Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pečurke

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pečurke
boro

radislav kaže:
Drugari dajte koji dobar recept za spremanje gljiva :vrganj-lisicarku-bukovacu-sampinjon -kod mene se u hercegovini najvise spremaju sa pavlakom ili mladim kajmakom ,poneko i pohovane ,meni je sampinjon najdrazi na ploci ili zaru doda se nekolika zrna soli i to je to .poz

Za Radu Bilećanina dopuna njegovog recepta. Opet alufolija, samo malo ulja ili maslaca i poveći šampinjon, kome se izvadi drška, pa u tu šupljinu malo kajmaka ili nekog drugog masla i soli naravno. Opet na plotnu ili na ringlu na jedinicu. Folijom se zatvori odozgo da se svi sokovi sačuvaju unutra.
Ovi recepti sa folijom su naročito zgodni u prirodi u lovištu, ugreje se kamenje na vatri pa na kamen, ili direktno na slab žar.
Pozdrav za Hercegovinu!!!

Dare_Makedonija
 Probacu ovo kad bude sezone. A jel moze na rostilj?

DakiNS

Dare_Makedonija kaže:
Ma samo stavi foliju može i na upaljač, a probaj umesto soli staviti začin C, samo pazi da se sok ne prospe ,jer nema lepše moče
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

chaki
 gde zacin C Daki . Pa to ne stavljam nigde. Ovo sto Bora rece je najbolje i nista od tih hemija ne stavljati
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

boro
 Sve gljive mogu na roštilj. Naravno one robustnije gljive, odnosno veći primerci. Doduše moraju biti vrste koje imaju čvršću konzistenciju. Odlične su russule (zeke,golubače,krasnice) sa roštilja. Suncanice se takodje mogu staviti na roštilj sve sa nadevom. Potrebno je samo malo nauljiti donju stranu koja ide direkt na žice. I još važno roštilj ne sme biti jako ugrejan, najbolje zato na kraju pošto već ispečemo neko meso.

DakiNS

chaki kaže:
gde zacin C Daki . Pa to ne stavljam nigde. Ovo sto Bora rece je najbolje i nista od tih hemija ne stavljati
Dobro ne mora začin C ali malo svežeg selena ako imaš lepo obogati ukus

boro
 A smrčak samo što nije.
A sremuš je već nikao, doduše još nije otvorio listove.
A paprikaš od smrčaka i sremuša, može se dodati i malo nekog mesa.
A još veći užitak od kulinarskog je sam lov na smrčka. Ko to nije doživeo.....

Dare_Makedonija

DakiNS kaže:

Dare_Makedonija kaže:
Ma samo stavi foliju može i na upaljač, a probaj umesto soli staviti začin C, samo pazi da se sok ne prospe ,jer nema lepše moče

Samo nek izadju. Probacu ja ovaj specijalitet.iveli ziveo prijatelju

Dare_Makedonija

boro kaže:
A smrčak samo što nije.
A sremuš je već nikao, doduše još nije otvorio listove.
A paprikaš od smrčaka i sremuša, može se dodati i malo nekog mesa.
A još veći užitak od kulinarskog je sam lov na smrčka. Ko to nije doživeo.....

Dajte neki recept o tom cuvenom paprikasu.

radislav

boro kaže:

radislav kaže:
Drugari dajte koji dobar recept za spremanje gljiva :vrganj-lisicarku-bukovacu-sampinjon -kod mene se u hercegovini najvise spremaju sa pavlakom ili mladim kajmakom ,poneko i pohovane ,meni je sampinjon najdrazi na ploci ili zaru doda se nekolika zrna soli i to je to .poz

Za Radu Bilećanina dopuna njegovog recepta. Opet alufolija, samo malo ulja ili maslaca i poveći šampinjon, kome se izvadi drška, pa u tu šupljinu malo kajmaka ili nekog drugog masla i soli naravno. Opet na plotnu ili na ringlu na jedinicu. Folijom se zatvori odozgo da se svi sokovi sačuvaju unutra.
Ovi recepti sa folijom su naročito zgodni u prirodi u lovištu, ugreje se kamenje na vatri pa na kamen, ili direktno na slab žar.
Pozdrav za Hercegovinu!!!
hvala boro to je dobro za spremanje u prirodi hvala jos jednom .----ajde gljivari sta ste se stisnuli dajte te recepte.Gladan
RADE

sremskesume
 Gljive sam na Šumarskom fakultetu upoznao kao uzročnike brojnih biljnih bolesti,a o pečurkama smo, na žalost,imali samo dva predavanja,tako da se ne bih usudio da ih sam sakupljam.Sećam se da osim šumskog šampinjona postoji i otrovan šampinjon iz istog roda,a vrganj i ludara su takođe u istom rodu,Bolletus.itanje
homo homini lupus est!

DakiNS
 Evo kiše mora da se Sremac šumar, sprema za branje ako se uopšte vraćao iz prethodnog branja evo skoro mesec dana da se ne javlja, a mogao je baš da nam signalizira šta da se bere uz koju fotografiju, da ne bi bilo da su neke jestive ali samo jednom

Cvele
 Daki, rano je jos za pecurke.... u stvari zavisi za koje, ali za ove koje vecina poznaje (vrganj, lisicara, jajcara, crvenjaca...) je rano.. Bye
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

strahinja
 Cvele ja bas mislim da nije rano,palo je lepe kise i sad samo treba par dana lepog sunca da to krene!

Cvele
 Pa kazem da jos nisu krenule... ne kazem da nece da krenu uskoro... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

strahinja
 E pa nismo se razumeli ocigledno.. Grin

Podunavac

DakiNS kaže:
Evo kiše mora da se Sremac šumar, sprema za branje ako se uopšte vraćao iz prethodnog branja evo skoro mesec dana da se ne javlja, a mogao je baš da nam signalizira šta da se bere uz koju fotografiju, da ne bi bilo da su neke jestive ali samo jednom

Rođo, sve su pečurke jestive.
Neke jednom, neke više puta.Grin
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija
 Evo da malo obnovimo temi. Danas sam bio i nasao sam i to puno lisicarke. Steta pa ih nisam slikao. Na povratak sam video i tri zeca sto me je jos vise obradovalo

nenad_franc
 ja sam vrganj brao jos pre4-5 dana,a lisicaru jos pre desetak dana! Smile

Dare_Makedonija

nenad_franc kaže:
ja sam vrganj brao jos pre4-5 dana,a lisicaru jos pre desetak dana! Smile

Kod mene vrgan nesto nema ili ja ne znam gde da ga trazim. Danas idem ponovo pa mozda i naberem neki

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,715 posete www.srbijalov.com