Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 308 win.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
308 win.
sheytan

huntinggirl1 kaže:
ma slažem se ja sa vama, ali ste pitali koja municija, iskustva...
i ja kažem za lov šta ja koristim.... ko hoće da ima uspešan lov mora u to i da ulaže
ja sam skoro propucala sa ppu kapitalnog vuka,
nisam koristila ppu jako dugo i nikada više i neću
dobra municija i optika su nužni u lovu....

Ju, ju, ju, kolezinice, nemojte tako! BRUKA! Shock

Jedan moj poznanik qpio qrabeen star preko 20 godina, sa istu taq PPU dzebanu. Uzneo optiq od 60e(NOVA), ušerapio je putem montaže od isto toliko novatza, izneo na strelišče prvi poot, i vi'te rezooltate na bliskih 300m(tri metka, praktično u liniji):

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/300m.jpg

Poštujem ja tog vašeg vuka, koji primeti razliq u džebani, al poštujte vi i nas sirotinju, koji je ne bismo primetili! Grin

Mislim, OK, znam da bude loših serija kod PPU-a, ali progooglajte malo npr. o njihovoj prodaji u 2012., dodje negde cca. 1.000.000kom/dan(!!!)(naravno, većina na nepismeno i nezahtevno USA tržišče! Smile ), tako da od mene imaju samo iskreno poštovanje! Stari

A za dobar otpićki se apsolutno slažem, ali jopet u skladu sa mogućnostima! Smile Npr., za dnevni lov ova gorepomenuta optika je više nego dobra, nadam se da ćete se složiti... iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

PEZ

Aca Velika Plana kaže:
imam ja jedno pitanje za vas posto sam malo neupucen u 308W ,pre izvesnog vremena video sam cauru od metka 308W od jednog Spanca koji je pucao srndaca kod nas u sekciji,ali nije kao ova izduzena,vec ona kraca i deblja,koje su prednosti i mane u odnosu ovih dveju caura 308W i da li postoji ruski KiPP u toj kracoj cauri da se proizvodi jer je ovaj Spanac bio sa SAKO karabinom,uradjen do bola,negde sam imao sliku ali sam zagubio u arhivi telefona...

Bas me interesuje sta ce reci iskusnije kolege, po mom skromnom misljenju rek'o bih da se ipak radi o dva razlicita kalibra, bez obzira na .308 dijametar, jer ne moz' biti da jedna caura bude duza i vitkija a druga kraca i debljaTrt Milojka a isti kalibarNo no no e sad koJ ce ga znat' mozda sam bezao sa casova.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

sheytan

Aca Velika Plana kaže:
imam ja jedno pitanje za vas posto sam malo neupucen u 308W ,pre izvesnog vremena video sam cauru od metka 308W od jednog Spanca koji je pucao srndaca kod nas u sekciji,ali nije kao ova izduzena,vec ona kraca i deblja,koje su prednosti i mane u odnosu ovih dveju caura 308W i da li postoji ruski KiPP u toj kracoj cauri da se proizvodi jer je ovaj Spanac bio sa SAKO karabinom,uradjen do bola,negde sam imao sliku ali sam zagubio u arhivi telefona...

Nešto si ti, kolega, ovdi pobrkao. 308winchester je 308winchester, nema dugi/kratki! Stari

pez kaže:

nidzamotocross kaže:
Ja nemam ni za OPTIQ. HaHaHa

Chut ,zamisli da nemas ni MEHANIQ Trt MilojkaROFL

Alo, bećari, el vi to sad malo zaebavate ČIQ??? Palica

Smeko

iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

PEZ

sheytan kaže:

Aca Velika Plana kaže:

Nešto si ti, kolega, ovdi pobrkao. 308winchester je 308winchester, nema dugi/kratki! Stari

pez kaže:

nidzamotocross kaže:

Smeko

iveli 3

Pretis A, saS ovuJ bezbolnu palicQ, cek samo da uzNem Selja
Pozdrav za brata Sheytana ZivioRodjoiveli 3
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Aca Velika Plana
 Neznam sada da li sam pogresio vrstu karabina ali ja mislim da nisam,covek mi je rekao da je 308 ,zrno je isto kao kod 308 samo caura je drugcija,skoro videh sliku na avataru kod jednog forumasa pa sam se toga setio. ako moz neki iskusniji da kaze o kom se kalibru radi. Confused

PEZ
 Ima cini mi se jedan kalibar .308 Norma Magnum!
P.S.

Aca Velika Plana
 E To druze ziv bio ,to sam zaboravio!! Norma Magnum! Odobreno jbs ga godine su prosle! Smile ,koja je razlika izmedju ova dva kalibra?

nidzamotocross

pez kaže:

sheytan kaže:

Aca Velika Plana kaže:

pez kaže:

nidzamotocross kaže:

Smeko

iveli 3

Pretis A, saS ovuJ bezbolnu palicQ, cek samo da uzNem Selja
Pozdrav za brata Sheytana ZivioRodjoiveli 3

Pez, da nemam ni mehaniQ, prangijatto niz cevQ, po starinski. Stari Grin

Sheki, Palica ne pomaga ako se pridigne Qka i Motika, a daboGme i ova nasa juznJacka Selja

iveli 3 ZivioRodjo
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

huntinggirl1
 ja i dalje tvrdim da dobra municija i optika su preduslov za kvalitetan lov

prihvatam i tu liniju od metka ppu, ali kod mene više neće ući u pušku

a i to što kažete sirotinja

pa na to meznam šta da vam kažem, a da ne uvredim nekoga... lov je lov i ko lovi zna koliko to košta... pa ja mislim da ipak kvalitetna oprema mora da je bolja u lovu od neke idi mi dođi....
jedan kvalitetan metak i 100% odstrel ili par ranjavanja...
ja sam za kvalitet...
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

sheytan
 Ma, možete da vredjate koliko hoćete Grin , ali go se ne skida! Kažem, 60kom RWS-a košta cca. 250e, a toliq platu/pemziju nema barem 1/4 srbistanskih lovaca. O čemu dalje da pričamo? Cry

A to za 100% odstrel, tek tu bi imalo šta da se polemiše... Tvrdo RWS zrno vs. PPU mek k'o dooša... Hmmmm... VRRRRLO DISQTABILNO! Npr., od 8x57 PPU SP 12.7g pada uglavnom sve, na razumnim daljinama, kao da ga je malj udario. I sad da me ubedite da je opravdano uzeti 5x sqplji metak??? Koji, ako je sa tvrdim zrnom, čak neće imati tako dobar efekat??? Jedino, ponavljam, podržavam revolt svih koji su naleteli na lošu seriju, ali ni to ne daje za pravo da tvrd(it)e da PPU kao brend ne valja ništa. Ovi što ga qpuju NA STOTINE MELEONA ipak nešto i znaju! Odobreno

A pogledajte npr. mišljenja braCkih rvackih lovaca, po njinim forumima! Ogroman procenat se QNE u PPU, a pre svega u odnos kvalitet/cena! Za Grom da i ne pričamo! Itd, itd...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

huntinggirl1
 e pa kako se to RWS nije desilo da ima lošu seriju....

sheytan
 Pa, toliko se puno troshi ovde, da je vetja verovatnotja da korisnika udari grom, nego da mu dopadne losha serija! Grin

A na internetu se, verujem, moze natji i za njih svashta neshto, ako vas ne mrzi, udarite pretragu... iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Cvele

sheytan kaže:
Pa, toliko se puno troshi ovde, da je vetja verovatnotja da korisnika udari grom, nego da mu dopadne losha serija! Grin

A na internetu se, verujem, moze natji i za njih svashta neshto, ako vas ne mrzi, udarite pretragu... iveli 3

ROFLROFLROFL ovo za grom Smeko Aplauz
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

270
 PPU SP 308W 9,7g (150gr) na 100m!
Ne verujem da RWS može bolje, u stvari isti dan kad načinjena slika je i probana jedna serija RWS i ne bi bolja, čak naprotiv!

270
 PPU SP 270W 9,7g (150gr) na 100m!
E ako mi neko garantuje da RWS može od ovog bolje, odma uzimam 200-300 komada pa kolko košta da košta!

canis aureus

270 kaže:
PPU SP 270W 9,7g (150gr) na 100m!

kolegO a jeR to mozNe zavuka?Zbunjen
kak' bi se pokaz'lo?Pilot
Dim
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

huntinggirl1
 mišljenja su različita, u pitanju je 2,5 eura ili +- još koji

nađite mi ko ne voli da puca dobrim metkom....

samo mnogi lov ne shvataju kao ja....

u lov se nosi najbolje ...

canis aureus
 4jura vs 1jura Yes
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

PEZ

huntinggirl1 kaže:
mišljenja su različita, u pitanju je 2,5 eura ili +- još koji

nađite mi ko ne voli da puca dobrim metkom....

samo mnogi lov ne shvataju kao ja....

u lov se nosi najbolje ...

Ne verujem da ce se naci, svako voli da ima dobru pusku , optiku da koristi skupu municiju ali ne moze svako Confused
Ko moze svaka cast.Bravo 2
P.S.

Podunavac
 Sa koleginicom Huntinggirl se slažem samo do pola. Optika treba da bude ili solidna ili nikakva po mom mišljenju. Ove optike što se kupuju nove po ceni 60-100 (ili 50% više) evra nisu ni za jednokratnu upotrebu. Mogu jedino na MK oružje gde nema trzaja niti se puca preko 100 metara. Ne želim nikoga da uvredim ali to je činjenica.
Što se tiče metka tu se ne slažem. RWS jeste jedna od najbolje municije u svetu i to stoji, međutim PPU je sasvim solidnog kvaliteta a vredi sigurno više nego što košta. Uz sve dužno poštovanje koleginice, da je pogodak bio kako treba vuk sigurno nebi odvukao kalibar 308 Win. sa PPU municijom. Sa kalibrom 308 Win; PPU municijom i Zastava karabinom M70 sam lovio primerke DS i do 150 kila i nije bilo izgubljene divljači. Iako nemam uskustva u lovu vuka tvrdim da ga ruši kao grom, da nezna šta ga je snašlo.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,849,070 posete www.srbijalov.com