Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
Nemanja Djurovic

Lala kaže:
Pa ne možeš ga ni u lov voditi ako nema papire!
Ala se zezate, ljudi... Pročitaj kolike su kazne za to!

zato Lalo dodjes fino u Crnu Goru i vodis ako zelis i pit bula u lov

Lala

Nemanja Djurovic kaže:

Pa ta tvoja izjava nije baš pohvalna za Crnu Goru!Confused
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Nemanja Djurovic

Lala kaže:

Nemanja Djurovic kaže:

Pa ta tvoja izjava nije baš pohvalna za Crnu Goru!Confused

Mislis???
Ako lovis zbog sebe onda gledas da nadjes pomagaca a u lov se vod pas kao pomagac nije bitno koje rase dali ima papire ili ne samo da zna fermu i aport,i da ti koristi....

a ako psa vodis na izlozbe onda postujem

Lala
 Ne vodim psa na izložbe. Lov mi je hobi, odmor, boravak u prirodi, posmatranje divljači, a ne samo odstrel.
Ali ne volim ni kad se u lovu uvodi u lovište sve i svašta. Uvek svaki lovac za svog psa tvrdi da je najbolji i najsposobniji, sa najboljim nosom itd.
Ako se tako radi, onda nikad nećeš imati PRAVE pse u jednoj državi, pravu krv, nego ćeš imati ne znam ni ja šta. Ne sporim ja, da će neki mešanac odraditi posao, ali to je jedan u hiljadu, šta ćemo sa ostalima? Pobiti? Pustiti da postanu lutalice, pa da prave haos i u lovištu i medju ljudima? Imaš li ideju?
Uredjena država svugde u svetu imaju uredjenu i oblast iz kinologije, a ne kako si ti napisao, u CG možeš i pit bula voditi u lov! I to još sa ponosom ističeš? Pa ne stoje stvari baš tako...
Rasni pas daje solidno, vrlo dobro i odlično potomstvo, verovatnoća kod rasnih pasa je daleko veća da će biti dobrih štenaca. Kod mešanaca, pomozi Bože!
Nije moja namera da uvredim ni tebe ni CG kao državu, namera mi je da ljudi shvate da reda mora biti; haos donosi samo probleme!

BRESTOVAC
 E PA OVAKO.LALO ja postujem tvoje misljenje i slazem se u potpunosti sa tobom jer dok bude ovako nikada necemo imati cistu krv kerova i pravo poreklo.ja sam se toga naucio i sada sam video da dobrog kera sa kvalitetnim radom moras dobro platiti.licno iskustvo ali se isplatilo.srbijalov
B)epanjel breton.moj pomocnik u lovu!!!

Nemanja Djurovic
 Lalo malo si me pogresno shvatio
ovo za pit bula je bila sala
ne kazem ja za mesance u lovisnu,kazem za cistokrven pse bez rodovnika kojih i u srb,i u cg ima mnogo ima i cg mnogo kerova sa rodovnicima ali da ne mozes dbr radnog cistokvnog kera da vodis u loviste?e to je mene malo cudno i jos ti dodje onaj ajdo i da t za to napise prijavu ma poslo bi ga ja u 3 pm,ako je pas od radnih cistokrvnih roditelja a nema papire i ne moze da se vodi u loviste to je veliki grijeh...
Zapitas li se dali je taj zakon vazio prije 40-50 god,kada je bilo puno vise divljaci,tada su to bili 70 posto kerovi bez rodovnika i nasi psi vecina su nastala od tih pasa......to mi svi znamo ali cutimo

i vrlo dbr znas da se ti papiri kolko sam ja upucen svercuju pa ti daju za psa da su mu roditelji ovo ono samo da bi ih brode prodali....tako se unistava rasa a ne na ovaj nacin kao sto ti kazes....
to je neko moje misljenje...
dbr pogledSmile

huntinggirl1
 i stari, a i novi Zakon o lovstvu kaže da u lov mogu da se vode samo psi koji imaju rodovnik priznat od FCi, ocenu u eksterijeru i položen ispit urođenih osobina,
svi ostali psi imaju zabranu vođenja u teren,

nije to slučajno u Zakonu,
velikom selekcijom došlo se do rasnih pasa koji su namenski stvarani za pojedinu vrstu lova,
goniči, ptičari, jamari, tragači po krvi i krvoslednici, retriveri, cunjavci...

da jedan mešanac ili bastard može da lovi kao čistokrvni pas, tada niko ne bi radio selekciju pasa,
Zakon je sada predvideo veoma visoke kazne za to, pa je bolje pridržavati se istog i u lov voditi pse sa rodovnikom.

Lala
 Nemanja, govorimo o zakonima jedne države, i o sprovodjenju tih zakona. To su dve stvari: svako može napisati zakon, ali ako se ne sprovodi, džaba ga! Ti si napisao da u CG može da se u lov vodi šta god hoćeš; ja zakone u CG ne znam, ako ti kao lovac napišeš da je tamo sve dozvoljeno, onda šta ja mogu da mislim o tom lovačkom savezu, kinološkom savezu, i propisima države CG?
Ima ovde na forumu čak i tema 'Mešanci u lovu', prosto se ljudi utrkuju ko će bolje da propagira upotrebu mešanaca, iako dobro znaju da je to protivzakonito. A sutra, kad ih neko oplete kaznom, će da arlauču o nepravdi koja im se čini.

ZOKA
 Sve je meni jasno.ali isto tako mi je jasno da taj isti zakon pise neki "saban" koji nije prosetao ni Tasmajdanskim parkom kad pricamo o prirodi,a kamoli da je u lov isao. TO KAO KAD BI GINEKOLOG NAPISAO DOKTORAT O GENERALNOJ REPARACIJI MOTORA na fapu!!!

Zakon glup,a jos plici oni koji ga sprovode. Da ima nekog smisla od svi bi prvo isli na psiho test pa tek onda dozvola za lov,a o dozvoli za oruzje da ne govorimo

iveli+srbijalov.

huntinggirl1
 da li vi to hoćete da kažete i da mi koji ga poštujemo isto nismo baš ...

ja sam i dalje za to da u lovište može da ide samo pas sa rodovnikom,
ko je pravi odgajuvač, sigurno će se složiti samnom,
u prirodi provodim puno vremena, što sa psima, što u lovu i ne vidim gde je problem ispoštovati ono što je kod nas u LU normalna stvar više od 20 godina,

od komtema
 Zakon je takav kakav jeste i mora se postovati,moji svi psi imaju urednu dokumentaciju i sve sto treba i hteo bi da postavim pitanje u slucaju kontrole dali vodic pasa mora da ima kod sebe svu potrebnu dokumentaciju ili je kontroloru dovoljno da ocita broj mikro cipa pa da na osnovu toga on sam proveri sve podatke vezano za pse,dali je kaznjivo ako kontrola nadje ispravnog psa na terenu a papirologija ostane kod kuce?Ja nosim svu dokumentaciju ako idem na izlozbu ili utakmicu i gostinske lovove a nenosim ako lovim ili treniram pse u svom domacem terenu,dokumentacija je glomazna da bi je nosio u dzepu a pogotovo ako izvedem u lov desetak pasa,a mogla bi i da ispadne iz dzepa osteti ili pokisne.Kolika je novcana kazna ako kontrola nadje psa koji nema urednu dokumentaciju?Dali kontrola moze da kazni i vodica psa koji nema urednu dokumentaciju a nije lovac ?

Lala
 Mora se imati kompletna papirologija uz sebe, i za psa i za lovca i za oružje.
Čim je pas u lovištu, bilo da je trening, ili lov, ili šetnja, papiri moraju da se nose. Korisnici lovišta su dužni da obezbede deo terena-poligon za trening pasa; ne smeju se voditi psi u šetnju ili trening u lovište, nego samo na poligon. U lovište se vode samo prilikom lova.
Kad voziš auto, a nisi poneo saobraćajnu, da li plaćaš kaznu? Plaćaš! E pa isto je i kad su psi u pitanju.
Papire nosite u plastičnoj foliji, u torbici, ili bilo gde, da se sačuvaju.
Komtem, pošto ti imaš odgajivačnicu, vodi računa, gde istrčavaš pse, 'ladno može neko iz čiste pakosti da ti sašije prijavu. Pokreni pitanje odredjivanja poligona za trening pasa na UO tvog LU, pošto znam da si član tamo.
Novčana kazna za vlasnika psa je 25000, za odgovorno lice u LU 250 000, a za LU kao pravno lice kazna je milion dinara. Kažnjavaju se svi troje!
Ako se u lovištu zatekne lice koje vodi psa bez papira, a nije lovac, može se kazniti istom kaznom, ali ima osnova i da se kazni lovočuvar (nije dobro čuvao lovište).
Jbg, moraće lovci sami da paze svoje lovište, i da javljaju čim primete da se neko muva po lovištu sa psom, sa ili bez puške, svejedno. Mada, u praksi ne verujem da će lovni inspektor juriti jednog čoveka sa nekim 'bobikom' koji ide na njivu.
Da napomenem, da ovo važi samo u slučaju da su granice lovišta vidno obeležene tablama, što je zakonska obaveza korisnika lovišta. Table treba da stoje na magistralnim putevima i putevima prvog reda, koji prolaze kroz lovište. Ukoliko tabli nema, onda se kažnjava odgovorno lice, i LU.

od komtema
 Hvala na odgovoru,imamo 2 poligona za trening pasa,za pocetak cu svu papirologiju staviti u auto i necu je ni vaditi iz njega.Smile

Nemanja Djurovic
 ovo je zadnji post od mene
Lalo nisi me opet shvatio dbr
ja ne pricam o mjesancima u lovistu,mjesancima ukrstenih rsa dzukcima i td,jaja pricam o cistokrvnim psima bez papira....
a sto se tice zakona u cg,njih ima
ali ne kao kod vas nema polaganja tih ispita urodjenih i toga,da bi lovio treba ti dozvola za pusku i to je to ,od kad sezona pocne lovni su dani samo subota i nedelja,i novi zakon da u toku zabrane lova to jest kad nije sezona ne smojes pustati psa u loviste,naravno ako te uhvati lovocvar nece ti nista uraditi samo ce te upozoriti.....

ZOKA
 Postovanje koleginice huntinggirl1!

Mislim da sam bio jasan u svom izlaganju. JESAM odstupio od teme,ali se u potpunosti slazem sa tim da samo pas sa rodovnikom i ocenom moze u lov. Ali isto tako me nece niko ubediti da medju nama lovcima NEMA, a na zalost ima onih koji to ne bi smeli da budu,a moramo se sloziti da je to ipak ozbiljniji problem od rodovnika pasa. Za psa odgovara vlasnik,a za lovca????Hmmm

Pozdrav i zelim vam uspesan lovacki vikend!!!!!!!

lovdzij@
 Kolege,mnogo se bre opterecujete nekim stvarima.Za mene je lov uzivanje,slusanje kerova dok gone.Manite te krive drine da ispravljate.Idite svako na svoj nacin,i to je to.Uzivajte u lovu i ne opterecujte se mnogo nekim,manje bitnim stvarima.Dobar pogled svima koji za vikend idu da uzivaju kao moja grupaVeselo
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

huntinggirl1
 to zadovoljstvo bez opterećenja je teško , kada se sve sabere, 1.350.000,00 dinara, a nije ga teško ispoštovati,

uskoro će izaći pravilnik o načinu obuke i vođenje pasa u lovište i biće sve jednostavnije, a dotle....itanje lovac

nenadx
 E ljudi moji,u ovoj zemlji vreme ne da je stalo,vec izgleda ide unazad.Mora se raspravljati o stvarima koje traju vec prilicno dugo.U lov idem odkad znam za sebe,a zvanicno od pre tridesetak godina.I tada je bio zakon,U lov se vodi ker sa rodovnikom,malo kasnije je uvedena obaveza IUO,naravno to nije strogo sprovodjeno,ali je bilo pitanje casti,prestiza,etike...imati i voditi takvog psa u lov.Citajuci neke postove,pitam se iz kog perioda su.Zar stvarno moramo uvek iznova kretati od osnova?Pa valjda postoji kontinuitet,usavrsavanje....
Dobar pogodak

Lala
 Lovdžij@, jeste lov sve to što si napisao, ali nije samo to: postoji i odgovornost lovca, koji koristi prirodu za lično uživanje. Ne možemo jednostrano gledati; a krive Drine nema ko drugi da ispravlja osim nas lovaca.
Što kaže jedan moj poznanik 'nema ljubavi bez bola'! Smile

lovdzij@
 Jasno je meni da se zakon mora postovati,ali samo hocu da mi neko objasni sledeceHmmmKakva je razlika izmedju ovog mog trobojca na slici i nekog trobojca koji ima papir?Sta meni kao lovcu znaci taj papir na kome pise ovo ili ono?I zar neko misli da mu je ker bolji na terenu ako ima IUO,od mog kera koji to nema?Ali ako tako trazi zakon,upisacemo i taj ispit,nije to babaroga!Veselo
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,263 posete www.srbijalov.com