Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: GONICI

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
GONICI
neca90
 Drustvo,teorija je jedno,a praksa nesto sasvim drugo.Slazem se sa lovdzijom da nema od obuke nista dok se pas i predmetna divlja ne nadju u neposrednom kontaktu.A znate sta mislim da je najtragicnije?To sto oni koji pisu pravilnike i zakon o lovu sve vise padaju pod uticaj zelenih,te ne smes da pustis terijera da se bori sa lisicom u rovu,te ne smes gatar za gonice u brdskim lovistima,te ne smes lutalicu da odstrelis-osim ako "ne predtavlja neposrednu opasnost po divljac"...sta god to konkretno znacilo!Cini mi se,drugari,da se rat nas i zelenih sve vise i vise zahuktava...!Ali mi cemo pobediti,hvala Bogu!

lovdzij@
 Da,da lutalicu nebi trebalo odstreliti,ako predhodno nije pojela 2 zeca ili par mladih jarebica.Ili dok danima ne rasteruje tek pustene fazaneNjanjanjaMa samo da mi pridje na tridesetak metara,pa da vidis kako se plese lambadaNjanjanja

neca90
 U pravu si lovdzija!Recimo,moj prvi "ulov" bio je ker lutalica ne tako malih dimenzija!Bio je to letnji lov divljih svinja cekanjem,prosle godine.Ja prilazim uz ceku,a on razjapio celjusti na mene!Ja jbg,nikad dotad nisam pucao ni u jednu zivotinju,pa malo sam i oklevao,a jedan nas kolega od svojih 80 godina ce:"Ubij ga bre,sta ga gledas???"I tako ga ja sa 2-3 metra sastavim krusikovim PP-om iz 12-ice...Jeste da je pucanj rasturio divlje svinje,ali jedan predator manje!

lovdzij@
 Kolege ima li neko od vas zute gonice ili poznajete nekoga ko ih ima?Kupio bih zensko stenePas

nenad_franc
 neca90: nece jos dugo da bude tako idilicno kao sto pricas,jer su velike sanse da vrate gonice! lovimo u istom lovackom drustvu,a i volontiram kao lovocuvar i znam sta pricam!ja mislim da jos nije zvanicno donesena odluka,ali to je gotova stvar!

neca90
 Obojica lovimo u "Srni"???Onda se nadam da cemo se i upoznati neki put...

nenad_franc
 pa mozda se i znamo! ja sam iz smilovca! sigurno si cuo da trenutno dvojica volontiraju u udruzenju?! jedan je kercin iz vitosevca a drugi sam ja Stari

neca90
 E pa brate ja sam iz Novog Bracina!Takoreci prve komsije,a ne znamo se...A taj drugi se Milos zove,jel tako?On mi je i brat "po babine linije",al' ozbiljno!

nenad_franc

neca90 kaže:
E pa brate ja sam iz Novog Bracina!Takoreci prve komsije,a ne znamo se...A taj drugi se Milos zove,jel tako?On mi je i brat "po babine linije",al' ozbiljno!

znam,vec sam negde procitao odakle si! pa mozda si me vidjao negde,ali cisto sumnjam posto vrlo retko izlazim u bracin! imas na temi o svinjama na 14-toj strani moju sliku sa krmcima Smile bas tako milos kercin Smile

neca90
 Evo nenad_franc pogledao sam 14 stranu,ali nisi mi poznat.Verujem ni ja tebi.Boze zdravlja,nadam se da cemo da se upoznamo!

Milorad
 Kolege,potrebna mi je pomoc u vezi svog psa Srpskog Gonica star je 16 meseci,cak sam i odrstelio zeca pred njim
Lepo trazi,zivahan pas (ne ide uz noge),terao mi je od 20 do 40 minuta,ali odjednom je stao,skratio teranje na nekih 5 minuta ne vise...Da li da jos cekam da mu dam sansu ili da menjam...da li je neko imao slicnih problema?

Boban
 Ovo su gracki gonici koi sa tarase izcekuju lovnu sezonu.

slavko75
 img843.imageshack.us/img843/9642/dsc00620e.jpg

Uploaded with ImageShack.us

pozdrav svima evo i mog istarca 13 meseci star
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

lovdzij@
 Ne mogu da verujem gde sve ljudi drze kerove.Kolika je to ljubav prema psima,kad ih on drzi u stanuPasBravo 2Slavko,prelep ti je taj istaracB)
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

Boban
 Ooooooo,Lovdzija pa desi ti nema te nesto.
Lep Istarac ,kazi nam nesto o njemu.

lovdzij@
 Obaveze kolega,obaveze.Ali jos neki dan samo,posle slede borbe prsa u prsa po JastrebcuVeselo

Boban
 Samo napred.srbijalov

slavko75
 hvala bobane i lovdzij@,ima 13 meseci tek je 5 meseci kod mene poceoje da goni zeca i zasad ga samo to interesuje samo sam jedan dan lovio sa njim treniram ga dosta obecava videcemo sta ce biti
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Jank
 Doooobar gonic ....super je samo strpljenja za dobrog kera treba vise godina jos je mlad...Pas
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

lovdzij@
 Slavko,kazes da goni zeca?To je dobro,lako ces ga posle nauciti na svinje.Imaju neki moji drugari istarce,pokazali se kao super kerovi za zeca i lisicu.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,471
Najnoviji član: Ivan1969

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,732,096 posete www.srbijalov.com