Sačmarice cal.16-iskustva i mišljenja
|
Podunavac |
Objavljen 27.10.2011. 22:14
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
mirko knezevic kaže:
Znam ja da moj president voli kalibar 16,sve on voli tako da bude malo utegnuto zategnuto....  E moj druze Podunavac da samo upoznas druga predsednika  lik od coveka.
A evo ti Limune kod coveka mozemo za sledecu godinu da nabavimo municiju za 16-kinje.... 
Mora da pazi sa tim utegnutim od 16.... Za to se ide u zatvor pošto su maloletnice.
|
|
|
|
arli |
Objavljen 27.10.2011. 22:26
|

Stari član

Upisa: 447
Pristupio: 13.01.2011. 11:42
|
Ja sam otvorio sezonu na fazana sa capriolom u kal 16, sačma 3mm. Pevac nije znao šta ga je snašlo Strašno brz i efikasn patron-početna brzina 405m/s i što je bitno vrlo brzo širi snop. E sad i njega valjda pravi M90 |
|
|
|
Miroslaw |
Objavljen 27.10.2011. 23:57
|

Stari član

Upisa: 362
Pristupio: 16.11.2009. 23:02
|
Skorpion kaže:
Sir-Miroslaw kaže:
Sniper Hunter kaže:
Sir-Miroslaw kaže:
mnoge kolege kazu stari kalibar ja bih pre rekao tradicionalni..na zalost trenutna moda forsira kal.20 i svi se nesto primili na njega ali ga bas i ne vidjam nesto kod lovaca mislim i nije neka logika kupiti pusku za koju je sve skuplje nego za ostale standardne kalibre 12,16 i td..a koliko vladam informacijama od nekih drugara koji rade po radnjama gde se prodaje oprema za lov, neuporedivo vise se prodaju patroni za kal.16 u odnosu na kal.20. Inace kal.16 je omiljeni kalibar u engleskoj i englezi mu poklanjaju veliku paznju bar tako pise na njihovim forumima..licno posedujem dve sacmarice u cal 16. Feg Monte karlo polozaru i IZH 27 em bokericu i obozavam da lovim sa njima,inace imam i cal 12 koja nikako da doceka svoj red za lov pored ove dve..moje generalno misljenje da je 16 idealan kalibar za lov sitne divljaci. Mali problem pretstavlja izbor municije pogotove tzv prvog metka sa filcanim cepom ili free shot casicom a da bude pristupacne cene no ja bio malo uporan u prici sa ljudima iz Hrvatskog M90 i pristali su da odrade za mene patron sa free shot casicom u promeru sacme 3.5 mm i tezinom punjenja 32gr ali to tek za sledecu sezonu. Ko od kolega hoce za sledecu godinu pomenuti patron(cal.16,3,5mm sacma.32 gr punjenje) za sebe neka mi se javi cisto da povecam kolicine. Inace ove patrone ne prodajem ja da ne bude da se reklamiram nego bi mi narucenu kolicinu poslali kod nekog od uvoznika kod nas u Srbiji ja samo trebam da javim u M90 koju kolicinu trebaju da posalju i ko naruci po dolasku patrona kod uvoznika ode i kupi svoju narucenu kolicinu patrona.
Dobra ideja kolega i evo resenja za sve koji imaju zelju da nabave municiju za cal16 takoreci radjena po narudzbiniB) Upravo tako radjena po narudzbini a pri tome je M90 obecao da to nece uticati na cenu tako da sam ja zadovoljan servisom sa njihove strane. ja necu odustati bez borbe od cal 16 i dok lovim sa njom hocu da uzivam i da se ne nerviram sto moram da kupujem skupu stranu municiju vec cu dobiti sve kako treba i cenu i kvalitet. Razlog zbog koga sam se obratio M90 je kvalitet koji pruzaju po niskoj ceni ja sam zadovoljan njihovom municijom za razliku od naseg Krusika koga volim ali ga vise u pusku ne stavljam.
Kolega sta to nevalja kod Krusika?  Kolega jedna interesantna situacija iz proslogodisnjeg lova na plovke, dakle drug godinama koristio krusik ma kleo se u specijal i tako cekamo prelet, dolecu plovke i drug puca prvi stim sto je pucanj bio toliko jak da su mi usi zaglunule iako je bio na 10 metara od mene,pogledam ga on se drzi za rame pitam sta je bilo kaze verovatno opalile obe cevi, nista probamo da prelomimo pusku nece, probamo da skinemo podkundak nece...na zlu muku je otvorimo nekako ali se odvojise cevi sa podkundam od baskule. Pogledamo samo jedan patron u donjoj cevi je bio ispaljen patron u gornjoj je ostao netaknut. Inace patron kupljen u regularnoj radnji u fabrickom pakovanju. Tako da meni kolega u lovu ovakvi rizici stvarno ne trebaju ne iz razloga da povredim sebe vec ne zelim da povredim ni onog pored sebe. |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 28.10.2011. 06:25
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Upala dupla doza baruta ,verovatno
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 28.10.2011. 08:32
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Sir-Miroslaw kaže:
mnoge kolege kazu stari kalibar ja bih pre rekao tradicionalni..na zalost trenutna moda forsira kal.20 i svi se nesto primili na njega ali ga bas i ne vidjam nesto kod lovaca mislim i nije neka logika kupiti pusku za koju je sve skuplje nego za ostale standardne kalibre 12,16 i td..a koliko vladam informacijama od nekih drugara koji rade po radnjama gde se prodaje oprema za lov, neuporedivo vise se prodaju patroni za kal.16 u odnosu na kal.20. Inace kal.16 je omiljeni kalibar u engleskoj i englezi mu poklanjaju veliku paznju bar tako pise na njihovim forumima..licno posedujem dve sacmarice u cal 16. Feg Monte karlo polozaru i IZH 27 em bokericu i obozavam da lovim sa njima,inace imam i cal 12 koja nikako da doceka svoj red za lov pored ove dve..moje generalno misljenje da je 16 idealan kalibar za lov sitne divljaci. Mali problem pretstavlja izbor municije pogotove tzv prvog metka sa filcanim cepom ili free shot casicom a da bude pristupacne cene no ja bio malo uporan u prici sa ljudima iz Hrvatskog M90 i pristali su da odrade za mene patron sa free shot casicom u promeru sacme 3.5 mm i tezinom punjenja 32gr ali to tek za sledecu sezonu. Ko od kolega hoce za sledecu godinu pomenuti patron(cal.16,3,5mm sacma.32 gr punjenje) za sebe neka mi se javi cisto da povecam kolicine. Inace ove patrone ne prodajem ja da ne bude da se reklamiram nego bi mi narucenu kolicinu poslali kod nekog od uvoznika kod nas u Srbiji ja samo trebam da javim u M90 koju kolicinu trebaju da posalju i ko naruci po dolasku patrona kod uvoznika ode i kupi svoju narucenu kolicinu patrona.
Dobra ideja kolega i evo resenja za sve koji imaju zelju da nabave municiju za cal16 takoreci radjena po narudzbiniB)[/quote] Upravo tako radjena po narudzbini a pri tome je M90 obecao da to nece uticati na cenu tako da sam ja zadovoljan servisom sa njihove strane. ja necu odustati bez borbe od cal 16 i dok lovim sa njom hocu da uzivam i da se ne nerviram sto moram da kupujem skupu stranu municiju vec cu dobiti sve kako treba i cenu i kvalitet. Razlog zbog koga sam se obratio M90 je kvalitet koji pruzaju po niskoj ceni ja sam zadovoljan njihovom municijom za razliku od naseg Krusika koga volim ali ga vise u pusku ne stavljam.[/quote]
Kolega sta to nevalja kod Krusika? [/quote] Kolega jedna interesantna situacija iz proslogodisnjeg lova na plovke, dakle drug godinama koristio krusik ma kleo se u specijal i tako cekamo prelet, dolecu plovke i drug puca prvi stim sto je pucanj bio toliko jak da su mi usi zaglunule iako je bio na 10 metara od mene,pogledam ga on se drzi za rame pitam sta je bilo kaze verovatno opalile obe cevi, nista probamo da prelomimo pusku nece, probamo da skinemo podkundak nece...na zlu muku je otvorimo nekako ali se odvojise cevi sa podkundam od baskule. Pogledamo samo jedan patron u donjoj cevi je bio ispaljen patron u gornjoj je ostao netaknut. Inace patron kupljen u regularnoj radnji u fabrickom pakovanju. Tako da meni kolega u lovu ovakvi rizici stvarno ne trebaju ne iz razloga da povredim sebe vec ne zelim da povredim ni onog pored sebe.[/quote]
Ima svacega. Ako ste zimi cekali plovke mozda je upao sneg u cev delimicno zaledio ne sasvim ima i toga... Masina koja puni municiju ne rerujem da moze da ubaci dve mere baruta i posle toga da ubaci 29g olova to je neizvodljivo jer caura nema toliku duzinu, ako uznemo u obzir da Krusik ''specijal" ima korpicu tesko da u jedan patron moze da se smesti dupla mera baruta i pored toga korpica sa sacmom uz normalno zatvaranje...
Taj nesrecni incident je po meni ljudski faktor....
Zasto ne koristis Krusikov semi-magnum za kalibar 16???
Ova gramaza 32g koju si narucio za kalibar 16 spada u semi-magnum punjenje.
Krusikov semi-magnum je kvalitetan metak ko voli takva punjenja... |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 28.10.2011. 09:06
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Sir-Miroslaw kaže:
... Mali problem pretstavlja izbor municije pogotove tzv prvog metka sa filcanim cepom ili free shot casicom a da bude pristupacne cene no ja bio malo uporan u prici sa ljudima iz Hrvatskog M90 i pristali su da odrade za mene patron sa free shot casicom u promeru sacme 3.5 mm i tezinom punjenja 32gr ali to tek za sledecu sezonu. Ko od kolega hoce za sledecu godinu pomenuti patron(cal.16,3,5mm sacma.32 gr punjenje) za sebe neka mi se javi cisto da povecam kolicine. Inace ove patrone ne prodajem ja da ne bude da se reklamiram nego bi mi narucenu kolicinu poslali kod nekog od uvoznika kod nas u Srbiji ja samo trebam da javim u M90 koju kolicinu trebaju da posalju i ko naruci po dolasku patrona kod uvoznika ode i kupi svoju narucenu kolicinu patrona.
Kolega čestitam na uspešnosti i ideji!
Lično sam imao istu ideju, metak sa filcanim čepom za "prvu cev" tj bliža odstojanja u 16/70 u nekih 28-30g, i razgovarao na tu temu sa nekim ljudima iz Krušika i Beloma ... ostalo je na tome da će videti jer nemaju mnogo koristi- "svi traže što teže, što jače i za što dalje a i vreme je magnuma ..."
M90 (i Capriolo) metak sam probao u više granulacija i težina što lovnih što namenjenih sportskim disciplinama i ... metak vredan pažnje!!, po mom mišljenju veći kvalitet od cene!
Ako se "prešaltam" na 16/70 javljam količinu
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
Miroslaw |
Objavljen 28.10.2011. 14:14
|

Stari član

|
mnoge kolege kazu stari kalibar ja bih pre rekao tradicionalni..na zalost trenutna moda forsira kal.20 i svi se nesto primili na njega ali ga bas i ne vidjam nesto kod lovaca mislim i nije neka logika kupiti pusku za koju je sve skuplje nego za ostale standardne kalibre 12,16 i td..a koliko vladam informacijama od nekih drugara koji rade po radnjama gde se prodaje oprema za lov, neuporedivo vise se prodaju patroni za kal.16 u odnosu na kal.20. Inace kal.16 je omiljeni kalibar u engleskoj i englezi mu poklanjaju veliku paznju bar tako pise na njihovim forumima..licno posedujem dve sacmarice u cal 16. Feg Monte karlo polozaru i IZH 27 em bokericu i obozavam da lovim sa njima,inace imam i cal 12 koja nikako da doceka svoj red za lov pored ove dve..moje generalno misljenje da je 16 idealan kalibar za lov sitne divljaci. Mali problem pretstavlja izbor municije pogotove tzv prvog metka sa filcanim cepom ili free shot casicom a da bude pristupacne cene no ja bio malo uporan u prici sa ljudima iz Hrvatskog M90 i pristali su da odrade za mene patron sa free shot casicom u promeru sacme 3.5 mm i tezinom punjenja 32gr ali to tek za sledecu sezonu. Ko od kolega hoce za sledecu godinu pomenuti patron(cal.16,3,5mm sacma.32 gr punjenje) za sebe neka mi se javi cisto da povecam kolicine. Inace ove patrone ne prodajem ja da ne bude da se reklamiram nego bi mi narucenu kolicinu poslali kod nekog od uvoznika kod nas u Srbiji ja samo trebam da javim u M90 koju kolicinu trebaju da posalju i ko naruci po dolasku patrona kod uvoznika ode i kupi svoju narucenu kolicinu patrona. [/quote]
Dobra ideja kolega i evo resenja za sve koji imaju zelju da nabave municiju za cal16 takoreci radjena po narudzbiniB)[/quote] Upravo tako radjena po narudzbini a pri tome je M90 obecao da to nece uticati na cenu tako da sam ja zadovoljan servisom sa njihove strane. ja necu odustati bez borbe od cal 16 i dok lovim sa njom hocu da uzivam i da se ne nerviram sto moram da kupujem skupu stranu municiju vec cu dobiti sve kako treba i cenu i kvalitet. Razlog zbog koga sam se obratio M90 je kvalitet koji pruzaju po niskoj ceni ja sam zadovoljan njihovom municijom za razliku od naseg Krusika koga volim ali ga vise u pusku ne stavljam.[/quote]
Kolega sta to nevalja kod Krusika? [/quote] Kolega jedna interesantna situacija iz proslogodisnjeg lova na plovke, dakle drug godinama koristio krusik ma kleo se u specijal i tako cekamo prelet, dolecu plovke i drug puca prvi stim sto je pucanj bio toliko jak da su mi usi zaglunule iako je bio na 10 metara od mene,pogledam ga on se drzi za rame pitam sta je bilo kaze verovatno opalile obe cevi, nista probamo da prelomimo pusku nece, probamo da skinemo podkundak nece...na zlu muku je otvorimo nekako ali se odvojise cevi sa podkundam od baskule. Pogledamo samo jedan patron u donjoj cevi je bio ispaljen patron u gornjoj je ostao netaknut. Inace patron kupljen u regularnoj radnji u fabrickom pakovanju. Tako da meni kolega u lovu ovakvi rizici stvarno ne trebaju ne iz razloga da povredim sebe vec ne zelim da povredim ni onog pored sebe.[/quote]
Ima svacega. Ako ste zimi cekali plovke mozda je upao sneg u cev delimicno zaledio ne sasvim ima i toga... Masina koja puni municiju ne rerujem da moze da ubaci dve mere baruta i posle toga da ubaci 29g olova to je neizvodljivo jer caura nema toliku duzinu, ako uznemo u obzir da Krusik ''specijal" ima korpicu tesko da u jedan patron moze da se smesti dupla mera baruta i pored toga korpica sa sacmom uz normalno zatvaranje...
Krusikov semi-magnum je kvalitetan metak ko voli takva punjenja...[/quote] Kolega incident koji se dogodio apsolutno nema veze sa ljudskim faktorom iz raloga: 1. snega nije bilo. 2 kolega tj moj drug je iskusan lovac koji proverava prohodnost cevi. 3. Nije bilo mogucnosti da nesto upadne u cev jedino neka visa sila da je delovala. Moja iskustva sa krusikom: 1.mnogo prlja cev. 2.sporiji od municije koju sam do sada koristio (miraz) takoda nisam navikao na njega. 3. losiji posip od patrona u istom cenovnom rangu ili 3-4 din skuplji. 4.Gold Hawk beda od podkalibra mnogo se razocarao a velike nada polagao. 5. K 100 jednostavno ne radi za razliku od Cheddite 100 metri. 6.semmy magnum probao krupnije granulacije sacme 5mm i 6.2 pucao pravo u metu na 30 m prve kuglice su vidno pale na zemlju na prvih 15 m. Ovo su moja iskustva ja ne kazem da je krusik los patron samo meni ne odgovara niti ga kudim ovo su mja iskustva. Generalo patron je stvar navike lovca ja nisam navikao da lovim sa njim i ne odgovara mi, verujem da postoje mnoge kolege koje imaju pozitivna iskustva i ja to postujem. |
|
|
|
Miroslaw |
Objavljen 28.10.2011. 14:19
|

Stari član

|
canis aureus kaže:
Sir-Miroslaw kaže:
... Mali problem pretstavlja izbor municije pogotove tzv prvog metka sa filcanim cepom ili free shot casicom a da bude pristupacne cene no ja bio malo uporan u prici sa ljudima iz Hrvatskog M90 i pristali su da odrade za mene patron sa free shot casicom u promeru sacme 3.5 mm i tezinom punjenja 32gr ali to tek za sledecu sezonu. Ko od kolega hoce za sledecu godinu pomenuti patron(cal.16,3,5mm sacma.32 gr punjenje) za sebe neka mi se javi cisto da povecam kolicine. Inace ove patrone ne prodajem ja da ne bude da se reklamiram nego bi mi narucenu kolicinu poslali kod nekog od uvoznika kod nas u Srbiji ja samo trebam da javim u M90 koju kolicinu trebaju da posalju i ko naruci po dolasku patrona kod uvoznika ode i kupi svoju narucenu kolicinu patrona.
Kolega čestitam na uspešnosti i ideji! 
Lično sam imao istu ideju, metak sa filcanim čepom za "prvu cev" tj bliža odstojanja u 16/70 u nekih 28-30g, i razgovarao na tu temu sa nekim ljudima iz Krušika i Beloma ... ostalo je na tome da će videti jer nemaju mnogo koristi- "svi traže što teže, što jače i za što dalje a i vreme je magnuma ..." 
M90 (i Capriolo) metak sam probao u više granulacija i težina što lovnih što namenjenih sportskim disciplinama i ... metak vredan pažnje!!, po mom mišljenju veći kvalitet od cene!
Ako se "prešaltam" na 16/70 javljam količinu  hvala kolega,bilo je to zestoko ubedjivanje koje se isplatilo, stojim na raspolaganju za patrone samo javi kolicinu. pozzz |
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 28.10.2011. 17:56
|

Veteran

|
Sir-Miroslaw kaže:
[
Krusikov semi-magnum je kvalitetan metak ko voli takva punjenja...[/quote] Kolega incident koji se dogodio apsolutno nema veze sa ljudskim faktorom iz raloga: 1. snega nije bilo. 2 kolega tj moj drug je iskusan lovac koji proverava prohodnost cevi. 3. Nije bilo mogucnosti da nesto upadne u cev jedino neka visa sila da je delovala. Moja iskustva sa krusikom: 1.mnogo prlja cev. 2.sporiji od municije koju sam do sada koristio (miraz) takoda nisam navikao na njega. 3. losiji posip od patrona u istom cenovnom rangu ili 3-4 din skuplji. 4.Gold Hawk beda od podkalibra mnogo se razocarao a velike nada polagao. 5. K 100 jednostavno ne radi za razliku od Cheddite 100 metri. 6.semmy magnum probao krupnije granulacije sacme 5mm i 6.2 pucao pravo u metu na 30 m prve kuglice su vidno pale na zemlju na prvih 15 m. Ovo su moja iskustva ja ne kazem da je krusik los patron samo meni ne odgovara niti ga kudim ovo su mja iskustva. Generalo patron je stvar navike lovca ja nisam navikao da lovim sa njim i ne odgovara mi, verujem da postoje mnoge kolege koje imaju pozitivna iskustva i ja to postujem.[/quote]
Stvarno je strasno to da se desi coveku na pusci
Ja nemam losa iskustva sa Krusikom osim sto Hawk nikakav nije sa Specijalom i BK sam zadovoljan. BK za prvi metak Specijal drugi B) Nisam imao problema... |
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 28.10.2011. 18:00
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Batice pa ti odvali celu stranu sa citiranjem ... Pa pretera ga malo ...
covek osedi dog dodje do tvog posta ... |
|
|
|
Predator |
Objavljen 28.10.2011. 20:45
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Sir-Miroslaw kaže:
Kolega jedna interesantna situacija iz proslogodisnjeg lova na plovke, dakle drug godinama koristio krusik ma kleo se u specijal i tako cekamo prelet, dolecu plovke i drug puca prvi stim sto je pucanj bio toliko jak da su mi usi zaglunule iako je bio na 10 metara od mene,pogledam ga on se drzi za rame pitam sta je bilo kaze verovatno opalile obe cevi, nista probamo da prelomimo pusku nece, probamo da skinemo podkundak nece...na zlu muku je otvorimo nekako ali se odvojise cevi sa podkundam od baskule. Pogledamo samo jedan patron u donjoj cevi je bio ispaljen patron u gornjoj je ostao netaknut. Inace patron kupljen u regularnoj radnji u fabrickom pakovanju. Tako da meni kolega u lovu ovakvi rizici stvarno ne trebaju ne iz razloga da povredim sebe vec ne zelim da povredim ni onog pored sebe.
Ljudi, toliko ste se raspisali, a ja ne saznadoh ono glavno. Jeli pala koja plovka od tog patrona?
|
|
|
|
Miroslaw |
Objavljen 28.10.2011. 23:13
|

Stari član

|
koliko jako puklo sve plovke emigrirale u drugu drzavu... |
|
|
|
Miroslaw |
Objavljen 01.11.2011. 17:08
|

Stari član

|
Kolege u radnji Super Tane iz Novog Sada stigla je jedna kolicina patrona za cal.16 sa free shot casicom proizvedena od strane M90, promera sacme 3,5 mm i punjenja 28 gr. Pa ko voli nek proba i javi rezultate. |
|
|
|
270 |
Objavljen 01.11.2011. 18:04
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Da se malo vratimo temi!
"The 16 Gauge was brought over from europe by emigrates in the early 1900's and was ment to be a differents betweem the 12 gauge and the 20 gauge. It became very popular with up land game hunters, and It gave a deligate balance between the 12 and 20 gauge. Around 1969 gun maker found they had a overstock of the 12 and 20 gauge shotguns, so ammo and gun maker stopped making the 16 gauge to help promote the sale of the overstock, to force the market towards the 12 and 20 gauge. About 1997 Remington came out with a 16 gauge pump shotgun, but it has not taken on due to the outstanding performance of the 12 and 20 gauge"
Ovaj tekst sam pronašao na netu, zato sam ga prekopirao u originalnom obliku, smatram da naj bolje pokazuje razlog smanjene potražnje za odličnim kalibrom 16 a još više razloge favorizovanja ništa boljih 12 i 20, i odakle je to stiglo! |
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 01.11.2011. 18:58
|

Veteran

|
Marketing je cudo... Decenijama niko nije pominjao kalibar 20/70 a onda vodeci svetski proizvodjaci prave ga u magnum verziji 20/76 i krecu u promociju na sva zvona... Sve veca je verovatnoca da ce kalibar 20 ostati samo na reklamama jer u lovu jos nije masovno zastupljen( bar kod nas) kod lovaca u mom kraju procenat je otprilike vaKi: 70% cal 12, 30%cal16... Ni jedne jedine 20tice nema. Kalibar 20 su nametnuli tako sto su prestali sa proizvodnjom veceg izbora municije za kalibar 16 pa se pocetnicima koji bi kupili pusku u kalibru 16 namece kalibar 20 zbog veceg izbora municije ... Po prodavnicama vidjam jedino polovne 16kinjE dok po ovim internet sajtovima kako Ruskih tako Turskih pise da se malte ne svaka puska proizvodi i u 16 kalibru e sad koliko je to tacno u praksi neznam ... Postoji ogroman broj lovaca koji love kalibrom 16 i ne planiraju da menjaju puske te ce tako (uz Krusik i Belom) jos neko vreme ziveti ovaj tradicionalni kalibar 16... Pocetnici se mahom opredeljuju za 12 magnum kalibre tako da je pitanje dali ce pored najboljeg kalibra na svetu 12 ova dva uopste imati neku znacajniju ulogu u lovu... |
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 02.11.2011. 08:24
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Skorpion kaže:
...kod lovaca u mom kraju procenat je otprilike vaKi: 70% cal 12, 30%cal16... Ni jedne jedine 20tice nema....
I kod lovaca u mom kraju je od prilike isto |
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 02.11.2011. 10:50
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Dosta municije ima za kalibar 16,pored Krusika,Beloma,RC,Rio,B&P,M-90,Grom,Capriolo...mislim malo li je za izbor sacme... Nisam nesto video u radnjama ovoliki izbor municije za kalibar 20. Kalibar 16,smekerske puske i smekerski metak,lovice on jos dugo u nasim lovistima...
Srbija do Tokija!

|
|
|
|
hercegovac |
Objavljen 02.11.2011. 22:32
|

Stari član

Upisa: 394
Pristupio: 16.05.2011. 20:37
|
mirko knezevic kaže:
Dosta municije ima za kalibar 16,pored Krusika,Beloma,RC,Rio,B&P,M-90,Grom,Capriolo...mislim malo li je za izbor sacme... Nisam nesto video u radnjama ovoliki izbor municije za kalibar 20. Kalibar 16,smekerske puske i smekerski metak,lovice on jos dugo u nasim lovistima... 
Tačno. cal 16 B) |
|
|
|
Nikola |
Objavljen 02.02.2012. 22:07
|

Član

Upisa: 78
Pristupio: 20.11.2009. 19:56
|
Mala pomoc..Imam pusku u kalibru 16/70 puska stara preko 70 god...ovako na cijevima pise Krupp Essen na glavi puske Fabrique Nationale,e sad neshto mi je nejasno kod puske....cijevi su izuzetno tanke i duzine su 77cm zato mi je sve to i cudno nigde nisam vidio kalibar 16 sa tolikim cijevima niti sam vidio da se igdje proizvode...??? |
|
|
|
klaja |
Objavljen 02.02.2012. 22:21
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Po natpisu na pusci mozemo pretpostaviti da je puska kvalitetna,proizvedena u Krupovoj fabrici u njemackoj pokrajini Essen.Moguce da je puska radjena po porudzbini ali ja mislim da su cevi tanje zbog same duzine da se nebi dobila veca masa oruzja. Ima takvu slicnu drugar jedan u Kikindi pa cu ga sutra pitati kolika je duzina cevi kod njegove sacmare istog proizvodjaca i te starosti.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|