Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Solidarnost među pravim lovcima

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Solidarnost među pravim lovcima
GEDZA
 Himne su prihvatljive kao predlog a ovaj medi medi a fazana ni zeca niđe ko ni gaća u por....ma!!!!

Sremac75
 http://www.youtub...re=related

http://www.youtub...fH7MLa3tpk

Da li ova dvojica pričaju o istim stvarima??
Shock
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Sremac75 kaže:
Ali i sada kada je ažurirano piše kako se kod nas lovi :

http://www.ld-jel...adimo.html

Lepa ekipica!!!

Ovi stvarno prate sve što se ovde piše, pa su ponovo ažurirali sajt. Svaka čast!!!
Bravo 2

Ali, malo da copy-paste:

Od 01.09.2010. godine i stupanja na snagu novog Pravilnika o uslovima i načinima organizovanja lova, došlo je do promene i u načinu rada LD "Jelen".
Novim načinom rada u L.U. i mi u LD "Jelen" smo morali promeniti svoj način rada. Sada funckionišemo na sledeći način:
Dozvole za lov se izdaju isključivo u sedištu udruženja i to tako da se dozvole za nedeljni lov zeca i fazana izdaju petkom za svako lovačko društvo posebno i to po lovnim grupama na ime vođe grupe ili pratioca. Dozvolu izdaje lovnik udruženja.
Dozvole za lov lisica, šakala, divljih svinja, divljih pataka i divljih gusaka izdaju se ponedeljkom na ime lovca koji je proglašen za pratioca i on mora lično doći u sedište udruženja i podići dozvolu za lov koja važi do 7 dana. Uz dozvolu za lov dobija i četiri izveštaja o lovu sa datumima lovnih dana (udruženje je donelo odluku da se navedena divljač može loiviti četiri dana u nedelji). Po izvršenom lovu pratilac popunjava izveštaj i vraća ga u sedište udruženja u predviđenom zakonskom roku. Posedovanje dozvole je preduslov da bi neko mogao izaći u lov u lovni revir LD "Jelen". Pored posedovanja dozvole svaki pratilac pre dolaska u lov mora da se javi lovniku ili kontroloru sa prijavom mesta gde će biti u lovu i koloko će lovaca ići sa njim.
Pošto nam se deo lovišta nalazi u pograničnom pojasu, oni lovci odnosno pratioci koji nameravaju loviti u pograničnom pojasu obavezni su da se jave jednom od dvojice lovaca koji su zaduženi za kontakt sa pograničnom policijom, da im prijave gde nameravaju da love i da prijave poimenično lovce koji idu sa pratiocem u lov. Ta dvojica naših lovaca su potom obavezna da do određenog vremena svakog lovnog dana sve prijavljene lovce za lov u pograničnom pojasu prijave pograničnoj policiji.
U slučaju da neko od lovaca ispali kalibarski hitac u lovištu obavezan je da to prijavi lovniku, koji o tome vodi posebnu evidenciju. Pucnje mora da prijavi odmah po završetku lova SMS-om ili direktnim telefonskim pozivom lovnika.

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp
 Čitaju Vučije glave ...čitaju... neka neka možda nešto konačno i nauče,ali prvo da rešimo šta je bilo...Njanjanja2
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Možda ja grešim, voleo bih da znam kakav je to 'kalibarski hitac'?
Da se ne radi možda o karabinskom hitcu?
Ili ja cepidlačim?
Nego, nigde ne pominju one vaše čuvene 'kontrolore lova', specijalitet iz Bačke Palanke? Po kom su to pravilniku ili propisu ustanovili, koja su njihova ovlašćenja? Pa vam 'kontrolor lova' postao vaš bivši, koji vam je velikodušno omogućio letos zabranu lova, a protiv kojeg je podneta krivična prijava od strane inspektora. 'Kontrolor lova' je nešto što zakon ne poznaje kao pojam.
A sve i da poznaje, opet, lice koje je pod istragom ili je osudjivano zbog dela iz oblasti lovstva, ne može vršiti ni jednu funkciju.
Možda ne bi bilo loše, da i ovo postave na sajt, da se pohvale kako rade.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

boro

Lala kaže:
Možda ja grešim, voleo bih da znam kakav je to 'kalibarski hitac'?
Da se ne radi možda o karabinskom hitcu?
Ili ja cepidlačim?
Nego, nigde ne pominju one vaše čuvene 'kontrolore lova', specijalitet iz Bačke Palanke? Po kom su to pravilniku ili propisu ustanovili, koja su njihova ovlašćenja? Pa vam 'kontrolor lova' postao vaš bivši, koji vam je velikodušno omogućio letos zabranu lova, a protiv kojeg je podneta krivična prijava od strane inspektora. 'Kontrolor lova' je nešto što zakon ne poznaje kao pojam.
A sve i da poznaje, opet, lice koje je pod istragom ili je osudjivano zbog dela iz oblasti lovstva, ne može vršiti ni jednu funkciju.
Možda ne bi bilo loše, da i ovo postave na sajt, da se pohvale kako rade.

Jako grešiš Lalo, a i cepidlačiš, uopšte mi nije jasno kako se usudjuješ da dovodiš u pitanje šta ekipa radi i kakvu stručnu terminologiju upotrebljava. Ako bolje pogledaš sliku u prilogu videćeš da se radi o neprikosnovenim autoritetima našeg lovstva, najzaslužnijim (uz neke druge naravno ) za ovaj procvat i prosperitet lovstva u Srbiji.

Lala
 Eto, Boro, šta ću jadan, kad svako malo u neku grešku utrčim Grin
Neuk sam čovek, pa malo-malo greške pravim Frown Eno, i na temi 'Članarina za 2011.' sam grešio Molitva
Nego, da li ima mogućnosti da me tako stručna ekipa malo edukuje, da i ja doprinesem napretku i svetloj budućnosti lovstva u mom LU, a i šire? Mslm, neki recept da mi daju, uputstva, skriptu neku?! Ne pitam šta košta, vratiće se uloženo vrlo brzoSmean
Vidim da na slici ima vrlo stručnih ljudi, sa autoritetom i značajnom reputacijom medju lovcima, ljudi, čija se imena pominju često, a naročito u zadnjih par meseci! Jesu li i oni ispaljivali 'kalibarske hitce' kod vas u lovu? lovac

Sremac75

Lala kaže:
Eto, Boro, šta ću jadan, kad svako malo u neku grešku utrčim Grin
Neuk sam čovek, pa malo-malo greške pravim Frown Eno, i na temi 'Članarina za 2011.' sam grešio Molitva
Nego, da li ima mogućnosti da me tako stručna ekipa malo edukuje, da i ja doprinesem napretku i svetloj budućnosti lovstva u mom LU, a i šire? Mslm, neki recept da mi daju, uputstva, skriptu neku?! Ne pitam šta košta, vratiće se uloženo vrlo brzoSmean
Vidim da na slici ima vrlo stručnih ljudi, sa autoritetom i značajnom reputacijom medju lovcima, ljudi, čija se imena pominju često, a naročito u zadnjih par meseci! Jesu li i oni ispaljivali 'kalibarske hitce' kod vas u lovu? lovac

Pominju "kontolore":
Pored posedovanja dozvole svaki pratilac pre dolaska u lov mora da se javi lovniku ili kontroloru sa prijavom mesta gde će biti u lovu i koloko će lovaca ići sa njim.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

Sremac75 kaže:

Sremac75 kaže:
Ali i sada kada je ažurirano piše kako se kod nas lovi :

Lepa ekipica!!!

Ovi stvarno prate sve što se ovde piše, pa su ponovo ažurirali sajt. Svaka čast!!!
Bravo 2

Ali, malo da copy-paste:

Od 01.09.2010. godine i stupanja na snagu novog Pravilnika o uslovima i načinima organizovanja lova, došlo je do promene i u načinu rada LD "Jelen".
Novim načinom rada u L.U. i mi u LD "Jelen" smo morali promeniti svoj način rada. Sada funckionišemo na sledeći način:
Dozvole za lov se izdaju isključivo u sedištu udruženja i to tako da se dozvole za nedeljni lov zeca i fazana izdaju petkom za svako lovačko društvo posebno i to po lovnim grupama na ime vođe grupe ili pratioca. Dozvolu izdaje lovnik udruženja.
Dozvole za lov lisica, šakala, divljih svinja, divljih pataka i divljih gusaka izdaju se ponedeljkom na ime lovca koji je proglašen za pratioca i on mora lično doći u sedište udruženja i podići dozvolu za lov koja važi do 7 dana. Uz dozvolu za lov dobija i četiri izveštaja o lovu sa datumima lovnih dana (udruženje je donelo odluku da se navedena divljač može loiviti četiri dana u nedelji). Po izvršenom lovu pratilac popunjava izveštaj i vraća ga u sedište udruženja u predviđenom zakonskom roku. Posedovanje dozvole je preduslov da bi neko mogao izaći u lov u lovni revir LD "Jelen". Pored posedovanja dozvole svaki pratilac pre dolaska u lov mora da se javi lovniku ili kontroloru sa prijavom mesta gde će biti u lovu i koloko će lovaca ići sa njim.
Pošto nam se deo lovišta nalazi u pograničnom pojasu, oni lovci odnosno pratioci koji nameravaju loviti u pograničnom pojasu obavezni su da se jave jednom od dvojice lovaca koji su zaduženi za kontakt sa pograničnom policijom, da im prijave gde nameravaju da love i da prijave poimenično lovce koji idu sa pratiocem u lov. Ta dvojica naših lovaca su potom obavezna da do određenog vremena svakog lovnog dana sve prijavljene lovce za lov u pograničnom pojasu prijave pograničnoj policiji.
U slučaju da neko od lovaca ispali kalibarski hitac u lovištu obavezan je da to prijavi lovniku, koji o tome vodi posebnu evidenciju. Pucnje mora da prijavi odmah po završetku lova SMS-om ili direktnim telefonskim pozivom lovnika.

Malo da komentarišem:
1. Ne mogu sve grupovođe da dobiju dozvolu za lov, npr. Vuk71!
2. Ko je to mogao da proglašava pratioca? To je totalno nezakonito!!!
3. Pratilac, po citiranom Pravilniku, ne popunjava izveštaj o lovu, nego to treba da radi ovlašćeno lice korisnika lovišta na osnovu podataka koje mu da pratilac-još jedna nezakonitost!!!
4. Kakvo javljanje (možda da bi se izbegli neželjeni susreti u terenu i ograničio broj očiju koje mogu/ne mogu svašta da vide), kakvom lovniku (kada LD nema lovište nego samo lovni revir), kakvom kontroloru (to ne postoji ni u Statutu LU, ni u Zakonu, ni u bilo kom Pravilniku)-opet nezakonit rad!!!
5. Pratilac ne može loviti osim ako je u pitanju grupni lov, a s obzirom da se u pograničnom pojasu uglavnom lovi čekanjem DS, njima je nepoznato da se čekanjem može loviti samo u pojedinačnom lovu kada pratilac samo prati lovca koji lovi-OPET NEZAKONITO!!!

Ma katastrofa, i kada hoće da budu pametni - brljaju!
I bolje im je da ćute!!!
I ja bih tako na njihovom mestu!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Sremac75, vidim da i ti, kao i ja, uopšte nemaš pojma! I još se usudjuješ da to iznosiš javno c c c c c...
'Pravi lovci' to ne rade! 'Pravi lovci' ćute, i trpaju zečeve u ruksak, i ne postavljaju nezgodna pitanja, a naročito ne gledaju u zakone, ti zapeo 'zakon pa zakon', a gde ima da se od zakona može praviti paprikaš? Nikad od tebe, ni od mene, 'pravi' lovac!!!

Biće interesantno videti, da li će posle ovih naših zadnjih komentara, biti opet ispravke i promene sadržaja vašeg sajta Grin

Sremac75
 Čitaju oni naše, ali čitam i ja njihovo!!!
Njanjanja

Pa vidiš da nas sve poslušaju i brže-bolje ispravljaju glupe greške!!!
Priznaju da smo pametniji, puno,puno,puno!!!
I to je nešto!!!
Smeko

A ne bi se zaj@bali pa da uđu u javno suprotstavljanje mišljenja, recimo na ovom forumu.
E to bi već bilo previše, tu su tanki!!!!
Njanjanja
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Možda je problem što ne umeju da rukuju računarom?Hmmm
Sremac, ti da si 'pravi lovac', ti bi im pokazao... nemoj da si sJebičan Smeko

Lovac Stari
 Izgleda da ce protivnicka strana ostati sa negativnom gol razlikom kao Partizan u Ligi Sampiona Stari.
Dobar pogled.

Sremac75

Lala kaže:

Ne trebaju njima pravi lovci, a posebno ne oni koji misle svojom glavom.
Takve ne mogu mazati kako hoće.
Njima trebaju bezpogovorni poslušnici sa kojima su se i okružili.
Besan
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp

Sremac75 kaže:

Lala kaže:

Besan

...iii brzopotezni revolveraši .... lovac ...koji su opasnost za sve učesnike u lovu bilo da se radi o divljači,psima ili samim lovcima...ClAQue
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Takvi lovac im trebaju, u pravi si!
PraviloPraviloPravilo
Palica

ACABP
 Sprema se neko nevreme sa vetrom .Bojim se da ne oduva neke Njanjanja*bll,bll.

Lala
 Već su neki, koliko ja čujem, oduvani! Ne pitajte me ništa dalje.

Alezi

Lala kaže:
Već su neki, koliko ja čujem, oduvani! Ne pitajte me ništa dalje.

ZNAČI TAČNA JE VREMENSKA PROGNOZA(A JEBEM MU MIŠA KAKO ONI POGODIŠE)

U narednom periodu se najavljuje nestabilnost, sa povremenim jakim nepogodama i vetrom koji će oduvavati, ali i osvežiti, naročito duž toka Dunava i Morave Smile. Nadam se da su moji prognozeri u pravu Smile

Alezi

zoranp kaže:

Sremac75 kaže:

Lala kaže:

Besan

...iii brzopotezni revolveraši .... lovac ...koji su opasnost za sve učesnike u lovu bilo da se radi o divljači,psima ili samim lovcima...ClAQue

JOJ KUD NEOPALI KARABIN ONDA PA TO BI BIO STVARNO OBRAČUN KOD OK KORALA A SAD SU NERAZDVOJNI.izgleda da je mali naučio da puška da bi oplila iako je puna mora i da se otkoči,Ja bih mu sad dao šansu za popravni al ista meta isto odstojanje

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Istraživanje o lovcima Srbije STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 28 27.01.2012. 22:35
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,471
Najnoviji član: Ivan1969

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,748,534 posete www.srbijalov.com