Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: M-90 Tornado Vušir

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
M-90 Tornado Vušir
kimi
 Prošle godine sam za prepelicu koristio samo tornado 32gr bez korpice. Odlično se pokazao. Beli.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

canis aureus
 Od danas, tačno od podneva, na snagu su MI stupile nove mere ... rešio sam da BOJKOTUJEM svu robu iz susjedne republJike Croacije!!
A samim tim i Tornado(i pod imenom Capriolo) je pod mJerama!
Preki Sud

ps. ako sam pis'o da je solidna kvalitetA ove mundže ... to povlačim do daljnjegA i sada mi spada u najgori mogući izbor.
... pa nek' sam i varvarin! Srbija
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

AcaNik
 Трајно или привремено?

canis aureus
 ... nek sam i trajni varvarin Kalanjikov
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

AcaNik
 Кад радиш, онда ради! Значи трајно Smile

ssekir75
 уз дужно поштовање, са тим коЊпонентама и моја баба буда ће да смота добар метак. а мени су добри и наши крушикови картонци, него ми затворише радњу у ниш... Besan
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

AcaNik
 Па бојкотуј их и Ти ;)

ssekir75
 кога? картонце? нећу, ем их имам у рр, ем ћу да набављам још ;) вушир нисам ни пробао, мада сви кажу да је добар метак. ја се увек држим домаће робе ако иоле ваља. а наша џебана ваља. бар мени.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Tomash
 Evo i ja se pridruzujem bojkotu...

Nemam nista da izgubim, te zato ce Krusik prljati moju tandzaru uz ponekog Italijana dok deca ne odluce da stave nesto drugo u cevke...

Ova moja puska je do sada pucala samo u Valjevu i kod mene, a ono sto sam dobio od pokojnog dede, cija je puska bila, to su sve rucno punjeni patroni i Krusik kartonci...

Neka taj pokojni deda oprosti sto tandzara bas voli tricolor talijanski, ali je zato sve ostalo sto ide u tandzaru nasko Smile

velja
 i ja BOJKOTUJEM rvate...a i nemica mi nekako vise voli domaceSmile
8x57jsStari

Dinara
 Najgora municija koju sam koristio,nikad vise,pola kutije je dosta,nemaju se sa cim podiciti,poluautomat mi je od deset metaka ,osam zaglavio,punjenje 36 gr.kal.12,desetka
Ej,Rus .zaglavljuje na 36 gr.sramota
Dinara

lakistrike95
 Hm, ja sam pucao 36gr 4.5mm na lisicu i dobro mi se pokazala, zelena caura i nacrtana lisica na njoj.

Cvele
 Dinara onda nesto nije u redu sa tvojim poluautomatom... municija je odlicna.
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Dinara
 Kolega Cvele,za pet godina koriscenja,koristio sam raznu municiju,mislim pucao iz razne a generalno koristim RC,samo mi je trap municija od 24 gr,ne secam se proizvodjaca pravila isti ovakav problem,ovo nisam pisao zato sto je municija iz hr.
Nastavio sa RC,puska radi ko singerica
Dinara

gavra bakos
 Vuširova municija je OK! Godinama je koristim , zapravo od samog početka! Veoma sam zadovoljan .
Uopšte mi ne smeta što je proizvedana u Hrvatskoj.Nisam nacionalista
gavra bakoš

lakistrike95
 Ukusi su razliciti, nekome je ok municija, nekome nije.
Ja sam pucao lisicu sa RC4 na 20m i to dva puta na cekanju, temperatura je bila oko 25 stepeni. Pucam je jednom ona pada i pocinje da se vuce, pucam drugi i vidim da pogadjam i drugi put, a ona ode u kukuruz, rekoh tu je, nema teorije da ode kako je pogodjena. Ja tamo, a nje nema...
A pucao sam je vusirom i bukvalno je oduvao, 3m dalje sam je nasao od mesta pogotka.

Grom
 Vušir nije ni blizu što je bio, od kada je umro vlasnik pok. Željko. Razlike od serije do serije su velike, neka vrhunska, a neka za klinac. Kupio sam novi Armsan PA i na probi mi se Vušir 3,5mm 36 grama pokazao fantastičan na meti. 3/4 čok. Rekoh, to je to i pokriti će mi većinu lovova, od goluba do lisice i šta ti ja znam. Posip je bio tako dobar da sam mogao solidno i na jarebice grivne, fazana i sl. Odmah kupim potpuno iste patrone da imam. Otvorim kutiju i vidim da su previše zakrimpane. Proba na papiru, pucanj i trzaj prejak, posip katastrofa, ni do 25 metara ne valja. Pritisak ohoho preko. Iza toga 2,5mm 28 grama s kojima je puška ranije radila kao singerica, neku bi izbacila, a neku ne. S time da sam točno osjetio u pucnju da nešto ne štima i da je premekana. Natjeralo me da posumnjam u pušku, rastavi, očisti, ma sve ok s puškom. Kupim B&P 28 grama , puška radi vrhunski i kad je hladno, prazne patrone kad pucam s mjesta padaju gotovo jedna uz drugu. Neki dan u kal. 16, 1.9mm koje sam uvijek koristio kao prvi metak za šljuku na preletu. U dvije večeri šljuku ne obaram, nešto ne valja. Proba na meti, posip užasan. I to tako sitna sačma, a puška ista Suhl položara koja je istu tu municiju držala vrhunski. Pokvarili su sve, nemaju više konstantu. Jedino što pune original Brenekke kugle i svoje obične, to radi kako treba i preciznost je na nivou. Ni blizu kao nekad. Davno sam kupio u ZG Krušik special 33 grama 2,5 mm, taj metak me oduševio. Sa Toz 34 što sam fino ispratio to je palo. I to na finim daljinama. Šljuka, grivna....bez problema. Ne znam kakav je Krušik sad ali volio bih probati jer mi je ostao kao dobar metak.
Grom

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,154 posete www.srbijalov.com