Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Lala

bturjane kaže:
hvala kolegi SNIPERU ali tek si mi sad pomogo jel moze sad neki kolega da napise broj telefona prodavnice SAMPION MATIC unapred zahvalan juznjakBesan

Kolega, telefoni prodavnice su: 021/47 39 268, ili 021/65 46 096
Dobar pogled!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 [xhide]Evo Lala se setio jer ja ga nisam imaoB)
E danas se malo radilo na masini za sacmu
i53.tinypic.com/2hyyzus.jpg
jos malo pa pustamo u probni rad[/xhide]

bturjane
 e da nije ladnih lala sta bi mi hvala kolega nadam se da ces danas imati dobar pogled mi tek sledece nedelje pocinjemo ko ce docekati ...

Jastreb
 I ja malo ovog vikenda radio na novim crimperima...evo rezultata

gornja 3 metka su fabricka, donja 2 moja..
i41.photobucket.com/albums/e270/Jastrebyu/SDC11742.jpg

ovde je levi moj, a desni B&P ... moj je namerno vidno konusan na vrhu
i41.photobucket.com/albums/e270/Jastrebyu/SDC11737.jpg

Sniper Hunter
 [xhide]Dobar rezultatB)[/xhide]

Lala
 Dosta dobro to izgleda, JastrebB)
Pedantno je pertlovana patrona, vidi se, i mnogo pravilniji oblik vrha patrone - jasno je da ovo radiš sa voljom i pažnjom.
Svaka čast!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

aca sumadinac
 Sa pažnjom sam propratio komentare vezane za punjenje patrona . Posedujem beretu s55u kalibru 20/70,i sam izbor municije je slab . Pa vas molim za pomoć gde se mogu kupiti mašinice za pertlovanje kal.20 i zvezdastog i okruglog pertlovanja. Naš proizvodjač baruta Milan Blagojević-Lučani ima u svojoj paleti proizvoda više vrsta lov baruta,ali nisam uspeo da pronađem nikaku tablicu za kal.20. Pozdrav od Ace šumadinca!

Sniper Hunter
 [xhide]Aca sumadinac najverovatnije da ces morati sve sto te interesuje da nabavis u inostranstvu jer za cal 20 mislim da ces tesko naci kod nas to sto te interesuje najbolje je da vidis u italiji oni su po meni najbolje opremljeni po tom pitanju a po pitanju cena najjeftinijiBye[/xhide]

AcaNik
 za kalibar 20 kod nas nemaju ni korpice a kamoli nesto drugoSad
tuzno ali istinito jbg.

aca sumadinac
 U svakom slučaju hvala na informacji,znate li još koji sait o komponentama za punjenje patrona?

AcaNik
 ima dosta stranih sajtova koji prodaju komponente ako si na to mislio ali nece ti poslati ovamoSad
ali ima nacina da se i kod nas nadje dosta toga;)

Sniper Hunter
 [xhide]Danas sam vrsio livenje olova u modle za sutrasnji pocetak livenja sacme topio sam olovni lim iz vrata rengen kabineta koja su menjali pa sam dosao do olova

i51.tinypic.com/1zx1n3t.jpg
i53.tinypic.com/sqilmr.jpg
meko je da se sece makazama
i54.tinypic.com/ng9ch3.jpg
i54.tinypic.com/33kdh6u.jpg
i51.tinypic.com/9a7dvn.jpg
i56.tinypic.com/20k3rk6.jpg

a sutra ono glavno pocinjemo sacmu!![/xhide]

AcaNik
 bitno da je krenuloRotilj
i meni je stigla napokon presicaSmeko
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Sniper Hunter
 [xhide]E danas smo malo lili sacmu bilo je malo z....ano! ali uspesno mada ima jos stvarcica da se usavrsi ali sledeci put bice bolje svaki put se po nesto novo nauci lio sam sacmu precnika 3.05mm tj po americkom #5 imao sam manjih propusta ali da se popraviti posle prosejavanja kroz sita dobio sam oko 15.5 kg sacme koja se moze upotrebiti bilo je isto toliko koja je imala veci ili manji precnik ova sto valja varira od 2.7 do 3.2mm jer sam imao za pocetak takva sita ali snabdecemo se i poboljsacemo ujednacenost koja u mnogome zavisi od temperature a ja sam radio napolju i u medju vremenu je poceo da duva vetar koji je i te kako smetao a odlivci tj modle koje sam lio juce su bile mnogo velike pa su se sporije otapale nego sto je potrebno tj olovo je brze curelo nego sto se otapalo pa vetar je isto tako rashladjivao , treba da modle budu manje ja sam lio od 200-250 g treba po meni upola manje sto i nije neki problem tako da ce biti sledeci put ujednacenije najbitnije je da se ne pregreje jer dolazi do curenja i onda kuglica dobije oblik spermatozoidaGrin ali dobro je jer ne prolazi kao takva kroz sito bude po neka ali nije strasno posto sam sretao razne oblike i u sacmi koja je kupovna a bogami i razlicite precnike ali nije bilo vecih problema prilikom lova divljac je padala svaki pocetak je tezak ali ja sam optimista i bice bolje sledeci put sve u svemu za 5-6 sati priprema rada i ostalog 15kg sacme nije lose po meniB)
i55.tinypic.com/vn1i8i.jpg
i52.tinypic.com/2lxw291.jpg
i54.tinypic.com/1jalat.jpg
i54.tinypic.com/n2elgl.jpg
i51.tinypic.com/30910uq.jpg
i53.tinypic.com/31529es.jpg[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Znaci Aco kreces na punjenje bas mi je drago javi rezultateB)Bravo 2srbijalov[/xhide]

darkon
 Svaka cast Sniper Hunter.
Ako slucajno bude neka nestasica lovackih patrona,znam kome cu se obratiti.Grin

Sniper Hunter
 [xhide]Nema problema sa ovim ispadaju jos jeftinije u proizvodnjiGrin[/xhide]

darkon
 Ma pare nisu problem.
Para nema.Grin

Sniper Hunter
 [xhide]Pa zato i kazem jeftinijeGrin skupljaj stare olovne cevi i lim i sve sto moze da se topi od olova pa da lijemoBravo 2[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Moze ovako ali poboljsacemo!!
[movie=youtube]egQZ_s3iy8E[/movie][/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,435 posete www.srbijalov.com