da ispaljuju (koriste) municiju koja postiže pritiske do 850 bara. Znači većinu municije na kojoj piše 1050 bara. Uglavnom treba izbegavati sačmena punjenje čija gramaža prelazi 36 grama. Naravno sve ovo se odnosi na puške u kalibru 12/70.
Tri prsta 2Kolce

mladja lovac
 Kolege hvala na savetima! Zelim Vam uspesnu lovnu sezonu, mirnu ruku i dobar pogled! srbijalov
Dobar pogled!

pavlepavlaka
 da vas pitam nesto volim da odem u lovacku radnju da razgledam i ponekad nesto pazarim jer tu se osecam prijatno elem danas sam gledao iz 43 bela glava ejektori dva obaraca kalibar 12/70 40000 a sa magnum lezistem 12/76 47000 i oseca se promena tezine sta je po vama bolje od ova dva da li je uopste potreban magnum Smile
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

PEZ
 Nije
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

nidzamotocross
 Magnum nije potreban, kao sto rece koleZa Pez, ali po meni je bolje da uzme sa magnum lezistem da se ne cima oko pritisaka koje ostvaruje odredjena municija. Ako ima magnum, ne mora da znaci da mora da koristi magnum.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

pavlepavlaka
 znam nidzo ali razlika je 7000 je skuplja i trista grama teza Smile a i sa magnum lezistem mislim da ima samo sa jednim obaracem i promenljivim cokovima a to mi se ne svidja mozda i gresim ili je tako samo u ovoj lovackoj prodavnici u pitanju je canona u Nisu ti nidzo snas mozda ima u leskovcu standarni model sa magnum lezistemSmile

nidzamotocross
 Nemam pojma, Pavle. Slabo se bavim Ruskinjama. ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

pavlepavlaka
 da pitam iz 42 u kalibru 12/70 nove proizvodnje koji pritisak maksimum trpi i do koliko grama je metak koji sme da se stavlja u cev

PEZ
 Jel to opet pitas zbog druga?Grin
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

pavlepavlaka
 ne nego zbog sebe zanima me jer sam gledao iz 43 sa dva obaraca bela glava kalibar 12/70 pa me znima koje maksimum pritiske trpi ta puska i do koliko je grama taj metak Smile

PEZ
 Gde si gledao tu pusku Pavle?
P.S.

pavlepavlaka
 u lovackoj radnji mislim da se zove jelen

ssekir75
 pavle, gde je ta radnja?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

pavlepavlaka
 u Nisu mislim da nije bitna radnja mozda se zove i lovac ne mogu da se setim samo sam hteo da pitam ovo u vezi pritiska da bih znao mislim da nista nije lose Smile

pavlepavlaka
 da pitam nesto da li bolje uzeti iz 43 u kalibru 12/70 ili 12/76 jer je razlika u tezini i finansiski sta mislite Smile

DakiNS
 HmmmSmeanGlavu o zidBravoiveliHaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,629,396 posete www.srbijalov.com