Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Baikal MP-153 vs MP-155

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Baikal MP-153 vs MP-155
Joe the hunter

pez kaže:
E to je vec druga stvar sto smo mi tu gde smo pa ne mozemo sebi da priustimo neku skuplju puskicu. Inace slazem se sa tobom da za te pare kolko kosta ruska ne mozemo kupiti nesto bolje, a da ima bolje ima ohohooo.

Moze, moze samo treba biti uporan i malo njuskati nadjese bolje za te pare

mrwa22250
 I jos ohohooooooooooooooooooooo!iveli

PEZ

mrwa22250 kaže:
I jos ohohooooooooooooooooooooo!iveli

iveli

sheytan

marlin kaže:
Šeki....jesi li mislio na ovaj link?
http://0186886.ne..._colpi.pdf

Dobar dvogled.

Taj, taj! Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

mrwa22250
 Sta reci garant namestaljka zabari su uvek bili naklonjeni rusima(nemaju svoje cevke pa hvale ruske)???Izvolte

sheytan
 Opooshteno, Mrwa Odobreno ! I ja imam dotichnu KANTURINU, i OK je uglavnom, za sumu koliko koshta! A da je TAMBURA/KANTA/VESLO i sl., jeste! KRAJ PRICHE! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

marlin
 Kako se kaže...100 ljudi 100ćudi.....100 žena 200 . i . a !Trt Milojka

matrix23
 Kolega mrwa22250 da li u tvom upisu ima ironije ili tolikog neznanja nisam shvatio, pa ko ima vise ,, cevki,, od zabara i sto bi zabari reklamirali rusku ,, cevku ,, . Nema tu nikakvog namestanja test je 100% izveden i Bajkal mp 153 je car pusaka bez obzira na vase aristokratsko misljenje, uostalom toje najprodavanija ,,cevka,, u evropi .

mrwa22250

matrix23 kaže:
Kolega mrwa22250 da li u tvom upisu ima ironije ili tolikog neznanja nisam shvatio, pa ko ima vise ,, cevki,, od zabara i sto bi zabari reklamirali rusku ,, cevku ,, . Nema tu nikakvog namestanja test je 100% izveden i Bajkal mp 153 je car pusaka bez obzira na vase aristokratsko misljenje, uostalom toje najprodavanija ,,cevka,, u evropi .
naravno da ima ironije procitaj moje ranije upiseDim

PEZ

matrix23 kaže:
Nema tu nikakvog namestanja test je 100% izveden i Bajkal mp 153 je car pusaka bez obzira na vase aristokratsko misljenje, uostalom toje najprodavanija ,,cevka,, u evropi .

Za test OK
Da je najprodavanija OK (jeftino pa se kupuje)
Mislim da ove dve stavke nisu dovoljne da bi joj se dao epitet "car puska".

Joe the hunter

mrwa22250 kaže:

matrix23 kaže:
naravno da ima ironije procitaj moje ranije upiseDim

Kolega ne radi se ovde o "aristokratskim" misljenjima nego o realnosti.Svako ima pravo izbora u skladu sa ukusom, zaljama, potrebama i naravno mogucnostima.E sad ovde se postavilo pitanje izbora izmedju 2 gotovo identicna polufabrikata.Da je tako dokaz je da mnogi vlasnici tih pusaka i sami kazu da su te puske ne "doradjene".Dali bi vi kupili pantalone koje recimo nemaju zasiven sav na dupetu i neki demode dezen iako su pantalone napravljene od odlicnog stofa i vrlo tople.E sad te pantalone su jeftinije od onih koje imaju zasiven sav na dupetu i moderan dezen, pa mozete dodatno platiti snajderu da vam zasije sav(na dupetu) ali vam i dalje ostaje demode dezen koji istina i dalje vrsi fukciju .Mislim toplo vam je. E sad ako vam to ne smeta sve je u najboljem redu.

270

matrix23 kaže:

Ma mogu i Bereta i Beneli i Fabarm i Franchi i .... ostali "Žabari" da naprave poluautomat da bez zastoja ispali i 100.000 metaka samo bi tad bio težak ko tučak, sa tolerancijama koje se ne mere stotom ili desetom već milimetrima, izbalansiran i elegantan ko bukovo deblo!
Ukratko, ličio bi na MP153 ili MP155!
A da bi nešto bilo naj prodavanije ne mora da bude kvalitetno, dovoljno je da zadovoljava a da bude jeftino!
Ukratko imalo bi karakteristike i cenu MP153 ili MP155!

marlin

270 kaže:

Ma mogu i Bereta i Beneli i Fabarm i Franchi i .... ostali "Žabari" da naprave poluautomat da bez zastoja ispali i 100.000 metaka samo bi tad bio težak ko tučak, sa tolerancijama koje se ne mere stotom ili desetom već milimetrima, izbalansiran i elegantan ko bukovo deblo!

I kao takvi sa tim preformansama bili bih idealni,najbolji,pogodni za sav oblik lova jednom riječu idealni..............Confused
ali samo za ne ljubitelje Ruskih "jeftinih" poluautomata
http://www.meyson...3-SLUG.cfm
Diskusija

Joe the hunter
 Pocetkom 70-tih kod nas je pocela moda poluautomata.Posto sam tad bio mlad i zeljan modernog resim i ja da se castim nekim poluautomatom.Kupim u italiji Franki 48 AL koja je u tom trenutku bila najjeftinija na evropskom trzistu i kostala 360.000 lira (oko 400 maraka) .Bese sretno vreme bilo para i divljaci te sa tom puskom lovih vrlo intezivno sve do 1990 kad sam se vratio mojoj polozari.Od tada se taj franki "druzi " sa mojim drugarima koji je pozajmljuju od mene.I danas nije kod mene vec kod drugara cija je puska na opravci.Od 1973 kad je kupljena do danas ispalila je brat bratu jedno 4000 metaka bez ikakvih problema.na njoj su vidljivi znaci koriscenja (skinut eloksir sa glave ,oljuscen lak na kundaku izbledeo brunir ,ogrebotine ...) ali i dalje radi ko svajcarac.Iako je glava od aluminijuma nigde nema lufta ne klepece zatvarac i ne ljulja cev.Pre tri godine sam kupio BREDU sa lovackom i slug cevi i za sad nemam nikakvu primedbu.Ovih dana kad mi bude vracena postavicu slike Frankija.E sad bas me zanima nasta ce liciti ti rusi posle 40 godina i toliko ispaljene municije.

matrix23
 Kolega Joe the hunter, nema to nikakve veze ni sa pantalonama ni sa dezenom ni ti sa rupom na dupetu, jednostavno se radi o super radnoj puski koja moze zadovoljiti sve realne lovacke zahteve a da pri tom bude u funkciji.Za paradiranje po lovistu slazem se da su Talijanke uglancanije , neko ih po kisi nosi ispod kabanice da se ne prehlade i da im se perje ne osteti, Ruskinjama ne moze faliti nista .Ok salim se ko ima love ima pravo da bira ,ali moze izabrati lepse ,bolje ne. Kolega Pez u redu aj neka bude Carica.Jos samo za Joe the hunter ,vidjam i dan danas u Srpskim lovistima Ruskinje koje love mnogo vise od 40 godina i nista im ne fali.

Joe the hunter

matrix23 kaže:
Kolega Joe the hunter, nema to nikakve veze ni sa pantalonama ni sa dezenom ni ti sa rupom na dupetu, jednostavno se radi o super radnoj puski koja moze zadovoljiti sve realne lovacke zahteve a da pri tom bude u funkciji.Za paradiranje po lovistu slazem se da su Talijanke uglancanije , neko ih po kisi nosi ispod kabanice da se ne prehlade i da im se perje ne osteti, Ruskinjama ne moze faliti nista .Ok salim se ko ima love ima pravo da bira ,ali moze izabrati lepse ,bolje ne. Kolega Pez u redu aj neka bude Carica.Jos samo za Joe the hunter ,vidjam i dan danas u Srpskim lovistima Ruskinje koje love mnogo vise od 40 godina i nista im ne fali.

Svaka puska je radna ako se sa njom lovi.Slazem sa da su puske pravljene pre 40 godina bile i ostale kvalitetnije od ovih danas i za njih samo reci hvale.Medjutim puske koje se danas prave u rusiji u privatnim fabrikama su bez kontrole kvaliteta kakav je bio u SSSR-u sto se na njima vidi.U poredjenju sa starim puskama "zdeljanim" u SSSR-u ove dansnje su kao nebo i zemlja.Da zakljucim nemam nista protiv ruskih pusaka ali smatram da su ove koje se danas prodaju uzasno skupe za taj kvalitet(slucajno znam kolika je nabavna cena u rusiji koju placa nas uvoznik).

270
 Znam i ja, koliko je kod nas u prodavnicama u EVRIMA nabavna je trećina ta cifre u US Dolarima!!!
Otprilike su toliko ili čak i malo manje Turski poluautomati!!!
Za te pare nema ni 3 kutije kvalitetne karabinske municije a kamoli kvalitetne puške!!!

bru
 stigla je mp155 u jagodini u prodavnici magnum i kosta 60000hiljada dinara dali neko zna da je ima drugde po nekoj drugoj ceni posto sam razumeo da treba da bude jeftinija od mp153 i dali je neko vec kupio 155icu i kakvo je iskustvo ako je ima jer bi hteo da kupim takvu pusku
Elmerdobar pogled

Cvele
 Jeftinija od mp153 nikako ne moze da bude, jer je to usavrseni model mp153, uklonjeni "nedostaci" i nemoguce je da cena bude manja... tu je negde cena po prodavnicama 57-60...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

avast
 Ja bi pre kupio 153 jer sem par detalja ne vidim neku razliku od 155 a u ceni je poprilicna razlika.
i50.tinypic.com/2r7ol1c.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
baikal 153 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 1033 21.06.2019. 18:36
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,471
Najnoviji član: Ivan1969

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,724,453 posete www.srbijalov.com