Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: CiC Kriterijum!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
CiC Kriterijum!
slavaplana
 No comment!!!!!!!!!

Sremac75
 Velika je razlika između "atipičan" i "abnormalan"!

To bi stručna komisija morala da zna, kao što je to znala nacionalna komisije za ocenu trofeja!

Znači komisija koja je ocenjivala NIJE BILA DOVOLJNO STRUČNA DA PRIMETI DA JE OCENJIVANI TROFEJ "ABNORMALAN"!

pa što onda rade kada ne znaju!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ohotnik
 Znali su oni odlicno bolje nego mi da je trofej abnormalan i da nije prirodan nebi me cudilo da su znali i gde je uzgajan Ali radilo se o njihovom prijatelju i poznaniku Premilu Popovicu nije o nama obicnim lovcima Probali su da ga proture ali nisu mogli Pojavila se fotografija iz austrije.Ja sam ranijim upisom samo hteo da navedem proceduru oko upisa Mislim da svakom je jasno sta su pokusali i za koga Dali su nezvanicnu ocensku listu i sa time se izvukli A kada je trebalo sve ozvaniciti pred CIC nije premil smeo da donese trofej Sigurno je savetovan od onih koji su mu dali nezvanicnu ocensku listu jer je skandal vec pukao

Lala
 Kolege, mislim da niste u pravu sa ovom pričom 'zvanično-nezvanično'. Komisija za ocenu trofeja OCENJUJE (ne postoji nezvanična ocena overena pečatom, potpisima i na propisanom obrascu), a nacionalna komisija i CIC, posle te ocene, VERIFIKUJU trofej. Čitajte pažljivo šta piše u obrazloženju izveštaja nacionalne komisije.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Ja se ubi objašnjavajući, aLala to smestio u jednu rečenicu!
B)

Priča o nezvaničnom ocenjivanju je klasična zamena teza!

Nezvanično bi bilo da ja, koji nisam expert, niti ekspert, niti sam plaćao obuku za ocenjivanje trofeja stručnoj službi LSV ili LSS, uzmem onaj papir sa početka ove teme i ocenim trofej onako "od oka"!
E to bi bilo nezvanično!

A kada to ocene Predsednik i Sekretar LSV, na propisanom obrascu, sa potpisima i pečatom LSV, onda je to malo više zvanično nego nezvanično!

I opet ponavljam :
Možda im je baš taj koji ih je obučavao, lepo sabio kada je objavio "lovnu tajnu"!
Što bi rekli popišo ih!
I g.Miloša Beukovića, i g.Milenka Zeremskog, i onog trećeg g.!

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

KomadantMark

Sremac75 kaže:

To bi stručna komisija morala da zna, kao što je to znala nacionalna komisije za ocenu trofeja!

Nacionalna komisija ni po koju cenu kasnije nije ni smela ni da ga ocenjuje, vec je svima bilo jasno sta se desilo, i naravno da je ovo posle bilo samo pranje ruku od svega, i od trofeja, lovca, svega.... Zamislite medjunarodnu bruku da smo poslali ovaj trofej CIC-u na ocenjivanje... Ovako smo se ogradili od toga, i pokusava sad da se zaboravi... i sad samo ostaje nagadjanje sta se stvarno desilo.

charuga

KomadantMark kaže:

Sremac75 kaže:

Nacionalna komisija ni po koju cenu kasnije nije ni smela ni da ga ocenjuje, vec je svima bilo jasno sta se desilo, i naravno da je ovo posle bilo samo pranje ruku od svega, i od trofeja, lovca, svega.... Zamislite medjunarodnu bruku da smo poslali ovaj trofej CIC-u na ocenjivanje... Ovako smo se ogradili od toga, i pokusava sad da se zaboravi... i sad samo ostaje nagadjanje sta se stvarno desilo.

sta se desilo?hteli su da uce tatu[CIC] kako se prave deca...ahahah.pa oni misle ako mogu ovde da muljaju da ce to da im prodje preko...pa kad su videli fotku,odustali...strucnjaci..mi smo bre obicni indijanci ovde kad nas tako rade takvi nesposobnjakovici..rade drzavu rade nas..i to prolazi koliko vec...
..............

temudjin

ohotnik kaže:
Citam upise i vidim dokle je sve otislo Po meni gospodin premil covek ima novca i pokusao je da na jednostavan nacin udje u istoriju kao neko ko je odstrelio srndaca svetskog prvaka A kako to je i gospodin temudjin objasnio iz kataloga je izabrao i njega su mu obazbedili Cujem da ga je to zadovoljstvo kostalo zvanicno 15000 eur nezvanicno 20000 Covek je probao i nije mu proslo i to je dobro Taj trofej je samo nezvanicno ocenjen nikada zvanicno tako da nevidim kako bi neko mogao biti sakcionisan Dovoljno je sto je sam sebi bacio mrlju na ime i karijeru kao coveku i na drzavu srbiju kao zemlju koja ima takve ljude koji su sposobni na tako nesto.Mada nismo mi sami pokusavano je to svuda najnoviji primer je jelen iz Bugarske.Tesi me samo da zvanicna komisija nije ocenila taj trofej i spasla se velike medjunarodne sramote

Bravo Ohotnik ovo je pravo lovacko razmisljenje dostojno tvog nadimka.
Da podsetimo, postoje cetiri ocene srndaca - molim bez cudjenja..
1. ocena lovista = nezvanicna ocena - neophodan je period od tri meseca za zvanicno ocenjivanje, ova ocena je tzv. turisticka i od nje zavisi da li ce isti gost i drugi put doci u vase loviste ili ce korisnik lovista dobiti tuzbu,
2. ocena AD HOC komisije, evropska tekovina su regionalne odnosno pokrajinske komisije cija je ocena takodje nezvanicna jer pored perioda od tri meseca neophodna je verifikacija CIC nacionalne komisije,
3. CIC nacionalna komisija ocenjuje posle 3 meseca obicno na izlozbama retko izmedju i ova ocena je osnovni uslov za sledecu ocenu ujedno i verifikaciju..
4. CIC komisija za izlozbe i trofeje koja vrsi verifikaciju nakon sveobuhvatne analize (ova komisija stalno odbija razne trofeje bez dodatnih analiza ili dokaza o poreklu i prirodnosti trofeja) Sta mislite koliko je Svedjanin ulozio u svoje loviste dok nije na prirodan nacin dosao do prvaka sveta srndaca (lako proverljivo),
Znaci ocena komisije Lovackog saveza Vojvodine je bila kao pod rednim brojem 2, ocena je nezvanicna i siguran sam da pored ocenjivackog lista postoji poseban zapisnik gde su dva clana komisije unela svoje primedbe o prirodnosti i poreklu trofeja).
Nacionalna CIC komisija i potpredsednik CIC-ove komisije za izlozbe i trofeje su imali veoma lak zadatak a jedini problem je bio cekanje na 90 dana i potom vise od godinu dana na preduzete aktivnosti ostalih nadleznih organa Republike Srbije (tuzilastvo po sluzbenoj duznosti recimo na dopis clana nacionalne komisije) mozda je zbog toga ostala oznaka lovna tajna ups..
Prema tome ukoliko neko zeli da pise o trofejima, CIC poenima, poredjenu sa SCI poenima ili RW na ozbiljan nacin prvo prst na celo a potom prst na tastaturu. U protivnom ostaju samo lovacke price...

zoranp
 ..alo zemljak jeli ti ikada pročitaš ono što napišeš..pa ko normalan ono može uopšte dovesti i do drugog stepena ocenjivanja ma koliko to bilo nezvanično?? Kako je odmah onda napumpana sva lovačka javnost da imamo gotovog svetskog prvaka, samo još da ga CIC komisija verifikuje, a ovamo nije verodostojna ta ocena koju uzgred budi rečeno rade lično predsednik i sekretar LSV-a?? ... dokle bre Jarane misliš bacati te klipove u točkove i praviti se najbistrijom glavom, pa samo pročitaj šta si napisao i koliko to veze ima sa onim šta mi ostali pišemo, pa onda nekome sugeriši da stavi prst na čelo, stavi ti sebi prst, pa onda piši ovakve priče koje nemaju veze sa onim šta se postavlja kao problem...pa nije ovo bre politička tribina gde teraš svoje, pa ko koga Cenzurisano..Njanjanja Sad
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Temudjine, možeš ti sada pisati šta god hoćeš, šatro pravdati "ad hok" Komisju LSV i braniti drugare predsednika i sekretara LSV, ali moraš priznati da im je predsednik Nacionalna komisije za ocenu trofeja kao i onaj koji je objavio "lovnu tajnu" (ili se možda radi o istoj osobi...ooouupsss, aha), utero do yaya!
Ups
Namerno ili slučajno, pitanje je sad?
ROFL
PraviloPraviloPravilo
Palica

temudjin

zoranp kaže:
..alo zemljak jeli ti ikada pročitaš ono što napišeš..pa ko normalan ono može uopšte dovesti i do drugog stepena ocenjivanja ma koliko to bilo nezvanično?? Kako je odmah onda napumpana sva lovačka javnost da imamo gotovog svetskog prvaka, samo još da ga CIC komisija verifikuje, a ovamo nije verodostojna ta ocena koju uzgred budi rečeno rade lično predsednik i sekretar LSV-a?? ... dokle bre Jarane misliš bacati te klipove u točkove i praviti se najbistrijom glavom, pa samo pročitaj šta si napisao i koliko to veze ima sa onim šta mi ostali pišemo, pa onda nekome sugeriši da stavi prst na čelo, stavi ti sebi prst, pa onda piši ovakve priče koje nemaju veze sa onim šta se postavlja kao problem...pa nije ovo bre politička tribina gde teraš svoje, pa ko koga Cenzurisano..Njanjanja Sad

Zoranep, ovo su pravila CIC-a a pravila su cinjenice - cinjenice su tvrdoglave (reko Čerčil).

Deo upisa obrisan zbog uvredljivog sadržaja!
Ranije si zbog istog opomenut!
Ovo ti je druga opomena!
Sledeća kazna je BAN na 24h!
Srbijalov Admin Tim!*

Lala
 U objašnjenju izveštaja nacionalne komisije sve piše, samo treba pažljivo pročitati rečenicu po rečenicu. Ono što mene takodje čudi, je da je komisija LSV podatke unela na osnovu izjave lovca, znači, predsednik i sekretar LSV nisu pokazali zanimanje za postojanje osnovne stvari: dozvola za lov i izveštaj o odstrelu, iako je navodno trofej odstreljen baš u Vojvodini. Pa znate šta, kolege: ja umem da ispadnem budala, umem i da se pravim budala, ali ovolika budala nisam, da bih poverovao u ovu priču.
A u izveštaju takodje piše da je '...predsednik LSV obavestio predsednika CIC...' sa pitanjem šta je potrebno za VERIFIKACIJU 'svetskog prvaka'. Jel i ovo bilo nezvanično obaveštenje?
A nadjosmo i pravilnik o ocenjivanju trofeja, pa ima indicija da ni pravilnik nije poštovan.
Prst na čelo stavljam svaki put, kad pročitam šta i kako se radi. A neko izgleda drži prst u uhu i na oku, pa nit' čuje, nit' vidi.

temudjin

Sremac75 kaže:
Temudjine, možeš ti sada pisati šta god hoćeš, šatro pravdati "ad hok" Komisju LSV i braniti drugare predsednika i sekretara LSV, ali moraš priznati da im je predsednik Nacionalna komisije za ocenu trofeja kao i onaj koji je objavio "lovnu tajnu" (ili se možda radi o istoj osobi...ooouupsss, aha), utero do yaya!
Ups
Namerno ili slučajno, pitanje je sad?
ROFL

Nije imao ko da ih brani i da bude upravu znaci u - pravnik narocito specijalizovan za besplatne pravne savete.
Mislim dakle postojim - beše R.Dekart ili kanda(har) grešim.

Jank

Lala kaže:
Kolege, mislim da niste u pravu sa ovom pričom 'zvanično-nezvanično'. Komisija za ocenu trofeja OCENJUJE (ne postoji nezvanična ocena overena pečatom, potpisima i na propisanom obrascu), a nacionalna komisija i CIC, posle te ocene, VERIFIKUJU trofej. Čitajte pažljivo šta piše u obrazloženju izveštaja nacionalne komisije.

E tako da se zna,Bye kako reče naš kolega Pravni ućero ga do Džedaja....
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

temudjin

Lala kaže:
U objašnjenju izveštaja nacionalne komisije sve piše, samo treba pažljivo pročitati rečenicu po rečenicu. Ono što mene takodje čudi, je da je komisija LSV podatke unela na osnovu izjave lovca, znači, predsednik i sekretar LSV nisu pokazali zanimanje za postojanje osnovne stvari: dozvola za lov i izveštaj o odstrelu.
A u izveštaju takodje piše da je '...predsednik LSV obavestio predsednika CIC...' sa pitanjem šta je potrebno za VERIFIKACIJU 'svetskog prvaka. Jel i ovo bilo nezvanično obaveštenje?
A nadjosmo i pravilnik o ocenjivanju trofeja, pa ima indicija da ni pravilnik nije poštovan.
Prst na čelo stavljam svaki put, kad pročitam šta i kako se radi. A neko izgleda drži prst u uhu i na oku, pa nit' čuje, nit' vidi.

Kako brzo deluje prst na čelo... ali ima još.... osim prsta na čelo potrebno je i prstom podvući gde je nešto napisano, potom je još na nekom mestu napisano ...narodna poslovica lepo kaže - ne laje kera sebe radi već radi sela - ili kanda(har) grešim..

Sremac75
 Pozdravi Bracu Piškaća i poruči mu da bi mogao po nekad i da ti kaže istinu!
Kao za voćnjak, na primer!
ROFL
PraviloPraviloPravilo
Palica

Jank
 Evo opet," ja u klin ti u ploču"....ako treba nešto o Dekartovom koordinatnom sistemu, ako treba da se reši sistem linearnih jednašina sa n. nepoznatih, možemo da ispričamo nešto iz astronomije i sili zemljine teže ali to ovde nije tema...pitanje je prosto....ko je trebao da mazne lovu za lažno ocenjivanje trofeja....Trt Milojka
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

temudjin
 Zoranep, ovo su pravila CIC-a a pravila su cinjenice - cinjenice su tvrdoglave (reko Čerčil).

Deo upisa obrisan zbog uvredljivog sadržaja!
Ranije si zbog istog opomenut!
Ovo ti je druga opomena!
Sledeća kazna je BAN na 24h!
Srbijalov Admin Tim!*
[/quote]

Pozdrav Srbijalov Admin Tim, odlično je da radite ali nemojte selektivno i nakon toliko vremena. Čestitam na uloženom trudu ali brisani tekst teško da se može smatrati uvredljivim jer je vezan za školstvo, osnovno, srednje, visoko... razredi... molim još jednom da dodate neki voćnjak, ili držte lopova ili šaljete �uru ili nešto bizarno..

zoranp
 ..ma nemojte ljudi brisati čoveku post...neka se vidi i zna sa kojom veličinom divanimo...čerčilu moj ti imaš jaku upalu..ali ne grla nego malo višlje i to baš si jako nazebo!!..sad možete i moj post da cenzurišete!!! ..i u pravi si nelaje kera radi sela nego radi sebe...samo ti laj jaraneVuk!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Mislim, dakle postojim, cogito ergo sum! To sigurno važi za mene, Temudjin. Vidim da se i ti baviš razmišljanem, a da li zaista postojiš, ili si virtuelan lik, lovočuvar i posmatrač ptica?
Ako si to što si napisao da jesi (lovočuvar i posmatrač ptica), onda bi kao lovočuvar morao da znaš šta je od dokumenata potrebno za odstrel i najslabijeg srndaća, a kamoli 'svetskog prvaka'. 

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,812,746 posete www.srbijalov.com