Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: IZ 27M

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
IZ 27M
Podunavac
 Interesantna kombinacija Fićo. Ja sam prvo pomislio da je rezervna cev olučena u kalibru 9,3x74 R, što bi mi nekako bilo i najlogičnije. Međutim drugi par cevi je u kalibru 20/76 magnum, ali olučene za upotrebu jedinačnih projektila. Mislim da se sa ovakvom puškom ne bi baš nešta usrećili. Proizvođač navodi da je precizna na daljinama do 100 metara. Problem je u dve razmaknute cevi koje različito nose i mora da se odredi daljina na kojoj će pogodci da se poklapaju (piše da se cevi mogu štelovati). Drugo kalibar 20 na 100 m po meni ne poseduje dovoljno kinetičke energije za efikasan odstrel krupnijih jedinki DS. Pogotovo ne sa municijom koju proizvođač navodi (Brenneke i Palla Gualandi). Te su konstrukcije prvenstveno namenjene upotrebi iz standardnih glatkih cevi. Sam proizvođač iznosi podatak za Brenneke Super Magnum o preciznosti na 50 m, a da mu je efikasni domet 75 m. Za olučene cevi postoje namenski projektili koji su daleko upotrebljiviji za tu namenu. Kao što je Bernneke Super Sabot. Sa nekim potkalibarnim projektilima namenjenim olučenim slug cevima bi se možda i postigla neka preciznost na 100 m, ali je ta municija veoma skupa. Pa se postavlja pitanje financija. Ili upotreba Paradox zrna, koje ja u našim prodavnicama nisam video. Premda iskreno rečeno ova puška je po meni prvenstveno namenjena za pogonske lovove na DS, gde se uglavnom puca na distancama do 50 m. Ja lično nikada ne bi izabrao ovakvu konstrukciju. Kao izbor puške sačmarice za lov DS jedinačnim kuglama je najbolji izbor PA sačmarica ili pumparica sa dva para cevi. Jedna klasična od 72 cm sa izmenjivim čokovima i druga kraća (66 cm) sa olučenim cevima. Iz njih može da se u kratkom vremenskom razmaku precizno ispali više komada metaka. I prednost je što iz jedne cevi svaki projektil ima istu putanju, bez obzira na udaljenost mete od usta cevi.
Tri prsta 2Kolce

ficha007
 Podunavac, upravo na pogonske lovove DS sam i mislio. Međutim Baikal je, sudeći prema odgovoru koji mi je poslao odlučio da bar na neko vreme obustavi proizvodnju ovog modela. Na moje interesovanje oko cene modela i mogućnosti eventualne kupovine odgovorili su mi u pola sata vremena ( alal vera za ažurnostBravo 2 ), napominjući mi da u Srbiji sarađuju sa DOO "Snajper" iz Beograda, ali da ovaj model neće imati skoro u planu za prodaju.

Još kad bi znali koje cene "klepaju" naši uvoznici ovde i to za neku "treću klasu" oružija, msm da bi čelni ljudi Baikala dobili ospiceSmile.

I ja sam prvo pomislio kad sam gledao sajt da se radi o nekoj dvokuglari u nekom moćnom kalibru, ali sam onda video podatke u tabeli.

U svakom slučaju, i ranije smo pričali na temu pogodnog oružija za pogonski lov DS, i apsolutno se slažem sa tvojim izborom. Pogotovo što je i u Srbiji sada moguće kupiti takvu "kombinaciju".
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Djurovic Djordje
 I da je sa karabinskim cevima imali bi problem bar ja imam, nasao sam pusku u kalibru 12 i druga cev 3006, ali u mupu ne znaju koji zahtev treba da podnesem rekli su mi raspitace se i nista od toga. Ako idu oba zahteva odvojeno LP i Karabin onda bolje da kupim dve puske.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

Aleksandarbgd
 Pozdrav za sve.Zelim cuti misljenje i predlog u vezi nove lovacke puske IZ 27 u calibru 12.Imam takvu pusku i kupio sam je novu pre 20 godina i prezadovoljan sam sa njom.Sada sin puni 18 godina i zeli da postane lovac i zelja mu je imati pusku poput moje.Koja su Vasa misljenja u vezi iste puske.Nova puska je oko 600 e a polovna kako kazu u dobrom stanju se krece oko 300e.Misljenja sam da je bolje uzeti novu jer puska se kupuje jednom i dobro odrzavanje moze trajati jednom lovcu cele njegove lovne karijere.
Lov je zadovoljstvo i uzivanje.

tomo vrbas
 Ja novu nikada ne bi kupio gledao sam ih par u lovu i imao u rukama ma to ni veslom ne mozes nazvati tako lose uradjena da je to bruka.Nadji mu lepo neku polovnu ali ocuvanu vidim da ih ima dosta u oglasima ali od 80god pa tamo ka 70god.Ove nove su za zaobilazenje!

krilas
 Imam bas taj model MP 27 M sa 2 obaraca i fiksnim cokovima, i zadovoljan sam. Ovde sam procitao svasta (od komentara i misljenja), moje iskustvo je suprotno.A imao sam ( i sad imam ) dosta glatkih cevi. Da ne bi polemisao, moj savet je da ako finansije dozvoljavaju, i ako se sinu svidja nova puska, kupite novu pusku.
Siroma

Djurovic Djordje
 Moje misljenje je da je nedoradjena i da stariji modeli tih pusaka sa te strane imaju prednost. Sto se tice kvaliteta puske ne verujem da ima razlike, ali ta zavrsna obrada kundaka i ceo sklop puske nije na zavidnom nivou. Imao sam i 1980-o i 2014-o u rukama, meni se vise svidja stara, zbog tezine tj. laksa je i zavrsna obrada kundaka sve lepo obradjeno uklopljeno, bez ostih ivica, sto kod nove nije slucaj, sa druge strane novo je novo. Neces pogresiti koju god da uzmes, mozda je bolje uzeti novu i odraditi joj malo zavrsnu obradu, i imas pusku koju si ti kupio i samo ti koristio, nekako lepsi je osecaj kad znas da je samo tvoja, kao i zena... Grin
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

krilas
 Koliko vidim, neki kazu da je novi model tezi od starog. Verovatno je to i istina, ali zaboravljaju na jednu sitnicu, da je kalibar novog modela 12/76, a starog je 12/70. Puska koja je teska 3,6 kg je optimalna za sacmenu municiju od 36 grama olova, mozete zamisliti kako bi bilo pucati 40 i vise grama ( 50 -52 grama), sa puskom teskom 3,2 -3 kg. Uz to danasnja municija cesto ima pritiske koji su veci od 700 bari (izmedju 800 i 900 bari) tako da stare puske to nemogu da (na duzi period) istrpe. U ostalom sve je stvar licnih afiniteta i izbora.
Siroma

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,791 posete www.srbijalov.com