Gold Hawk Krušik
|
darkolovac |
Objavljen 26.12.2012. 10:27
|

Član

Upisa: 178
Pristupio: 26.12.2011. 19:03
|
DakiNS kaže:
Ima i treća opcija a zove se cev u "drugom stanju" ili trudnjača
Da da to se desi ako na vreme ne izvadiš, ostatke 
 |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 02.01.2013. 20:41
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
vlada lovac kaže:
Malo da slikovito docaram ono sto neko u prethodnom upisu rece da je prilikom pucanja Hawkom ostao kartonski valjcic u cevi puske, juce je kolega iz MP 153 pri povratku iz lova pucao jedan Gold Hawk, reko bas fino jos jedna caura za prepunjavanje, uzimam je i imam sta da vidim, kartonski valjcic ostao zagljavljen pri vrhu caure

Trenutno nemam sliku valjcica ali danas se mom bratu desilo da posle ispaljivanja Gold Hawk-a ovakav isti valjcic ostane u cevi, srecom je brat primetio inace ne smem ni da zamislim sta bi bilo s obzirom da je bio zaglavljen u predelu potkundaka u donjoj cevi.
Da li neko iz Krusika cita ove postove
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
bturjane |
Objavljen 02.01.2013. 20:51
|

Stari član

Upisa: 440
Pristupio: 29.09.2010. 21:26
|
Za ove iz Krusika neznam ali ja redovno citam i gledam vase slike i pitam se gde vi kupujete "GOLD HAWK" jer ove dosad koje sam kupovao poslednjih 10ak god redovno pucam a i rasturio sam nekoliko i nigde ne nadjoh ove visak delove koje vi slikate i postavljate
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 02.01.2013. 21:13
|

Lovčina

|
Kolega bturjane ispade brate da mi izmisljamo i slikamo kojekakve valjcice, ni meni nije jasno cemu sluze ovi valjci (mozda kao granicnik) ali sigurno nisu visak delovi, kako kazes, samo su lose ugradjeni pa ispadaju.
To gde su kupljeni mislim da nema mnogo znacaja, mozda nema znacaja ni gde su pravljeni ali svakako ima kako su pravljeni.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
bturjane |
Objavljen 03.01.2013. 15:44
|

Stari član

Upisa: 440
Pristupio: 29.09.2010. 21:26
|
Daleko od toga medjutim meni se dosad nije desilo da naidjem na taj valjcic u gold hawku dosad bas sam sinoc rasturio 3 metka iz tri razlicite serije i u nijednom ne nadjoh nikakav valjak,samo dvodelni kontejner i u njemu projektil nikakvih dodanih delova iz licnog iskustva sam vise puta od mesta pucanja na 10-15 m nalazio i oba dela kontejnera i nista vise
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
|
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 03.01.2013. 18:03
|

Veteran

Upisa: 503
Pristupio: 15.11.2010. 13:01
|
pez kaže:
vlada lovac kaže:
Malo da slikovito docaram ono sto neko u prethodnom upisu rece da je prilikom pucanja Hawkom ostao kartonski valjcic u cevi puske, juce je kolega iz MP 153 pri povratku iz lova pucao jedan Gold Hawk, reko bas fino jos jedna caura za prepunjavanje, uzimam je i imam sta da vidim, kartonski valjcic ostao zagljavljen pri vrhu caure

Trenutno nemam sliku valjcica ali danas se mom bratu desilo da posle ispaljivanja Gold Hawk-a ovakav isti valjcic ostane u cevi, srecom je brat primetio inace ne smem ni da zamislim sta bi bilo s obzirom da je bio zaglavljen u predelu potkundaka u donjoj cevi.
Kolega VLADA LOVAC da nisu ti valjcici slucajno ojacanje u predelu barutne komore(dela caure gde se sipa barut) ogicno se postavljaju kao granicnik cepa da eventualno nebi doslo do sabijanja barura.Ako te ne mrzi otvori jedan metak i probaj dali moze da se izvadi.Ako je to onda je to vrlo opasna greska prizvodjaca. |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 03.01.2013. 18:09
|

Lovčina

|
Kolega Joe i ja mislim da je upravo ovo sto si naveo jedini razlog stavljanja ovog kartoncica u cauru, ne da je opasno nego... i dalje ne mogu da verujem da ljudi iz Krusika mogu sebi dozvoliti takve propuste.
P.S.
|
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 03.01.2013. 18:58
|

Veteran

|
pez kaže:
Kolega Joe i ja mislim da je upravo ovo sto si naveo jedini razlog stavljanja ovog kartoncica u cauru, ne da je opasno nego...  i dalje ne mogu da verujem da ljudi iz Krusika mogu sebi dozvoliti takve propuste.
He ,he ma salis se.....veruj, veruj |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 03.01.2013. 19:35
|

Lovčina

|
Joe the hunter kaže:
pez kaže:
Kolega Joe i ja mislim da je upravo ovo sto si naveo jedini razlog stavljanja ovog kartoncica u cauru, ne da je opasno nego...  i dalje ne mogu da verujem da ljudi iz Krusika mogu sebi dozvoliti takve propuste.
He ,he ma salis se.....veruj, veruj
Ne salim se Joe... a sad posle ovoga, hteo ne hteo, javlja mi se sumnja i za ostalu Krusikovu municiju, ko zna sta sve mogu da skarabudze...
P.S.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 03.01.2013. 19:40
|

Lovčina

|
Juce smo sa bratom i sa jos jednim drugom komentarisali, da se ovo desilo prilikom pucanja na DS jos da je PA u pitanju odnosno da nije bas tako lako proveriti unutrasnjost cevi, pa da krene "paljba" drugog patrona verovatno bi strelac ostao bez nekoliko prsta, (u najboljem slucaju stradala bi puska) a opet bi taj isti lovac bio kriv jer se nije pridrzavao pravila da se posle pucnja prekontrolise unutrasnjost cevi... ... Srbija brale...
P.S.
|
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 03.01.2013. 19:50
|

Veteran

|
pez kaže:
Juce smo sa bratom i sa jos jednim drugom komentarisali, da se ovo desilo prilikom pucanja na DS jos da je PA u pitanju odnosno da nije bas tako lako proveriti unutrasnjost cevi, pa da krene "paljba" drugog patrona verovatno bi strelac ostao bez nekoliko prsta, (u najboljem slucaju stradala bi puska) a opet bi taj isti lovac bio kriv jer se nije pridrzavao pravila da se posle pucnja prekontrolise unutrasnjost cevi...  ... Srbija brale... 
Monopol je cudna ali i opasna stvar.Nesto se ne secam dali je krusik ikad izvezao i jedan patron.Ako nije piam se zasto kad su oni toliko RENOMIRANI. |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 03.01.2013. 19:58
|

Lovčina

|
Ako je renome ovo sto se desilo kod Vlade i kod mog brata onda svaka cast stvarno su renomirani, sta li je sledece, verovatno provlacenje celod danceta kroz cev...Sramota...Mozda smo mi siromasno trziste sto ne znaci da treba da nam uvaljuju ovakve proizvode pogotovo sto se zbog njihove greske moze neko ozbiljno povrediti ili...(ne daj Boze)
P.S.
|
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 03.01.2013. 20:07
|

Veteran

|
pez kaže:
Ako je renome ovo sto se desilo kod Vlade i kod mog brata onda svaka cast stvarno su renomirani, sta li je sledece, verovatno provlacenje celod danceta kroz cev...Sramota...Mozda smo mi siromasno trziste sto ne znaci da treba da nam uvaljuju ovakve proizvode pogotovo sto se zbog njihove greske moze neko ozbiljno povrediti ili...(ne daj Boze)
Moja logika je prosta .Godisnje ispalim 40-50 patrona i 10-tak karabinskih metaka.E sad razlika izmedju krusika i kvalitetnog stranog metka je 5-8 dinara znaci razlika je na 50 patrona maximalno 450 dindzi a za tu razliku necu da rizikujem i da se nerviram.Itso vaci i za karabinsku municiju samo je tu razlika veca ali na 10 kom nije nista. |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 03.01.2013. 20:21
|

Lovčina

|
P.S.
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 04.01.2013. 11:34
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Joe the hunter kaže:
pez kaže:
vlada lovac kaže:

Kolega VLADA LOVAC da nisu ti valjcici slucajno ojacanje u predelu barutne komore(dela caure gde se sipa barut) ogicno se postavljaju kao granicnik cepa da eventualno nebi doslo do sabijanja barura.Ako te ne mrzi otvori jedan metak i probaj dali moze da se izvadi.Ako je to onda je to vrlo opasna greska prizvodjaca.
Ne stigoh ranije da odgovorim, metak je tog dana pucao drug pri povratku iz lova, a ja stajao pored njega i desilo se sto se desilo, jos je uz sve to promasio drvo od nekih 70-80cm na 30-tak metara. Metak nisam otvarao jer ih ne koristim vec tesetak god. ali reko bi da se valjcic nalazi u predelu barutne komore, jer to je jedno logocno mesto gde bi mogao biti, e sad koju muku ima da odatle izadje, pa verovatno ga cep povuce za sobom, mozda neko ima drugo objasnjenje |
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 04.01.2013. 11:40
|

Veteran

|
vlada lovac kaže:
Joe the hunter kaže:
pez kaže:
vlada lovac kaže:

Kolega VLADA LOVAC da nisu ti valjcici slucajno ojacanje u predelu barutne komore(dela caure gde se sipa barut) ogicno se postavljaju kao granicnik cepa da eventualno nebi doslo do sabijanja barura.Ako te ne mrzi otvori jedan metak i probaj dali moze da se izvadi.Ako je to onda je to vrlo opasna greska prizvodjaca.
Ne stigoh ranije da odgovorim, metak je tog dana pucao drug pri povratku iz lova, a ja stajao pored njega i desilo se sto se desilo, jos je uz sve to promasio drvo od nekih 70-80cm na 30-tak metara. Metak nisam otvarao jer ih ne koristim vec tesetak god. ali reko bi da se valjcic nalazi u predelu barutne komore, jer to je jedno logocno mesto gde bi mogao biti, e sad koju muku ima da odatle izadje, pa verovatno ga cep povuce za sobom, mozda neko ima drugo objasnjenje
Ima muku sto nije pravilno integrisan sa caurom-propust proizvodjaca  |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 04.01.2013. 12:07
|

Lovčina

|
Bas tako Joe, ako su vec hteli takav metak sa ojacanjem u predelu komore, pa ima takvih caura, sa druge strane ta ojacanja i nisu neophodna, sve u svemu jedan veliki " - " (minus).
P.S.
|
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 04.01.2013. 12:11
|

Veteran

|
pez kaže:
Bas tako Joe, ako su vec hteli takav metak sa ojacanjem u predelu komore, pa ima takvih caura, sa druge strane ta ojacanja i nisu neophodna, sve u svemu jedan veliki " - " (minus).
Ja sam druze pogresno to nazvao ojacanjem .ustvari je to granicnik do koga treba da sedne cep jel u protivnom cep se moze spustiti nize i time sabiti barut a to nebi bas bilo dobro. |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 04.01.2013. 12:30
|

Lovčina

|
Joe the hunter kaže:
pez kaže:
Ja sam druze pogresno to nazvao ojacanjem .ustvari je to granicnik do koga treba da sedne cep jel u protivnom cep se moze spustiti nize i time sabiti barut a to nebi bas bilo dobro.
Znao sam na sta mislis ali posto si tako rekao samo sam se nadovezao.
Znam da to nije dobro ali slozices se da je ovo jos gore.
P.S.
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 05.01.2013. 14:12
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Ne samo da je jos gore nego vrlo opasno, nema pravila gde ce ovaj kartonski valjcic zavrsiti, dali u cauri, pocetku cevi ili na kraju u samom coku, posledice mogu biti katastrofalne, trebao bi neko kontantirati fabriku u vezi ovog problema koji se desava vrlo cesto, a samim tim i Krusik gubi svoj renome, naci ce oni vec neko resenje, mozda zrno upakovati u drugi tip caure koji vec ima bolje sjedinjen taj deo sa caurom kao kod kartonske |
|
|