Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šumska šljuka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šumska šljuka
Trska
 Moram priznati da me je jedan od komentara naterao da se sto pre registrujem na ovaj forum. Rec je o komentaru na koji sam naisao citajuci o lovu na sumsku sljuku, na ovom forumu. Jedan lovac je napisao da je pucao prvo, a onda je video da je sljuka. Zasto je pucao kada nije znao zasigurno sta je? Ako je vec tako postupio ne treba da to pise ovako javno i odobrava tako slicne postupke, protiv kojih treba da se zalazemo. Ne pucati ukoliko nisi siguran sta je u pitanju. Nadam se da me nece neko shvatiti kao nekog sudiju, svi gresimo, ali popravimo se na bolje, ne pucajmo na sve sto izleti, poleti.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja.

Pre upisa bio bi red da se korektno predstavite,u profilu ili u temi "Predstavite se"
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...read_id=19
Srbijalov Admin Tim!

DakiNS
 Kolega mozete li nam reci sa kim imamo cast da se druzimo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

canis aureus

Trska kaže:
Moram priznati da me je jedan od komentara naterao da se sto pre registrujem na ovaj forum. Rec je o komentaru na koji sam naisao citajuci o lovu na sumsku sljuku, na ovom forumu. Jedan lovac je napisao da je pucao prvo, a onda je video da je sljuka. Zasto je pucao kada nije znao zasigurno sta je? Ako je vec tako postupio ne treba da to pise ovako javno i odobrava tako slicne postupke, protiv kojih treba da se zalazemo. Ne pucati ukoliko nisi siguran sta je u pitanju. Nadam se da me nece neko shvatiti kao nekog sudiju, svi gresimo, ali popravimo se na bolje, ne pucajmo na sve sto izleti, poleti.

Bravo 2
nisam video ni pročitao taj post ... ali se svakako slažem sa osudom takvog lova!!!
"Prvo pucaj pa gledaj na šta si pucao"Sad

-... tako jedan u lovu na DS od svoga tate misliJo da je svinja i ... "otkad doš'o sa robije nije ni za ljude a kamo li za lov" ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

stojkuki
 Cemu uopste pucanje na sljuku ???

Sniper Hunter

stojkuki kaže:

Pero od sumske sljuke na lovackom sesiru je jedan od cenjenijih trofeja bar tako kazuB)

Cvele

stojkuki kaže:

Ja ovaj vas upis ne razumem uopste?! Shock
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

dr NM

stojkuki kaže:

Čemu i na ostalu divljač!

Tamo gde Zakon o lovstvu i Lovna osnova lokalnog LU dozvoljavaju!

Svakako da treba osuditi pucanje na ono što nismo 100% sigurni šta je, mada takav post ni ja nisam nigde video.

stojkuki
 Hmmmm. Uptavo to.
Iako je moj stav da se bas ne mora pucati na sve i svasta.
Ali to je moj stav i nije ga potrebno ni komentarisati.

canis aureus
 ma 'oće ta šljuka nekad mLogo da liči na fazanaYes ...Sad

... kera u marKi dok napetos' dostiže svoj vrhunac ... prst na obaraču, pogled zakrvavljenog oka preko šine blene u pravcu marke ... uz karakterističan šum krila podiže se 'tica a možda je i fazan ... brza je k'o raketLa al ko je jb kad je lepa ...
puc puc
Dim

Trska

Boban kaže:
Ja bih voleo da idem na Sljuku ali obaveze mi trenutno ne dozvoljavaju,
jednom sam slucajno odstrelio Sljuku i mogu ti reci Cvele bio sam sretan kao malo dete.Smile

Eto..

Trska

Boban kaže:
Ja Fazana lovim sa 10-tkom tako da je tog trenutka bila 10-tka,kerovi su markirali o ona je izletela kao raketa
tek kada sam je oborio video sam da je Sljuka.

ovo je taj post

canis aureus
 ... srećom pa ih u nas slabo ima a i to malo ne sliči ni malo na Fazana ... srećom Krsti inače i to malo ...puc puc
Dim

Podunavac
 Naravoučenije: lovci ne nosite na šeširu pero od fazana kada se provlačite kroz visoko raslinje, jerbo može neko da vas skrati za glavu (misleći u brzini da ste fazan).
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

Podunavac kaže:
Naravoučenije: lovci ne nosite na šeširu pero od fazana kada se provlačite kroz visoko raslinje, jerbo može neko da vas skrati za glavu (misleći u brzini da ste fazan).

a taakođe ni rog od srndaćI da ne bi pomislEli da ste divlja svinjaStari
...
Dim

lisac
 Dali neko zna koje loviste u Srbiji nudi sljuku u komercijalnom lovu?
Vladan

Sasa frrr
 Bye

dr NM
 Počela je sezona i u Valjevu...

urosVA
 Zemo cestitke za odstrel Bravo 2.Mnogo su brze i nezgodne za odstrel!!!
Harmonika Kolce

zoranp
 Šljuka koja se kod nas javlja u tri vrste bena, bekasina i šljukica (barem su mene tako učili), je po meni jedno savršenstvo lova sa psom ptičarem!! Krenuvši od krševitih Hrastovih, Bukovih i Grabovih sastojina, pa preko ravničarskih sastojina Jasena i Hrasta, pa sve do Ritova i Bara može se loviti ova prelepa i nadasve čudesna divljač, a meso ove divljači je za mene nešto najlepše što sam jeo od svih vrsta divljači, normalno prvo mesto je Bena!! Svaka čast kolegama na lepim odstrelima!!!...a za pucanje "na neviđeno", po meni treba ići disciplinska mera tom lovcu i trajna zabrana lova!!!..jer ko nepravi razliku na šta puca i ko nije spreman da propusti divljač tj. šansu za odstrel zarad nekog višeg cilja npr. retka divljač na tom terenu(iako se može loviti), bezbednost psa ili drugih lovaca,itd,itd..po meni nije dostojan da se naziva lovcem!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

aleksa
 Da li su sljuke stigle u Srbiju?
Kod mene ih nema mnogo ali u jednom periodu se mogu pronaci i za mene je odstrel sljuke nesto posebno.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,712,536 posete www.srbijalov.com