Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: baikal 153

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
baikal 153
Cvele
 270, ne znam koliko ima u 89-ci, ali znam da u 76-ici ima 15 komada, sto i nije obavezno, vid'o sam jedan PP za 12/70, ima 8 kugli, od 9,13mm.... Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Cvele
 darkon, verovatno je u pitanju takozvana Papovka... preradjena vojna puska, u ne znam kom kalibru bese, ali slaba za svinje...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

AcaNik
 obori papovka svinju samo tako;)

Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

270
 A lovdžija slažem se sa jednom tvojom primedbom, i moj stav je da "Svo polu automatsko oružije trebalo bi zakonom ograničiti na dva metka pa i poluautomatske karabine"
U većini Evropskih zemalja su i ograničeni odnosno zabranjena je prodaja ili posedovanje magacina za ove karabine ukoliko primaju više od dva metka!!!

darkon
 Ma znam ja Cvele i za papovke i za ostalo,ali jednostavno nije tome mesto u lovu.

Danas sam bio kod mojih dobrih prijatelja u goste u lovu na divlje svinje.
Lov je bio fantastican.
Nasem kolegi kod kog sam gostovao je bio potreban 1METAK za odstrel.To je prava lepota lova.

AcaNik
 ne zivim u tim evropskim zemljama a obisao sam ih skoro sve sa izuzetkom poljske, svajcarske i onih malih gore na severu. u svim zemljama se moze kupiti sta pozelis od okvira. ako nemaju ponude ti da nabave.
u kojoj to zemlji ne moze da se kupi u prodavnici okvir koji ne prima vise od dva metka?
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Lala

Cvele kaže:
darkon, verovatno je u pitanju takozvana Papovka... preradjena vojna puska, u ne znam kom kalibru bese, ali slaba za svinje...

Kalibar PAP 7,62 x 39.
A taj koji ti je rekao da je to slab kalibar za svinju, ne zna baš puno... Lovno zrno za taj kalibar obara DS iz zezanja!
Druga je priča, što masa lovaca koristi vojno zrno, koje pravi prostrelne rane, i ne obara DS, nego odnosi pogodak u 3 lepe materine, pa idu posle i traže, ako nadju, ranjenu divljač. Taj koji je tebi to rekao za PAP i cal. 7,62, očigledno je koristio samo vojnu municiju. Pa posle 'prodaje pamet' kako taj kalibar nije dobar.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

darkon
 Lalo,a do koje daljine?

lovdzij@
 U pravu si Lalo.Vojno zrno mnogo tesko obara DS,licno sam bio prisutan u lovu kad je 3 puta pogadjan vepar na dvadesetak metara sa vojnim metkom i nista.Samo ga prosvira i ode.Nasli smo ga posle kilometar,drzali ga kerovi u mestu.Dok je lovno zrno nesto drugo.Nego ostalo municije iz predhodnih ratova,pa ljudi koriste jos po malo tu municiju.
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

270
 Aco za početak Francuska! Ako želiš, da ti nabrojim i dalje! U većini u kojima može da se kupi može da se koristi samo na strelištu, nikako u lovu!

Lala
 Ne razumem šta pitaš, Darkon, šta do koje daljine? PAP ili PP municija?
Sa 7,62, mislim da može komotno do jedno 150 m, možda i dalje, ali to je već u domenu teorije. Najčešća daljina pucanja na DS karabinom je oko 100 m. Naravno, zavisi i od pogotka, da li je u pravo mesto, ili u meko tkivo.

darkon
 Ma kakav PP.To nije lovna municija.

Za papovku sam pitao.

AcaNik
 ali moze da se kupi 270. kako ces ti da koristis je prepusteno tebi jel tako?

270
 O kalibru 7,62X39 već postoji tema i prilično je opširna pa o tom kalibru tamo može da se sazna sve što nekog zanima ili ukoliko je nešto ostalo nejasno da se opet pokrene pitanjem!

270
 Aco na žalost tamo nisam lovio ali iz priče nekih koji jesu znam da ne može nikako da se unese u lovište! Svi poluautomatski karabini tamo se prodaju sa okvirom koji prima 2 metka!
Nisam siguran da li u Francuskoj ili nekoj drugoj zemlji je čak zabranjena prodaja poluautomatskih karabina koji imaju odvojiv okvir iz razloga sprečavanja bržeg prepunjavanja!

Lala
 Momci, otišli smo u diskusiji totalno izvan teme!!!
Tema je Bajkal 153.

AcaNik
 270 ne znam za francusku ali se po austriji, nemackoj, ceskoj....prodaju ceski karabini koji primaju vise od 2 metka. znam jer sam njih gledao.
a da 153. nemam je, ja bih neki drugi PA u 12/76. ne za lov nego eto da ga imam

marijan
 Podneo sam zahtev za pusku u sup-u i odlucio sam da uzmem bas ovu 153... Ekstra je!!!!! lovac Bravo 2

Dalibor89
 nisi pogresio sa odabirom, samo kupuj. ja sam je sad kupio i puska radi ko Singerica.B)

marijan
 Sve koje sam pitao kazu da je ekstra,kvalitetna,izdrzljiva prava ... LOV JE ZIVOT,A SVE OSTALO SU STVARNO SITNICE!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Baikal MP-153 vs MP-155 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 421 02.06.2021. 20:08
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,826,463 posete www.srbijalov.com