Pečurke
|
boro |
Objavljen 14.03.2011. 14:40
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
radislav kaže:
Drugari dajte koji dobar recept za spremanje gljiva :vrganj-lisicarku-bukovacu-sampinjon -kod mene se u hercegovini najvise spremaju sa pavlakom ili mladim kajmakom ,poneko i pohovane ,meni je sampinjon najdrazi na ploci ili zaru doda se nekolika zrna soli i to je to .poz
Za Radu Bilećanina dopuna njegovog recepta. Opet alufolija, samo malo ulja ili maslaca i poveći šampinjon, kome se izvadi drška, pa u tu šupljinu malo kajmaka ili nekog drugog masla i soli naravno. Opet na plotnu ili na ringlu na jedinicu. Folijom se zatvori odozgo da se svi sokovi sačuvaju unutra.
Ovi recepti sa folijom su naročito zgodni u prirodi u lovištu, ugreje se kamenje na vatri pa na kamen, ili direktno na slab žar.
Pozdrav za Hercegovinu!!! |
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 17.03.2011. 17:30
|

Veteran

Upisa: 540
Pristupio: 29.12.2010. 02:53
|
Probacu ovo kad bude sezone. A jel moze na rostilj? |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.03.2011. 08:16
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Dare_Makedonija kaže:
Probacu ovo kad bude sezone. A jel moze na rostilj? Ma samo stavi foliju može i na upaljač, a probaj umesto soli staviti začin C, samo pazi da se sok ne prospe ,jer nema lepše moče
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 18.03.2011. 08:44
|

Veteran

Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
gde zacin C Daki . Pa to ne stavljam nigde. Ovo sto Bora rece je najbolje i nista od tih hemija ne stavljati
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
boro |
Objavljen 18.03.2011. 10:14
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
Sve gljive mogu na roštilj. Naravno one robustnije gljive, odnosno veći primerci. Doduše moraju biti vrste koje imaju čvršću konzistenciju. Odlične su russule (zeke,golubače,krasnice) sa roštilja. Suncanice se takodje mogu staviti na roštilj sve sa nadevom. Potrebno je samo malo nauljiti donju stranu koja ide direkt na žice. I još važno roštilj ne sme biti jako ugrejan, najbolje zato na kraju pošto već ispečemo neko meso. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.03.2011. 10:26
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
chaki kaže:
gde zacin C Daki . Pa to ne stavljam nigde. Ovo sto Bora rece je najbolje i nista od tih hemija ne stavljati Dobro ne mora začin C ali malo svežeg selena ako imaš lepo obogati ukus
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
boro |
Objavljen 18.03.2011. 11:06
|

Stari član

Upisa: 219
Pristupio: 19.01.2010. 21:53
|
A smrčak samo što nije.
A sremuš je već nikao, doduše još nije otvorio listove.
A paprikaš od smrčaka i sremuša, može se dodati i malo nekog mesa.
A još veći užitak od kulinarskog je sam lov na smrčka. Ko to nije doživeo..... |
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 18.03.2011. 20:25
|

Veteran

Upisa: 540
Pristupio: 29.12.2010. 02:53
|
DakiNS kaže:
Dare_Makedonija kaže:
Probacu ovo kad bude sezone. A jel moze na rostilj? Ma samo stavi foliju može i na upaljač, a probaj umesto soli staviti začin C, samo pazi da se sok ne prospe ,jer nema lepše moče
Samo nek izadju. Probacu ja ovaj specijalitet. ziveo prijatelju |
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 18.03.2011. 20:27
|

Veteran

Upisa: 540
Pristupio: 29.12.2010. 02:53
|
boro kaže:
A smrčak samo što nije.
A sremuš je već nikao, doduše još nije otvorio listove.
A paprikaš od smrčaka i sremuša, može se dodati i malo nekog mesa.
A još veći užitak od kulinarskog je sam lov na smrčka. Ko to nije doživeo.....
Dajte neki recept o tom cuvenom paprikasu. |
|
|
|
radislav |
Objavljen 27.03.2011. 21:30
|

Mlađi član

Upisa: 37
Pristupio: 10.02.2011. 15:46
|
boro kaže:
radislav kaže:
Drugari dajte koji dobar recept za spremanje gljiva :vrganj-lisicarku-bukovacu-sampinjon -kod mene se u hercegovini najvise spremaju sa pavlakom ili mladim kajmakom ,poneko i pohovane ,meni je sampinjon najdrazi na ploci ili zaru doda se nekolika zrna soli i to je to .poz
Za Radu Bilećanina dopuna njegovog recepta. Opet alufolija, samo malo ulja ili maslaca i poveći šampinjon, kome se izvadi drška, pa u tu šupljinu malo kajmaka ili nekog drugog masla i soli naravno. Opet na plotnu ili na ringlu na jedinicu. Folijom se zatvori odozgo da se svi sokovi sačuvaju unutra.
Ovi recepti sa folijom su naročito zgodni u prirodi u lovištu, ugreje se kamenje na vatri pa na kamen, ili direktno na slab žar.
Pozdrav za Hercegovinu!!! hvala boro to je dobro za spremanje u prirodi hvala jos jednom .----ajde gljivari sta ste se stisnuli dajte te recepte.
RADE
|
|
|
|
sremskesume |
Objavljen 21.04.2011. 18:24
|

Član

Upisa: 54
Pristupio: 19.07.2010. 21:09
|
Gljive sam na Šumarskom fakultetu upoznao kao uzročnike brojnih biljnih bolesti,a o pečurkama smo, na žalost,imali samo dva predavanja,tako da se ne bih usudio da ih sam sakupljam.Sećam se da osim šumskog šampinjona postoji i otrovan šampinjon iz istog roda,a vrganj i ludara su takođe u istom rodu,Bolletus.
homo homini lupus est!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 16.05.2011. 13:53
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Evo kiše mora da se Sremac šumar, sprema za branje ako se uopšte vraćao iz prethodnog branja evo skoro mesec dana da se ne javlja, a mogao je baš da nam signalizira šta da se bere uz koju fotografiju, da ne bi bilo da su neke jestive ali samo jednom
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 16.05.2011. 19:42
|

Lovčina

Upisa: 3225
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Daki, rano je jos za pecurke.... u stvari zavisi za koje, ali za ove koje vecina poznaje (vrganj, lisicara, jajcara, crvenjaca...) je rano..
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
strahinja |
Objavljen 16.05.2011. 20:11
|

Veteran

Upisa: 523
Pristupio: 19.01.2011. 17:48
|
Cvele ja bas mislim da nije rano,palo je lepe kise i sad samo treba par dana lepog sunca da to krene! |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 16.05.2011. 21:05
|

Lovčina

Upisa: 3225
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Pa kazem da jos nisu krenule... ne kazem da nece da krenu uskoro... ;)
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
strahinja |
Objavljen 16.05.2011. 21:13
|

Veteran

Upisa: 523
Pristupio: 19.01.2011. 17:48
|
E pa nismo se razumeli ocigledno..  |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 16.05.2011. 21:28
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
DakiNS kaže:
Evo kiše mora da se Sremac šumar, sprema za branje ako se uopšte vraćao iz prethodnog branja evo skoro mesec dana da se ne javlja, a mogao je baš da nam signalizira šta da se bere uz koju fotografiju, da ne bi bilo da su neke jestive ali samo jednom
Rođo, sve su pečurke jestive.
Neke jednom, neke više puta.
|
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 03.06.2011. 00:49
|

Veteran

Upisa: 540
Pristupio: 29.12.2010. 02:53
|
Evo da malo obnovimo temi. Danas sam bio i nasao sam i to puno lisicarke. Steta pa ih nisam slikao. Na povratak sam video i tri zeca sto me je jos vise obradovalo |
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 03.06.2011. 02:37
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
ja sam vrganj brao jos pre4-5 dana,a lisicaru jos pre desetak dana!  |
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 03.06.2011. 11:50
|

Veteran

Upisa: 540
Pristupio: 29.12.2010. 02:53
|
nenad_franc kaže:
ja sam vrganj brao jos pre4-5 dana,a lisicaru jos pre desetak dana! 
Kod mene vrgan nesto nema ili ja ne znam gde da ga trazim. Danas idem ponovo pa mozda i naberem neki |
|
|