gospoda iz jelena vec duze vreme ne postuju nikakva akta udruzenja vec ih samo koriste kao paravan kad im to zatreba. to je od udruzenja odmetnuto drustvo sa podrskom u visim organima, odnosno to je grupa ljudi koja je privatizovala lov i loviste. nisu oni problem, problem su drzavne institucije koje svojim necinjenjem daju primer deci da se zlocin isplati.
Pa vidiš da poštuju, odnosno da tumače i primenjuju kako hoće ovaj pravilnik.
Još da mi neko kaže da u njemu piše da lovac može biti izbačen iz grupe pa da zapalim diplomu, i lovačku i fakultetsku.
A Lala mi ne veruje da nemaju ni Statut ni bilo koji akt na nivou LD?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Nema šta Lala da veruje ili ne veruje, uopšte mi nije jasno kako su bili registrovani u registru Udruženja, ako nemaju statut? Neku šaru, neki papir su morali imati! Imaju svoje sedište, svoj žiro račun, donose svoja akta, posluju u okviru LU, ali autonomno, pa kako to može da se radi bez statuta? Oni su praktično samostalni pravni subjekt u okviru LU. Pogledaj zaglavlje tog dopisa što ste skenirali, na memorandumu lepo piše. Nigde se ne pominje LU.
jako zanimljiva tema....nisam bas pratio forum ...ali vidim da se svasta desava...na veliku zalost kolege su u velikim problemima
Citam i ne verujem.....Prava HAJDUCIJA...
Postavio sam na novoj temi kompletan Pravilnik i deo Statuta koji govori o lovačkim društvima.
Pa vi vidite da li LD može da bude toliko autonomno, da li je ono pravno lice, sme li da ima žiro račun.........
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ljudi pa taj isti bivši predsednik je celo lovačko društvo "edukaovao" sa isečcima i njegovim tumačenjima zakona,pa je recimo tako javno ljude koji love prepelice upućivao da kada love prepelicu ugase vabilice,jer je lov uz upotrebu vabilice zabranjen,ali kada je ugasiš onda je legalan ....ja kada sam ovo čuo sam prvo mislio da se čovek zejebava,ali onda je jaran i mene počeo da "edukuje", na šta sam nu ja odgovorio da je to slobodno tumačenje koje nema veze sa pravom poentom napisanog u tom članu tog zakona. također sam vodio i žučne rasprave na isti tekst sa njegovim tadašnjim lovočuavarima koji su me okarakterisali da ja uvek nešto pametujem i koji su me čak javno ismijavali gde god su stigli....,a sada neki od njih čekaju da se ja njima izvinem što sam govorio ovo sve što sam i ovde napisao...e pa neće moći ove noći dušo moja
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Uzme čovek Statut LU, Pravilnik LU i Zakon u ruke i kaže da sve što radi ima uporište u njima.
I svi veruju.
A niko da pročita.
A kad neko pročita izbace ga iz grupe.
To je kao u vojsci- kada te k@r@ju kažu da je to sve po PS-u, a kada tražiš PS da pročitaš-e onda te sje&u totalno.
A ja blesav, pa sam takve upise slične sadržine kao ta 'edukacija', brisao sa foruma? Eto vidiš kako nisam u toku, čovek se uči dok je živ.
Stvarno, zašto niko od prozvanih ne odgovori javno, ovde, na iznete optužbe? Imaju od mene poziv, u svako doba, ako hoće staviću na naslovnu stranu njihov odgovor. A red je u raspravi da se čuju obe strane. Tek onda će moći da se kaže ko je u pravu.
Pa neka se oglase već jednom, a vi imate onda mogućnost da u komentarima replicirate direktno. Ovako više nema smisla, iznose se sve gore i teže optužbe, na forumu, nikad kraja, a ja bih sve nekako da nagovorim prozvane da prekinu ćutanje i napišu nešto, pa makar im dao i deo naslovne. Pa sučelite argumente, da članovi foruma mogu da formiraju mišljenje konačno.
D dine Lalo zbole njih i za nas i za forum i ono što pišemo tako se meni čini i mislim da mi nismo njihov rang neće da se spuštaju na naš nivo i na skupštini kad je jedan lovac stao za govornicu i rekao bivšem precedniku pred 170 lovaca todore dali si dana tog i tog rekao to i to reci da to nije istina on je odgovorio SAMO TI PRIČAJ znači to je to i mislim da se niko od njih neće oglasiti na forumu oni su jaki samo na svom terenu kad se skupi njih dvanaest!!!!!
GEDZA, a i svi ostali: moram da kažem da mi je malo neprijatno kad me neko oslovi sa 'gospodine', medju lovcima. Mi smo kolege, svi ovde, i oslovljavamo se sa 'TI', na forumu. Samo toliko
Mislim da će ipak morati da se oglase javno negde, digla se prašinčina velika oko vašeg LD, već sam rekao negde na forumu, da sam načuo da će biti neke reakcije nadležnih. Kada, i kakve, ne znam. Ali se pročulo ovo što ste pisali.
Lično moje mišljenje je, da su brzopotezna isključenja članova vašeg LD iz lovačkih grupa u kojima su bili, posledica rasta nervoze kod ljudi koje prozivate. Postoji taj momenat, kada se pritiskom pokušava prekinuti nešto, ali skoro uvek to donese kontra efekat: posuda (LD) pod povećanim pritiskom, obično eksplodira, a posledice eksplozije pod pritiskom ne mogu se kontrolisati.
Ta šta da vam kažem prve nedelje lova izjutra spremili se za plazak u lov kad na vrata gospodin bivši "SADAŠNJI" čekajte ljudi samo malo .Kaže tu među vama ima jedan koji treba da bude izbačen iz grupe,on je nepodoban on je protiv nas,vas,njih, a moje bivše kolege lovci"čast izuzecima 1" brže bolje me isteraju iz grupe .A zašto neznaju ni oni sami ,al ko sme da se suprotstavi volji gospodina "P" i pokaže da mu glava ne služi samo za šišanje,taj prođe kao ja. Pozdrav svim časnim i poštenim lovcima. marcony ja još nisam dobio papir a koja je nedelja lova ,ali tu je 7.grupa.
A ja ovde pročitao da kod vas lovačka grupa odlučuje o prijemu i isključenju iz grupe, na predlog nekog iz grupe, kad ono cvrc! TO kod vas tako ide, podješ u lov u atar kao član grupe, a do atara nisi više član grupe?
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?