Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šta treba poneti u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šta treba poneti u lov?
kelt

Podunavac kaže:
Rođo ti nabroja toliko toga da ti treba magarac da ga natovariš.Grin A vidi kako pravi zaljubljenici idu u lov, bez suvišnog tereta. Samo puška i dobra volja. Sa ovom grupom bi ja voleo da lovim.Kisslov samo lov zivot dajemo za lov i pevamo dam go,samo go Upsena

Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Podunavac

Dare_Makedonija kaže:

Podunavac kaže:
Rođo ti nabroja toliko toga da ti treba magarac da ga natovariš.Grin A vidi kako pravi zaljubljenici idu u lov, bez suvišnog tereta. Samo puška i dobra volja. Sa ovom grupom bi ja voleo da lovim.Kiss

Podunavac i ja dolazim na lov sa ovo drustvo. Mislim ako moze

Naravno da može. Ovakav entuzijazam je uvek dobro došao.
Tri prsta 2Kolce

Radonjic
 Mogu vam reci da sam ovu temu u jednom dahu procitao. Odavno se nisam tako slatko nasmejao. Po neki mi se cine kao da su krenuli na kampovanje.
NAJ BITNIJI JE TOALET PAPIR, malo vode nesto da se prezalogaji i to je to. Kada krenem u lov ne zelim da gubim vreme na neke nebitne stvari.

pozdrav uz Uvek dobar pogled
Igor Radonjic

DakiNS
 Opet ovaj žderonja od računara mi pojede odgovor. Ajde da pojasnim, ima ona izreka ko se vatre opeče i dima se boji.Jednom prilikom po izuzetno hladnom vremenu zatekao nas je iznenadni plusak koji je trajao preko sat vremena, tu je do izražaja došao vijni šuškavac a kao preventiva peškirić kojim sam istrljao mog bretona , iduće nedelje polovini lovaca iz grupe psi su bili bolesni jer su onako vrući pa pokisli preko sat vremena čekali po onoj hladnoći da kiša prestane, jeste da za NODa treba peškir veličine čaršava ali ja imam bretona, džak veći najlonski je mnogo puta služio za dopremanje divljači po snegu, jednom prilikom obolela srna od bruceloze , kanap ista namena kao i džak,šibice umotane u najlonsku vrećicu su zakon posle takve kiše, trimer za čičke zlata vredi kada se psu uhvati čičak pod pazuh ili oko yaya, ako se na vreme ne skine pravi gadne rane.Rezervne čarape, pa ljudi zar nikada u čizme niste popili vodu. Ovde je jedini luksuz čačkalica, ali potajte Rančera šta najviše voli posle doručka.Ni ja ne volom da vucaram , na prepelice samo majica kratkih rukava i letnji prsluk, zima i uslovi kod nas u lovištu su ipak nešto drugo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

canis
 pa,osim dobre volje i naoruzanja,dobra odeca je neophodna pogotovu kod nas na staroj planini,gde imamo nekad i ekstremne uslove,onda novitet,ima magnezijumski kremen,nije lose u vlaznim uslovima,ne moze da se namokri,mala pljoska,kanap,dobar noz,i to je to\

Jelen

moravac
 poneki mi ovde lice na one americke nazovi komandose sa po 50kg tereta na ledjima, mozda oni to tako vole, a sta ja znam?
ja gledam uvek da to minimalizujem, tako uesto da duvam i bekcem ko fap 13-tica, hodam normalno rastereceno, u rancu imam uvek rezervnu pamucnu majcu, 2.5m malo jaceg kanapa, 1 tetra-pak cokoladnog mleka,
jer se za vodu uvek snadjem zato sto ima dosta potoka i izvora na terenu koji perfektno poznajem, hranu onoliko koliko mi je potrebna i vrlo malo preko, ostar noz, jer sam sa tupim jednom najebao, parce unutrasnje gume jer je najbolja za potpalu vatre i naravno upaljac, telefon sa punim baterijama obavezno,
OBAVEZNO NOSIM I 2-3 ROLNE ZAVOJA, jer sam se kroz moj lovacki staz nagledao raznih povreda od samoupucavanja do otvorenih preloma, tako da taj zavoj moze i zivot nekad da spase, jer od neka planincine do ambulante dug je put.
Ja uglavno pirsujem zato se i ne tovarim puno volim da sam pokretan i lagan.Klackalica
Nije časno sve što je dozvoljeno.Stari

petar
 [xhide]A zavisi i koji je lov u pitanju, letnji lov na srndaca u ravnici pirsovanjem, noz, kanap, autan, vabilica, dzebana, dvogled, pamucna krpica za brisanje optike i dvogleda, stap za naslon za pucanje, sve po dzepovima, dvogled oko vrata, stap u levoj ruci...ako idemo da cekamo, tu ce biti i nesto platneno za pod guz za sedenje, ili stolica, nesto kao djebence za pokriti noge zbog komaraca, koji projedaju pantalone zategnute dok sedimo po ovm nasim ritovima, rukavice i kapu ne racunam, jer to spada po garderobu, a ja ih nosim i leti zbog komaraca, protiv kojih pri dugom sedenju ne pomaze ni autan...zimi lov cekanjem, bela kamuflaza za sneg, obavezan mali termos sa cajem, naravno noz, kanap, vabilica, dzebana, stolica, obavezno zvaka u ustima, jer usled velike hladnoce dok sedimo dolazi do blagog ali vrlo neprijatnog kocenja vilice...u kolima obavezan dzak najlonski da ne iskrarimo auto noseci ulov...a ostale grupne lovove, bilo letnje, jesenje ili zimske, hrane za sebe i drustvo, nesto za popiti, voda za psa, i naravno, kanap, noz, autan u lov na prepelice...inace sam se navezbao da u kratkim lovovima kao recimo na srndaca koji traje 2-3 sata ne nosim vodu, jednostavno ne ozednim, jer mi je nosenje vode samo dodatno opterecenje po letnjim vrucinama...B)
Zavoji i ostale komponente su mi u kolima u prvoj pomoci, nisu mi potrebni kod mene...Ne-ne[/xhide]
Just like old times!

DakiNS
 Čitam sve upise i došao sam do zaključka da hteli ne hteli ipak nosimo gomilu stvari koje su istina često vrlo retko potrebne ali nedaj bože kad zatrebaju da ih nema

vuk71
 vidim da vecina i cokoladu nosi, pozdravljam odluku i ja isto mislim, ali volem slatko pa kad ponesem nema vracanja, pa mi cokolada dodje za jednokratnu upotrebu, ostala oprema i traje al ova slatka oprema nema sanse...ako vreme dozvoli i veceras idem na cekanje a drustvo mi pravi mlecna Milka od 100gr.

Lala
 Jel ti to mamiš krmad na milka čokoladu? Probaj, možda upali Grin
Nego, sve ste napisali šta nositi, ali niko nije napisao jednu jako važnu, obaveznu stvar: DOZVOLA ZA LOV!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

vuk71
 Lalo ti bas sitnice trazis... od sve opreme gde nadje DOZVOLU...

lela172
 Jednog jutra sam ponela termos s kafom kad smo isli na prepelice. Sve kolege lovci su sa odusevljenjem pili...i nosila sam vecinu stvari koje ste pobrojali u ranijim postovima ali mi je bilo tesko da ih nosim. Moracu neke da izbacim sa spiska....ali vodu, carape, t.papir, vlažne maramice, camel, upaljac, labelo i mobilni nema sanse da ne ponesem.Smile
Više vredi zrno iskustva nego brdo teorije!

sheytan
 [xhide]

Lala kaže:
Jel ti to mamiš krmad na milka čokoladu? Probaj, možda upali Grin
Nego, sve ste napisali šta nositi, ali niko nije napisao jednu jako važnu, obaveznu stvar: DOZVOLA ZA LOV!

To ti treba samo ako neko naidje! Stari

A to ne bi valjalo ni zbog vetj odstreljene divljachi... Jaooo

Smeko[/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DakiNS

lela172 kaže:
Jednog jutra sam ponela termos s kafom kad smo isli na prepelice. Sve kolege lovci su sa odusevljenjem pili...i nosila sam vecinu stvari koje ste pobrojali u ranijim postovima ali mi je bilo tesko da ih nosim. Moracu neke da izbacim sa spiska....ali vodu, carape, t.papir, vlažne maramice, camel, upaljac, labelo i mobilni nema sanse da ne ponesem.Smile
Ih kada bi mojaenahtela da lovi bilo bi tu i sendvica i kolaca i stolnjaka samo ja kao pravi gentlemen ne bih joj dao da to nosi ona i sebi bi navukao bedu na vrat, a bilo bi lepoB)

lela172
 DakiNS, hteo je suprug da mi pomogne da nosi ranac malo, me]utim ja mu nisam dozvolila. Jedino sam ponela veliku flasu vode koju sam morala da im dam jer je stvarno bila preteska. A bilo je snikersa i jos svacega... a sto se hrane tice, svako je svoje nosio. Pa em sam zensko, em treba da im dojadim sa drugacijim ponasanjem...neka hvala...dobro sam se uklopila ne smetam im, gledam, pratim sta rade, pricaju i upijam informacije kao sundjer... Jednom nesto nisam mogla da idem pa su se bili bas zabrinuli gde sam...a i posto ne nosim pusku ove godine uvaljuju mi fotoaparate da ih slikam i snimam kad im markiraju psi, i sl....B) 

lela172

lela172 kaže:
DakiNS, hteo je suprug da mi pomogne da nosi ranac malo, međutim ja mu nisam dozvolila. Jedino sam ponela veliku flašu vode koju sam morala da im dam jer je stvarno bila preteška. A bilo je snikersa i jos svačega... a što se hrane tiče, svako je svoje nosio. Pa em sam žensko, em treba da im dojadim sa drugacijim ponasanjem...neka hvala...dobro sam se uklopila ne smetam im, gledam, pratim sta rade, pricaju i upijam informacije kao sundjer... Jednom nešto nisam mogla da idem ii bas su se zabrinuli ..a i posto ne nosim pusku ove godine uvaljuju mi fotoaparate da ih slikam i snimam kad im markiraju psi, i sl....B)

Boban
 U mom LU ima blizu 2000 lovaca srecom pa vise nisam njihov clan,i uvek sam se pitao zar u toliko velikoj opstini i LU a da nema bas ni jedna dama koja je zaiteresovana za lov.
Vama koleginice Lela172 svaka cast cenim vasu odluku bavljenjem odgoju pasa i lovu.Bravo 2Bye

lela172
 Hvala Bobane. Pa htela sam ja jos 97. da krenem s ovom aktivnoscu ali obaveze mi nisu dozvoljavale. Sad mogu da sebi priustim i opustanje i nekakav hobi, pa eto... Nas Blek dolazi u Krusevac na izlozbu, dovodi ga Gorance. NOD- razred najmladjih. Molitva

Mrvica
 U lovu su najvaznije tri stvari:
1. Pola litre rakije
2. Pola litre rakije, i
3. Pola litre rakije.

Rec rakija moze se zameniti recju Vinjak!
Smile

alex
 Vodu, Hranu,noz ,kera,pusku,ranac, patrone
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,528,466 posete www.srbijalov.com