Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
bela
 aco81 ja imam nešto iskustva sa (ne preterano puno) ribom
po mom mišljenju ne vredi stavljati ribe na mesta gde nema prirodne vode (reka jezero bara) lisica će najpre naići na štuku pa na tolstolobika,pa tek na ostale ribe.
šakal je dosta oprezniji on će samo sveže uginulo ili živo da uzme da jede .
kod oba slučaja kad ima mogućnosti da se riba stavi na led, je puno bolji nego stavljati na zemlju ili neku travu.B)
vižlan i terier

aca81
 Dobio sam recept od ortaka koji kaze da tako lOve rusi,u kratkim crtama je ovako; stave se nekoliko komada papaline ili druge sitne ribe u flasu od dva litra i napuni se vodom malo vise od pola i tako stoji na suncu zatvorena desetak dana, onda se odnese na mesto ceke i tek tad otvori jer smrad je neizdrziv,kaze da smrad u krugu od pet kilometra garant privlaci lisicu za ostale predatore nisam pitao ali hocuB)
DOBAR POGLED

nenadx
 Aco nisam to nikada radio,ali iskustva drugih..pa evo dodatka tvojoj prici.Riba je kazu najbolja stuka(zasto,.? neznam)To da li se sipa i koliko voda proveri jos malo.Ili tacnije nesipa se.Tu flasu,recimo pivsku,zatvori plutanim cepom i ostavi na sunce dve nedelje,sto dalje od kuce.Tako se dobija koncetrovan smrad,jer tako odstojala riba,ispusti tecnost koju odsipas u posebnu bocicu.....Na terenu koncetricno ostavljas kap po kap,ka mestu gde zelis da je sacekas...I kazu da izvanredno deluje,ako je lija u blizini,ili naidje na miris....Ima jos mirisljavih mamaca,ali su ili malo morbidni ili prljavi,pa ko voli...
Dobar pogodak

aca81
 Hvala nenadx kad otvore sezonu znacu gde da se javim za savet...POZ.
DOBAR POGLED

rade iz 27
 I ja sam cuo to sa ribom ali nikad nisam koristio. Druze lisicu mozes da namamis na sta god hoces sve ce da nadje i pokupi.

nenadx
 Pa izgleda da si u paravu,a bolje i da ne koristis.Kazu da ako kapne na odecu isl. tesko se spere smrad.
Dobar pogodak

aca81

nenadx kaže:
Pa izgleda da si u paravu,a bolje i da ne koristis.Kazu da ako kapne na odecu isl. tesko se spere smrad.

Pa to je onda super mogu da ih golim rukama hvatam i ne moram ja njih da trazim vec ce one naci meneSmekokad bih imao takav mamac za ove gradske lijeGrin
DOBAR POGLED

aca81
 Spremio sam desetak flasa sa ribom i krecem sledece nedelje i na lisicu,pre 5-6 godina nije trebao nikakav mamac nego lepo izadjes iznad bilo kog sela i jedno pola sata ili sat pre mraka obavezno se pojavi lisica a onda dal zbog besnila ili suge odjednom su se izgubile sa cele teritorije ali evo sad se opet vracaju ...POZ.
DOBAR POGLED

neso
 Lisica u lovu :

img580.imageshack.us/img580/2356/lazar1.png</noscript>

Zex
 Da li neko ima iskustva u lovu lisice vabilicama koje imitiraju poljskog misa ili ranjenog zeca(kunica)?

canis aureus
 Naravno da imaYes

Zex
 Pa kolega molim te napisi kakva si iskustva ti imao sa ovim vabilicama ima li vajde?Znam da nepravilno koriscenje moze samo da rastera divljac ali ja sam spreman da ucim.I koja je od ove dve efikasnija-koju da kupim?

canis aureus
 Zex,
imenjače i "zemljače"Bye
ovaj moj prethodni post je bio malo, možda, duhovit, inače uvek sam spreman da pomognem ako ikako mogu!
Moja iskustva sa vabljenjem lisiceHmmm
-imao sam jednu staru vabilicu sa zvukom "ranjenog zeca", mislim da je bila marke Hubertus mada se skinula oznaka pa ... nije ni važno jer "radila" je odlično! Privukao sam priličan broj lisica na puškomet a neke i odstrelio. Dok sa ovom "mišjom" nisam imao tako veliko iskustvo ali za par odstrela zaslugu sam baš njoj priklonio.
E sad. Upotreba vabilice traži iskustvo u korišćenju tako da u početku lova sa istom možda i ne bude dobrih rezultata. Prvo treba dobro "uvežbati zvuk" jer i sam znaš da onaj pogrešan može da rastera lovinu. Isto tako je važno zauzeti dobru poziciju za doček lovine. Ta čeka mora da bude dobro zaklonjena, "maskirana" jer lisica iako, nekad van puškometa, izgleda nezainteresovano za zvuk vabilice itekako je zainteresovana(ako ga je čula) i pošto odlično vidi... Mlade lisice, pogotovo zimi kada je manje hrane, znaju da dotrče na vabilicu kao dresiran pas na poziv vlasnika dok su one matore mnogo opreznije i pre dolaska na poziv primenjuju razne "taktike i metode" ne bi li pronašle znak opasnosti.
Sa "mišjom" je malo teže zauzeti dobru poziciju tj čeku! Uspeha sam imao na parcelama pod detelinom(pokošenom ili niskom) i "svežijim" strnjikama, a na takvim parcelama mesto za sakriti se zna da bude problem! Dok sa "zečijom" parcele mogu biti dosta obraslije a samim tim i zaklonjenije za lovca.
U zimskim uslovima mnogo bolje mi se pokazala "zečija"!
-sad sve zavisi od terena na kojima ti planiraš da čekaš i vabiš lisice. Mada eto manju prednost lično dajem "zečijoj" a zbog iskustva na terenima gde ja lovim!

Zex
 Hvala imenjace,mnogo si mi pomogao.Od kraja jula imam godisnji odmor pa ako neka bude namamljena javljam-mozda bude i neka slicica,a do tada uvezbavanje na vabilici "ranjeni zec"

aca81
 neso super slika,jesi ti montirao ili si skinuo negde..POZ.
DOBAR POGLED

aca81

Zex kaže:
Hvala imenjace,mnogo si mi pomogao.Od kraja jula imam godisnji odmor pa ako neka bude namamljena javljam-mozda bude i neka slicica,a do tada uvezbavanje na vabilici "ranjeni zec"

Druze nisi mogo da nadjes niti bolje mesto niti boljeg savetnika,zelim ti puno uspeha u lovu predatora...POZ.
DOBAR POGLED

Zex
 Hvala na lepim zeljama.

canis aureus
 Stidljiv
Cao poljubac

-jedna zanimljivost u vezi "ranjenog zeca"
Imao sam jednu jedinu priliku i uspešan odstrel i, mog omiljenog predatora, šakala a vabeći lisicu!
-lep zimski dan, pred samo veče na mestu gde sam se nadao sigurnom "dovlačenju" lisice, dovabio sam šakala i ... toj mojoj sreći daleko je kraj...
Iako sam u još dosta prilika koristio vabilicu, na puškomet mi nije izlazio šakal, mada se odazivao u blizini. Da li je oprezniji, lukaviji, manje gladan od lisice ili lakše otkrije opasnost "ranjenog zeca"...Hmmm
Zato mi je taj jedinstveni odstrel uz pomoć vabilice ostao duboko urezan u pamćenje!

imenjače bliži se i kraj julaSrean do tada samo vežbajYes a onda...B)

Zex
 Promenio sam tajming,uzeo sam odmor od 01.07 do 17.07 pa me tad nece biti na forumu (da ne pomislite da sam vas iskulirao) Kupio sam HUBERTUS-ovu vabilicu,sa jedne strane je mis a sa druge ranjeni zec i bas dobro zvuci,satima sam gledao na internetu snimke svetskih sampiona i amatera u koriscenju ove vabilice i mogu reci da sam dobro uvezbao ali da se nehvalim pre vremena.Kad se vratim javljam sta sam uradio.Bila je i jedna smesna scena-posto zivim na prizemlju sa terase vidim macku na nekih 20m udaljenu,uzmem vabilicu i dozovem na misa samo jednom(naravno sakrio sam se)-covece da nisam imao guste resetke na terasi na glavu bi mi skocila!

aca81
 Super sto si me podsetio pa ja imam problem sa mackamaGrinB)
DOBAR POGLED

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,210 posete www.srbijalov.com