Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: PUMPARICE!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
PUMPARICE!
ssekir75
 и пумпарица је ко и свака друга пушка, треба се навићи. једино што није толико популарна у јевропи као преко баре. ја сам имао у рукама заставину од војске и није уопште деловала лоше.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

sheytan
 Samo nije delovala! Grin

Nemam direk isqstva s njojze, ali kazu da moze pod ruq sa M80... Cry
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ssekir75
 е видиш, референт који ми је омогућио да је видим, а притом је дууугогодишњи ловац и добар познавалац оружја (ретко, зар не? ;) ) баш каже супротно, да је чак боља од неких много развиканијих пумпарица. разлог? прва серија, мали број примерака, покушали да се пробију на тржиште. но како су биле санкције, то није успело па је производња напуштена.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Sniper Hunter
 Imao sam je i zamenio za iž 18 12/76, hvala Bogu, a beše neki sitan serijski broj isto....

canis aureus

sheytan kaže:
Samo nije delovala! Grin

Nemam direk isqstva s njojze, ali kazu da moze pod ruq sa M80... Cry

... i podA ruq i podA noge ... Sad
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

krusevljanin
 Шта мислите у пумпарици ИЖ 133 12/89 и да ли се неко сусрећао са њом? Калибар ми одговара за лов на ситну дивљач и за ДС где бих користио те 12/89 патроне...
Наше ће сјене ходати по Бечу,
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П. Srbija

ssekir75
 12/89 за ситну дивљач? Krsti кој ће ти то рог, пријатељу? ајд за свиње ок, али и то има да те ритне ко магаре. /76 је сасвим (и више него) довољно. иж као иж, грубо и неотесано, али свакако сигурно направљено. нисам је имао у рукама, али све су нове ижовке исти цветко.

mrwa22250

krusevljanin kaže:
Шта мислите у пумпарици ИЖ 133 12/89 и да ли се неко сусрећао са њом? Калибар ми одговара за лов на ситну дивљач и за ДС где бих користио те 12/89 патроне...

Nisam imao priliku da koristim pomenutu pusku,ali sta ce ti pobogu 12/89???
Em je skupa municija,em trzaj nenormalan,em po sitnu divljac ne moras ni ici ako je odstrelis sa istom.Koju god pusku da odaberes,12/76 je sasvim dovoljno jer ces ionako najcesce pucati 12/70.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Miroslaw
 Ma /89 je malo, treba tu nesto jace, snaznije...

Podunavac
 Kolega nema potrebe za kalibrom 12/89 magnum. Pogotovo za lov sitne divljači sačmom, za šta je dovoljan standardni kalibar 12/70. A za lov DS jedinačnim projektilom kalibar 12/76 magnum. Što se tiče lovačke pumparice nemam iskustva sa ruskom puškom, ali za takav tip oružja bi ti prepreporučio Remington ili Mosberg. I to obavezno sa izmenjivim čokovima, da bi puška bila univerzalna za sve vrste lova za koje se koriste glatke cevi.
Tri prsta 2Kolce

krusevljanin
 Па пушка 12/89 може користити и муницију 12/76 и 12/70 ? Тако да наравно да не бих пуцао у певце топом Smile Али ми за дивље свиње делује јако примамљиво :-P
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П. Srbija

DakiNS
 Kolega , ako pucaš topom a ne pogodiš , džaba ti top.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

krusevljanin
 Хвала на одговорина свакако, само да појасним, можда сам нејасно написао, /89 бих користио искључиво и само за ДС, али о томе ћемо у теми за калибре... Пушку сам нашао нову за 420е и мислим да је то и више него лепа цена за нову пушку... Али се плашим да иза те лепе цене не стоји лош квалитет пушке... О.о
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П. Srbija

davorcalic
 Bolje uzmi PA nego pumparicu....malo je nezgodno da posle opaljenog metka ,,napumpaš,, drugi jer tada često divljač ,,pobegne,, sa nišana ....Odobreno
Žena mi Makedonka....ena Shock

AcaNik
 Јеси ли Колега некада опалио више од једног метка, један за другим у том калибру 12/89?

Podunavac
 Цена од 420 евра није мала за овај тип оружја. Сматрам да за те паре можеш купити бољу пушку, проверене квалитете. Наравно говорим о половном оружју. И још једном кажем. Нема потребе за калибром 12/89. Све то можеш и са 12/76. А муниције 12/89 баш и немаш неки избор.
Tri prsta 2Kolce

krusevljanin

AcaNik kaže:
Јеси ли Колега некада опалио више од једног метка, један за другим у том калибру 12/89?

Iskreno kolega, nisam, samo po 1 sam... Razmislicu onda dobro i o kalibru a i o pusci Smile
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П. Srbija

krusevljanin

davorcalic kaže:
Bolje uzmi PA nego pumparicu....malo je nezgodno da posle opaljenog metka ,,napumpaš,, drugi jer tada često divljač ,,pobegne,, sa nišana ....Odobreno

Ma ne svidjaju mi se PA... razmisljam o bokerici ili pumparici, pumparica mi nekako (cini mi se) vise odgovara zbog DS... Ali i dalje nemam pojma sta cu... Smile
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П. Srbija

krusevljanin

Podunavac kaže:
Цена од 420 евра није мала за овај тип оружја. Сматрам да за те паре можеш купити бољу пушку, проверене квалитете. Наравно говорим о половном оружју. И још једном кажем. Нема потребе за калибром 12/89. Све то можеш и са 12/76. А муниције 12/89 баш и немаш неки избор.

Imas li neku preporuku druze, a da nije PA.., a da je.tu negde cena oko 400e Smile ?
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П. Srbija

vlada lovac
 PA sacmarica ti je naj efikasnija puska ako lovis DS pogonom u gustisima gde daljina pucanja ne prelazi 40-50m, opalis 1, 2, ako bas treba i 3, a ostali su radi tvoje sigurnosti ako to na sta si pucao krene na tebe, u takvim situacijama nema vremena za prepunjavanje. Ne vidim sta je problem u PA, samo treba odabrati pravi, koji nije sklon kvarovima, zaglavljivanju i tome slicno i sasvim dovoljno u cal. 12/76

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,779,988 posete www.srbijalov.com