Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: CZ-USA MALLARD

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
CZ-USA MALLARD
sheytan
 Tjah, ako je tezina praktichno ISTA kao 12cal, di je ondaK logika da se uzne lechki qliber? Sad

Kao shto reknuh, kod polozara je izgleda druga pricha, ali najsigurnije je da sachekamo tebra Podunavtzu da stigne ostragoosha, pa d izmeri i potvrdi, prilikom pofaljivanja! Bravo 2
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Da ne odgovaram na svaki upis posebno, ovde ću da pišem redom.
Prvo oko cevi. Šina ima konstantan pad od glave do usta cevi. Zato na oko deluje da se cevi šire u zoni čokova. Možda i ima blago proširenje, ne mogu da tvrdim 100% da nema, ali ja nisam primetio da to utiče na nišanjenje ili da ima ružan vizualni efekat kada sam gledao pušku.
Drugo oko cene. Italijanske puške iste konfiguracije su još uvek dosta skuplje, ako gledamo renomirane proizvođače koji prave zaista kvalitetne puške. Što se tiče donje klase italijanskih pušaka tu jeste već približna cena (skupljih turskih), ali verujem da je i kvalitet isti. Konkretno model Woodcock je odlično urađena i finiširana. A upasovana je bolje od italijanske F.A.I.R. na primer.
Treće. Kod turskih pušaka (Huglu) postoji razlika u težini između kalibra 12/76 i 20/76. Mislim da je odnos težine 3,3 kg i 2,9 kg ako se dobro sećam podataka koje sam negde gledao. Druga stvar, na sajtu CZ-USA se konkretno navodi podatak da svaki kalibar za ovaj model (Ringneck) ima svoju specifičnu veličinu rama. Premda meni lično težina ne predstavlja nikakav problem, pošto je i najteža varijanta u kalibru 12/76 teška 3,3 kg. I ja konkretno nisam birao pušku po težini, nego po kalibru i lepoti (i kvaliteti za te pare). Imam bokericu u kalibru 12/76 i hteo sam isključivo položaru u kalibru 20/76.
I za kraj evo cena svih Huglu pušaka koje se pod Zbrojovkinim imenom prodaju u RH, za uspoređivanje cena u odnosu na Srbiju.
Mallard 4498 kn (599 evra)
Canvasback 5598 kn (746 evra)
Redhead 6698 kn (893 evra)
Ringneck 6898 kn (919 evra)
Woodcock 7998 kn (1066 evra)
Tri prsta 2Kolce

kimi

sheytan kaže:
Kimi, ne postoji ni jedan jedini razlog da isto ne bude i kod boXerica! Odobreno

Sem onih kod AcuNika, naravski! Grin

Šek imao sam iž 27 sporting, promenljivi čokovi, ona nema proširenja na ustima cevi.
Kolega ima CZ USA mallard 20/76 isto promenljivi čokovi, par lovova ove sezone sam je nosio i čini mi se da nema proširenja na ustima cevi.
E sad može da bude da ovaj Huglu u kalibru 20/76 i ima proširenja gore ali sobzirom da se puca preko šine ne primećuje se dok kod položare upada u oči i meni smeta. Pogotovo na modelu Ringneck gde šina na vrhu faktički upada u cevi.

Po ovim cenama koje je kolega Podunavac izbacio ispada da je položara jeftinija u Srbiji(94 hiljade /115 dobije se negde oko 820 evra). U Trofeju na položaru nema dinara popusta a na Wood-a daju par hiljada. Nisam zvao Grofa iz Požarevca, i oni imaju turkinje trebalo bi videti tamo cene moguće da su oni još jeftiniji.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

sheytan
 Kimi, kod bokerica, a pogotovu 12cal, mislim da se proshirenja manje primete, ali verujem da postoje... Mogao bi AcaNik da uzNe shubler, pa da me, daj Boze, demantooje! Odobreno Znachi, izmeriti npr. 1cm pre kraja cevi i jedno 7-8cm pre kraja, takodje!

Ako nastavite da me ubedjujete, tju da merim zabarq(mada sam ubedjen da se i nagim okom primeti, koliko se setjam)! Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

sheytan
 Evo, ne bejah lenj, i malo se igrah sa shooblerem! Smile

Dve sa mobil-choci - proshirene u zoni chokova! Zabarka i mp153. Shirenje lagano kretje cca. 20cm pre kraja cevi, i uqpno dostize cca. 1.5-2mm.

Kod fixnu bokericu - shirenja/suzavanja nema nikakvog. Ovo proverih, jer postoje teorije kako su glatke cevi TANJEG ZIDA na sredini, kako bi pushke bile lakshe...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Scorpion Hunter

kimi kaže:

sheytan kaže:
Kimi, ne postoji ni jedan jedini razlog da isto ne bude i kod boXerica! Odobreno

Šek imao sam iž 27 sporting, promenljivi čokovi, ona nema proširenja na ustima cevi.
Kolega ima CZ USA mallard 20/76 isto promenljivi čokovi, par lovova ove sezone sam je nosio i čini mi se da nema proširenja na ustima cevi.
E sad može da bude da ovaj Huglu u kalibru 20/76 i ima proširenja gore ali sobzirom da se puca preko šine ne primećuje se dok kod položare upada u oči i meni smeta. Pogotovo na modelu Ringneck gde šina na vrhu faktički upada u cevi.

Po ovim cenama koje je kolega Podunavac izbacio ispada da je položara jeftinija u Srbiji(94 hiljade /115 dobije se negde oko 820 evra). U Trofeju na položaru nema dinara popusta a na Wood-a daju par hiljada. Nisam zvao Grofa iz Požarevca, i oni imaju turkinje trebalo bi videti tamo cene moguće da su oni još jeftiniji.

Ovo moze da bude problem u odredjivanju preticanja pri gadjanju.

kimi

sheytan kaže:
Evo, ne bejah lenj, i malo se igrah sa shooblerem! Smile

i uqpno dostize cca. 1.5-2mm.

Šek ti meriš šublerom a ovo se vidi golim okom

sheytan
 VIDI SE NA SVIMA GOLIM OKOM, AKO SE PUSHKA POSTAVI U ODGOVARAJUTJI POLOZAJ! Smile Npr., bokericu u soshki treba gledati "anfas", sesti u pravcu nje, i ubedjen sam da tje se videti(za razliq od gledanja odozgo, preko shine, kada je to teze)...

A lakshe se uochi kod manjih qlibera - npr., ako je uqpno proshirenje 1.5mm, to je mnoooogo uochljivije na npr. 15mm prechnika, nego na npr. cca. 21mm kod 12cal...

Ajte, Aco ili neko drugi, izmerite IZ27 s choci, NEMOGUTJE da nije proshirena! Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac

Scorpion Hunter kaže:

kimi kaže:

sheytan kaže:

Nije nikakav problem, jer šina taman završava na potrebnoj visini. Mušica se nalazi iznad cevi i lepo se sve vidi preko cevi kad se nišani. Evo i slika na kojoj se lepo vidi položaj mušice u odnosu na cevi.
Podunavac priložio:
3717_4.jpg

Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter

Podunavac kaže:

Scorpion Hunter kaže:

kimi kaže:

sheytan kaže:

Nije nikakav problem, jer šina taman završava na potrebnoj visini. Mušica se nalazi iznad cevi i lepo se sve vidi preko cevi kad se nišani. Evo i slika na kojoj se lepo vidi položaj mušice u odnosu na cevi.

Odobreno
Po kimijevom objasnjenju drukciju sliku sam stvorio u glavi.

Podunavac
 Kimi je malo pretrao sa objašnjenjima. I ja da je nisam video uživo više puta, stekao bi takav utisak.iveli 3
Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter
 Koja je cena ove polozarke u 20/76 kalibru?

Podunavac

kimi kaže:

Evo kolega je gore već dao odgovor.
Tri prsta 2Kolce

kimi
 Ja sam samo izneo ono što je mene odbilo od te položare. Definitivno puška ima proširenje koje se vidi golim okom. To proširenje se pojavljuje jedno 5-6 cm ka vrhu cevi i kada pogledam niz šinu lepo se vidi.
Mušicu nigde nisam pomiljao ali je isto tako činjenica da šina upada između cevi što se jasno vidi na priloženoj slici.
Sve je individualna stvar, kako kome odgovara, ja kad nišanim ne gledam mušicu već šinu.

DakiNS
 Po meni je proširenje tehnički neophodno jer bi inače zbog debljine cevi u koje se moraju urezati navoji , puška bila preteška.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

AcaNik
 немам шублер. уствари имам али сам га загубио негдеUps

sheytan
 OK, onda ti veruemo da tvoje nisu proshirene! Odobreno

Smeko

A da ih pazljivo POGLEDASH SAMO? Smile Znachi, kako sam i pomenuo - neka stoje vertikalno, kao u soshki, i ti ih gledaj "odozdo", pod 90 stupnjeva...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

AcaNik
 изгледају баш право. али моје имају рупице Smile

sheytan
 Brezobrazniche, doope dajem da nisi ni gledo, nego zaebavash! Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

AcaNik
 друкаро!
баш сам погледао. сада Smile све пушке ми имају проширење. били сте потпуно у праву друже ђаволе Stari

хоћу ли сада добити назад моје меткиће?Kuca

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,799 posete www.srbijalov.com