Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sačmena municija za prepelice i njena cena

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sačmena municija za prepelice i njena cena
klaja
 Franc,ja ga pucam i imam samo reči hvale.Planiram da ga ponovim i ovu sezonu.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Tomash

Bigman86 kaže:
Pozdrav kolege,

Spremam se za prepelice pa sam malo zvao po radnjama da proverim cene, situacija je sledeca:

Snajper - Belom 32gr - 36din
Super Tane - Vusir 32gr - 36din
Super Tane - Fiocchi 32gr - 46din
Canona - RIO 30gr - 34din
Canona - RIO 34gr - 42din

Lovac AGP - Baschieri 30gr - 45din
Lovac AGP - Baschieri 32gr - 44din

Ja sam pitao samo za 30gr i preko tako da ove od 28gr nisam zapisao.

Za punioce: U Canoni ima da se kupi sacme 2mm. 1kg 490din.

PS:
Ako je upis suvise reklamnog tipa, molim admine da ga uklone.

Kolege, ja bih svima preporucio da IZBEGAVAJU RIO municiju. Kupio sam ga za lov pataka (32gr) i bio je katastrofa!
Metak sa korpicom je prljao cevi vise nego Belom i Krusik zajedno. Posle pucnja, u cevi ostane magla, kao neka paucina i celih deset minuta! Ok, dunes i nestane, ali i ciscenje puske je bilo mukotrpno....

ali bio je i jedan drugi problem, municija od 32grama se ritala toliko, da me je bila obaracem po prstu prilikom pucanja drugog metka....

Mozda sam ja naisao na fals, ali to vise nikada....

nidzamotocross
 Ja imam drugačije iskustvo sa RIO-m, mada koristim samo metak od 34g, za predatore u granulaciji 4mm i 4,5mm. Imam izuzetno dobro iskustvo pogotovu sa 4,5mm. Prošle sezone sam bio ubacio i Krušikovu Special četvorku i odoše mi dve lisice i kuna pod punim šusom. Šta se dešava ne znam...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

micotakis92
 Po meni RIO je solidan i ja ga koristim.Sad sam uzo za prepelice i to povoljno u kanonu u leskovac.pozz
srbijalovfazan
Franchi affinity 20/76
Franchi horizon 30-06

MMilos
 Meni RIO za prepelice (ne znam gramažu, možda 28g, jer sam uzeo jednom i nikad više) nije hteo da repertira MP153 koju repertira trap. Dakle razrađena puška, stara tada dve godine.
Istu tu pušku pre dva vikenda nije hteo da repertira ni RIO trap, iako sa svim ostalim markama trap municije radi kao sat.
Dakle - RIO = đubre!

Brka bez brkova
 Vasa iskustva sa grckom municijom lambro za
prepelice,grlice i golubove

tomo vrbas
 Danas kupio za pocetak 3 kutije beloma 1,7 28gr od ponudjenog nista mi se nije svidelo i kao covek patriota (kupujmo domace) odlucim se za ovu municiju,a za dalje ce da vidimo ovo je cisto probe radi!

nidzamotocross

MMilos kaže:
Dakle - RIO = đubre!

Ne treba doneti takav zaključak. Izgleda da su im te lakše gramaže i lošije.
Pored mog odličnog iskustva u kalibru 12, mogu da navedem i iskustvo sa RIO-m u kalibru 16, izuzetna municija. Otkad se pojavila deda je koristi i ne menja je dok postoji. Moja jedina zamerka metku je što nije tako udoban. Sve ostalo je za 5+, opet kažem, gramaža 34.

Što se tiče Lambra, koristio sam ga za grlice i golubove, dobar metak, za moj ukus skuplji.
Ja ove godine koristim Rottweil Mark 2 30 HV. Kutija dođe oko 900din, a ja sam prezadovoljan onim do sada. Hteo sam da uzmem i Rottweil Special Trap od 28g, ali ga nije bilo.

MMilos
 Možda grešim, ali ako ja kao običan potrošač treba da mislim o tome koja serija i koja gramaža jedne iste fabrike valja a koja ne, onda je to po meni loše.

Svakako im neću praviti profit, i što neko reče, zdržaću se na domaćem što se tiče prepelica, a za fazana i zeca ostajem pri starom - B&P. Još da se MB Extra i dalje proizvodi, ihaaaj ! Smile

kimi
 @Nidžo trap ne može biti 28 gr, samo 24 grama.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

tomo vrbas
 Ima trap i skit od 28gr!

kimi
 A šta bi radio sa trapom od 28 grama pošto sa njim ne možeš da se takmičiš?

To je nekad bila regularna gramaža ali je unazad niz godina uspostavljen novi standard od 24 grama punjenja.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

nidzamotocross
 Ima Kimi. Mene ne interesuje takmičenje, interesuje me cena koja je ispod 30din po metku. Iako nije preporučljivo loviti metkom koji je namenjen sportskom gađanju, ja sam sa njim lepo lovio prošle sezone i prošao vrlo jeftino.

DjordjeL

Brka bez brkova kaže:
Vasa iskustva sa grckom municijom lambro za
prepelice,grlice i golubove

Ja sam je koristio prosle godine i bio sasvim zadovoljan, mislim da se zvala disperzante i slika prepelice na kutiji kad budem imao priliku nabavicu jos.

tomo vrbas
 Da pohvalim Belomov metak za prepelice 1,7mm 28gr izuzetno me je odusevio jako udoban za pucanje,neprlja cev,lep i ujednacen posip i zavidna brzina iako sam ja ljubitelj i pristalica Krusika samo pohvale imam na ovaj njihov proizvod i skidam im kapu!ika

milosajac
 Ova godina, pa mozda i najbolja u lovu prepelice. Prvi put probao sa sportskom municijom. Rio skeet 2mm, 28 gr. Odlican, mekan metak, sirok posip. Inace pucam krusik prepelicu , ali je nije imala. Rio od 30 g ima prejak trzaj, otprilike kao krusik specijal , koji je tezi 4gr. m90, dobar takodje. Za prepelicu od sada samo rio skeet, 28 dinara. Ne moze jeftinije. Kolege iz grupe pucali lambro tordo 36 dinara. odlican. Probacu i sa skeet metkom od 24 gr. sledece godine, sigurno je i to dovoljno, a konfor ce biti vrhunski. Ruskinja od cca 4kg radice bestrzajno.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,676 posete www.srbijalov.com